Šta je novo?

LG G5

E upravo to...apsolutno nista nisu poradili na tom polju, kvalitet OIS je na nivou G4, a cak mogu da kazem i losiji! Za danasnje uslove i mogucnosti to je moralo mnogo bolje...ne shvatam ovo! Bitno da su oni stavili dve kamere...pazi, molim te, i jos plus 135 stepeni...

Ne fali nista OIS-u (low light i uopste fotografije sa G4 i ove petice deluju odlicno) ali LG developeri ocigledno ne znaju ili nece da naprave kvalitetnu softversku stabilizaciju kamkordera..

Ne fali nista OIS-u (low light i uopste fotografije sa G4 i ove petice deluju odlicno) ali LG developeri ocigledno ne znaju ili nece da naprave kvalitetnu softversku stabilizaciju kamkordera..

Kvalitet fotografija (low/day light) je vrh, to uopste ne dovodim u pitanje, ali ona drhtava i cepkajuca stabilizacija... S obzirom na to da ovo nije prva generacija OIS-a, ona danas ne sme da se dovodi u pitanje! Po meni, ona je jednako vazna koliko i sam kvalitet kamere...jedno bez drugog ne sme da ide!

Pa kako ne pije ? Cemu camera grip ako neces stalno da ga vadis i vracas po potrebi.. ?
Da ne kazem onaj deo ljudi koji se kune u izmenljivu bateriju, u fazonu kakvi powerbankovi ubacim punu bateriju i teraj..
Onda smisao ovog modulastog koncepta gubi smisao.

Ja mislim da je ideja modularnog koncepta da se ponudi jedan uredjaj u razlicitim varijantama,u zavisnosti sta je kome potrebno.
I da onaj ko uzme neki od izmenjivih modula uzima ga za trajno koriscenje a ne privremeno i po potrebi.

Meni je tako logicno i tako sam razumeo ovaj koncept.
Plus sto ce dodaci biti skupi pa ne vidim svrhu kupovine ako ce se samo u odredjenim uslovima koristiti.

Dakle nekom treba veca baterija i hardverske komande za kameru,nekom B&O,uzme taj dodatak usteka ga i koristi tako telefon.Kome to ne treba koristice bez i nece vaditi bateriju svaki cas...tj verovatno je nece nikad ni vaditi.

A ako nekom znaci izmenjiva baterija i hoce da ima jos jednu rezervnu,super,ima tu mogucnost.Po meni bolje da je ima nego da je nema.

A to ti je bitno zbog?
Da ga stavis pored soljice espresa i cedjene pomorandze u Strahinjica Bana.

To mu je bitno da opravda to sto nema pare da ga kupi, pa lepo da ga odmah svrsta u kategoriju "kiselog grozdja" :D

+1

Ruku na srce zadnja strana S7 izgleda lepše, ali samo dok se slika...
Kada se pipne ostaju otisci, a ako ispadne i pukne staklo (realna opcija) počinje veselje - bez 200-250 € nije da se sve zameni :D
Metal je praktičniji mnogo - nije Epl lud da to godinama forsira!

The recently unveiled LG G5 will go up for pre-order at Best Buy on March 18, the retailer has revealed. So far, the major U.S. carriers have all announced that they will carry LG's latest, but no hard release dates or pricing information have been given. Still, Best Buy's pre-order date should give us a better idea of when we can expect more information from the carriers as well.

Kažu cena u rangu G4 - što je odlično :)

http://www.androidcentral.com/lg-g5-pre-orders-kick-march-18-best-buy

Što se tiče G5 i modularnog dizajna, bolje da su umesto druge kamere ubacili još jednu bateriju od 200 mah npr ...
Prvo ne bi telefon bio zrikav nazad zbog dve različite kamere, a ova druga manja baterija bi se aktivirala kada se vadi glavna - lepo telefon radi i kada se menjaju ketridži !
Eto ideje za G6 :D

Poslednja izmena:
A ako nekom znaci izmenjiva baterija i hoce da ima jos jednu rezervnu,super,ima tu mogucnost.Po meni bolje da je ima nego da je nema.

Naravno, ali isto tako možeš da kupiš neki kvalitetan power bank i puniš ili nosiš kada treba, bez da gasiš telefon.

