Šta je novo?

LG G4

Ja sam to reklamirao i prošlo je ok

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

vidio sam da su neki reklamirali (nisam nikad ni imao garanciju, ili jesam, al u BG :D ), ali zbog sitnog retentiona ikonica. To mi ne smeta. Ali ovo da siva postaje pink, e to vec ochi izbi o_O

kakav bombastican naslov (release dates!), a unutra puna naklapanja sta ce mozda biti, a sta mozda nece. Kakvi paceri :d

E pa ovako momci :|

Ovo je prvi (sigurno i poslednji) telefon koji nisam kupio preko zvanicnih kanala

Anyway kupio sam tel preko tada popularnog prodavca tzv "madjara", u novembru prosle godine i evo ga od pre 5 dana je u bootloop-u

Nazovimo pismena garancija je naravno bez fiskalnog racuna, i sta ces naivno sam verovao da cu i sa ovim telefonom proci kao i sa svim prethodnim koji i dan danas rade svi do jednog (neverovatno ali istinito)

Sto je najgore ne mogu ni da kontaktiram prodavca jer njegov mob pa ni ime nisam memorisao u kontaktima, ostao mi je samo kao prepiska sms-ovima u telefonu kojem ne mogu da pristupim :|

Posto sam bezuspesno probao varijante sa neta i youtubeta ne bi li nekako pristupio svojim sms-ovima makar na 3 minuta izgubio sam skoro svaku nadu makar da kontaktiram prodavca u slucaju da je dobre volje pa se mozda nesto i moze uciniti

U svakom slucaju, ako je neko uzimao mob preko tog lika sa kupujemprodajem molio bih ga da me kontaktira na PM (na pisanoj garanciji imam naziv nekakve firme koja je aktivno privredno drustvo na apr-u, ali avaj nema kontakta)

Eto *** poslednji pokusaj ovde

hvala i pozdrav

Bootloop?
To se rešava lako u većini slučajeva.
Čekaj nekoga stručnijeg ovde, nemam G4 da ti objasnim..
Btw, kako je došlo do bootloop-a?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

u vecini slucajeva koji nisu g4 slucaj :)

do bootloopa je doslo, tako sto sam trazio neku ulicu na google mapama (sto radim fazon jednom u 3 meseca), mozda je to trajalo 2 min, baterija bila na 70%, ugasio se, pregrevao se, vadio bateriju vracao je, restartovao se, cak je jednom i podigao sistem posle nekih 30 min pri cemu je baterija tada bila na 15%, ali to je trajalo jako kratko mozda 20 sec (tada nisam bio svestan ovog problema sa g4, a bio sam i u pokretu pa nisam odmah guglao sta li je to moglo biti)

Bootloop?
To se rešava lako u većini slučajeva.
Čekaj nekoga stručnijeg ovde, nemam G4 da ti objasnim..
Btw, kako je došlo do bootloop-a?

Ne znam da li si pratio, al kod g4 bootloop je izazvan hardverskim kvarom.

E *** onda, mislio sam sa je običan bootloop :D
Je l' to znak da je crkla ploča?

otprilike da, ne znam tacno sta, ali u servisu ti menjaju plocu na reklamaciji

da, ali moze da odradi onaj hack i makar digne sistem i koristi telefon sa jednim ili 4 jezgra, izvuce brojeve i sve ostalo...

kako to da se proba ? ili ko to moze da odradi ?

prelistaj ovaj topic, bilo je dosta priče o tome...

