Šta je novo?

LG G7

Gcam ipak daje bolje rezultate i po danu kada je ukljucen HDR+. Dodao jednu fotku na flickr radi poredjenja, ostaje jos da probam manuelni mod sa stock kamere nocu.

Hvala za poredjenje, evo i ovde link da bude preglednije: https://www.flickr.com/photos/157743983@N07/albums/72157708484419074

Razne Ringke zastite su na snizenju (bolje receno sada ih prodaju po realnim cenama): https://www.ringkestore.com/collections/lg-g7

Anand test, moguce da je vec postavljen prosle godine ali nema veze: The LG G7 Review: A Rushed Attempt?

ne mogu više da čitam testove, poludeću :) ovaj sam inače čitao ranije...sve što sam čitao o raznim telefonima...imaju svaki ovu ili onu manju ili veću manu...a i testovi kamera nisu uniformni pa je kod jednih super a kod drugih meh, smorio sam se...pa gcam, bez gcam, pa hdr on ili off, pa ubiše od pixel peepinga, ajde više :) što je najgore mislio sam i da podignem budžet u odnosu na g7 ali i tamo ista priča, uvek je nešto pfftt...

ne mogu više da čitam testove, poludeću :) ovaj sam inače čitao ranije...sve što sam čitao o raznim telefonima...imaju svaki ovu ili onu manju ili veću manu...a i testovi kamera nisu uniformni pa je kod jednih super a kod drugih meh, smorio sam se...pa gcam, bez gcam, pa hdr on ili off, pa ubiše od pixel peepinga, ajde više :) što je najgore mislio sam i da podignem budžet u odnosu na g7 ali i tamo ista priča, uvek je nešto pfftt...
Хаххаха, да тако је то. Ја мислим да у поскедње 2 године нема толике разлике између камера.

Једино је да гледаш да имаш што више сензора широки, нормални, зум...

Мислим да Р30 има најбољу камеру тренутно. Најбољи сетап.

Послато са LM-G710 уз помоћ Тапатока

Jedno pitanje, a da ne čitam celu temu.

- Postoji li način da se odradi G7 debranding i da se ceo sistem namesti kao stock G7 ???
(nađoh gomilu "jeftinih" oglasa na KP ali svi telefoni su sa TIM mreže i sa TIM Goodies)

Neki savet?

Poslednja izmena:
Zakacih da je neko isto pitao na XDA, prekopaj malo tamo, koliko se secam moze da se flash-uje cist EU rom preko patch-ovanog LG UP-a.

Jedno pitanje, a da ne čitam celu temu.

- Postoji li način da se odradi G7 debranding i da se ceo sistem namesti kao stock G7 ???
(nađoh gomilu "jeftinih" oglasa na KP ali svi telefoni su sa TIM mreže i sa TIM Goodies)

Neki savet?
Једино где се види тај брендинг је на паљењу и гашењу. Мени лично не смета.

Ја мислим да у поскедње 2 године нема толике разлике између камера.

Једино је да гледаш да имаш што више сензора широки, нормални, зум...

Slazem se ali primarna G7 kamera ipak nije u rangu sa konkurencijom (sto je i ocekivano jer koristi mali 1/3.09'' senzor, npr. takvi senzori se vec 2 godine koriste za prednje kamere) i sto je najcudnije - malo bolje se drzi u low-light poredjenjima nego na dnevnom svetlu. Pogledajte semplove i poredjenja iz anand testa. A i uopste svako pre kupovine G7 treba da procita taj test, ne postoji detaljni prikaz svih karakteristika, prednosti i mana G7.

I dalje je G7 za 300e odlicna kupovina ali jednostavno trazi instalaciju gcam. U sustini razumem one koji dodaju malo vise novca za Mi8 jer dobijaju bolji UI i podrsku, kamera je bolja i bez gcam porta a i sa tim softverom jer je jednostavno senzor veci a ko hoce bolji audio kvalitet od fabrickog vec za 30-ak dolara to moze da resi kupovinom DAC adaptera sa AE a postoje i modeli od 70-80$ koji su prema merenjima/testovima veoma blizu G7.
Slicno vazi i za XZ2 (mada nema gcam port, nece ni dobiti ali su fabricka kamera, a posebno kamkorder bolji od LG a tu je i drasticno brza podrska i cistiji UI + malo bolja autonomija).

