Šta je novo?

LG G5

ekran na 5x je sve samo ne krš, možda si video neki faličan jer bilo je takvih

Kako za koga, meni smeta npr zbog prenapucanih boja.
Ne kazem da je los, daleko od toga, jednostavno zavisi sta kome odgovara.

Smeta ti u basic modu? Meni je do sada svaki Amoled smetao osim ovog, bas zbog te napucanosti. Imao sam Note 4 i nije mi prijao ekran npr.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kako za koga, meni smeta npr zbog prenapucanih boja.
Ne kazem da je los, daleko od toga, jednostavno zavisi sta kome odgovara.
Jesi video S7 amoled? :)

Jos je malo bolji od S6 i realno sto se kvaliteta prikaza tice to je najbolji displej na bilo kom telefonu ikada. Ne kazem da je ''100x bolji'' od ostalih ali je bolji, naravno tu su i modovi sa razlicitim kalibracijama.
Sa druge strane i ta tehnologija ima svoje dobro poznate mane od kojih burn in ne bi trebao da smeta u toku prosecne dvogodisnje upotrebe..

Smearing je meni najveci problem, i to nije ni trunku poboljsano. Ne znam sta im je ovo dodatno crnilo trebalo kad je do S4 (kada je i krenuo smearing) bilo dovoljno crno. Slepci.
I treba napomenuti da svaki Amoled ima neku nejednakost, artifakte itd.

Jesam koristio S7, u poređenju sa mojim 5X su baš jače boje.
Opet kažem, stvar ličnog ukusa, daleko od toga da je ekran loš, sigurno da je jedan od najboljih.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Basic mode mnogo menja utisak i smiruje boje. Da nema njega ne bih mogao da ga koristim.

to je klasična zabluda ljudi naviknutih na samsung amolede do note 4 :) amoled može da prikaže dosta veliki gamut, ali ne znači da mora da bude prejako zasićen. uostalom to su merljive stvari, i evo kako to izgleda :)

LG_G5-Display-Saturation_Accuracy.png

Da ali S7 amoled ima dosta bolji prikaz bele, crvene i zelene boje od starijih Samsung amoleda, cak i od S6E npr. Znam da zavisi od primerka do primerka ali je tako..
Mislim da bi se to najvise primetilo pri direktnom poredjenju S7 vs S5 ili jos bolje S7 vs S3/S4 amoledi koji su prilicno djubre u odnosu na sedmicu :)

Poslednja izmena:
Pa ima bolji kad stariji nisu imali basic mode [emoji23] da je bolji od s6 ne znam kako da vidim. poredio sam zajedno s6 s7 i 6p i sve je to isti vrag, s6 možda malo topliji od s7 i nexusa, na njima mrvicu je lepša bela. Uglavnom sve od note 4 i 6p i novije (pričam o amoled generacijama) je vrhunsko i bolje od svakog ipsa a između sebe u praksi isto.

Pa ima bolji kad stariji nisu imali basic mode [emoji23] da je bolji od s6 ne znam kako da vidim. poredio sam zajedno s6 s7 i 6p i sve je to isti vrag, s6 možda malo topliji od s7 i nexusa, na njima mrvicu je lepša bela. Uglavnom sve od note 4 i 6p i novije (pričam o amoled generacijama) je vrhunsko i bolje od svakog ipsa a između sebe u praksi isto.
Ma gde nije bolji ekran od 6P. :)

Ima i toga. Ali ni jedan (od dva koja sam uzeo) nije bio ni blizu ovog. Pa ti kako 'oces. :D

Verujem da je sve bolje od N4.
Videću, nikad nisam imao iOS, možda kupim 6+ ili kako se već zove.