Pozdrav narode imam par pitanja u vezi sa ovim fonom
Cale mi uzeo g4 u maju i od zadnjeg azuriranja konstantno se tri puta dnevno restartuje ,na ekranu odprilike gore na status baru mu se pojavljuju ikonice roze boje( npr kad iskljuci ,primer wifi,bluetooth,nfc,gps,notifikacije...)i vide se kad je telefon iskljucen na punjacu s tim sto je onda roze boja na krajevima u krug, serija je 505 ,a citao sam da je ta serija radjena pocetkom 2015e.
Zanima me isto dali smeju da prodaju telefon star vise od godinu kao nov i dali je ovo sa restartom i ekranom za servis ili moze da resi neki custom rom?
Hvala na odgovoru

data u roamingu

kako vam se g4 ponasa u roamingu?
meni telenor vec drugi put obracunava roaming sesije iako sam 100% siguran da je opcija "data roaming" iskljucena i da je nisam cackao.
da li je moguce da postoji neki bug koji ipak propusta data saobracaj u roamingu?

evo jednog dela specifikacije (poslednja stavka je samo primer da u zemlji trosim besplatne MB) :
Kod:
Datum	Količina	Usluga	Tip	Iz zemlje - operator	Kontakt	Destinacija	Zona	Obračunato	Naplaćeno
2016-09-12 21:04:37	1.82	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-12 22:47:21	.72	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-13 15:43:13	2.52	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-13 19:16:52	.47	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-13 19:44:56	.08	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-13 19:49:46	.1	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-13 21:09:11	.67	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-14 11:07:13	4.94	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-20 20:57:16	.3	Prenos podataka		Greece - WIND Hellas	internet	*	Roaming Zone 1	5	5.00
2016-09-21 15:05:52	2344.41	Prenos podataka		Serbia - Telenor SRB	internet	APN Internet	Internet standard	2345	0.00

Nikakve probleme nisam imao dok sam bio u Grčkoj.
A koliko sam ja čitao 505 serija je rađena u maju 2015, 506 u junu 2016 itd... Nisam siguran da li je 505 rađena početkom 2015 i da li je tad uopšte bio izašao telefon.

zaboravih da napomenem da je u pitanju dual-sim. mozda oni imaju neki bug obzirom da im se opcija za iskljucenje data roaminga nalazi u sekciji za dual sim podesavanja...

Flešovao sam sa LGUP-om ovaj V20i, upgrade opcija, nikakvih problema nema za sada.

javi ima li kakve razlike... Baterija i sl...

Vrlo lako može biti placebo ali deluje mi da radi brže, nekako je fluidniji. Baterija mi za sada deluje isto, ali možda je još rano da to ocenim. Što se tiče grejanja ni za to nisam siguran da li se manje greje, još uvek ga nisam testirao u nekim situacijama.

I trece, ekran mi pokazuje neki cudan image/colour retention, narocito vidan na sivoj boji (po ivicama ekrana vuce na crvenu/pink). Pokusacu da uslikam naredni put...

Evo i kod mene.Postavio sam bas sivu pozadinu i to primetio.Sa ostalim bojama koliko sam primetio nema taj problem.

pozdrav, dugo nisam pratio temu.... ali, imam jedan problem koji me jako iritira! Ispao mi je telefon jedno 2-3 puta u poslednja 2 meseca, i od skoro sam primetio da mi se telefon sam od sebe pali i gasi... kad kazem pali i gasi, ne mislim da se resetuje nego se samo upali ekran.... i nece da se ugasi dok ne kucnem ili na dugme ne ugasim... takodje desava se da nece da radi nekad na kuckanje, ne znam dal je to sve zbog pada ili je nesto softwerski ??

pozdrav, dugo nisam pratio temu.... ali, imam jedan problem koji me jako iritira! Ispao mi je telefon jedno 2-3 puta u poslednja 2 meseca, i od skoro sam primetio da mi se telefon sam od sebe pali i gasi... kad kazem pali i gasi, ne mislim da se resetuje nego se samo upali ekran.... i nece da se ugasi dok ne kucnem ili na dugme ne ugasim... takodje desava se da nece da radi nekad na kuckanje, ne znam dal je to sve zbog pada ili je nesto softwerski ??
Probaj hard reset ,pa ces videti. Ako se posle toga pojavljuje ,znaci da je ostecen fizicki...

Послато са LG-V400 уз помоћ Тапатока

Moze li mi neko reci dali su ove serie iz 2016 bolje? tj imaju li taj problem da boot... Dakle ima li neki koji su dobri.. planiram da kupim g4 dual sim iskustva?

Nazad
Vrh Dno