@Altru

Steta sto ovoliko odlazu V50, sto kasnije pocne prodaja sporije ce padati cena :d
A ovako, bar na papiru, deluje kao uredjaj koji moze da se svrsta u top 5 najkompletnijih androida i deluje da su ispravljene glavne mane V40/G7. Ali s obzirom kako V40 drzi cenu V50 samo moze da bude jos skuplji po oglasima pa ce dosta dugo kostati 450e+.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned

da, i ja bih rado sačekao v50/g8 ali njihove cene možda padnu tek naredne godine u jesen, ne mogu toliko da čekam...smorio sam se već oko izbora :)

mislim da je nešto manji senzor na g7 samo deo priče po onome što čitam između redova i na osnovu iskustva sa v20...automatika jako loše radi kod lg a 99 posto ljudi, a verujem i testova, se tako radi...škljoca se na auto...fotke su ponekad underexposed i to je neka glavna mana...kad imam takvu situaciju uglavnom je dovoljno da samo prebacim na manualni mod, dakle bez ikakvih promena parametara i slika bude sasvim korektno osvetljena...znači ista scena daje potpuno različite rezultate na auto i manual, ponavljam, bez ikakvog štelovanja bilo čega na manual...i taj kljakavi softver kamere šlepaju od modela do modela...

druga sad već filozofska diskusija je šta radimo sa tim slikama...uredno štampam a4 fotke sa v20 i izgledaju odlično...za web, društvene mreže, gledanje na kompu i tv, štampanje, to je više nego dobro...ako se krene u pixel peeping onda to daleko ide, tu ne pomažu ni kožne gaće :)

razmišljao sam i o nekom xiaomi, ali tu opet čitam o nekim drugim problemima, prečesto se za moj ukus pominje loš zvuk u slušalici za razgovore a to kod mene spada u razloge za let telefona kroz prozor, mi8 ima loše rešene notifikacije...mislio sam da idem i na note 8 ili 9, ali ono su telefoni za vitrinu koji opet imaju neke druge mane...huawei neki možda, ali ne znam šta je više u moru modela kod njih best buy sa dobrom kamerom...g7 zaista deluje kompletnije od svega naročito za ove pare...

Poslednja izmena:
^
+1 za ceo post, iz istih razloga sam se odlucio za G7. Mogu mu se naci mane ali isto tako i konkurenciji. Pa kome je sta bitnije.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ma malo malo nekom na Xiomi-u iskacu zute fleke po ekranu, eno na jednom Pocophone prekjuce ovde na forumu stavio covek fotke, Mi A1 takodje pre neki dan se neko zalio, pa onda cuveni proximity senzori, problemi sa notifikacijama, previse muke za moj ukus.

Nije G7 idealan ali nudi jako puno dobrih stvari za taj novac, osim baterije i uslovno nedostaka sto jos uvek nema nadogradnje na Pie(kome je to iz nekog razloga bitno) generalno je bolji od svih ostalih novih telefona dostupnih za taj novac.

Manuelna poluatomatika daje solidne fotke. Gcam radi, meni je vise zao sto nema Log snimanja video materijala zarad kasnijeg boljeg gradiranja kao na V30, mada Cine rezim ima dosta zanimljivih mogucnosti za video snimke, "ljuljanje" kamere naspram podrhtavanja u obicnom rezimu, postepeni zum, gradiranje na samom telefonu, HDR video snimak, sasvim upotrebljivo za amatersko igranje sa video produkcijom.

@ Altru

Ma da, nema cekanja V50, mora se uzeti nesto ''sveze'' pa kad V50 cena padne na oko 400e (verovatno krajem sledece godine) to moze da bude razlog za kupovinu.

G7 kamera ima dvostruki problem, hardver i softver. Senzor je primetno manji nego kod G4 iz 2015. godine a u isto vreme ni softver nije tako dobar, G4 kamera je bila top u to vreme a i dalje moze na crtu novijim uredjajima.
Pogledaj poredjenje ovih semplova, ne mislim na WB, boje, ekspoziciju: https://www.anandtech.com/show/13039/the-lg-g7-review/6
Bas se vidi da ionako limitiran senzor ubija agresivan post-processing, fotografije kao da su snimljene nekom prednjom kamerom (1/3.1'') ali na svu srecu tu je hdr+ koji malo popravlja utisak, bar koliko videh iz ovih malobrojnih poredjenja stock vs gcam/hdr+. Kamkorder je onako, prosecan za vodecu klasu mada LG i dalje ima jednu od najboljih kamera/kamkorder aplikacija.

