Šta je novo?

LG GT540 2.1 na 2.3.5. Gingerbread fastboot problem

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
Ovako biću kratak pokušavam da snimim 2.3.5. Gingerbread na moj LG GT540 sada je 2.1. radio sam sve po ovom uputsvu http://android.modaco.com/topic/344...bread-cyanogenmod-71-for-lg-gt540-new-method/

I sve je prošlo ok do 13.tog kobnog koraka jednostavno kada sam uključio mob u Fastboot-u kamera+on dugme prvo nije hteo da Win7 da pronadje drajver za mob u fastboot-u to sam rešio tako što sam dozvolio Win7 da sam preko neta pronadje drajver i kao našao snimio vidi se u device manageru sve ok.

I kada pokrenem Android 235 instalaciju u fastbootu ništa se ne dogodi on snimi kao na C:\ neke svoje datoteke i odmah kaže da je instalacija gotova ali ništa nije snimljeno na mob šta da uradim dalje pomagajte. :wall::wall::wall:

Probaj rucno iz cmda, preko fastboota da flesujes system.img i boot.img, ako si uspesno flesovo rom sa fastbootom i ako ga komp prepoznaje ovo ce da upali 100%

Sent using Tt.

Ma u medjuvremenu sam uspeo da ga fleshnem sa 2.3.5. medjutim nije hteo da se butuje zaglavi se na logou androida sa skejtom pa je pao recovery bacup, na drugom forumu mi je jedan lik reako da treba da odradim wipe data pre nego sto flashnem i verovatno je do toga ali nisam se još uvek baktao jer nisam imao vremena.

aj samo nek mi neko potvrdi redosled.
Odem u recovery odradim wipe a posle toga shutdown pa u fastboot i onda ga flesnem.naravno pre toga backup odradjen.

Jednostavnije je da dok si u fastbootu kucas fastboot -w, znaci zakacis mob na komp i redom kucas:

adb reboot bootloader
fastboot -w
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img
fastboot reboot

Odradio sam 2.3.5. do wipa je bilo, sve šljaka odlično sve što je falilo u 2.1ver. u ovoj ima, čak sam i malo OC cpu moba na 743mhz i sad je sve glatko.
Postupak je extra jednostavan kada ga jednom odradiš.

Pa onda lepo nebilo ti teshko napishi tutorijal jer i ja ocu da zveknem moj lg :D
al nece da ide preko win7...

Najbolji bio kombinovani tutorial koji bi isao nekao ovako... ispratite deo sa instalacijom adb-a, drajvera i fleshovanjem roma sa fastbootom (bilo link koji je ostavio igor ili B-ZiGER), zatim reparticionisete particije preko tutrorijala na ovom linku ovako dobijete 250 mega za instalaciju aplikacija, a za sistem 150 (99% kuvanih romova staje na 150 megabajta, kao i ovaj 2.3.5). Kad ovo uradite preko fastboota fleshujete recovery sa ovog linka, zatim posetite Mur4ikovu temu na xda forumu, skinete 2.3.5 RC4 koji je trenutno poslednji i fleshujete ga bilo preko recoverya ili fastboota.

@B-ZiGER Odlican je Mur4ikov rom. Jos uvek ima par sitnih bagova, al redovno ih ispravlja i izbacuje nove verzije.

Poslednja izmena:
Zadhto ja nemogu(neumem) da rootujem moj telefon probao sam ovo i kod 3845#*540#, Module Test> stability Test > Enable Root Permission to zadnje uopshte nemam u meniju....
Probao sa z4root nece ni sa njim nekontam zashto al ajde...
U device manageru mi se uopshte nevida android phone
imam samo lg modem
ajde neki hint bilo shta barem da ga rootujem pa cu valjda umeti dalje sam.....

Pa vidiš ja ne znam što to i radiš mobilni telfon ne mora biti rootovan da bi odradio update softvera a to što ti pokušavaš je za neke verzije mobova koje su išle sa 1.6 ili nisu dolazila preko mreže sa z4root app može root ali privremen druga opcija ali ne znam šta ćeti.
E sad ako pratiš link koji sam ja stavio ovde po uputsvu od koraka 1. KDZ program će ti ubaciti oficijalni 2.1 sa Fastboot modom koji pokrećeš kad je mob ugašen kombinacijiom on+kamera snimiš novi 2.3.5. i gotovo veruj mi celokupan proces traje 10min od prvog do poslednjeg koraka.

Ma problem je u drajverima nece da ga vidi ni njegov pc suite ili kako se vec zove...
probao sam gomilu drajvera i nece pa bog...
mozda je do windovsa ko ce ga znati ...

Probaj da ukljucis USB Debuging mode i da pored toga iskljucis opciju (ne znam kako je tacno napisano na engleskom) "Samo memorija velikog kapaciteta", do nje dolazis na sledeci nacin Settings-SD Card and phone memory.

pa mislim svaka ti chast tako neshto nikada mi nebi palo na pamet
puno ti hvala sada izgleda da radi :)

Nema na chemu, nazalost sto se tice rutovanja i pakovanja custom rom-a, tu ti ne mogu pomoci posto nemam iskustva u tom delu, vise sam nego zadovoljan sa 2.1 verzijom :)

Jednostavnije je da dok si u fastbootu kucas fastboot -w, znaci zakacis mob na komp i redom kucas:

adb reboot bootloader
fastboot -w
fastboot reboot

Ako neko moze na jednom mestu neko uputstvo.
Laik kad sve ovo iscita ...
http://android.modaco.com/topic/344...bread-cyanogenmod-71-for-lg-gt540-new-method/
ovde se ne pominje cmd i kucanje...
Pomozite da neko ko je laik moze da odradi sve kako treba a ne sje8e telefon.
Hvala unapred...

Poslednja izmena:
Hvala unapred!:happy:

tutorijal...

Prvo trebate da fleshujete rom sa fastbootom, ovo se radi preko kdz-a. ROM i kdz mozete da skinete sa ovog linka http://www.mediafire.com/?imautlh0m29cl2t a drajvere sa ovoga http://www.mediafire.com/?l0z3jv0n1eexsqj da bi mogli da koristite kdz telefon treba da bude u takozvanom download modu.

Izvadite SD karticu, upalite telefon, ukljucite USB Debugging i spojite ga putem USB-a. Pokrenite KDZ_FW_UPD.exe i podesite type na 3GQCT i PhoneMode na DIAG. Ovo je neophodno, jer u suprotnom, možete “ciglirati telefon”. Izaberite Europe Open+Fastboot.kdz preko browse dugmeta, a zatim pritisnite Launch Software Update. Apdejtovanje traje izmedu 10 i 20 minuta, zavisno od brzine USB konekcije. Telefon ce se ovom prilikom restartovati, ali nemojte ništa da dirate dok se u KDZ Updater-u ne pojavi poruka da je završio. Ukoliko proces stane u jednom momentu i stoji tu više nego ocekivano (10 minuta se ništa ne dešava), ugasite KDZ Updater, skinite telefon sa USB-a, izvadite bateriju i SIM karticu i prikljucite ga ponovom na racunar USB kablom dok držite dugme za stišavanje. Nakon toga telefon ce uci ponovo u Download Mode, Windows ce prepoznati telefon i instalirati potrebne drajvere. Zatim možete ponovo pokrenuti KDZ Updater, podesiti ga, izabrati Europe+Fastboot.kdz i pokrenuti update. Nakon toga, telefona bi trebao da bude apdejtovan Androidom 2.1 koji sadrži fastboot.

Posle ovoga trebate da instalirate ADB, jako dobro uputstvo na nasem jeziku se nalazi na ovom linku http://www.srbodroid.com/development/uputstva/sta-je-adb-i-kako-ga-instalirati/

Posle ovoga iskljucite telefon i udjite u fastboot mod, ovo radite tako sto što cete paliti telefon dok držite dugme za kameru. Telefon ce se butovati, prikazati LG logo, a zatim ce ekran ostati crn. Ovo je fastboot, nema nikakvog teksta, ali ukoliko spojite telefon preko USB kabla, Windows ce prepoznati telefon i instalirati fastboot drajvere.

Nakon ovoga instaliramo recovery (recoveri mozete da skintere na ovom linku http://kulkoff.com/swift/ ) telefon treba da bude u fastboot modu prikacen na racunar pokrenite cmd i idite u folder gde ste raspakovali recovery, nakon toga kucajte:

fastboot flash recovery recovery_clockwork_4.0.1.5_swift.img (enter)
fastboot reboot (enter)

U Recovery ulazite tako što dok je telefon ugašen držite Home i Power dugme. U recovery-u vršite navigaciju dugmicima za pojacavanje i stišavanje, tasterom za podizanje slušalice birate opciju a sa back dugmetom se vracate kroz meni.

E sad... fleshovanje roma je moguce uraditi na dva nacina, zavisno od toga kako je spakovan (uvek pise koji je format roma). Ako je rom u fastboot formatu raspakujete fajlove u neki folder telefon ubacite u fastboot mod u kucate:

adb reboot bootloader
fastboot -w (ova komanda brise data particiju i treba je koristiti samo kad prelazite sa dva razlicita roma (recimo 2.2->2.3 i sl))
fastboot reboot

posle flashovanja ako niste uradili wipe udjite u recovery pa odatle wajpujte cach i dalvik cach.

drugi i laksi naci je flashovanje preko recoverya, zip sa nand backupom raspakujete (unutra je folder cije je ime u obliku datuma i ne smete da ga menjate) ovaj folder smestite u clockworkmod/backup folder na kartici idete na backup and recovery -> recovery, posle ovoga pozeljno je obrisati cach i dalvik iz recoverya.

romove mozete pronaci na ovom forumu http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=776 trenutno su najbolji Mur4ikov 2.3.5, Miroslavova Utopia 2.2.1 i patrikova eleganceswift 2.1

Ako pazite ne mozete nista da zeznete, ja kao totalni laik sam uspeo iz prvog puta... ako negde zapnete pitajte. Naravno ako nesto zaje8ete ja ne snosim odgovornost. :p

Puno hvala. Kad odradim javljam se...

Ja npr. nisam ništa kucao u Cmd i za to postoji lepo napisan program znači preko njega sam ja i ubacio recovery a isto tako možeš i da ubaciš rom extra jednostavno za korišćenje evo linka http://www-stud.uni-due.de/~sgmibilb/?page_id=211
A što se tiče onog uputsvta on kada dodješ do koraka 13. on otpakuje jedan dir na C:\GT540\inicio_update2.bat(u uputsvu kaže da mora mob da je fastbootu i da će automatski da snimi 2.3.5 ali meni nije htelo onda odeš u dir i startuješ bat fajl) to startuješ dok ti je mob u fastbootu-modu i on sve sam završi i nemora nikakvo kucanje u cmd-u a Wipe uradiš u recovery modu pre toga i naravno i pre toga uradiš recovery i nema zime sve gotovo za 10min max.

Poslednja izmena:
Video sam ovaj program, mada i iz cmd-a je jednostavno... a mozes da napravis i .bat fajl pa da sve zavrsi jednim klikom.

Tek sad da javim:ubacio = telefon leti!
Hvala svima na uputstvima, objasnjenjima, pomoci...

Nazad
Vrh Dno