Šta je novo?

LG G4

Kakva je vidljivost napolju u odnosu na s6/edge? Kakva je izrada u odnosu na iste? Gledao sam u Telenoru ali je bio zakačen pa nisam ni mogao lepo da procenim...
meni je to sve isto [emoji1] ali sad mogu da kažem da meni vise leži g4 i po meni je bolji samo što je edge lepši

Prije sat vremena mjenjao m8 nov za g4 nov uz doplatu od oko 75e :) Za sad sam prezadovoljan. Sve namjestam pa cu napisati neki kratki review i usporedbu sa m8,note 4,g 2 koje sam imao prije ovog telefona.
Jedno brzinsko pitanje. Kako nabaviti leather zadnji poklopac?

Prije sat vremena mjenjao m8 nov za g4 nov uz doplatu od oko 75e :) Za sad sam prezadovoljan. Sve namjestam pa cu napisati neki kratki review i usporedbu sa m8,note 4,g 2 koje sam imao prije ovog telefona.
teško ćeš naći negde - mislim da ima samo na eBay-u

Poslednja izmena:

Posebno cekam da cujem utiske tj poredjenje u odnosu na n4.

I ako mozes posebno displej da uporedis sa N4 bio bih zahvalan.

Meni g4 ima jedan od boljih ekrana. Cak i crna je na sasvim zadovoljavajucem nivou

Poredjenje sa note 4 koji je bio na 5.01.Lg je osjetno brzi, nema laga u skrolovanju. Kameru nisam probao ali mislim da je na strani lg. Displej je odlican, trenutno najbolji ips ekran po meni. Note je vise premium uredjaj i ima bolju izradu. Meni se svidja AMOLED ali tu necu da pisem jer svako ima svoje misljenje. Iskreno, mislim da sam se napokon skrasio sa telefonom nakon 20ak modela koje sam promjenio ove godine. Da li je neko od vas stavljao staklo na ekran? Preporuke?

nema ni L od laga dok je na s6 bilo dosta pogotovo prilikom skrolovanja

Moracu onda negde da ga pogledam malo. :)
Kakav je u odnosu na ekran sa Z2, ako je neko poredio? Ovaj mi je prilicno dobar.
I, da li je konacno zvuk normalan kada se snima u bucnom okruzenju?

Odlicne crne za ips, ovo je stvarno odlicno :) Imam z3 tablet i ovde su boje dosta normalnije, na z3 tabletu su boje kao na amoledu

Nisam imao prilike da koristim Z3 tablet, ali mi prepucane boje svakako ne leze.
Moracu da pogledam uzivo G4 ipak. Samo me ta losa baterija (u odnosu na Z2) koci.

Video sam IPS sa Z3 telefona, boje su slicne kao na Z2 ali je ekran dosta svetliji (mozda i za celih 200 nitsa) pa u kombinaciji 100% osvetljenje i triluminos moze da podseti na amoled (sve sem crne :D), jedini problem je to sto je displej dosta 'ladan (fabricka kalibracija) ali je sony bar omogucio laku promenu iste i po xda ima dosta ''kombinacija'' rgb.

Konkretno u Z3 tablet compact testu Gizmo rece sa kojim vrednostima je moguce dobiti za klasu bolju kalibraciju (i to ne samo WB vec i ostale parametre, sto me je zacudilo).

Obratite paznju na deo o kalibraciji pre i posle menjanja WB, pre promene:
Pomenuli smo da je ovo u pitanju ekran sa širokim gamutom boja, što znači da je sposoban da prikaže više nijansi nego standardni ekrani. Problem sa Wide Gamut ekranima leži u njihovoj fabričkoj kalibraciji, pa često imaju netačne i prezasićene boje. Takav je i slučaj kod ovog tableta, gde smo merenjem dobili 7.41 DeltaE prosečnu vrednost. Ono što smo odmah primetili da bela boja dosta vuče ka hladnijim plavičastim nijansama, što je i potvrđeno od strane našeg kolorimetra, jer je temperatura boja dosta hladna sa 10604K.

Posle:
Srećom, Xperia Z3 Compact je jedan od retkih tableta koji poseduje White Balance kontrolu u podešavanjima ekrana, gde postoje RGB slajderi. Ovo je veoma teško podesiti bez povratnih informacija kolorimetra, a pomeranjem slajdera na R255 i G165, uspeli smo drastično da poboljšamo tačnost boja i njenu temperaturu. Boje su postale dosta tačne, sa DeltaE cifrom od 3.53 i temperaturom od 6865K.

