Šta je novo?

LG G5

Ljudi bre, telefon nije modni aksesoar ni status, treba da bude radni konj i da radi svoj posao kako treba, a ukusi su razliciti.Meni je npr s7 gadniji od njega, vise zbog ispranog jednog te istog stila.

Ovo je prvi korak u modulaciji, bice toga jos, i lepsih i ruznijih, al bitno da je krenulo.I ara projekat kad zivne, bice mnogima ruzno, genericko, kockasto, ali kad mogucnosti promena budu tu, izgled ce biti u drugom planu.

Jbga meni je skroz ok[emoji4] Mislim da ce u buducnosti proizvodjaci krenuti u ovom pravcu u kom je krenuo Lg i da ce se vremenom ove modulacije sve vise razvijati.

Uglavnom se kuka kako nemaju hrabrosti ništa da promene i da prodaju istu stvar svake godine.
I onda napljujete čim neko skupi hrabrosti da pokaže nešto drugačije.

Ljudi bre, telefon nije modni aksesoar ni status, treba da bude radni konj i da radi svoj posao kako treba, a ukusi su razliciti.Meni je npr s7 gadniji od njega, vise zbog ispranog jednog te istog stila.

Ovo je prvi korak u modulaciji, bice toga jos, i lepsih i ruznijih, al bitno da je krenulo.I ara projekat kad zivne, bice mnogima ruzno, genericko, kockasto, ali kad mogucnosti promena budu tu, izgled ce biti u drugom planu.

Ako se po LG-ju zora poznaje, Project Ara telefoni ne moraju uopste biti ruzni. Neka lepo naprave drugaciji konektor za ekran, stave neki safety button kojim mozes da otkacis ekran od ploce sa komponentama, izvuces celu plocu kao sto se na G5 vadi baterija i zamenis sta zelis. Eventualno bi bio milimetar do dva deblji telefon.Taman da sakrije grbu.

Mada ja bih voleo da ti modularni telefoni izgledaju kao Nexbit Robin i da mozes da menjas/skidas gornji i donji poklopac gde su zvucnici. Meni je Robin najlepsi telefon ove godine, ovi komadi nakita sto se presijavaju su za zene i one koji se tako osecaju.

И доњи део телефона је од метала, нашли су начин да прекрију антене нечим што називају "Micro-Dizing".

Meni se bas svidja, sljamsung neka je 100x bolji ne bih, neka hvala. Jedino taj donji crni deo bezela mi smeta.

Crni telefon sasvim ok izgleda.Sa crnim Bang & Olufsen dodatkom bi mogao biti bas zanimljiv.
Zadnji deo skoro isti na Nexus 6p,podseca i na neke htc modele.Tako da nekom se to svidja,nekom ne,ali sve u svemu pristojan izgled.

Svi smo ocekivali nesto drugo,pa mozda neki na prvu loptu reagovali.

Najvaznije da je ui dosta pobosljan i da je os maximalno debloatovan.Ja imam G4 open i bas mi to znaci,a ovde se otislo i korak dalje.

Osim cene ima on dosta aduta u odnosu na S7 - S820, GPU, USB v3.0, Type-C, 4GB RAM-a (kod samsunga zbog bloata - klinera i antivirusa + ostalog kao da je 3GB), druga kamera nazad, bolja prednja kamera, IR Port (daljinac), bolji softver i podrška (update), nema KNOX, FM Radio ...
Zaboravih i ove dodatke koji su sigurno interesantni - samo je pitanje koja je njihova cena :)

Primetio sam seckanje u skrolovanju recen-a kod S7 ,tako da ova prica ima i te kako smisla.

Predosecam da ce G5 biti bolji u realnom uporednom testu od S7 i jeftiniji uz to za 100-150 eur.

Poslednja izmena:
Neće biti jeftiniji 150 € sigurno ali od 50 do 100 verovatno :)
A i padaće cena brže na G5 modelu nego na S7 što je za kupovinu na oglasima odlično.

Šta te čudi TW - to je sigurno, bloat ostao (cheetah mobile kliner i antivirus) + su ubacili i sve microsoft aplikacije...

