Šta je novo?

LG G4

Note5 moj dobar drugar :) ako sta volim od samsunga to je note serija

Mnogo bolji rezultat baterije nego prvi dan :) Bice to jos bolje kada se jos par puta isprazni-napuni. Mozda bude baterija kao na G3 (+/- 10%)

Zaboravili ste na S6 Active, GSM Arena ga je proglasila telefonom sa najboljom baterijom :)

hmmm... Koliko je mAh?
Ja vec ludim zbog nezamjenjive baterije na One M7, koja je naravno oslabila posle 2 god, a zamijeniti ga sa drugim telefonom koji ima SoT 3 do max 4 sata mi je pointless :wall: Tacno se sve vise razmisljam o z3 compact, pa i neka je 720p ekran. Glupi snapdragon 810 i glupo utrkivanje za sto tanjim telefonima su mi znatno smanjili izbor ove godine :wall:

Poslednja izmena:
hmmm... Koliko je mAh?
Ja vec ludim zbog nezamjenjive baterije na One M7, koja je naravno oslabila posle 2 god, a zamijeniti ga sa drugim telefonom koji ima SoT 3 do max 4 sata mi je pointless :wall: Tacno se sve vise razmisljam o z3 compact, pa i neka je 720p ekran. Glupi snapdragon 810 i glupo utrkivanje za sto tanjim telefonima su mi znatno smanjili izbor ove godine :wall:
3500mAh

hmmm... Koliko je mAh?
Slobodno predji na z3c, ima da progledas samotako!!

tnx
Slobodno predji na z3c, ima da progledas samotako!!

da, ali kad vec nisam finansijski ogranicen, i dalje mi glupo da prelazim na model od prosle godine. Vidim i najavu za z4 compact, i on ce koristiti nekakav mediatek chipset, skeptican sam. LG makar nema snap 810, ali evo baterija i nije bas neka po prvim utiscima novih vlasnika... Nema nicega sto ispunjava sve moje kriterijume: dizajn + brzina + kvalitet izrade + baterija :(

Joriq pa da, jedino minus je tu osjecaj prelaska na 'stari' mob. Mislim da nema drugih minusa(barem puno)

Danas sam bio do VIP-a u Zrenjaninu (inače neću uzeti telefon preko mreže) i mogu reći da su moji utistci solidni. Usporedio sam ga sa S6 običnim, i iskreno nisam zapazio ništa tako premium kod Samsunga u odnosu na LG. Čak su i dve devojke koje su bile samnom konstatovale da im je G4 sa kožnim leđima lepši od S6, što me je iskreno iznenadilo. :) S6 Edge nije bilo u poslovnicama, inače sam ubeđen da bi nam se taj uređaj više dopao...međutim i to je znak pitanja.

Btw, ekran na G4 znatno bolji od onog na G2. Koliko sam na brzaka probao softver vrlo fluidan, kamera se otvara za manje od sekunde, ne zaostaje za S6. Čak mi se i na osnovu default teme više svideo softver LG-a. Stvarno čovek nije pametan da uzme od ova dva, baterija me zapravo najviše zabrinjava, ali mi je @hunder sa današnjom objavom popravio raspoloženje :)

imas i taj osjecaj da konacno jednom u zivotu mozes sebi da priustis svaki tel koji pozelis (recimo do 1000e), i ladno me nista ne odusevljava. Z3 compact cak nije u svemu ni napredak u odnosu na ono sto vec imam (One M7 - dakle losiji ekran, losiji zvucnici, UI je subjektivna kategorija, kao i dizajn). Pratim i dalje info za G4 (stigao kod nas u CG na crno, lik trazi 600€ za kozni, 650€ za dual SIM verziju :S: ), cekam i ponudu operatera, mada nasi operateri sada daju znatno losije pakete nego prije nekoliko godina - umjesto nizih cijena na ugovor, sada pecaju kupce kupovinom na 24 rate, sto mene apsolutno ne zanima... Pride, T-com i nema LG u ponudi, AFAIK...

