Šta je novo?

LG G5

Проблем је што сам на неком нашем сајту у време избацивања овог телефона на тржиште прочитао да и у синг сим варијанти постоје 2 сим слота а да је потребно само нешто урадити око носача сим картице и меморијске картице, флешовати софтвер од дуал сим варијанте и имаш дуал сим а ја тај сајт нема шанске да нађем.На нету скоро и да нема тестова те варијанте телефона.

Проблем је што сам на неком нашем сајту у време избацивања овог телефона на тржиште прочитао да и у синг сим варијанти постоје 2 сим слота а да је потребно само нешто урадити око носача сим картице и меморијске картице, флешовати софтвер од дуал сим варијанте и имаш дуал сим а ја тај сајт нема шанске да нађем.На нету скоро и да нема тестова те варијанте телефона.

Koliko je meni poznato to nije moguce ako na slotu ne pise da moze ili micro sim ili sd kartica kao na slici ispod.
http://androidforums.com/attachments/20160828_092857-jpg.109069/

Poslednja izmena:
Mozes na 1 telefonu 2 wapp naloga ako je rutovan. Aplikacija se zove 2 lines for whatsapp. Koristio sam neko vreme na G2 i funkcionisalo odlicno. Naravno kad si na 1.liniji me vidis ko ti pise na 2.dok ne prebacis.

Bilo je pitanja u vezi zakrivljenih kaljenih stakala za G5.
Samo nemojte kupiti ona na kojima nije isecena rupa za proximity sensor. Ako transparentno staklo ide preko njega, ekran telefona ce stalno biti ugasen.
Isklucivo uzimajte ono staklo koje ima rupu za proximity sensor.

Stigao Nugat preko Vipa :D

Lol, tek sada? Ja ga vozim vec 3, meseca na njemu.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Ljudi zanima me najbolja varijanta za telefon do 350 e . Bitna mi je kamera . Mozda neki savet pored g5 ? Ako ima bolja varijanta ? Svaki savet je dobrodosao :)

Tek sada. Mada ovo je SE verzija mozda zato.

Ljudi zanima me najbolja varijanta za telefon do 350 e . Bitna mi je kamera . Mozda neki savet pored g5 ? Ako ima bolja varijanta ? Svaki savet je dobrodosao :)
Nema bolja varijanta do 350 što se kamere tiče. Ali je zato ekran kanta, nije dovoljno osvetljen.

P9 još da pogledaš ali nije kamera toliko dobra.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nexus 6p ako navatas negde

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Hvala na savetima, vidim da su p9, g5 i nexus 6p, tu negde slicnih performansi hardverski. Cini mi se bolja kamera na g5. Sad ne znam pored loseg osvetljenja na ekranu jel ima jos nekih mana g5 u odnosu na p9 i nexus 6p?

Hvala na savetima, vidim da su p9, g5 i nexus 6p, tu negde slicnih performansi hardverski. Cini mi se bolja kamera na g5. Sad ne znam pored loseg osvetljenja na ekranu jel ima jos nekih mana g5 u odnosu na p9 i nexus 6p?
U odnosu na ova dva telefona, G5 ima ne malo, vec mnogo bolju kameru. Imaj u vidu da G5 ima i wide angle kameru, sto ova dva nemaju.
Sto se mene tice, ja bih bez razmisljanja uzeo LG.

P. S : na g5 Se, je ista kamera? Je li mnogo slabiji od g5? Da se ne za****m oko tih verzija, oosto vidim da se g5 tesko nalazi :/

Stvarno ne znam odakle lik izvuko zaključke. 6p ima sigurno bolju kameru od g5.

Sent from my Nexus 5X

Meni uopste nije jasno o kakvom losem osvetljenju ekrana je prica na g5,odlican je ekran na g5,mislite pod suncem? Na suncu na 90posto osvetljenju se vidi skroz dobro

P9 nema ni ultra wide mode, ni opticku stabilizaciju. Veliki minus u odnosu na G5.

