Šta je novo?

LG G5

I tako igrom slučaja uzeh iPhone 6s na nekih desetak dana, ja G5 dao toj osobi. Duga priča :)
Uglavnom, ona jako dugo koristi samo ios a ja s vremena na vreme i jedno i drugo. G5 mi inače nije štucnuo jednom za ovih 8-9 meseci. Kaže ona posle par dana ovo čudo mi se zabagovalo, morala sam da ga retartujem i na svakih par sati joj se dešava. I stvarno, ja se uverio. Njen režim korišćenja telefona je deset upaljenih aplikacija za drustvene mreže non stop, telefon jednostavno to ne može posle nekog vremena da podnese haha. Ne znam sad da li je zreo za jedan hard reset ili ne.
Naravno natrljala mi je to na nos rekavši da joj se to nikad nije desilo na jabuci sto i jeste istina.
Android na G5 je teško modovan, znaci ne znam šta sam mu sve ubacio pa definitvno ima neki memory leak, jednostavno je nemoguće da se ponaša onako jadno; odbijam da poverujem u to.
To ću sad ispitati kada uzmem telefon nazad, moram :D
Par stvari mi se jako sviđaju na 6s. Force touch, jako zanimljiva opcija i bas sam je koristio.
Druga stvar je tastatura. Jednostavno ne postoji ovoliko dobra tastatura na droidu, ja u životu nisam brze kucao. I nije mi jasno kako, em su dugmići sitniji, predikcija lošija, manji ekran nego na G5 ali svaki put kada tapnem na slovo pogodim. Striking true keyboard haha. Ovim sam stvarno oduševljen, ali stvarno.
Treća stvar slušalice. Poredeći ih sa ovim na G5 sluske na iphone-u su savršenstvo tehnike a sad ću vam objasniti i zašto. Da bi se cule kako treba sluske sa G5 treba gurnuti do srednjeg uha, to ima svojih prednosti sto se izolacije tiče i kod slušanja muzike. Ako ste u punom i drndavom busu osecacete se kao da niste. Tu prestaje svaka prednost jer kada tako stavite slušalice uopšte nemate osecaj koliko glasno pričate a i čujete sami sebe jer su vam uši prakticno zapusene. Sluske sa iphona nisu bubice ali su ekstremno glasne i iako nisu u stanju da izoluju kao prethodne u vecini slučajeva će pružiti isti rezultat. Sto se tiče razgovora ja lično bolje slušalice nisam čuo. To je bio takav jedan odmor za ruke i uši da mi je u par navrata došlo da kupim telefon.
A onda sam se setio itunes-a, bluetootha i zatvorenosti pa ipak nisam. Ne želim da pokrecem bilo kakav rat, samo malo osvrta na uporedno korišćenje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
I tako igrom slučaja uzeh iPhone 6s na nekih desetak dana, ja G5 dao toj osobi. Duga priča :)
Uglavnom, ona jako dugo koristi samo ios a ja s vremena na vreme i jedno i drugo. G5 mi inače nije štucnuo jednom za ovih 8-9 meseci. Kaže ona posle par dana ovo čudo mi se zabagovalo, morala sam da ga retartujem i na svakih par sati joj se dešava. I stvarno, ja se uverio. Njen režim korišćenja telefona je deset upaljenih aplikacija za drustvene mreže non stop, telefon jednostavno to ne može posle nekog vremena da podnese haha. Ne znam sad da li je zreo za jedan hard reset ili ne.
Naravno natrljala mi je to na nos rekavši da joj se to nikad nije desilo na jabuci sto i jeste istina.
Android na G5 je teško modovan, znaci ne znam šta sam mu sve ubacio pa definitvno ima neki memory leak, jednostavno je nemoguće da se ponaša onako jadno; odbijam da poverujem u to.
To ću sad ispitati kada uzmem telefon nazad, moram :D
Par stvari mi se jako sviđaju na 6s. Force touch, jako zanimljiva opcija i bas sam je koristio.
Druga stvar je tastatura. Jednostavno ne postoji ovoliko dobra tastatura na droidu, ja u životu nisam brze kucao. I nije mi jasno kako, em su dugmići sitniji, predikcija lošija, manji ekran nego na G5 ali svaki put kada tapnem na slovo pogodim. Striking true keyboard haha. Ovim sam stvarno oduševljen, ali stvarno.
Treća stvar slušalice. Poredeći ih sa ovim na G5 sluske na iphone-u su savršenstvo tehnike a sad ću vam objasniti i zašto. Da bi se cule kako treba sluske sa G5 treba gurnuti do srednjeg uha, to ima svojih prednosti sto se izolacije tiče i kod slušanja muzike. Ako ste u punom i drndavom busu osecacete se kao da niste. Tu prestaje svaka prednost jer kada tako stavite slušalice uopšte nemate osecaj koliko glasno pričate a i čujete sami sebe jer su vam uši prakticno zapusene. Sluske sa iphona nisu bubice ali su ekstremno glasne i iako nisu u stanju da izoluju kao prethodne u vecini slučajeva će pružiti isti rezultat. Sto se tiče razgovora ja lično bolje slušalice nisam čuo. To je bio takav jedan odmor za ruke i uši da mi je u par navrata došlo da kupim telefon.
A onda sam se setio itunes-a, bluetootha i zatvorenosti pa ipak nisam. Ne želim da pokrecem bilo kakav rat, samo malo osvrta na uporedno korišćenje.

Ali da moraš da biraš šta bi uzeo?

S7 EDGE

Iz perspektive prosečnog korisnika definitivno iPhone, znači bez razmišljanja. Kupiš i boli te uvo.
Iz moje perspektive, nisam bas siguran, mislim da bi me iPhone smorio vrlo, vrlo brzo. Mada da moram birati baš ovog momenta uzeo bih iPhone.

Za cega ti je minus bluetooth? Zatvorenost sistema, mislis na sta? Neki file explorer ili? iTunes npr ja palim jednom mesecno.

Ja koristim oba, i generalno nema razlike u radu u brzini. Negativno kod iPhone je proširenje memorije, jer u startu moraš da se oderes od para za 64gb. IPhone ima odličnu kameru, kao i g5, na duže staze taj iPhone će moći da se nadigrali na ios 1x,dok je za g5 N kraj. Meni g5 ne stupa, radi stvarno savršeno, ja sam prezadovoljan.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Za cega ti je minus bluetooth? Zatvorenost sistema, mislis na sta? Neki file explorer ili? iTunes npr ja palim jednom mesecno.

Pa ne možeš da prebaciš fajl preko BT-a, u mom okruženju ima ljudi koji koriste praistorijske telefone i ovu opciju ne mogu koristiti. Mislim na jailbreak, nema ga za 10.2.1, i file explorer i meni neintuitivnu manipulaciju fajlovima. I takođe nemogućnost da promenim bukvalno najsitniji detalj koji mi se ne sviđa. Backup je takođe kriminalan, jedino ako platiš iCloud onda strava.

Ja koristim oba, i generalno nema razlike u radu u brzini. Negativno kod iPhone je proširenje memorije, jer u startu moraš da se oderes od para za 64gb. IPhone ima odličnu kameru, kao i g5, na duže staze taj iPhone će moći da se nadigrali na ios 1x,dok je za g5 N kraj. Meni g5 ne stupa, radi stvarno savršeno, ja sam prezadovoljan.

Pa dobiće G5 i android 8.0 valjda, ili grešim? Ipak je flagship. Sto se kamere tiče meni je bolja ona na G5 ali je na ovome brza u dosta situacija.

Ja bluetooth ne koristim ima sigurno 3-4 godine, a bio sam na androidu. Mislim možda sam par puta prebacio, ali generalno ili preko nekog messengera prebacim ili ako treba puna rezolucija onda email. File Explorer sam mislio da će mi biti problem, ali ono, muziku otvorim u nekom muzičkom plejeru, pdf u nekom office programu, fotke u galeriji... Ja sam pre menjao, radio trista čuda i modovao, ali umorilo me to. Što se tiče backupa jeste problem, samo iCloud radi kako treba u pozadini, ovo ostalo sve truba...

Naravno da meni ovo ne obavlja posao, vratio bih se nazad na Android.

iP7

[youtube]zkozTSC39Qc[/youtube]

Odličan osvrt na g5

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Retko subjektivan review baziran na "meni je ovo ruzno"... Materijal mu je kao "plastican" i kao ostecuje se. Pa ko ne nosi futrolu na telefonu? Koliko se tek ostecuje staklo ekrana na Edge telefonima. Bootloop je sigurno problem ali stvarno jos nisam cuo da neko ima problema sa tim na G5. A i na netu retko moze da se nadje. Nadam se da nece poceti da pravi te probleme. Ne moze da podnese "LG interface". Meni je lepsi nego sa Nova launcherom. Stvar ukusa. Ne spominje uopste fluidnost u radu sto mu je ogroman plus. Telefon sam uzeo zvog besprekorne kamere, zbog wide angle kamere, zbog brzine i fluidnosti, zbog alway on dispaya i zbog oblika. I naravno zbog odlicne cene. Ako ne bude problema sa bootloop-om sve ce biti "cakum pakum" :)

