Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Da li vam piše da je Google Chroe zastario i da je potrebnja nadogradnja? Nisam našao način da je nadogradim. Zna li neko kako ili će to doći sa novim ažuriranjem?

Da li si probao preko LG WORLD ili SMART WORLD? Moras da budes ulogovan na TVu, tj. da imas napravljen nalog na LGu...

Aj ja ponovo da pitam:
Btw
Da li neko gleda dig.kablovsku i da li mu se u EPG pojavljuju lepo naša slova ili ima kuke i motike?

Da li neko moze da mi odgovori zasto mi EPG ne reaguje (kao ranije) kada udjem na neki kanal. Ranije (ukoliko selektujem nesto sto ce tek kasnije biti na programu) to bi me podsetilo dok gledam nesto drugo na programu, zatim kada sam u EPG-u i menjam kanale onda iz EPG-a i odem na taj kanal.

Da li to ima neke veze sa promenom redosleda kanala? Kanal sam prepakovao preko TIIEdit-a, nije islo preko ChanSort-a.

Trenutno stanje je da udjem u EPG, setam po njemu, kliknem na konkretno nesto iz programa, on to selektuje ali pritisak na OK na daljincu ne donosi nista.

Jel ti pricas o EPG na TVu ili nekom boxu?posto da bi te obavestio o pocetku emisije u EPG je izaberes i kliknes podseti...
Kod mene su slova bez dijakritika, ali meni je podešen engleski jezik pa je možda to razlog. Znači, nema kuka nego C umesto Č, na primer.
probao sam i menjanje jezika, jel moguce da operater salje tako, mada na njihovom boxu mi je pisalo normalno.

@Oggy

pricam o TV-u. Nekada sam mogao da kliknem na neku emisiju i onda me TV podseti kada pocne. Sada samo mogu da se krecem po EPG-u, medjutim klik ne prozivodi nikakav efekat.
Da li sam negde nesto odradio sto mi sada ne funkcionise EPG? Ima li to veze sa prepakivanjem kanala, nacinom skeniranja,...., izborome zemlje (Srbija)?

Nisam siguran da razumem kako si menjao kanale...verovatno se tu nesto zaludelo.
Probaj na info u cosku pa kad se otvori info na crnoj traci idi desno na neku emisiju pa klikni, vidi da li ces dobiti meni podseti/snimaj/napredno/zatvori...

Miracast

Probao sam običnu igricu (nešto kao Super Mario) i kasni i secka (slično kao PC kada pusti zahtevnu igru iz 2015 na konfi iz 2000 :p).

Ima li rešenja ili da zaboravim ovaj vid konekcije?

A koju aplikaciju si uopst skinuo,jer ne vidim na play store nijednu da se zove bas Miracast.Voleo bih da probam igrice na taj nacin

Idi na Smart dugme na daljincu, zatim na Podešavanja, pa Mreža, pa Miracast / WiDi.

Ma to sam i pre radio,ali ne ide... treba li neka aplikacija na tabletu? Ja na tabletu ukljucim wi-fi direct i pronadje televizor,i konektuju se,al se dalje nista ne desava.... Malo mi nejasno. A kakva je razlika izmecu opcija wifi direkt i Miracast/WIDi na tvu? Za sada sam uspeo samo da povezem sa PLEXom i to radi super. Nisam se nesto posvecivao SMART funkcijama TVa,postoji li kakva zanimljiva aplikacija da se skine i koristi? Ima li POPCORN TIME za SMART TV recimo? A makiacaveki daj jos neki uput,da pokrenem ovaj miracast,ima li jos neka caka?

edit: ustvari sad sam ukapirao da se konektujem pomocu wifidirekt,al samo iz galerije mogu da gledam slike na TVu,a Galerija na ovom tabletu je katastrofa spora.Da otvori sliku treba "mu 10minuta",tako da od toga leba nema.Ustvari,meni je potreban taj miracast,da probam igrati igrice a reprodukovati ih na TV

Poslednja izmena:
Uključiš wi-fi na tv-u i na tabletu, na tabletu ideš na playto i pronaći će tv (odradiš uparivanje u tv podešavanjima).

uh.... skontao sam da nemam playto,pa sam ga skinuo PlayTo Lite... medjutim ne moze da strimuje igrice samo klipove i slike,a to mi ne treba.U svakom slucaju,hvala na pomoci

payto bi trebalo da imaš ugrađen, nije posebna aplikacija.

