Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Pa miracast prebaci sliku sa tableta, ako imas titl na tabletu imas i na tv-u.

Kad već spomenuste miracast, ja nikako da spojim moj nexus 4 sa tv bilo da pokrećem konekciju sa telefona ili tv-a. Zaglavi na "signal detection". Ima li neko dodatno podešavanje na tv- telefonu -ruteru?

Ja sam to rešio sa KooRaRoo Media.Instalirao program u komp,zadao mu folder koji želim da šerujem,kod mene je folder filmovi.Pritisnem dugme smart share na daljinskom,linked device,tu nađem folder filmovi,pustim film koji hoću i to je to.Inače on pušta i titlove i zvuk radi normalno tako da tu nema nikakvih dodatnih podešavanja.Probao sam i servio i još 5 drugih programa ali svaki je imao neku falinku.

Taj KooRaRoo,Serviio,Plex i ostali serveri rade po istom principu. Zada im se putanja foldara,ali TV pušta filmove sa svog Playera koji ne podržava FLAC audio. Tako da ni sa jednim serverom nećeš gledati film sa FLAC audiom. Ja takodje ne obraćam pažnju kada skidam film koji je audio format u pitanju i do sada nisam naleteo ni na jedan FLAC. Noviji filmovi su sve DTS,AC3,MP3. A gde vi nadjete te filmove sa FLAC nije mi jasno. Skini film sa drugim audio formatom.

Pa desi se od 50 filmova da bude jedan sa FLAC-om, i naravno postoji samo taj jedan izvor na celom netu,
u pitanju su malo ređi i stariji autorski filmovi.
A što se tiče miracasta, aktivira se na TV-u i na tabletu , i onda se samo na tabletu pritisne ikonica kada se želi prebaciti slika, i onda je TV bukvalno samo monitor tableta.

Narode,možda ovo pitanje nije za ovu temu,ali je vezano za ovaj model TV-a.
Da li je neko od korisnika ovog TV-a koristio Dual Play naočare? Kako to sve izgleda i koja je simulacija vožnje dobra za ovu opciju?

Da li je neko od korisnika ovog TV-a koristio Dual Play naočare? Kako to sve izgleda i koja je simulacija vožnje dobra za ovu opciju?
Nije lose ali mora da se gleda pravo u tv, ako se previse sa strane gleda pojavi se i druga slika. Mana je ako npr. na vrhu ekrana ima neki podaci onda ce se videti samo kod gornjeg igraca ili donjeg ako su dole.
Bilo koja igra koja ima podeljen ekran horizontalno ili vertikalno ce raditi, samo se pokrene 3d i izabere split screen vertikalno ili horizontalno.
Sta se desava. Svoju polovinu podeljenog ekrana igrac vidi preko celog tva, a ne vidi drugi I obratno.
Pozeljna je neka veca rezolucija jer tv prepolovi sliku pa je zumira.

Društvo,jel probao neko ovu novu aplikaciju na Smart World-u PLEX? Ja je instalirao i ukucao kod koji traži,kad ono treba nešto da se plati neki Plex Pass?

Ne treba ti pass. To je samo za specijalne funkcije - kao da razmenjuješ sa prijateljima i još po nešto. Ja imam besplatnu verziju PLEX-a koja se pokreće sa USB fleš memorije (nemam Plex pass).

Poslednja izmena:
Pa i ja imam to sa USB-a,ali pomislio sam da je i ovo na taj fazon.Hvala!

Koliko je pametno raditi update softvera jer mi se nudi,a ni sam ne znam da li da prihvatim!? Moze li se sta desiti ako pukne veza prilikom nadogradnje,jer nisam povezan kabelom,vec wifi

Nema veze ako i pukne veza softver se instalira tek kada skine 100%.

Ja sam radio update kada god je ponudio i samo jedanput sam primetio blago ubrzanje interfejsa. Inače YT i ostale Smart aplikacije ne korsitim (koristio sam par puta ali je toliko sporo da sam se smorio) tako da mi update ništa ne znači. Sada imam povezan Mac mini sa SSD-om tako da sve leti pa mi ne pada na pamet da više koristim Smart.

Da li postoji barem jedan član na forumu koji korsiti ovaj tv kao monitor? Meni bi trebala podešavanja slike pošto kada sam postavio na PC mod on je po default-u postavio

1. Pozadinsko osvetljenje 100
2. Kontrast 100
3. Osvetljenje 50
4. Oštrina 10
5. Boja 60
6. Nijansa 0
7. Temp boje C20 itd.

Znam da postoje podešavanja za TV sliku (koristim ih odavno a skinuo sam sa prvih stranica ove teme) ali da li se neko igrao sa podešavanjima za PC, koliko se razlikuju od podešavanja za tv?

Evo ja koristim TV kao monitor. Igram igrice i gledam 3D filmove (zbog 3D prevoda),gledam i ostale HD filmove. Ja se baš nisam igrao sa podešavanjima,namestio sam kao i svuda isto. Odabrao sam jedno podešavanje sa početka ove teme i toga se držim,super mi je slika i zadovoljan sam. To ti je druže stvar ukusa,nema razlike u podešavanju,isprobavaj razne kombinacije,ima dosta mogućnosti. Ja sam kod mene stavio dosta oštrine,mislim čak 40-45. Tako dolaze do izražaja sitni detalji,npr. na licu se primete bore.