6P takodje nema wide mode, ima losije i mutnije slike pri losem osvetljenju i nema full manual mode koji G5 daje mogucnost da napravi spektakularne fotografije slicne veoma dobrom fotoaparatu. Kome je kamera bitna manualna podesavanja su mozda i najbitnija stavka. Takodje su boje prirodnije na G5.

http://www.androidauthority.com/camera-shootout-results-690429/5/

Poslednja izmena:
Wide kamera na LG je sa manjim i losijim senzorom (1/3.2''), jeste odlicna opcija za insta-wide foto ali i ostali telefoni mogu da snime wide fotografije koje su i za klasu-dve bolje ali se do njih dolazi na malo tezi nacin.
Npr. 6P (ili bilo koji drugi telefon sa boljim, vecim senzorom, pa makar to bili modeli iz 2014.) i u Gugl kameri se odabere II opcija za panoramu i tako je moguce snimiti wide fotografije koje su po formatu veoma slicne LG sekundarnim kamerama ali zbog prednosti koje nude veci senzori, fotke ce imati bolju dinamiku i vise detalja od LG. Naravno koriscenje LG wide kamere je jednostavnije ali ja sam vise za drugu opciju (bolji kvalitet uz malo vise truda)

Stvarno ne znam odakle lik izvuko zaključke. 6p ima sigurno bolju kameru od g5.

Jedino je tacno da LG ima dosta vise podesavanja u kamera aplikaciji a i OIS svakako pomaze u nekim situacijama.
G5 snima odlicne fotografije (+ ima insta wide kameru) ali je objektivno 6P bar malo bolji u smislu (foto) kvaliteta, kada se koristi hdr+ i to je odavno jasno ali valjda znas da su LG teme ''operisane'' od objektivnosti pa je sve ovo ocekivano :)

Poslednja izmena:
Ne bih se slozio. Wide kamera jeste sa manjim i losijim senzorom ili i uz sve to pravi sjajne fotografije (barem po korektnom osvetljenju)
Panorama opcije najcesce ne ispadnu dobro. Treba imati mirnu ruku i objekte koji se ne krecu. Ukoliko je bilo sta sto se krece i najmanje onda dobijas nerealne fotke. Takodje mnogo vremena treba da se uradi takva fotografija.

Pored toga, kao sto rekog (u odnosu na 6P) imas rucna podesavanja i mozes raditi apsolutno sta god pozelis. Kad sam kupovam G5 uporedjivao sam kamere na svim flagship modelima i kad imas u vidu wide mode, manual mode, kalitet slike tokom dana i kvalitet u nocnom osvetljenju ja na bolji telefon nisam naisao.

Svakom bih preporucio isto. Nek obidju par prodavnica urade fotke na svim telefonima koje razmatraju, posalju ih sebi na mail, uporede i na osnovu toga se odluce.

Poslednja izmena:
To je tacno ali ja svrhu ultra-wide fotografija sa kamere telefona vidim na drugaciji nacin a ne u fotografisanju deteta koje trci ili psa koji preskace ogradu :) Dobro,npr. i trg pun turista ce bolje ispasti sa LG kamerom nego u nekom panorama modu.

Taj Gugl panorama mod (u vise osa) je odlican a kao sto rekoh, posto vecina telefona ima dosta vece i bolje senzore od LG sekundarne kamere onda takve fotke imaju dosta vise detalja i bolju dinamiku.

A Nexusi i Pixeli sa hdr+ ipak snimaju najbolje fotografije na trzistu i to u totalnom insta-modu sto je najbitnije za vecinu korisnika.
Sve ostale kamere su malo losije ali zato neke imaju OIS, bolje aplikacije sa vise podesavanja itd ali je sustina u tome da G5 svakako ''ne dere'' 6P/5X/Pixele u insta foto kvalitetu, ima dodatnu wide kameru, OIS i vise podesavanja i to je veliki plus za entuzijaste ali cist insta foto kvalitet je na strani Guglovih telefona :)

Ako vise volis prenaglasene boje nego prirodne ;) Ja npr. volim da mi na fotkama boje budu najpribliznije onima koje zaista i vidim.
Al' svako nek istestira telefone oko kojih se dvoumi pa nek odluci. Kao sto rekoh, ja sam tako uradio.