Pa imao sam i g4 i s6, doduse s6 malo krace i ne kapiram to za pare ali ajde ima ovde raznih, pre se telefon gledao u radnji koji ti se najvise svidja njega gledas da uzmes a sad da li ima s810 ili s820, ne poricem da i sam sad to gledam...Meni je ovo ruzan tel al dobro svako ima svoj ukus, g4 je za ovo lep telefon...

Poslednja izmena:
Ako se ne varam, prvi su koji su napravili spoj metalnog telefona sa izmenjivom baterijom. Jedna od glavnih zameki kod metalnih telefona je bila sto je baterija fiksirana, a sto je bila prednost kod plasticnih materijala, ali je onda nekima bila zamerka sto je telefon plastican. Da baterija na LG G5 ne moze da se vadi, tada bi bilo zamrki sto ne moze. Nikad se ne moze svima udovoljiti.
LG ima hrabrosti da eksperimentise i tu im skidam kapu, vreme ce pokazati da li je koncept dobar za buduce, a nadam se i lepse modele.

Ne, oni nikako da pogode.
Menjaju svake godine model drastično. Da čovek zna da će ovi dodaci biti iskorišćeni i za sledeći model pa i da ih kupuje. Ovo je velika prednost kod apple.

Videh i ja to. Znači, manje su čačkali po UI, ali malo više u backendu.

Ma kakva memoriska kartica u 2016 god. Ne bih se odrekao brzine interne memorije nikako. Evo dva telefona iz mog poseda:
Interna memorija S6:

Interna memorija Note 4:

Ja nikad i ne bih stavljao aplikacije na sdcard, samo muziku, slike, video klipove..

^ +1.
Meni je dovoljno samo kameru da stavim na MicroSD, foto i video. I za muziku, FLAC i ne prebacujem na telefon, uglavnom m4a.

Poslednja izmena:
Pa baš je za to i odlična microSD kartica !

Napakuju se slike/1080p video/FLAC muzika/navigacija na karticu, a sistemska memorija 32Gb služi za sistem i aplikacije :)

Poslednja izmena:
+1

Ruku na srce zadnja strana S7 izgleda lepše, ali samo dok se slika...
Kada se pipne ostaju otisci, a ako ispadne i pukne staklo (realna opcija) počinje veselje - bez 200-250 € nije da se sve zameni :D
Metal je praktičniji mnogo - nije Epl lud da to godinama forsira!

Kažu cena u rangu G4 - što je odlično :)

http://www.androidcentral.com/lg-g5-pre-orders-kick-march-18-best-buy

Što se tiče G5 i modularnog dizajna, bolje da su umesto druge kamere ubacili još jednu bateriju od 200 mah npr ...
Prvo ne bi telefon bio zrikav nazad zbog dve različite kamere, a ova druga manja baterija bi se aktivirala kada se vadi glavna - lepo telefon radi i kada se menjaju ketridži !
Eto ideje za G6 :D
A sta ce da se desi kad G5 ispadne? :)
Prvo juris ovaj poklopac po ulici, kad ga sastavis vidis koliko si ulubio i izgrebao metal i posle se slikas...staklo bar mozes da zamenis.

Pa baš je za to i odlična microSD kartica !

Napakuju se slike/1080p video/FLAC muzika/navigacija na karticu, a sistemska memorija 32Gb služi za sistem i aplikacije :)

Pa majka mu stara, koje to aplikacije pojedu 32GB interne da ti treba kartica za slike, muziku i klipove?

A sta ce da se desi kad G5 ispadne? :)
Prvo juris ovaj poklopac po ulici, kad ga sastavis vidis koliko si ulubio i izgrebao metal i posle se slikas...staklo bar mozes da zamenis.

Haha reci da se šališ :D

Pa majka mu stara, koje to aplikacije pojedu 32GB interne da ti treba kartica za slike, muziku i klipove?

Pa ne pojedu, ali ko hoće da vuče muziku sa sobom, HD filmove, knjige, navigaciju, slike, razne dokumente - lepo na microSD karticu.
Ta kartica može da posluži i kao fleš, može u fotoaparat ...

Poslednja izmena:
Pa ne pojedu, ali ko hoće da vuče muziku sa sobom, HD filmove, knjige, navigaciju, slike, razne dokumente - lepo na microSD karticu.
Ukoliko nekom traje dan 48 sati, pa ima vremena da gleda dnevno tri filma i sluša par sati muziku, u pauzi pročita tri digitalne knjige, usput radi na poslu, mozda kući odspava i odvede klince na trening. A kad putuje negde dan mu traje 96 sati. I ne nosi laptop/tablet za HD filmove jer je bolja slika na mobilnom.

E krastavac sad ti ode u krajnost :)
Hoće čovek npr da nosi svu muziku sa sobom (u FLAC formatu) i eto sve stane na karticu...
Isto i za navigaciju - ne mora baš da taj dan poseti sve zemlje koje ima u navigaciji :D

Meni najvise memorije pojedu snimci, kad putujem cesto pravim dugacke snimke, po defaultu u full hd-u i zato mi treba najvise sd posto bih brzo popunio internu. Pa samo za snimak od nekih desetak minuta ode vise od 1,5 gb. Za aplikacije ne koristim sd, osim za skladistenje mapa. Svakako je slot za sd na telefonu prednost.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto Danilo P. toliko forsira pricu o ''katastrofi'' koja nastaje kada se razbiju staklena ledja Samsung/nekog drugog telefona, u fazonu ode 250e iz dzepa :)

Igor(ica) je sam zamenio taj zadnji stakleni panel na nekom sony-u, kaze da ga je sve to ukupno kostalo malo truda i vremena + nekoliko dolara za staklo sa ali-a koje kinezi reklamiraju kao original (a staklo je staklo, i da nije original kao da je bitno ako se pokaze kao isto na dodir i izgled).

U najgorem slucaju ta zamena u zvanicnom Samsung servisu moze da bude 100e ali bas u najgorem slucaju, u ovim ''obicnim'' servisima verovatno nije vise od 30e, neka me neko ispravi ako gresim :)
Naravno potrebno je i znanje servisera da bi fon bio ponovo vodootporan bar na kisu, sneg i slucajno kvasenje.

Ni ja ne volim staklena kucista, vise gotivim alu/neki drugi metal +gumiranost zadnjeg panela kao kod V10 npr ali bas to staklo moze i da bude u prednosti - ispustis fon, razbijes ga, za 30e plafon zamenis sta treba i imas fon kao nov (pod pretpostavkom da su samo ''ledja'' stradala a ne ram itd) dok full alu fon ostaje zauvek unakazen ako je pao na hrapav beton, ostre ivice stepenica itd. Sve ima prednosti i mane..

250e sa ugradnjom :) - http://www.aliexpress.com/item/Original-battery-cover-for-Samsung-Galaxy-S6-back-glass-g9200-sm-920-rear-battery-compartment-back/32475255194.html?spm=2114.30010308.3.3.6iSlD4&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201644_1_505_506_503_504_502_10001_10002_10017_10010_10005_10011_10006_10003_10004_10009_10008,searchweb201560_3,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_6451&btsid=53a0e4f5-0eed-475c-8944-6a1314f88513 ili mozda ipak 30-ak evra uz zaradu servisa ;)

Poslednja izmena:
ma ko da 600+ evrica za telefon nek da i 30, 50... 250 za servis kad zatreba:)

Zato što sam imao iskustva sa servisiranjem Samsung telefona...
30€ kažete - haha pa toliko košta olovčica za note 4 samo :D

Meni najvise memorije pojedu snimci, kad putujem cesto pravim dugacke snimke, po defaultu u full hd-u i zato mi treba najvise sd posto bih brzo popunio internu. Pa samo za snimak od nekih desetak minuta ode vise od 1,5 gb. Za aplikacije ne koristim sd, osim za skladistenje mapa. Svakako je slot za sd na telefonu prednost.

+1

Poslednja izmena:
Jbt ko da živimo u vremenu nokije 3310, pa svaki smartfon ako ozbiljnije padne će navući štetu popriličnih razmera. Možda jeste na s7 malo skuplje, al da je baš neki kardinalni nedostatak - nije. Uostalom,mislim da mi nikad u životu nije ispao telefon (Bogu hvala), tako da ni ne razmišljam u tom pravcu.

E krastavac sad ti ode u krajnost :)
Hoće čovek npr da nosi svu muziku sa sobom (u FLAC formatu) i eto sve stane na karticu...
Isto i za navigaciju - ne mora baš da taj dan poseti sve zemlje koje ima u navigaciji :D
Ti si kreno u krajnost, ja paljevina za tobom :D
Svu muziku da ponesem u FLAC i par filmova u HD (recimo Full HD REMUX.AVC.DTS-HD ccc 30Gb po filmu)... pa meni Danilo postaje tesan 1TB. Što je najgore, šta ako nisam ubacio film koji mi se baš gleda, pre par dana bio sam krivo nasađen i ubacio neke filmove koje mi sada ne pašu? Ipak bolje 5TB i sve nositi :D Isto tako može da se uklopi sa 32/64GB. Kada ti dosade muzika/filmovi ti prebaciš nove. Kao što i slike prebacuješ na PC, šta će mi slike na fonu sa pet letovanja.
Za navigaciju, sumnjam da si skino ceo svet, skino si ono što ti treba. Ako negde putuješ, skineš to što ti treba (bar tako ja radim).

Poslednja izmena:
Poenta priče je da je staklo lepo, ali nije praktično ...
Mnogo je bolja opcija ona gumirana plastika sa V10 ili metal sa ajfona/htc-a/g5-e ,e sad što neko gore svira qurcu i pokušava da budu duhovit to je druga stvar ;)
Da ne pričamo koliko otisaka ostaje na staklu i kako se umaže ...

Ti si kreno u krajnost, ja paljevina za tobom :D
Svu muziku da ponesem u FLAC i par filmova u HD (recimo Full HD REMUX.AVC.DTS-HD ccc 30Gb po filmu)... pa meni Danilo postaje tesan 1TB. Što je najgore, šta ako nisam ubacio film koji mi se baš gleda, pre par dana bio sam krivo nasađen i ubacio neke filmove koje mi sada ne pašu? Ipak bolje 5TB i sve nositi :D Isto tako može da se uklopi sa 32/64GB. Kada ti dosade muzika/filmovi ti prebaciš nove. Kao što i slike prebacuješ na PC, šta će mi slike na fonu sa pet letovanja.
Za navigaciju, sumnjam da si skino ceo svet, skino si ono što ti treba. Ako negde putuješ, skineš to što ti treba (bar tako ja radim).

Sve je to ok, samo ti misliš da svi koriste telefon kao ti ...
Da je tako ne bi bilo toliko priče kada je samsung ukinuo microsd na S6 i normano vratio na S7 (jer su ljudi tražili) ;)
Zašto onda po tebi postoje verzije od 64GB/128GB ?

Poslednja izmena:
Jbt ko da živimo u vremenu nokije 3310, pa svaki smartfon ako ozbiljnije padne će navući štetu popriličnih razmera. Možda jeste na s7 malo skuplje, al da je baš neki kardinalni nedostatak - nije. Uostalom,mislim da mi nikad u životu nije ispao telefon (Bogu hvala), tako da ni ne razmišljam u tom pravcu.

+1 A i veca je steta plus ruznije izgleda kad ispadne metalni unibody telefon.
Ja nakon nekog veceg pada ne bih mogao vise da gledam/nosim takav telefon. :d

Ma šta ti je, metal promeniš za 1500 dinara. Nisu to staklena leđa pa da koštaju 200-250€ [emoji102][emoji55]

Ukoliko nekom traje dan 48 sati, pa ima vremena da gleda dnevno tri filma i sluša par sati muziku, u pauzi pročita tri digitalne knjige, usput radi na poslu, mozda kući odspava i odvede klince na trening. A kad putuje negde dan mu traje 96 sati. I ne nosi laptop/tablet za HD filmove jer je bolja slika na mobilnom.
Jer uvek je lakše svaki dan prebacivati stvari, nego jednom u 7 dana.
A i ponašate se kao da postoje samo kartice klase 4. Ko ima keša za ovakve telefone ima keša i za brže kartice (ako mu treba).
Naravno da je bolje više interne ali ima proizvođača koji se večito štekare za brzu memoriju.

Nazad
Vrh Dno