Tako da nema tu vecih problema, ova druga merenja su u rangu bolje kalibrisanih IPS :)

G4 svakako ima bolji prokaz crne ali savet za Filipavip23 da podesi Z3 tab. comp. displej i da regulise prikaz na nacin koji stoji u bench testu.

Poslednja izmena:
Filipe, probaj ova podesavanja pa onda uporedi ekrane. Bas me zanima. :)

Probao sam ali opet z3 ima dosta jace boje, zasicenije a g4 neutralnije. Meni se svidja prikaz na g4 i u odnosu na sve telefone koje sam imao prije (m8,g2,m7) sa ips ekranom ima daleko najkvalitetniji displej. Htc je dobar ali boje su previse zasicene po meni

To je tako jer Z2/Z3 imaju siri gamut boja od prosecnog IPS-a ali su i dalje prilicno dobro kalibrisani displeji (Z2 fabricki, Z3 serija uz rucna podesavanja, sve je lepo Gizmo objasnio). Sto znaci da ne glume stare amolede sa negativnim karakteristikama (posebno ne Z2 stock) vec da nude malo zivlji prikaz od velike vecine IPS ali i dalje uz krstenu kalibraciju (Z2 stock/manual Z3).

E sad, to je bilo vrh u 2014, sada su iP6/s IPS i S6/Note 5 displeji najbolji na trzistu :)

Sto se mene tice bitno je da je IPS iole krsten sto se kalibracije tice, mislim da bih se za dan navikao na taj sa G4 ali steta sto LG nije omogucio promenu WB pa da svako moze da podesi u skladu sa sopstvenim ocima :)

Poslednja izmena:
To može sa većinom custom kernela.
Samo je pitanje ima li dobrih za G4.

E pa utoliko bolje :) Nisam ocekivao da ima za G4..

Lako je to dodati, svaki noob to ubaci u svoj kernel, na svakom telefonu je tako... Imaš slajdere za rgb koji su po defaultu na max pa spustiš neki ako te boje ima previše... Ima i naprednijih aplikacija za podešavanje koje imaju i zasićenost, kontrast itd...
Veći problem bude kako kernel generalno radi, džabe 300 opcija ako zapucava dok gledaš youtube i sl :)

Iskreno promenio sam telefona ni ja sam ne znam koliko. G4 bi svrstao u sam vrh. Odmah iza s6. Ipak mi vise lezi amoled i basic mod. Na g4 fali koji kelvin dole i nista vise.

evo posle tačno nedelju dana korišćenja mogu da kažem da je telefon extra-ni jedan jedini lag niti bilo kakav problem sa bilo čim do sad [da kucnem u drvo] moj utisak je da je bolji od edge koji sam imao
baterija je malo bolja ne puno ali ipak znači- sve radi perfektno i fluidno
i da dodam da je signal mnogo bolji na mestima gde je edge imao losiji

Poslednja izmena:
Odlicno. Eto mozes i da dajes proverene savete onima koji se dvoume izmedju ova dva telefona.

Bas razmišljam da ga pazarim... Ali izrada mi se baš nesto ne sviđa. Možda ona crna koža deluje malo bolje, ali je nisam video uživo... Ima nekoga da je prešao sa note 4 pa da uporedi?

Ako koristis Note 4 sacekaj da vidis G4 Pro, mislim da ga najavljuju uskoro. A mislim da ce brzo i G5. Nema potrebe da menjas N4 (ako ga vec nisi prodao) za G4.

Bas razmišljam da ga pazarim... Ali izrada mi se baš nesto ne sviđa. Možda ona crna koža deluje malo bolje, ali je nisam video uživo... Ima nekoga da je prešao sa note 4 pa da uporedi?
ja sam hteo sa plastičnim leđima pa kad sam video crni kožni odmah sam se predomislio a i svakako dobiješ plastična rezervna leđa kad kupuješ kožni
inače izrada je sasvim dobra - leđa savršeno nalezu i nema nikakvih kvrckanja
i ona bordo boja je lepa

Poslednja izmena:
Ako koristis Note 4 sacekaj da vidis G4 Pro, mislim da ga najavljuju uskoro. A mislim da ce brzo i G5. Nema potrebe da menjas N4 (ako ga vec nisi prodao) za G4.

Već sam prodao note 4... Prvog oktobra izlazi g4 pro valjda, pa dok se pojavi kod nas i onda malo da se unormali cena... To je tek tamo oko nove godine...
gledao sam neke rewiew-e posle nekoliko meseci korišćenja nema nikakvih tragova na koži
To je onda super... :) Videću, možda sačekam i nexus...

Nazad
Vrh Dno