Šta je novo?

LG G5

Nedavno sam pazario dual sim verziju ovog telefona (LG-H860) pa me zanima iz prve ruke kako se ponasa na nougatu ? Vec neko vreme me preko OTA obavestava da je nougat spreman za preuzimanje, ali ne bih jos updateovao dok ne cujem utiske od nekoga iz prve ruke ko ga je vec instalirao. Najvise me zanima kako se ponasa baterija, tj samo da joj nisu smanjili ucinak i generalno da li ima nekih novonastalih bugova i slicno, posto sam stvarno vrlo prijatno iznenadjen kako sve s lakocom klizi na 6.0.
Telefonom sam zadovoljan u svakom smislu, uz malo jacu bateriju, autonomija bi bila jos bolja, retko kada preko 4ipo SOT-a. Ekran je mogao biti svetliji na dnevnom svetlu(nije AMOLED :)), ali je i ovako sasvim upotrebljiv, to je sto se mene tice ujedno i najveca zamerka. Prikaz boja je odlican, nema govora o bilo kakvom ghostingu i bleedingu po ivicama, bar na mom primerku. Kameru je stvarno zadovoljsvo koristiti ako uzmemo u obzir da se radi o mobilnom uredjaju...iako koristim dslr, prosto ne pamtim da sam svaki dan imao potrebu da nesto slikam, valjda zato sto je uvek pri ruci :) Wide kamera, ukratko - a lot of fun, jako upotrebljive i neobicne fotke, posebno pri dnevnom svetlu. I da, umalo da zaboravim, koju zastitu preko ekrana koristite, posto vidim da je problem naci zakrivljeno staklo koje savrseno prijanja, tj koje se ne odvaja od display-a.

Poslednja izmena:
a095c68c5bacb05e05e05b0da932fd7f.jpg

Pa eto pala mu malo nabavna 460 eura ovo je meni u km ponuda.za s7 a g5 je 680 km ili ti 340 eura

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Gledaj to sa pozitivnije strane, mozda toj verziji nece crkavati ploce :d
A kojoj to verziji crkavaju ploče, nisam upoznat. Ako može link.

@Svi, slažem se da je ghosting nedopustiv. Loše je i to što poneki primerci imaju problem sa kvalitetom izrade. Ali za sve ostalo, ali sve, molim ne baljezgajte gluposti da ne valja. Kamera, zvuk, dizajn - krajnje subjektivno, u svakom slučaju u samom vrhu. Ko kaže drugačije jednostavno nije koristio telefon uopšte ili nije objektivan. Evo ako hoćete da probate telefon slobodno se javite. Baterija kakva god da je, menja se, kupiš tri kod kineza za 50 evra i briga te.
LG je uprskao stvar ali ne toliko koliko ljudi misle da jeste i koliko ljudi tako predstavljaju. U prevodu, za kintu za koju se prodaje na oglasima ovo je best buy a vi slobodno pobijte argumentima.

Nedavno sam pazario dual sim verziju ovog telefona (LG-H860) pa me zanima iz prve ruke kako se ponasa na nougatu ? Vec neko vreme me preko OTA obavestava da je nougat spreman za preuzimanje, ali ne bih jos updateovao dok ne cujem utiske od nekoga iz prve ruke ko ga je vec instalirao. Najvise me zanima kako se ponasa baterija, tj samo da joj nisu smanjili ucinak i generalno da li ima nekih novonastalih bugova i slicno, posto sam stvarno vrlo prijatno iznenadjen kako sve s lakocom klizi na 6.0.
Telefonom sam zadovoljan u svakom smislu, uz malo jacu bateriju, autonomija bi bila jos bolja, retko kada preko 4ipo SOT-a. Ekran je mogao biti svetliji na dnevnom svetlu(nije AMOLED :)), ali je i ovako sasvim upotrebljiv, to je sto se mene tice ujedno i najveca zamerka. Prikaz boja je odlican, nema govora o bilo kakvom ghostingu i bleedingu po ivicama, bar na mom primerku. Kameru je stvarno zadovoljsvo koristiti ako uzmemo u obzir da se radi o mobilnom uredjaju...iako koristim dslr, prosto ne pamtim da sam svaki dan imao potrebu da nesto slikam, valjda zato sto je uvek pri ruci :) Wide kamera, ukratko - a lot of fun, jako upotrebljive i neobicne fotke, posebno pri dnevnom svetlu. I da, umalo da zaboravim, koju zastitu preko ekrana koristite, posto vidim da je problem naci zakrivljeno staklo koje savrseno prijanja, tj koje se ne odvaja od display-a.