Poslednja izmena:
Najvise volim ''Canon boje'' ali takva kamera na telefonima ne postoji :)

Za ostalo je jasno - svako bira kameru koja mu najvise odgovara ali je cinjenica da Nexusi/Pixeli sa hdr+ ipak snimaju najbolje fotografije, nisu u pitanju drasticne razlike ali dinamika i detalji su najcesce bar malo na strani Gugl telefona sto ne znaci da su ostale flagship kamere lose, daleko od toga.

Poslednja izmena:
Kazem evo koristim oba moba i p9 i g5,ne znam dal p9 ima ois ili nema al prosto g5 nema taj kvalitet i detalj kao sto ima p9,ja prodajem g5 sad zato sto nisam zadovoljan kvalitetom fotografija sa njim,super je wide taj na g5 al dzaba kad to nije taj kvalitet,razlika se vidi i kad se gleda na mobu a kad se prebace fotke na komp tu se vidi pravo stanje

Drug ima g5 i moj nexus pravi bolje low light fotke, inače širokougaona kamera je baš zanimljiva i preko dana nema greške sa slikama, čak ih prihvataju i na sajtovima za prodaju. E sad njegov G5 je verzion i ne može da instalira nougat, jer ima neko rešenje za njega? Hvala

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

cinjenica da Nexusi/Pixeli sa hdr+ ipak snimaju najbolje fotografije, nisu u pitanju drasticne razlike ali dinamika i detalji su najcesce bar malo na strani Gugl telefona sto ne znaci da su ostale flagship kamere lose, daleko od toga.

Ne postoje tu cinjenice, vec ukusi.

Evo jednog rezultata jednog slepog online glasanja na osnovu 100.000 glasova: http://www.androidauthority.com/camera-shootout-results-690429/5/
Ukratno: Nexus 6p na 6. mestu dok je Huawei P9 na 8. mestu. Ispred njih G5, S7 i 6S.

Poslednja izmena:
Zamisli da se napravi onlajn glasanje za "najlepsi-najbolji android interfejs" i neka glasa 100k mass potrosaca. Na kraju ce Samsung, Huawei, LG biti u vrhu a cist android pri dnu :d

U takvim testovima kamere sa tel. su jos pre par godina "pobedjivale" skupe Canon, Panasonic, Fuji kompakt fotoaparate sto nema veze sa realnim stanjem.

G5 kamera je odlicna kao celina (svakako u samom vrhu na trzistu) ali realno za brzinsko (insta) fotografisanje Nexusi/Pixeli sa hdr+ su i dalje najbolja opcija, uvek malo ispred ostalih kada su dinamicki raspon i detalji u pitanju. Sto ne znaci da su ostali uredjaji "krs", svi smartfoni flagship klase imaju sposobne kamere/kamkordere, neki, kao celina, nude i malo vise od Pixela ali za najpopularnije brzinsko p&s fotografisanje Guglovi smartfoni su i dalje bar za nijansu bolji od ostalih androida.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zamisli da se napravi onlajn glasanje za "najlepsi-najbolji android interfejs" i neka glasa 100k mass potrosaca. Na kraju ce Samsung, Huawei, LG biti u vrhu a cist android pri dnu :d

Sent from my D6503 using Tapatalk

U pitanju je blind test (slepi test), sto znaci da ne znas koji telefon je koju fotku napravio.
Takodje imas misljenje "experta" koji objasnjava svaku fotku pojedinacno i zasto je po njemu neka bolja, a neka losija.

Vrh Dno