Pa to ti kažem. Već dve godine imam ovaj TV,nije to neki period,ali dovoljno da se sve isproba.
Stvari koje ja najčešće koristim i preporučujem ih su sledeće:
1) TV,kao monitor preko HDMI kabla i MPC-HC player za 3D filmove (zbog 3D prevoda)
2) Plex Media ili Serviio server za bežično gledanje sadržaja sa Vašeg računara.
3) Smart aplikaciju LG Cloud (50 gb prostora),super mi je stvar da razmenjujem slike sa rodbinom iz inostranstva.
4) Time Machine II,prikačio sam externi HDD od 60 gb i snimam npr. NBA utakmice koje se emituju u 3 ujutru.Takodje mogu da vratim do 1:30h unazad.
5) Uparivanje YT aplikacije sa računarom,puštam pesme sa računara direktno na TV
6) Plex for LG Home Theater. Aplikacija koja se ubaci na USB Flash i instalira se na TV. Radi kao Plex server samo je mnogo lepša i slikovita sa opisima filmova i serija.
To je ukratko što ja koristim svakog dana,možda će još nekom koristiti ovo.
Sve ostalo...Tag On,Projektovanje na bežični ekran pomoću Miracast...je sve sporo i za mene beskorisno
Interesantna mi je android aplikacija LG TV Remote, može se gledati sadržaj sa TV na mobilni uredjaj,samo kada se prebaci program i na mobilnom se prebaci,to je zamerka.Mada odličan je daljinski.

Koliko vremenski otprilike traje NBA utakmica i koliko ti zauzme prostora na disku i da li je 720 ili 1080p?

Ne znam tačno koliko jedan snimak zauzima,ja trenutno imam snimljeno 35 sati i zauzima mi 40 gb. Snimano je HD,ni to ne znam koliko je pixsela. Ima u opcijama da se namesti "normalni" i "visoki" kvalitet (SD i HD). Verovatno kada bi se snimao neki HD kanal npr. RTS HD zauzimalo bi više prostora. Može se maksimalno snimati 5 sati u jednom snimku,ali ima caka da podesiš snimanje posle 5 sati još 5 sati pa još...i tako ne propuštaš ništa. Kada gledaš snimak nema razlike od originala (programa sa koga je snimano) znači ne gubi na kvalitetu slike. Pitaj ako ti nije jasno.
Edit:
Zaboravio sam da napomenem da snimanje kanala ne radi ako se TV programi gledaju preko HDMI kabla. Preko satelita ili drugih operatera IPTV,SBB,IKOM... Nisam siguran,treba to proveriti ko zna.
Ja Tv program gledam preko lokalne kablovske koja ima digitalni signal i snimanje mi je omogućeno.

Poslednja izmena:
OK, hvala!

Da li neko drugi može da kaže/potvrdi ko ima SBB (imam Arenu HD koja prikazuje NBA utakmice) da li radi snimanje sadržaja preko Time Machine II?

Znam da ima i neka caka kod SBB-a 72h unazad ali nisam do sada bio zainteresovan da ispratim šta i kako.

Isto tako ne znam kod SBB-a da li može da se snima isto kao kod LG-ja (TM II) na eksterni hard disk i da li je kvalitet isti kod snimka.

Možda bi bilo najbolje da postavim pitanje u SBB temi.

Mislim,neka me ispravi neko ako grešim.
Sve sto se priključuje direktno u TV,mislim na Antena/Cable IN i Satelite IN može da se snima TM II, sve ostalo što ide preko HDMI ili Scart kabla ne može da se snima. SBB i OPEN iPTV sami po sebi imaju opciju vraćanja unazad 72h,koje se naravno doplaćuje ili ide uz neki box paket. LG TV snima sadržaj koji u bilo kom trenutku možeš da gledaš i da ti ostane na HDD dok ga ne obrišeš. Proveri da li neko ima ovaj TV sa SBB-om.
Nisam znao da arena HD prenosi NBA?!

Poslednja izmena:
Valjda će se neko javiti. Ja preko antene imam kabal samo zbog kamera (četiri kamere na jednom ekranu), inače su daleko preko antene lošiji kanali od digitalnih koji se emituju preko HDMI-ja.

Na SBB-u imam Trio Gold pa ću kasnije videti da li se dodatno naplaćuje 72h unazad...

Naravno HDMI je majka,ali za nas sirotinju je SD kanal sasvim dovoljan :)

Izgleda da imam besplatno u okviru paketa 72h unazad.

screen-shot-2015-03-16-a.png

@denigaj

Preko TM II na koliki vemenski period maksimum možeš da zakažeš snimanje, da li možeš da odrediš da snima NBA utakmice za sledeća tri meseca (jedna maksimum 5h, pa druga za nedelju dana maksimum 5h...)?

Naravno ima kalendar,može samo 35 dana unapred da se zakaže snimanje,da se bira dan i vreme,više puta u toku jednog dana,zakažeš u 2h do 7h pa od 7h do 12h.... Može i da bude pidsetnik,da signalizira neku emisiju itd...
Imaš druže sigurno 72h unazad

Poslednja izmena:
4.9GB je 100min(1h:40m), sad sam brisao nešto. Sve mi je snimljeno u high kvalitetu, klasicna dig. tv.
Kaze tv: zauzeto 67/283.6GB
SD 98:36 HD 25:57
Mislim da je to koliko mogu još da snimim.
Javicu kad budem brisao HD ili FHD...

Godinama sam imao Arenu na Telekomu i od kada sam prešao na SBB (pre tri meseca) i dalje govorim Arena (a mislim na SK) :)

Nazad
Vrh Dno