Kada prevučeš prstom gornji deo ekrana pojavi ti se izbor wi-fi mreže, blututa i još gomile stvari gde imaš i playto.

Nemam PlayTo,al nebitno... vidim da ne fercera ta veza nikako sa TVom,tj da ima veliko kasnjene.Imas li instaliranu neku zanimljivu aplikaciju na TVu? Ili neku novu na telefonu (vezano za TV),koja je interesantna.Ja samo LG TV Remote

Ja sam imao instaliranu LG TV Remote ali sam je deinstalirao (lakše mi je baratanje magičnim).

Nemam ništa od tih aplikacija vezano za TV na tabletu, čak nisam uspeo ni slike koje slikam tabletom da pustim na TV-u, slabo baratam sa tabletom pošto sam početnik...

Mislim da Miracast i WiDi trebaju podrsku samog uredjaja...nece svaki raditi. WiDi je intelov patent i uglavnom imaju laptopovi. Meni tel ima Miracast ali tablet nema. Mislim da ako nemas u podesavanjima da ukljucis, to ti nece raditi. Inace odziv nije bas 1na1, ima mali lag, tako da za igrice i nije sjajno rešenje.

Imam ovaj TV skoro dve godine,sve opcije bežičnih povezivanja sam isprobao. Najbolji za media sadržaj je Plex i Serviio server na računaru sa TV-om. A za igrice je najbolje HDMI kabl,nikakva bežična konekcija za igrice neće raditi. Tako da,postoje i preko 10 metara HDMI kablovi,pa to fino razvucite po ćoškovima i igrajte igrice na svom TV-u bez kočenja,tako barem ja radim. Miracast i WiDi trebaju podrsku samog uredjaja,tako da ko nema na mobilnom te funkcije može da se slika :-devil-:
Postoji jedna interesantna aplikacija koja može da se preuzme direktno sa Smart World-a,zove se "LG Cloud". Na njoj imate 50 Gb memorije koje možete da koristite za ubacivanje slika,videa ....
Znači u bilo kom trenutku možete da zabeležite neki detalj,slikom ili video zapisom sa svog mobilnog telefona i da ga postavite na LG Cloud. Startovanjem aplikacije na TV-u,moćićete odmah da vidite sadržaj koji ste ubacili.
Primer....Odete na more,uradite jedan selfi i pošaljete roditeljima na TV-u da vide sliku. :p

Poslednja izmena:
Da li može negde da se preuzme Plex Pass (naravno besplatno)?
Inače ja imam 50 Gb na Cloud-u!

Pošto ovaj TV ne podržava FLAC audio format, da li se nekako može pustiti mkv film sa FLAC-om, da li nekom konverzijom ili preko računara,
do sada sam koristio samo externi hdd pa nisam upućen.

Jel može neko kratko uputstvo kako to funkcioniše, instalirao sam serviio i TV je našao računar u mreži i folder sa filmom, ali kad sam kliknuo na film opet nema zvuka pošto TV ne podržava FLAC, kapiram da ja treba da pustim film na računaru sa nekim playerom a slika i zvuk da se strimuje na TV?

A to kapiram, ja sam mislio preko WIFI-a,
znači preko servera, TV bežično samo strimuje file od računara , ali za prikazivanje koristi svoje dekodere?

Tako je, jer koristi svoj player. Tebi treba player sa kompa koji će da pusta FLAC.

Evo najjednostavnije rešenje,
prebacio film na tablet, pustio film na tabletu a sa miracastom prebacio sliku na TV i sve radi.

Mere i tako. Samo miracast zna da pravi probleme ponekad u smislu da uopšte neće da radi. :) HDMI radi uvjek. Mada ja koristim Serviio i uglavnom ne pravi problem. Još nisam naišao na FLAC, doduše. Iako ne obraćam uopšte pažnju koji je audio kad skidam film.

Nazad
Vrh Dno