[emoji23]

Cb1Z8VoVIAE7YTt.jpg

Da li ce doci nekim updateom ovaj novi UI na V10 ili G4, o tome nije bilo reci?

Sumnjam, smanjili bi prodaju novog modela time!

Pa nije to Samsung :D
Doći će kao što je i za G2 stigao softver sa G3 i G4 ...
A i ima vrhunskih romova (cloudy npr) jer je snapdragon u pitanju!

@Danilo dominira u temi, sve (LG) hvali ali mercedes (samsung) vozi :p

Ova reklamna slika iznad što je postavio @Vojkan, izgleda mi kao kada kupujete automobil klotaru, oprema tipa klima, servo, elektro podizači itd. masna doplata.

@Danilo dominira u temi, sve (LG) hvali ali mercedes (samsung) vozi :p

Ova reklamna slika iznad što je postavio @Vojkan, izgleda mi kao kada kupujete automobil klotaru, oprema tipa klima, servo, elektro podizači itd. masna doplata.

Ja ne znam za vas ali ovi dodaci što nude sem možda B&O dodatka sve ostalo je možda jedino lepa (mada ona kamera nije ni lepa :) ) igračka? Kao telefon G5 mi je prilično simpatičan, možda ga i uzmeme.

Poslednja izmena:
Dodatak za kameru je glupost, obična eksterna baterija (ko ima PB ovom ne vidim smisao, plus PB možeš da koristiš za svaki sledeći fon), dslr kontrole sa led lampicom (a imaš digitalne kontrole) da su stavili ksenon pa ajde, ovako promašaj.

^^ upravo, kao jedinu korisnu svrhu tog dodatka vidim u dodatnih 1400mAH,koji je ne praktican da se koristi u tu svrhu... Previse budzast pozadi za svakodnevno koriscenje u smislu produzene baterije.

Opet,dobra ideja u svakom slucaju sa tim modularnim dizajnom.
Koliko sam ja razumeo bice jos "prijatelja" sem ovih 7 trenutno.

Ja podržavam modularni dizajn i džidže 100%, kao i pravac u kome ovo može da krene, samo ne želim da budem trenutno test pilot koji skupo plaća da bude tester, takode želim da džidže budu kompatibilne i za sledeći model, ne svaki put da bacam pare na nove kada promenim telefon.

Da bi "dzidze" bile kompatibilne i sa sledecim modelima, mora da postoji univerzalna platforma, a to znaci da dizajn mora da ostane isti i da se ne menja uopste..nesto ne verujem da ce se to desiti

Da bi "dzidze" bile kompatibilne i sa sledecim modelima, mora da postoji univerzalna platforma, a to znaci da dizajn mora da ostane isti i da se ne menja uopste..nesto ne verujem da ce se to desiti
Upravo to. Not gonna happen.

I to mora da koristi više modela u tekućoj generaciji, ne samo jedan (kako bi prodaja bila veća, a cena tih delova niža).

Poslednja izmena:
Kugla i ona 360 kamera i vr naocare bi mogle biti kompatibilne jer se ne kace na tel. Dodatak za kameru, b&o zvuk i to, nece biti..mada voleo bih da vidim neki extended battery dodatak..nesto +2200mAh bar da dovuce bateriju na 5000 mAh :D

A cekaj, ta kugla bi trebalo da moze da radi na bilo kom telefonu? Preko cega ide komunikacija sa njom?

Erica o G5, najvise o kameri cini mi se:

Steta sto telefon nema manual podesavanja koja ima V10, nije mi jasno zasto.

nexus2cee_lg-g5-infographic.png

Definitivno da imam pare za bacanje kupio bih LG 360 CAM, kuglu i slušalice :)
Zvuk, VR i dodatak za kameru bih preskočio :D
Mada ovaj dodatak za kameru i nije loš - prvenstveno što je baterija onda 4000 mah (za npr letovanje odlično)...

Poslednja izmena:
krastavac sve ima svoje :)
Ovo se kači na telefon i ima kontrole ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno