Šta je novo?

LG GT540 2.1 na 2.3.5. Gingerbread fastboot problem

Nikad nisam probao taj modovani, al radio je neki sto sam probao pre par meseci... sad, nemam pojma koji je to bio.

Da se javim i ja, ciglirani telefon je na servisu, pojma nemaju sta ga je snaslo, narucena je nova ploca :D Kakav je pc fajter v6?, neki kazu da ima bagova, da bolje radi v5+z3+z4.

I ja sam tako mislio, medjutim ista stvar. Sve je spakovano u instalaciju tako da nema potebe za sp. Jedina razlika je sto ima led notification pa ako hoces da ti radi led kad je displej ukljucen trebas zameniti jedan fajl u sistemu.

Sent using Tt.

Uh, sad imam problem za koji nisam ni znao da ga imam: kad pričam na mobu, i imam drugi poziv, ja ga ne čujem (ni ton ni vibracija), a ljudima koji me zovu telefon normalno zvoni. Ispada kao da se nisam javio, a nemam ni notifikaciju o propuštenom pozivu... kako to da sredim? Ranije je sve radilo normalno, dobijao sam signal u slušalici kad imam poziv na čekanju.

Edit:
Sad sam u Settings - Call Settings uključio Vibrate Call Waiting... ako imate još neku ideju, dajte da podesim odmah; već se drugari žale da sam "smrad koji se ne javlja na telefon" :)

Edit2:
Kad odem u Call settings - Additional settings dobijam "Call settings error: Network or SIM card error.", i onda mi se Call waiting zasivi (ne mogu da ga uključim, a isključeno je - tj, nije štiklirano)...

Edit3:
Ugasio sam poziv na čekanju preko koda #43#, to mi je privremeno rešenje...

Poslednja izmena:
Takodje error kad udjem u podesavanja za poziv na cekanje, nikad to ne koristim tako da ne bih znao sta bi mogao biti problem.

Kako ti sad drzi baterija, zadovoljan?

Sent using Tt.

Izgleda da je doslo vreme da posaljem mog optimusa u penziju, pa mi treba savet kako najlakse da vratim 2.1 ROM u kom SVE radi. Ne mora biti stock,moze i neki soft mod. Bitno mi je kad ga prodam da apsolutno sve radi, sad imam sdsl v2 kome radi sve sem zoom-a na kameri i kalibracije, ali ne bih da moram da kupcu objasnjavam da je potrebno i da pravi swap particiju (bez swapa GB je prilicno spor)

Baterija radi odlično! Drži 1-2 dana, sve zavisi koliko sam van stana (u prevozu uvek ili gledam filmove/serije, ili igram neku igru - trenutno Defender)... i stabilna je, prazni se normalno, a ne "nenormalno" kao ranije :)

Izgleda da je ovo neki bug do roma, sa pozivom na čekanju...

Izgleda da je doslo vreme da posaljem mog optimusa u penziju, pa mi treba savet kako najlakse da vratim 2.1 ROM u kom SVE radi. Ne mora biti stock,moze i neki soft mod. Bitno mi je kad ga prodam da apsolutno sve radi, sad imam sdsl v2 kome radi sve sem zoom-a na kameri i kalibracije, ali ne bih da moram da kupcu objasnjavam da je potrebno i da pravi swap particiju (bez swapa GB je prilicno spor)

Samo ga flashuj preko recoverya.

Sent using Tt.

nisam znao da moze da se radi i downgrade preko recovery-ja, pa onda je jednostavno, samo da pronadjem stock koji moze tako

Hvala

Opet ja, sredili su u servisu telefon. Stavili su naravno fabricki rom al baterija na 99%. Posto sam resio da ga prodam, da li mogu kako da resim ovaj problem, da kalibrisem i ako nije rutovan telefon, bez fastboot-a i recovery?

Moras da imas rutovan telefon.

Poslednjih par dana mi se pogrešno prikazuje vreme trajanja poziva (kad završim razgovor), nikad nije preko 1min ma koliko poziv trajao... ne znam usled čega je ovo, primetio sam pre 2-3 dana. Rom je PCFighterov 2.3.7... neki hint, a da nije "reinstalacija sistema"? :)

Poslednja izmena:
Probaj da obrises cach i dalvik, mozda pomogne.

Sent using Tt.

Da li se pojavillo neko resenje za kalibraciju ekrana na androidu 2.3.7?

Sta je trenutno najbolje od 2.3+ romova? Bitno mi je da nema vecih bugova. Trenutno sam na 2.3.7.mur4ik-ovom... Da li ima nesto bolje od njega?
Edit: valja li ovaj Android 2.3.7 AOSP Gingerbread by Mike Gapinski

Poslednja izmena:
Ima, meni je najbolji miroslavov SDSL 1.1, to je cm7 rom, sve radi i cini mi se da nema bagova. Taj AOSP je dosta bagovit.

Ja i dalje furam onaj PCFighter-ov ROM, i počeo je malo da baguje... pre neki dan shvatim da mi ne stižu SMSovi ni od koga (žalio se drugar što mu ne odgovaram), problem je rešen brisanjem cachea (i Dalvika). Samo ne znam šta je izazvalo problem, ništa nisam ni instalirao ni brisao nedeljama unazad...

+1 za miroslavov SDSL v1.1, vec 2 meseca ga koristim i leti,bez bagova (jedino mislim da zoom na kameri ne radi,tj on zumira lepo ali kad okinces fotografiju, sacuva je kao da nije zumirana)

Ja sam dugo koristio pcfighterov, medjutim miroslav je nesto radio sa kernelom tako da nemam problema sa karticom, wifi radi lepo, a i baterija odlicno drzi (6-7sati displej uptime).

Ubacio sam ovaj miroslavov SDSL 1.1, deluje mi ok. Nesto je brzi od mur4ik-ovog, i vidim ima neke dodate opcije, neki lepi efekti, svidja mi se. Cak mi i gps bolje radi brze nalazi satelite. Videcu kako ce se pokazati na duzi period.
Cak mi je i ovaj uzasno neprecizan ekran cini mi se malo precizniji. Steta sto za ovo vreme nisu mogli da nadju resenje za ovu kalibraciju :(

Poslednja izmena:
Za one koji imaju problem sa kucanjem poruka na ovom telefonu zbog nepreciznog touchscreena, probajte Big Buttons keyboard.

Koji je bolji rom SDSL 1.1 ili 2.0? Stavio sam posle mur4ik-ovog ovaj 2.0 i primetio sam da je dosta brzi ali da mu je i baterija slabija. Kakva je baterija na 1.1 ?

Bolja je, sdsl v2 koristi novi kernel na kome ne radi deep sleep kad je wifi ukljucen. Mada ja koristim v2 sa starim kernelom i radi odlicno. Baterija drzi fenomenalno.

Ako hoces da probas obrisi boot iz recoverya i fleshuj ovu arhivu.

http://db.tt/35VUt60V

Prilozi

• uploadfromtaptalk1337374752850.jpg
    uploadfromtaptalk1337374752850.jpg
    28 KB · Pregleda: 48
  • uploadfromtaptalk1337374767128.jpg
    uploadfromtaptalk1337374767128.jpg
    30.1 KB · Pregleda: 49
Znaci ubacim tu arhivu u fon, odradim format boot, pa apply update from sdcard (ili install zip from sdcard?), odaberem tu arhivu i to je to? Imacu sdsl v2 sa starim kernelom?

Ides install zip from sdcard, i kad instaliras ides format cach i dalvik.

Hello :wave:

instalirao sam pre nekog vremena CM7 i sve šljaka super :happy: .

Vidim da ste pisali o nekim novim ROM-ovima pa da pitam da li da prelazim na njega?
Recimo ovaj SDSL v2, šta je novo, šta dobijam u odnosu na CM7?

Tnx :smoke:

SDSL v2 je takodje CM7 rom samo sto je to trenutno poslednji izbacen rom tako da je CM7 azuriran + poprilican broj sitnih ispravki. Napravi backup pa ga probaj, poprilicno je brz i bez bagova ako se stavi kernel sa SDSL 1.1.

Nazad
Vrh Dno