Šta je novo?

LG G5

Ja ne mogu da poverujem da neki clanovi sa ogromnim isustvom na ovom forumu na osnovu nekih drljavih slika tako lako dele epitete najruzniji telefon ikada i sl i pored toga sto je nedavna proslost smartphone-ova pokazala da tamo neka slika koja je izasla 10 ili 20 dana pre zvanicnog predstavljanja nema apsolutno nikakve veze sa pravim dozivljajem kada se telefon vidi uzivo. Jednostavno celokupan uredjaj u stvarnosti odaje mnogo bolji utisak i to je potvrdjeno u bezbroj slucajeva.
Džaba im pričaš - gladni su [emoji1]

Kraljevi sačekajte da telefon izađe pa onda iznesite mišljenje - tako ste pljuvali g4 i 6p pa vam je sad super
Ja sam vec izneo, resenje sa baterijom je odlicno i sto je neko vec rekao to je pocetak modularnih fonova.
A i ni dizajn nije toliko los, ako bude ovakav...ne zaboravite da su potpuno promenili izgled i to ne jednom, sto je kod smartova danas ipak jako tesko...drugi samo vrte jedno te isto godinama.

Ali to niko ne ceni - možda na slikama ne izgleda najbolje ali sacekajmo sutra
Isto tako je bilo i sa g2 - pljuvanja koliko hoćeš zbog dugmica na leđima a ispostavilo se da je to super (sem onima kojima nije [emoji1] fanbojevima i botovima)

Stvarno? ae prosvetli me..opravdaj mi ovaj G5, i cenu bilo kog flegsipa i sta je sve to za 500e toliko osetnije i bolje i ima da kupim do kraja godine po komad flegsip Samsunga, LG-a, Sony-ja, HTC-a i Ajfon-a..samo nemoj bagove da krstis u "feature".

I od BIA-e onaj 6p.[emoji1]
Xiaomi RN 2 koji je tih 150ak e nikako ne moze da se poredi sa npr s6 ili g4.
On u krajnoj meri moze da se poredi sa g2 I s4, od kojih je opet slabiji.

Vec smo zakljucili da kinezi nisu nista jeftiniji od ostalih, cena im je bas onakva kakva treba da bude u odnosu na konkurenciju.

Kad si se vec uhvatio Xiaomija, sacekaj Mi5, to je konkurent g5, s7 I kompaniji.

A sto se tice cene, ja ne bih nikad telefon platio 500e, a isto tako ima ljudi kojima je 500e ok za telefon. U odnosu na jeftinije stvari, skuplje je nemoguce opravdati. Eto npr I sa galaxy s2 mozes da ides na fb i da slikas selfije za 50e, kako onda opravdati cenu Xiaomija od 150e koji isto to moze?

Mislim da je pitanje samo zavrsne obrade,ako bude recimo priblizno kao na Huawei-u koji je licno meni na tom polju medju najboljima,bice ovo fizicki vrlo prihvatljiv telefon.

Nikako da skapiram sta vam je toliko ruzno?

Da je najlepsi telefon ikada, nikako nije. Ali ste svi kukali za metal (dok je za mene plastika I dalje bolja jer telefon svakako odmah po kupovini ulece u silikon pa mi izrada ne igra nikakvu ulogu, plus plastika je jeftinija I amortizuje udarac bolje nego neki tvrdji predmeti) koji su pokusali da usklade sa izmenjivom baterijom,sto je veliki plus za mene.

Telefon cijih 80 ili koliko vec procenta cini ekran,nema mesta da bude ruzan sto se prednje strane tice.

E zadnja strana ko zadnja strana, kamera I ostatak od metala. Ni tu nema nekog preteranog mesta za mastu dizajnera.

Tako da se pomirite sa tim da je vreme kada je bilo mnogo mogucnosti za dizajn telefona proslo.
Aj sad pogledaj npr. Mate 8. Kako jedan Huawei moze da napravi da telefon lepo izgleda,sa jos vecim ekranom, a LG koji je po meni vece ime pravi ovakvu rugobu?
Da je mogao da bude lep mogao je.
Lepo sam rekao da Huawei dizajneri mogu da predaju i LG-u i Samsungu. Mozete da pricate kako lici na iphone itd, ali po meni lepsi je i od jabuke.
Ovi kao da se nisu ni potrudili, kao da je neki rani prototip na ovim slikama.
Ko sto neko gore rece uspeli su da naprave telefon od metala koji izgleda jeftinije od plastičnih.

Ma ljudi necu ja da budem napaljenko koji brani g5, ja ga prvi necu kupiti.

Mate 8 izgleda lepo, posebno u onoj braon(monarch je bese zovu?) boji

Pa hajde sta to nudi?
Alu kuciste? To sad ima i na telefonima od 100e..alu je alu, nema alu premium i alu za siromasne.
Qhd?
Cemu? Da brije vise bateriju.Nije to vise razlika 320p i 720p, s gustinom piksela 150 vs 325, pa da oko odmah vidi razliku.1080p sad stavljaju i na jeftine telefone..dakle nije visemni to bauk.
Kamera?
Vise megapiksela, dual ovo tripl onp, te ne cini novim Stivom Mekurijem...eno na temi fenomenalnih slika i sa mnogo slabijim i starijim telefonima.
Android i azuriranje?
Eno flegsipova pun k...c i dalje ceka na 6.0 koji gulim vec vise od 3 meseca na uredjaju starijem od 2 godine.[emoji4]
Baterija?
U odnosu na kineze, ocajno.

Kao sto vidimo, greju se, baguju, crkavaju im dugmici, laguju, zakucavaju, vibriraju, lose se cuju, locu baterije cak i gore od osetno jeftinijih. I mnogo je veca frustracija kad nesto zapne na jednom S6, 6p, Noteu, nego na xiaomiju, meizuu, huaweiju, jer ocekuju da rade bolje jer su po 500e skuplji.

Dakle nude jako jako malo.

Mene zanimaju promene koje uvode, ali da ih kupujem ne.
I cinjenica je da najvise promena u zadnjih nekoliko godina, boljih ili losijih, donosi najvise lg.Ne opravdavam cene, naravno [emoji1] , ali dobre ideje uvek pohvalim.

Šta sve ispriča čovek ...
Iskreno se nadam da troluješ :D

Kraljevi sačekajte da telefon izađe pa onda iznesite mišljenje

Pa i pozitivna misljenja onih koji ga hvale su isto zasnovana, za sada, samo na jos uvek nepotvrdjenim pretpostavkama i nagadjanjima, isto kao i misljenja onih koji ga pljuju, tako da ako vec postoji tema o nekom modelu mesecima pre nego sto se zvanicno pojavi normalno je da se diskutuje samo na osnovu nagadjanja koja do sada postoje. Bezveze je zato nazivati trolovima i botovima one koji negativno komentarisu, jer i oni koji hvale telefon, isto tako unapred i neosnovano hvale nesto sto se jos ne zna da li ce biti tako, tako da i oni troluju znaci.

Govorim sad o izgledu samo. Po ovim slikama, mislim da tu nema puno spasa i promene utiska nakon uzivog vidjenja telefona. Secam se i G2 pre izlaska i isti utisak sam imao i kad se pojavio uzivo, G3 mi se svideo i prvo na slikama i posle uzivo, G4 meeeh i na slikama i uzivo, nit smrdi nit misrise. Ova cela forma - oblik G5 je ruzna pa je ruzna, ruzan je deo oko kamere i senzora za otisak, cela zadnja strana totalno bezlicna i ne znam sta bih moglo da popravi utisak uzivo. Uzeli "premium" materijal - metal, a napravili uzasan oblik. Fan sam LG-a ali posle G4 ovo je bar sto se tice dizajna jos vece razocarenje. Sto nisu sledili V10 koji dobrim delom ljudi kupuju i zbog dizajna. Pola kineskih no name telefona na onim kineskim sajtovima izgleda danas bolje i lepse od ovog. Znaci, govorim samo o izgledu, kome je to vazno.

Pa i pozitivna misljenja onih koji ga hvale su isto zasnovana, za sada, samo na jos uvek nepotvrdjenim pretpostavkama i nagadjanjima, isto kao i misljenja onih koji ga pljuju, tako da ako vec postoji tema o nekom modelu mesecima pre nego sto se zvanicno pojavi normalno je da se diskutuje samo na osnovu nagadjanja koja do sada postoje. Bezveze je zato nazivati trolovima i botovima one koji negativno komentarisu, jer i oni koji hvale telefon, isto tako unapred i neosnovano hvale nesto sto se jos ne zna da li ce biti tako, tako da i oni troluju znaci.

Govorim sad o izgledu samo. Po ovim slikama, mislim da tu nema puno spasa i promene utiska nakon uzivog vidjenja telefona. Secam se i G2 pre izlaska i isti utisak sam imao i kad se pojavio uzivo, G3 mi se svideo i prvo na slikama i posle uzivo, G4 meeeh i na slikama i uzivo, nit smrdi nit misrise. Ova cela forma - oblik G5 je ruzna pa je ruzna, ruzan je deo oko kamere i senzora za otisak, cela zadnja strana totalno bezlicna i ne znam sta bih moglo da popravi utisak uzivo. Uzeli "premium" materijal - metal, a napravili uzasan oblik. Fan sam LG-a ali posle G4 ovo je bar sto se tice dizajna jos vece razocarenje. Sto nisu sledili V10 koji dobrim delom ljudi kupuju i zbog dizajna. Pola kineskih no name telefona na onim kineskim sajtovima izgleda danas bolje i lepse od ovog. Znaci, govorim samo o izgledu, kome je to vazno.
Aj nabroj mi 2 člana koja su pohvalila telefon [emoji1]
A koliko članova (da ih ne nazivam drugačije)ga pljuje?
Ja ne pripadam ni jednoj grupi dok ga ne vidim

Poslednja izmena:
Mogu svakako da pohvalim razne zanimljive ideje koje su se pojavile, e sad videcemo sutra sta ce od njih biti. Ubedjen sam da ce kamera opet biti medju najboljima. Ako i definitivno ukidaju dugmice na ledjima to mi je bezveze jer sam se bas navikao i bas je bilo specificno za LG. Za izgled sam se sve nadao da su procurele fotke lazne, netacne, ali gotovo sve koje se pojave pokazuju isto, tako da malo nade ostaje da ce sutra biti neki bum, a bas sam bio planirao da mi sledeci fon bude g5, ali mozda onda V10 ili G6 ako u medjuvremenu promene dizajnera:)

V10 je extra - ne zato što ga imam nego realno v10 i mate 8 su trenutno najbolji telefoni po mom mišljenju

Kakav legendaran post

Evo mozemo da uporedimo moju Astru G staru 15god sa novim Mercedesom E Klase.

Ukratko, Astra nema niti kozna sedista, niti isofix, niti grejace sedista. Ali meni to ni ne treba. Tako da sve sto nudi mecka za 60 000e,nudi I moja Astra od 2500e.

Da li je ovaj moj post ima smisla?
Pa nema, isto tako ni tvoje poredjenje nema nikakvog smisla

Najbolje da su LG i Samsung ekvivalent Mercedesa medju telefonima...

Mada ne znam sto se svadjamo bezveze, kad je telefon objektivno ruzan. A to ispod haube, bice aktuelno sest meseci i opet nece bolje da tera te famozne igrice bolje od ajfona. Za sve ostalo, puna kapa Snapdragon 800 i dve gige rama.

Sada Zamzung pravi 15% profita, sledece godine ce 10%. LG je na nuli, sledece godine u minusu. HTC ide u jos veci minus. Bas zato sto novi modeli ne donose nista pametno, sto bi opravdalo bezobrazno visoke cene.