Tebi je najbolje da sačekaš jesen. Mada bih ja išao po S6 edge da imam toliko para.

^^ Slažem se u potpunosti. I ovde su operateri ove godine izmenili ponude koje više nisu povoljne kao nekad, konkretno sam upućen u mt:s čiji sam korisnik. Inače se ovde kod nas sada već na oglasima mogu naći za 500€, kožni za 550€. Iskreno ne mislim davati više od 500€ za telefon, tako da ću ga negde tokom jula kupiti kada cena još malo opadne.

Nekih godinu dana koristim G2, novi flagship G4 je nesumnjivo napredak u svakom smislu osim na polju baterije - gde je čak drastično nazadovao. Čak i dizajn nije nešto bolji bez tih kožnih leđa - ali i to je stvar ličnog ukusa. Što se tiče nekog globalnog tržišta i izbora, proizvođači telefona kao da su se međusobno dogovorili da svakom flagship uređaju nešto fali, tako da nikako ne možeš da se odlučiš šta da uzmeš. Ti ćeš uzeti (lupam) Z3, ja ću G4...neko treći nešto treće i tako će svi oni imati pristojan profit.

P.S Imam jedno pitanje vezano za ovo quick charge punjenje koje G4 podržava. Gde se može nabaviti taj specijalni punjač i po kojoj ceni? Mislim da je varijanta brzog punjenja bolja od nošenja rezervne baterije. Stavljam im minus što to dolazi samo kao opcija, pa se onda snalazi sam...

@ Jocko,G4 sa koznim ledjima imas za 450e. S6 vec za 500e na KP

Nema nicega sto ispunjava sve moje kriterijume: dizajn + brzina + kvalitet izrade + baterija :(
Ako tražiš savršenstvo od telefona džaba ti i budžet od 100.000€ :)

Budeš li tražio razloge za nezadovoljstvo telefonom (umesto da uživaš u mogućnosti da pazariš i uživaš u bilo kom telefonu do 1000€) bolje popij te pare, daj ih na droce ili potroši ih na nešto treće.
Odlučiš se za telefon koji ti najviše paše, i to je to.

@Ixon, hvala za info! :) Nisam obraćao pažnju ovih dana, mada sumnjam da se za taj novac dobija ikakva pisana garancija. Ako je ovo kakav offtopic, možemo nastaviti na PP.
Inače ja se između običnog S6 i G4 uopšte ne bi dvoumio - uzeo bi G4, jer kao što je neko već napisao ne možemo tražiti savršen telefon što S6 takođe nije + je LG jeftiniji. Samsung S6 edge je već nešto drugo, no pitanje je koliko je i to vredno da bi se dalo 150€ više u odnosu na G4...

@Ixon, hvala za info! :) Nisam obraćao pažnju ovih dana, mada sumnjam da se za taj novac dobija ikakva pisana garancija. Ako je ovo kakav offtopic, možemo nastaviti na PP.
Inače ja se između običnog S6 i G4 uopšte ne bi dvoumio - uzeo bi G4, jer kao što je neko već napisao ne možemo tražiti savršen telefon što S6 takođe nije + je LG jeftiniji. Samsung S6 edge je već nešto drugo, no pitanje je koliko je i to vredno da bi se dalo 150€ više u odnosu na G4...
vredi [emoji1]

Tebi je najbolje da sačekaš jesen. Mada bih ja išao po S6 edge da imam toliko para.
na stranu to sto mi se nikako ne dopada samsungov pristup dizajnu (ni softvera, ni hardvera, bode mi oci centralni hardverski home taster, podsjeca me na Apple i za one koji se sjecaju, na nasem trzistu je sgs1 prodavan kao s-phone :d ), s6 edge je prilicno neergonomican telefon, baterija je dosta slabasna i nema sd kartice. Pride, izgleda mi stasno krhko, morao bi u neki kejs da ide, a onda se gubi poenta dizajna. Radje bih razmotrio s6 active, ali kakve sam srece, kod nas (u CG) nece ni stizati. U USA je samo 10$ skuplji od s6 bez ugovora, a baterija ~1000mAh jaca, i pride ne izgleda kao svaki samsung od s3 na ovamo
Ako tražiš savršenstvo od telefona džaba ti i budžet od 100.000€ :)