Cao,
Nougat radi savrseno i veoma brzo, a baterija svakako nije slabija. Mozda jos jaca, mada mislim da mi je to subjektivan osecaj.
Zakrivljenih stakala imas koliko hoces da kupis na ebay-u i savrseno prijanjaju. Kostaju oko $4 sa postarinom. Jedini problem sa tim zakrivljenim staklima je sto, ne znam kako da ti objasnim, pobele. Neka se desi da kao ostane belo od kreme za suncanje (a ne ostane nista) i to se vidi samo na suncu i smeta vidljivosti ekrana. Ovako kad je jesen i zima nimalo ne smeta. Mada mozda zavisi i koje staklo kupis.
Kod nas nema zakrivljenih stakala da valjaju. Cak ce te ubedjivati da i ne postoje zakrivljena stakla za njega...

A kojoj to verziji crkavaju ploče, nisam upoznat. Ako može link.

Opusti se, aludirao sam na to da u poslednje 3-4 godine LG flagship 'droidi imaju vise hardverskih failova i problema cak i od LG modela srednje i nize klase koji su se pokazali dosta pouzdanije :)

Poslednja izmena:
Opusti se, aludirao sam na to da u poslednje 3-4 godine LG flagship 'droidi imaju vise hardverskih failova i problema cak i od LG modela srednje i nize klase koji su se pokazali dosta pouzdanije :)
A, onda ok, inače bih se naljutio haha [emoji14] Šala mala.
Slažem se inače, šteta, ali zato ih kupujemo po 300 a ne 600 evra. Što se mene tiče mogli bi da se poprave ali i ne moraju :)

No hard feelings :)

Poslednja izmena:
Saltam danas oglase, puni oglasi G5 i to dzabe telefon, jos samo sto ga ne poklanjaju. Ladno V10 skuplji od G5.

Kako dzabe 400e ? :)
Verovatno mislis na SE verziju.

Mislim da je i dalje mnogo 400e za ovaj mob sa garancijom koja ne postoji.

Tražio malo info o dual sim. Imaju neke dve verzije dual sim h860n i h860. Ovaj N piše da podržava LTE 800 dok za ovaj bez nisam ništa našao .

Inače taj bez N se prodaje u Indiji i piše da kameru čuva safir .. to oni lažu ili se to zna za g5 ?

uploadfromtaptalk1482884100763.jpg

http://www.lg.com/in/mobile-phones/lg-H860-titan

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Narode, imam h860 i proleti bridž mi prikazuje da imaju dve nadogradnje ali kada kliknem za istu kaže da ne može da je skine. Kako rešiti muku?

Ja imam problem kod mene je rutovan i skinuo ja preko OTA ali nije moglo instalirat i skinem ZIP i instaliram,al sad mi svaki dan pokazuje da instaliram iako sam vec instaliro 7:)

Poslednja izmena:
Smrdljivi avast pravio problem, uninst ga i sada skida apdejt

Sent from my LG-H860 using Tapatalk

Šta će vam ta đubrad od aplikacija koje ničemu ne služe?

S7 EDGE

Ma avast na kompu, verovatno zbog njega lg Bridge nije hteo da skine nadgradnju

Inače, be vidim neku razliku nugata i 6tice,isto šljaka. Naravno, par unapređenja-multitasking, teme... Al ništa spec

Jel puno 300e za H840, jos 23 meseca garancije vip?

Za SE verziju to je skoro pa realna cena.
Proveri samo da li ti smeta probijanje svetlosti.

Poslednja izmena:
Verovatno. Pogledaj šta podržava od mreža .

Ovo ti treba za Srbiju.

900/1800 MHz - 2G (GPRS,EDGE) gsm
900/2100 MHz - 3G (HSPA+) wcdma
800/1800 MHz - 4G (FDD LTE)

A kako da znam da li je moj model SE? Kupljen u vipu čim se pojavio model number je LG-H850 I to je sve što piše

Nije SE, to je puna verzija. SE je h840, snapdragon 652 i 3 GB rama. Ti imaš 821 i 4 gb rama.

Kako vam drzi baterija?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ja sam skroz zadovoljan, uvek mi izdrži čitav dan, meni je to zadovoljavajuće

@Vojkan, u stvari 820 snapdragon :)

Inače par korisnih stvarčica.

Stock+ kernel, ima podršku za KCAL, ekran se može štelovati kako vam je volja.
Viper4android - radi bez greške uz poweramp beta. Potrebno je obrisati (ili preimenovati) fajl /root/vendor/audio_effects.conf, ugasiti DVC powerampu i omogućiti MusixFX u opcijama pa ga aktivirati kroz equilazer. Samo da kažem da sabija :D

Otključan bootloader, twrp i root naravno neophodni.

I meni baterija uglavnom izdrži dan, osim kad ljuštim kameru. Inače je telefon šampion za stand by mode, skoro da ne troši. I fast charge me uvek oduševi :) Inače računaj na oko 4-5h sot-a. I proveri ekran ako kupuješ!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno