Šta je novo?

LG G4

Evo ako nekoga interesuje antutu osakacenog SD 808 i redovnog 808, ali uzmite u obzir da je na g4 android 5.1, a na nexusu beta 7.1.2.
IMG-20170204-WA0000~2.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Imao sam bas u planu da uradim test dve G4, ali test tipa brzine otvaranja aplikacija, startovanja telefona i to, jedne na 4 i jedne na 6 jezgra, ali nikako nisam imao vremena dok sam ih imao i ovu i onu kod sebe. Videću da nabavim jednu na 6 jezgra da uradim realni test korišćenja telefona, mislim da nije tolika razlika.

Inače, nevezano za ovo, nikad nisam bio fan tih testova tipa antutu i to, jer se skor lako lažira, i često ne pokazuje realni osećaj korišćenja telefona. Skoro je baš to i potvrđeno kako su OnePlus i Meizu lažirali benchmark rezultate. Kad kažem kako ne verujem testovima, najviše mislim na Nexus telefone, koji su (do skoro) važili za mid-high budget telefone, sa skorom manjim od Galaxy S serije i tako nekih a koji rade isto ili bolje od tih telefona koji imaju veći skor. U par navrata sam ljudima i dokazivao da može da ih pregazi po brzini otvaranja aplikacija i inače po brzini rada telefona. Igrice ne igram, te nikad to nisam upoređivao. Poslednji put sam upoređivao Note 3 i Nexus 5, i Nexus je bio znatno brži, a verujem da bi antutu pokazao manji skor.

Ovo je samo moje neko zapažanje i mišljenje, ne kažem da je tačno ili ne, već nekinmoj subjektivni osećaj, pre nego što neko krene u raspravu. I nije upućeneno kao odgovor na gornji post, nego me je post samo podsetio moje želje da ih istestiram i okacim na youtube kao neki pokazatelj ljudima koji razmišljaju da li da odrade G4, čisto da vide da li im razlika u brzini rada odgovara ili ne.

Sent from my ZTE A2017U using Tapatalk

Znam da nije merodavan taj Antutu ali eto kad sam imam i jedan i drugi telefon pustio sam da prodje test. Stoji mi vec jace od mesec dana G4 sa 4 jezgra i radi telefon skroz normalno. Nisam ga bas detaljno nagazio da vidim da li bi pokazao neke znake "raspadanja". Igrao sam par igrica i ove osnovne aplikacije koristio i sve to ide fino.

LG G4 H815 SN/611 svih 6 jezgara radi posto je nova ploca :D
Nije velika razlika cak ni u antutu-u..

16491263_1183567595089597_47906835_o.png

Prevelika frka se pravi oko crkavanja ploce,jeste da je taj problem relativno cest ali lsto tako se i relativno lako resava softverski,ovo je jedan odlican telefon i ja sam jako zadovoljan istim,brz,fantasticna kamera,ir senzor,prosiriva memorija , dobra ergonomija,baterija koja se lako menja, a i estetski mi je jako lep,kupio sam ga svesno bez garancije kao i manje vise sve telefone pre njega,menjao bih ga jedino iz razloga sto me vec malo smorio LG jer sam imao sve G serije osim 5...

Resava se privremeno softverski.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ne znam koliko je privremeno,ljudi koji su resili kazu da je telefon potpuno funkcionalan ,sad koliko dugo to je vec misterija.

Funkcionalan bez dva brza jezgra neko kratko vreme pa ponovo crkne. Bez validne garancije možeš da se slikas.

Moj je nakon softverskog rešavanja radio 7 meseci bez greške dok ga nisam prodao. Verovatno i dalje radi, ali ne mogu garantovati, u svakom slučaju 7 meseci, bez da sam ga štedeo, nije neko kratko vreme

I dalje je neispravan telefon sa 4 slaba jezgra osudjen na android 5.1., jer takav fix ne postoji na 6.0.

Da li je neko probao pomocu reballing ili "kuglanje" da ozivi telefon ?

Moj je nakon softverskog rešavanja radio 7 meseci bez greške dok ga nisam prodao. Verovatno i dalje radi, ali ne mogu garantovati, u svakom slučaju 7 meseci, bez da sam ga štedeo, nije neko kratko vreme

I za koliko si ga prodao u tom stanju ako nije tajna ?

Davno je bilo, samo ploču sa ugradnjom za 100e. Tad ih još nigde nije bilo, sad vidim da dosta njih prodaje na KP ploče na 4 jezgra, kontam da su dosta jeftinije sad

Da li je neko probao pomocu reballing ili "kuglanje" da ozivi telefon ?

Vidim na KP, lik kao radi to i daje garanciju 6, meseci, kaze da rade svih 6, jezgara nakon kuglovanja. Cena je 15e, nesto mi sumljivo deluje to.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Ne verujem da je to efikasno dugorocno,a sto se tice softverskog sredjivanja jezgara ,mislim da bi telefon bio dovoljno dobar i bez ta dva jaca jezgra,sad zavisi od upotrebe.Na pocetku sam rekao da se dize prevelika frka,kao da je telefon neko tesko djubre a on u stvari odlican i nisu se svima pokvarile ploce,jednostavno ima taj problem koji nije neresiv.

Svejedno nije to to - telefon je neispravan i moze trajno da crkne svakog trenutka + je sporiji sa ugasena 2 brza jezgra.

U mom nekom blizem okruzenju od tri G4 na dve su otisle ploce jednom drugaru posle 9meseci meni posle godinu i 2-3meseca treci kod drugara radi jos uvek skoro vec dve godine sada..
Tako da nije bas smece ali je blizu ;)

A može li da se uradi taj fiks i tako spreči da crknu ta dva jezgra?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Zasto bi neko sakatio ispravan telefon,mada vodjena je polemika o tome,ako neko bas zeli moze da smanji voltazu i underclockuje ta dva jazgra time ne bi bila iskljucena potpuno...

Zato što se razmišljam da po isteku 'garancije' koje imam dam telefon kevi ili devojci koje trenutno imaju motorolu moto g prve generacije i zadovoljne su brzinom telefona :)
Tako da i usporeni g4 će za njih biti ugrade samo takav :)

Ima smisla:) ali ako izgura garanciju dobar je,treba da moze da se iskljuci ali isto im je onda i kao da ti je telefon neispravan pa ga ti osposobio...

A da li ima opcija da se uspori rad jezgara, ne znam da li bi mu to sigurno produžilo vek?

To ti je sve u domenu teorije sta bi bilo i sta moze da mu bude to se nikad ne zna,al naravno da moze da se uspori rad jezgara... Standardno root ovan telefon custom room ili samo custom kernel i u prikladnoj aplikaciji smanjiti dva jaca jezgra,da li bi to dalo 100% sigurnosti ko zna...

Prvi put cujem da ako se underclockuje procesor da ce se spreciti crkavanje ploce.Koliko sam cuo problem je u tom nekom konektoru koji se odvoji posle nekog vremena ali ko ce ga znati...

Izem ti takav telefon ako moraš da ga sakatiš da ti ne bi crko....

+1, sporije radi samo sa 4 jezgra, lično probao. Inače duša me boli za onom kamerom. :(

Kako vam se drze one sjajne ivice telefona. Na mom mesec dana starom se pojavili vec tragovi koriscenja iako je sve vreme u silikonu

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

ne kapiram kako u silikonu mogu tragovi da se pojave, sem od stavljanja i skidanja silikonse maske?! Pa jos ako nije neka kvalitetna...

Vrh Dno