Šta je novo?

LG L7 II

ovaj ne ulazim u detalje ali primecujem da od kad sam apdejtovao telefon zadnjim softverom (10.i) baterija traje dosta krace a AndroidOS trosi i po 50% baterije sto ranije nikad nije bio slucaj...

dali postoji nacin da se telefon vrati na 10.h preko LG PCsuita ili ne i ako postoji neke smernice?????

@Bojan.zex isto pitanje vazi i za tebe,da li si posle azuriranja resetovao mob na fabricko stanje (factory reset)?
Ako nisi prvo to uradi pa onda dalje kukaj ako ne valja ;) Ja azurirao na "i" i evo sad cu ti ispisati koliko sta trosi baterije (ekran 31%,android 20%),sve ostalo trosi jednocifreno pa necu ni navoditi.

@Bojan.zex isto pitanje vazi i za tebe,da li si posle azuriranja resetovao mob na fabricko stanje (factory reset)?
Ako nisi prvo to uradi pa onda dalje kukaj ako ne valja ;) Ja azurirao na "i" i evo sad cu ti ispisati koliko sta trosi baterije (ekran 31%,android 20%),sve ostalo trosi jednocifreno pa necu ni navoditi.

ma necu da radim factory reset, ne mogu da si komplikujem zivot, imam u telefonu autentifikator i ne zelim da rizikujem da izgubim sinhronizaciju a to se desavalo ljudima, da je to potrebno sam izdavac softvera bi to dodao kao komandu koja bi bila izvrsna nakon update-a telefona.

@ chele
TNX

Ljudi bre sta ste zapeli sa tim factory resetom...Uopste nema smisla da se nonstop brisu sve instalirane aplikacije, jer da treba da se odradi sigurno bi bilu u samom image-u da pokrene wipe pre przenja image-a

Factory reset je poželjan uvek. Ako počnu ikad problemi, a počeće skoro sigurno po nekoj karmi, mora FR da se radi.

*** u 2014 gde imamo brdo programa za backup, pa još i Google backup, to je očas posla. To što ljudi ne znaju ili ih mrzi da to radi, pa trpe i totalno zaborave, pa kasnije kaže počeo čudno da mi se ponaša telefon...

Naravno...,FR je uvek pozeljan,a cim je pozeljan ja ga uvek i odradim i nou frks ;) A vas dvojica ako smatrate da je nepotreban,nemojte ga ni raditi,samo nemojte vise kukati kako vam baguje mob,cepa bateriju ko lud i sl. jer meni koji sam FR radi ko svajcarac.Cak od "h" verzije jos nisam primetio problem sa zvucnikom,sto je jos jedan plus.
Tek da je od verzije "h" je ovaj mob postao,da tako kazem bez greske ;)
Jos samo da nam stigne KK u skorije vreme,a nadam se da oce

A sta ako i posle fr stanje bude isto? Pa ni na desktopu ne radim format svega posle ažuriranja sistema.

Ja nisam primetio da ovde iko kuka...To sto mi prenosimo svoje iskustvo nije kukanje, vec moze nekome da pomogne, a ti ako mislis da kukamo nemoj obracati paznju na nase postove i sve festa...

Pa to je sitno neko azuriranje sto ti izadje na win-u, zakrpe neke sitne, ali kada je ceo ROM... Vala ja kad reinstaliram win nikad ga ne gazim uvek format radim :)

Mislio sam na data particiju prilikom ažuriranja linuxu sistema. Mada, da ne ulazimo u polemiku, najbolje je da svako uradi po sopstvenom nahođenju. :)

A sta ako i posle fr stanje bude isto? Pa ni na desktopu ne radim format svega posle ažuriranja sistema.

Odlicno receno.Ako imas win 7,primetio si da posle svake ispravke komp sam trazi reset.
Na androidu je isto on uvek pozeljan kad su manje ispravke u pitanju,a kad se ide na vecu verziju reset je neophodan,tako da...
Uglavnom prvo to probaj,jer ne vidim zasto onda i mene ne zeza ko vas...,a da,ja sam ga resetovao i nema zime ;)

@DZOSUA

Kako mozes da poredis reset i factory reset??? I win 7 ne trazi reset posle svake ispravke, a zalud je i porediti win sa androidom...ako vec hoces da poredis sa nekim OS za racunare onda vrsi poredjenje sa Linuxom...

Poslednja izmena:
Neophodan reset windowsa nakon instalacije bilo kakvog hot fix-a ili update-a se radi jer windows koristi registrty system i neke parametre sistema moguce je podesiti samo prilikom boot sekvence. Porediti factory reset androida i restart racunara je otprilike kao porediti karting i formulu jedan (i jedno i drugo ima 4 tocka znaci isto je). A factory reset nije neophodan nakon update-a softvera na android uredjajima.

Prijatelju,ocu da ti kazem da je princip isti kod svih,ali izgleda ne kontas tj.da bi posle azuriranja sve lepo radilo reset je pozeljan kakav god sistem bio u pitanju. I sto rece djilkos kad i ja reistaliram win obavezno i uvek radim format i dosta vise smaranja oko ovoga ili to uradite ili se vratite na "bolju" verziju "h".

@Phoeniximus da li ti citas sta mi pisemo,niko nije rekao da je neophodan,vec da je pozeljan,da ne bi pravio probleme,a ja sam skoro siguran da njih to zeza upravo zbog toga

Poslednja izmena:
Inace za neupucene factory reset brishe samo data i cache particije a ne dira nishta od sistemskih resursa.

Ako ja ne shvatam stvar molim te objasni mi zashto se radi format diska prilikom instalacije novog window-a? Ako ne znash, nije problem.

E je su se vama obrisale aplikacije i sve ili je ostalo nakon ovog 10i apdejta?

Stigla jos jedna u nizu ispravki sa oznakom "10J",upravo je odradio i sad resetujem mob na fabricko stanje

Mislim da su samo iskravke u pitanju,nisam primetio novine

Mislim da su samo iskravke u pitanju,nisam primetio novine
ni ja nisam video nista novo osim da mi telefon ponovo radi normalno sto nije bio slucaj sa verzijom 10i.
i da nisam radio factory reset i necu to da radim jer da treba da se uradi to bi telefon sam uradeo nakon instaliranja nove verzije softvera, pa nije ovo XDA-developers pa da nakon svakog upd-a mora factory i ostali reset-ovi, ne secam se vise koliko ih ima to vreme je proslost za mene i necu vise sa time da se ubijam... :)

I kod mene se sad ponasa normalno sa ovim update, tako da kontam da su samo izpravili bugove iz prethodne verzije. Koliko sam primetio i notifikacija za smart screen se ponasa normalno.

I naravno nisam resetovao telefon na fabricko da sad ne nabrajam opet razloge...

Uradio update na j verziju i sad opet imam problem da me pri pozivanju sagovornik ne cuje. Koji krs da ne poverujes. Uradio update i reset na factory default i opet isto. Vracam na e verziju osim ako nema neko ideju sta raditi ili je samo kod mene bug? Ajde da ne radi kamera i sl. da ne fercera, ali osnovna funkcionalnost da se ne istestira?!

I meni se sad desilo da me sagovornik ne cuje, ali mi se to desavalo i na "i"

Kako da ga vratim na e verziju. Jel ima neko ideju kako se to radi?

u nekom od prethodnih postova sam postavio uopsteno upustvo, ali ne garantujem za njega jer ga nisam isprobao...

Nazad
Vrh Dno