[youtube]2MxYd0vIW_k[/youtube]

Jos ako se pogleda dosta lepi idol 4s sa stereo zvucnicima napred i amoled ekranom.. Ovo su pravi mobovi za 90% kupaca androida,relativno jeftin a odlican :)

https://youtu.be/ljWmeXVBQLo

Oko 250e.. Stereo zvucnici i napred i nazad

Poslednja izmena:
Najbolje da su LG i Samsung ekvivalent Mercedesa medju telefonima...

Mada ne znam sto se svadjamo bezveze, kad je telefon objektivno ruzan. A to ispod haube, bice aktuelno sest meseci i opet nece bolje da tera te famozne igrice bolje od ajfona. Za sve ostalo, puna kapa Snapdragon 800 i dve gige rama.

Sada Zamzung pravi 15% profita, sledece godine ce 10%. LG je na nuli, sledece godine u minusu. HTC ide u jos veci minus. Bas zato sto novi modeli ne donose nista pametno, sto bi opravdalo bezobrazno visoke cene.
A sta donosi iPhone?

Ja sam generalno razocaran pravcem u kome se krece industrija mobilnih telefona. Prvo ogromni posluzavnici, onda baterija koja i dalje nikako da se odlepi vise od 4-5h SoT-a u proseku, a o dizajnu necu ni da diskutujem..

Iskreno se nadam da ce Nokija da se izdigne iz pepela i ponovo objasni proizvodjacima kako se dizajniraju mobilni telefoni...

Meni nije jasno sto svi kukaju za velikim baterijama, a one sve manje i manje, ekrani sve veci. Da proizvodjaci toliko ne obraćaju pažnju na zahteve kupaca ne verujem.
Gde god se pise o telefonima u komentarima svi obavezno pominju bateriju. Jos nigde nisam video da neko kaze "zelim tanji uredjaj"! Jos malo necemo moci da ih podignemo sa stola, steta, jer ce morati da se pune 3 puta dnevno. Necu papiric, hocu brate telefon, da imam sta da uzmem u ruke.
Evo ovde smo dosli do toga da se odlazi u krajnost i pravi fioka za brze menjanje baterije onako u hodu.
Izgleda da se jedino Samsung konacno opametio.

Poslednja izmena:
Ala su ga nabudzili...leba' ti poljubim..samo da ne mete 3000mah na onu azdaju od SoC-a...

2800, to je maltene 100% već

Pitam se jel isao ko iz dizajnerskog tima Lg-a na prezentaciju idol 4s telefona da hvata beleske.

Battery - The LG G5 might come with a massive 4,000 mAh battery, but some rumors suggest that the battery capacity will be in the 2,800 mAh region. jos nije definitivno da je 2800 videcemo.. jedno pitanje ako bi mi neko odgovorio, sta znaci soc? kad kazy 4-5h soc-a?

screen on time (sot)
system on chip (soc)

U koliko sati je predstavljanje?
U 14h po nasem vremenu je LG, dok je Samsung u 19h.

Ne zelim da komentarisem ove leakove. Nexus 6p na leakovima mi je bio katastrofa. Kad su ga objavili video sam da nije los.
Nexus 5 mi je na zvanicnim slikama bio prosek, a uzivo mi je prelep fon. Svidja mi se kad je prednja strana skroz crna ispod stakla. Win bi bio kad bi G5 po dizajnu uradili kao N5 samo sa manjim ivicama sa svih strana. :D

Trenutno, LG V10 i mate 8 su mi pored nexusa lepi fonovi.

Nadam se da ce G5 razbiti po dizajnu. ( Ne zelim leakove da gledam. :D )

lgmwc2k16header.jpg

Info za gledanje:

http://www.phonearena.com/news/Tune-in-for-the-LG-G5-announcement-live-stream-this-Sunday_id78539

Nazad
Vrh Dno