Dakle, Lg razočarenje, svakom modelu fali nešto, bedak.
Ako ti je ekran izuzetno bitan preskoči G5. Ja sam se baš iznervirao jer do skoro nisam imao ikakvih problema sa ekranom ali je onda odjednom krenuo ghosting. Tačnije to je image retention, ako stoji jedan ekran na najjačem osvetljenju, ostaju tragovi istog kada se prebaci na neki drugi i manje osvetljenje. Ovo nestaje posle par minuta, dakle nije permanentno urezano kao burn in kod amoleda. Svejedno iritira, izuzetno.
Ja mogu jednu stvar da kažem, da nije ovog prokletog ekrana telefon bi bio savršen. Za ovih šest meseci nije štucnuo, baterija nije najjača ali se u stand by modu praktično ne troši (plus se menja), od konekcija ima sve što se može zamisliti, muzika preko sluški strava. Kamera je prva liga, ja nisam video bolju, iskreno. Pregršt podešavanja, nikad nije dosadno škljocati ali nikad. Ja koji nikad nisam pravio toliko slika sam jednom prilikom napravio 400 i kusur za tri sata - mega fun :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Inače danas sam malo duže koristio g5 od ortaka ali SE verzija.. prijatno me iznenadila težina moba ,doduše malo ćoškovi "seku" šaku kada se drži mob :)

Odmah sam primetio probijanje svetlosti na donjem delu ekrana i ghosting koji se vidi i kada staviš max brajtnes I rotiras ekran u landscape mod. Nedopustivo.

Wide kamera je dobra fora :)

Ako nekada čistokrvna verzija bude oko 300e biće to odlična kupovina.

Poslednja izmena:
Ne znam za taj se ali ovaj nema tih problema,extra telefon nema stopanja kamera izvrsna jeste malo boje slabije nego na samsungu s7 ali vise volim kameru bolju nego diaplej u nekim nijansama koje alabo ko i primeti.Jedino me nervira ova belina od ove nadogdnje na N,ostalo je sve extra.Moze negativnosti pisati samo neko ko nije imao ovaj mob.Preoprucujem svima iz razloga sto je puno jeftiniji od s7 bar ovde u Sarajevu,a nista bolje ne dobijes na s7 osim malo bolji displej u odnosu na g5,samo to nista vise.Kod mene je nabavna 340 eura za g5,a 500 za s7.A tolika razlika u cijeni nidje veze.

Ne dobijas nista bolje osim ekrana, baterije, kamere, izrade, zvuka, dizajna. Skoro nista. :D
A ovo za ekran i nijanse je glupo komentarisati. Nabavna za S7 500e?! Odakle je ta nabavka?
Loznice, pa ni za 300 nije neka kupovina. Nedopustiv je ghosting i probijanje svetlosti u toj klasi.

Dobro eto mozda je meni bolji ovaj dozajn i zvuk,nemamo svi isti ukus sto ne znaci da je taj samsung bolji od ovog g5,ali eto tvoja stvar sto se mene tice mozes reci i da je 3210 bolji od g5 opet je to tvoje misljenje i postujem to i en znam sto uopste se raspravljam.Kupi za svoje pare sta god hoces i uzivaj u tome ja trenutno uzivam u najboljem telefonu na svijetu a to ej lg g5

Jos jedna stvar .. Primetio sam da je lg precutno u EU zamenio s820 verziju sa s652..( u mediamarkt.de samo krnjava verzija ,vip kod nas ,a verovatno i sve ostale eu zemlje)
Koliko pilicarski potez ,neverica

Pa znam ali hoću da kažem da on uglavnom i jedini može da se kupi. Cenim da s820 ni ne proizvode , eventualno za mali broj tržišta . A u startu je bilo priče da je se fazon samo za Indiju.. pilicari hoće makar nešto da zarade na brend i ime g5

Poslednja izmena:
Gledaj to sa pozitivnije strane, mozda toj verziji nece crkavati ploce :d

Oni ako se ne povade nekako sa G6 nema im spasa.
Čak i V20 koji je skroz ok uredjaj bas lose ispracen marketinški, bez ikakvog hajpa, izbačen u lose vreme sa velikom cenom.

Nazad
Vrh Dno