Meni iskreno Pixel kamere uopste nisu tako drasticno bolje od konkurencije kao sto se pise (''3 svetlosne godine bolje'', ''deru, kidaju'' itd.), jesu generalno (naj)bolje za P&S, posebno po detaljima i dinamickom rasponu, ali neretko imaju previse hladan WB, deluju ''plasticno'', cudno eksponirano sa nerealno plavim nebom a to je sve posledica eliminisanja mana malog senzora kroz hdr+ ali dobro, jesu top ponude i najbolje za vecinu korisnika koji zahtevaju odlicne fotografije na 1 klik. Mislim da Nexus 5X/6P/Pixeli MK1, na neki nacin, i dalje imaju najbolje kamere jer koriste vece senzore od novijih PIxela kod kojih je modul morao da pretrpi izmene, smanjenje senzora, da bi ugradili OIS ali nijanse su u pitanju.

Ni meni bas ne odgovaraju Saomi telefoni iako su odlicni u odnosu na cenu. Ali bih ipak G7 kupio pre F1 a XZ2 pre Mi8 mada na kraju je sve to subjektivno, posebno u ovom drugom slucaju (XZ2-Mi8).

U svakom slucaju, G7 za 300e, uz instalaciju gcam porta i eto odlicnog uredjaja po prihvatljivoj ceni. To je bolja kupovina od nekog novog mid-range modela, posebno kome je zvuk preko slusalica prioritet.

Poslednja izmena:
kad već pomenu sony, meni se iskreno baš sviđa xperia 10 plus ali to je opet druga klasa telefona...ali baš mi se sviđa i dizajn i odnos stranica, iako vidim da nema mnogo fanova okolo...

Ma kakav 10 plus, taj telefon ne vredi 200e nov a kosta kao S9+ iz oglasa. XZ2 je mnogo bolji telefon od 10 plus a jeftiniji je bar za 50e.

Ја нисам баш одушевљен камером. Јер слике ми делује превише смуљано када зумирам.

На у6 слике по дневном светлу си јако добре и када се зумирају не делују смуљано већ имају шум, не знам како боље да објасним. Обећао сам брату да ћу послати слике да упореди. Поставићу и овде.

Генерално немам толико искуства са телефонима, али то ми делује превише.

XZ2 Compact je meni simpatican telefon, obican nesto manje.
@kolera pa ubaci Gcam, kod njega nema tog procesiranja slike.

Ne treba root za gcam.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Ne treba, ja sam probao 6.1 verziju, moze se skinuti ovde i potrebno je ukljuciti u BSG meniju buffer fix da ne bi lagovala.

Ја волим да држим телефон сток, да ли је толико боља од фабричке апликације?

Pa niko ti ne brani, ostaje ti stock kamera, ovo instaliras kao bilo koju drugu aplikaciju, nista ne menja u sistemu, ima zasebnu ikonicu, instaliras, probas, ako ti je bolja zadrzis i koristis po potrebi.

neće ti gcam ništa poremetiti, slobodno probaj...

sad mi moji inozemni dileri šalju poruku da im je nestalo g7, ali da nova tura stiže u petak...u međuvremenu mi nude da razmislim o mate 20, kao dobra cena za mene ( običan mate 20, nije ni lite ni pro)...nisam nešto ni razmišljao o njemu, deluje ok model...samo mi prave konfuziju :)

Mate 20 je fin telefon, tu je veca baterija i 2x telefoto kamera kome nesto znaci ali nema IP68 vodooptornosti, audio izlaz nije na slicnom nivou i najbitnije i glomazniji i skuplji je od G7.

Инсталирао. Колико видим у gcam не могу да користим камеру широког угла?

Mozes, u opcijama ukljuci Add AUX to Camera Switch i onda na dugme gde menjas prednju/zadnju kameru dobices medju korak sa sirokouganom.

Mozes, u opcijama ukljuci Add AUX to Camera Switch i onda na dugme gde menjas prednju/zadnju kameru dobices medju korak sa sirokouganom.
Хвала, нашао.

Да ли је могуће да у галерији није могуће селектовати више ставки од једном?

Meni ovaj app sto si postavio koči strašno, ne upotrebljiv za slikanje. Plus nema wide sa podešavanjima kako si napisao. Nemam uopšte opciju za wide.
Ja koristim i dalje 5.1 cstarkova verzija. Radi bez greške ali nema night ver.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Pitaš osnovne stvari...uputstvo u šake :)
Хахах сад сам провалио. Ја сам навикао да када дуго држим да се појави.

Који фото едитор користите? Да ли има неки који open source

Nazad
Vrh Dno