Pa ni tvoj osvrt na telefon nije baš najobjektivniji :)

Sent from my Redmi Note 3

Naravno, telefon i kupujes zbog miksa objektivnih i subjektivnih razloga.
Ali iz iskustva znam da ne radi nista sporije (ako ne i brze) od konkurentskih telefona. Kameru svakako ima bolju i cenu znatno povoljniju. To je ono sto je objektivno. Naravno sve cool ako se ne pojavi taj bootloop, a i ako se pojavi nek bude softverski problem, samo da ne crkne ploca (posle isteka garancije) :)

Da li ikako može da se koristi fingerprint a da nema zaključavanja ekrana, jednostavno da koristim za pojedine aplikacije?
Još nešto me nervira, kad god mi je telefon na airplane modu nakon isključivanja air mode uključi mi samo Bluetooth ali ne i WiFi, tj uključi WiFi i odmah ga isključi

Screenshot_2017-03-09-17-56-06.png
Preko 7 sati SOTa. Od tih 7h igranje igrice je minimum 6+ sati

Stavi grafik baterije, ovako ništa ne znači ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Stavi grafik baterije, ovako ništa ne znači ...

Kako ne znaci, kad se vidi da sam izgurao preko 7h SOTa bez punjenja? *** stavio sam ga na punjac. Sutra cu opet isto raditi pa da vidim koliko max mogu da izguram. Mada mi uopste nije jasno kako sam ovo uspeo.

Zato sto se bez grafika ne vidi jel dopunjavan telefon :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Tek ako predje 90% onda se ponisti grafik.

A na jabuci, ima li BBS ? [emoji3]

Jel' mi to ne verujete? :D
Danas nisam mogao puno da igram igricu ali vise od 4h SOT-a i 40% baterije ostalo znaci da cu opet gurati preko 7h SOT.
baterija kida.JPG
Treba jos nesto da zakacim? :laugh:

Osvetljenje u minusu i 95% wi fi ? :)

Osvetljenje u minusu i 95% wi fi ? :)

Osvetljenje auto, a wifi kad ima onda je nakacen. Bio je na wifi mozda 3h u toku celog dana. Ja uvek drzim osvetljenje na "auto" ali nikad nisam imao ni priblizno 7+ sati SOT. Takodje sigurno nije bilo mnogo slabo osvetljeno jer sam bio napolju 2 sata dok sam igrao igricu. Nemam pojma zasto je toliko pocela da mi gura baterija. Drage volje bih podelio to sa vama da znam.

Poslednja izmena:
Konstantno pražnjenje, i to linearno ide. Može svaki fon tako
Ja nisam imao fon koji mi je gurao 7 i po sati SOT (kao sto ni ovaj to ni blizu nije postizao). Fora je sto sam ja konstantno igrao ogricu fudbalski menadzer samo da bih testirao. Tako da je normalno da je konstantno padala baterija. Naravno uz nesto poziva, poruka, email-ova...

Ja nikad nisam imao preko 5.5 sati sot i to su bili retki slučajevi na samom početku korišćenja. Uglavnom oko 4.5h sati. Aj ako saznaš šta se desilo napiši, hoću i ja 7h sota haha.

Ja nikad nisam imao preko 5.5 sati sot i to su bili retki slučajevi na samom početku korišćenja. Uglavnom oko 4.5h sati. Aj ako saznaš šta se desilo napiši, hoću i ja 7h sota haha.

Jedino sto mi je logicno da je igra nezahtevna. A zasto mi ekran nije trosio vise baterije, nemam pojma.

Позз људи.Имам Г5 сингл сим верзију интересује ме да ли на дуал сим варијанти постоји могућност као на другим телефонима да се користе рецимо 2 налога за вајбер један службени други приватни?И да ли је могуће конвертовати сингл на дуал сим варијанту типа убацити други софтвер, да ли је потребно урадити нешто са носачем СИМ и микро сд картице?

Nije ti to huawei, njihov svaki skoro tel hardverski je dual sim, samo sto su na nekima softverski zamaskirali. A to za naloge nisam siguran, nisam nikada koristio dual sim. Ptedpostavljam da moze.

Vrh Dno