Budeš li tražio razloge za nezadovoljstvo telefonom (umesto da uživaš u mogućnosti da pazariš i uživaš u bilo kom telefonu do 1000€) bolje popij te pare, daj ih na droce ili potroši ih na nešto treće.
Odlučiš se za telefon koji ti najviše paše, i to je to.
ne trazim savrsenstvo, naravno da to ne postoji. Ali ovi flaghships za 2015-u, koji u prosjeku imaju SoT od 4 sata, pa bruka! Jos sad kad imam Moto 360, pa mi je bluetooth i locations stalno upaljen, to je dodatni stres na bateriju, ode SoT na 3 do 3.5 sati lagano.
@joriq
Ti bi definitivno trebao sačekati note5.

a jok :d Vec objasnio gore, dizajn, UI, nista mi ne pashe, velicina posebno ne - nosim telefon u dzepu, da ne moram, nikad 4.7 inca ne bih prelazio (sadasnji One m7). G4 makar ima dosta tanke okvire, pa je koliko toliko "pocketable"

Clash of six smartcam titans: Nokia N8, 808 PureView and Lumia 1520, Panasonic Lumix DMC-CM1, Samsung Galaxy S6, LG G4

I've seen quite a few people preferring other devices over the LG G4 in my previous comparison. It's completely up to you. More than three years ago, when I started this club, it would have been absolutely unthinkable for me (and no doubt many others) a brand like LG would be able to set a new benchmark. But in my opinion, it does with the G4.

The device performs amazingly well thanks to its very versatile UI with more settings than many users probably care for. It has OIS and supports raw .DNG. Only disadvantage is the result tends to be too bright using the Auto settings (like always), and in Manual settings it's not so easy to control the camera when you're shooting outside in very bright sunlight. I've seen others remark they miss the Xenon flash - I'm not among those I must say, but I do understand.

Other than that, I think the LG G4 does an outstanding job and I'd say it's the best smartcam at the moment, íts .JPG output outperforming that of Lumia's PureView and even the way more expensive Panasonic Lumix DMC-CM1 (which camera UI - Panasonic's "Venus Engine" - I definitely prefer).

Kcjg6Broi.gif

^ Ovo je odlican rezultat. Mogu reci jaca baterija od G3

Možda malo bolje od Note 4 (5-6hSoT na 50% osvetljenja) - nije loše!

Hunder prilepi ss na kraju ciklusa. Lg uvek drzi brutalno prvih 50% ,posle njih ovo ostalo izdrzi max 1h sot-a

Hmm. Netacna posle mog koriscenja nexus 5 i g2. A i vojkan mi je slicno rekao za g3..

Nista, cekamo ss na kraju pa cemo videti

@ fkloznica,oces da kazes da G2 ispod 50% napravi maximalno jos 1h sot? Smesniju izjavu nisam cuo. Koristio G2,koristim G3.
Ponavljam jos jednom,apsolutno netacna informacija

Ne bukvalno naravno.. Ali drzi blizu duplo slabije nego prvih 50%

Npr ako izvuces 3h i 30min sot do 50% ostalih 50 ce ici malo preko 2h sot.

Poslednja izmena:
Na G3 do 50% izdrzi 3h. Posle toga izgura 2-2.5h,u zavisnosti kako ga koristim. Manje drzi definitivno. Ali ne toliko koliko si naveo.
Kapiram da ce na kraju biti 5h sot-a. S'obzirom kako hunder koristi telefon to ce biti vrlo dobro. Drugi ce komotno da izvlace barem 6h. Za jedan dan (od jutra do mraka) i vise nego dovoljno

Vrh Dno