Šta je novo?

LG G3

mozda je neispravna baterija iako si je skoro zamenio, kod nas vise ni novo nije sigurno
mozes od nekog prijatelja koji ima isto G3 pozajmiti bateriju na par sati pa da proveris

Vratise mi G3 sa servisa.Uvazili garanciju,ploca riknula.Stavili su novu plocu i dobio sam naravno novi IMEI broj.
Sve u svemu nikad vise LG!!!!

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Znaci LG ima dobar start, ali mu je finis los :). Steta sto se tako kvare, ali dok radi zmaj je od telefona.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ne znam....ja bih tako rado uzeo G6 ali me strah da opet ne zabrljave nesto...mislim znam da ce 2 godine sigurno izgurati koliko mu i garancija bude ali bih ja G6 i duze vozio

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

Koristi li neko nougat rom i koji je najbolji?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Hteo sam da ubacm rom baziran na 7.1 androidu ali sam zeznuo stvari izbrisao sve na telefonu kada sam radi wipe i sad nemam nista na telefonu,backup sto sam odradio se isto obrisao i ne mogu da pokrenem sistem uopste. Jel je moguce sada da prebacim sa usb-a backup ili rom sto sam spremio da flesujem ? Jedino je dobro sto mi je osta TWRP i mogu da flesujem opet ako ubacim backup ili rom na memoriju telefona . Probao sam opet da ubacim preko flash tool android 6 ali me izgleda drajveri zezaju i nece da prepozna telefon na usb . Jel ima neka mogucnost da ga vratim u zivot ?

au covece, kako si to uspeo

KDZ je sasvim drugaciji fajl nego sto je obican system zip, jer sadrzi sve komplet, umesto samo sistema (dakle kernel, boot sekcije, itd), i ne postoji nijedan nacin da se flash-uje sa samog uredjaja/memorije (zapravo postoji ali je sulud), te ti je jedina opcija da ga prikacis na komp i flash-ujes. E sad, zasto ti ga ne prepoznaje, pitaj boga. Jesi probao da preko twrp aktiviras storage mode i onda prikljucis ?

Prikacio sam ga sa samsung usb i kad sam u twrp hoce da ucita na komp ali prekida ne stignem da prebacim fajlove. Kad iskopiram fajl on posle 2-3 sekunde prekine konekciju i ne stignem da prekopiram. Ne znam na sta mislis da preko twrp aktiviram storage mode , to sam uradio preko kompa ali prekida ne znam da li na to mislis .

A da nađeš neku memorijsku karticu pa prebaciš rom pa sa nje odradiš fleš.

Nema moj g3 memorijsku karticu. Uspeo sam nekako da prebacim backup. Upecao sam polozaj gde ne prekida i drzao sam telefon u ruke 15min i nije se prekinulo. :D Sad sam se vratio kako je bilo i tako a sutra cu da probam rom :D

Nema moj g3 memorijsku karticu. Uspeo sam nekako da prebacim backup. Upecao sam polozaj gde ne prekida i drzao sam telefon u ruke 15min i nije se prekinulo. :D Sad sam se vratio kako je bilo i tako a sutra cu da probam rom :D
Javi koji si rom ubacio i kako se ponaša

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Nemoguce. Ja spomenuh da ne postoji KDZ from SD flash, dakle nije izvodljivo, a LG telefoni se ne mogu flash-ovati sa zip-om, vec iskljucivo KDZ fajlom.

Kako bre nemoguce? A kako da flesuje iz rekoverija ako ne zipom.Koliko sam ja razumeo, covek je greskom vajpovao sve tj. nije odcekirao storage pa otisli i romovi i bekapovi.Prebaci neki rom, flesuj i pici.

Kako bre nemoguce? A kako da flesuje iz rekoverija ako ne zipom.Koliko sam ja razumeo, covek je greskom vajpovao sve tj. nije odcekirao storage pa otisli i romovi i bekapovi.Prebaci neki rom, flesuj i pici.

nemoguce je jer jednostavno nema flashable zip-ova za LG, oni koriste iskljucivo KDZ bilo da je u upotrebi flash tool ili oficijelni PC suite, ili bilo koji treci program, dakle PC veza. Postoji na XDA modifikovan zip tako da mozes da ga flash-ujes ali ako je obrisano SVE dzaba si flash-ovao kad nema sta da pokrene sistem

Procitaj, i meni je bilo nemoguce (kada sam imao problem sa MTP uredjajem i nisam mogao da povezem na komp) - ne postoji nacin da flash-ujes ZIP na LG. To jes postoji, ali to je neki sulud hak sa G2 koji i ako uspes u 90% slucajeva ti fali modem, ne radi, baguje, itd.

Ne kontam. Kako lg g3 pa nema memorijsku karticu. Zar postoji takva verzija?

A tek ne kontam sta Brushalter prica da je nemoguće. Pa ako je uradio wipe svega u TWRP, a ima uradjen backup, sta je problem iz TWRP-a kojeg i dalje ima, uraditi recovery celog sistema sa tim backupom koji ima. Pa tako sam wipe-ovao sve i vracao sistem ili instalirao drugi iz twrp sto puta vec do sada, bez problema.

Covece, citaj sta pisem, i bice ti jasno samo procitaj

EFS, Modem, sto nekih djavola se nalazi u KDZ ili TOT fajlu (koje izbacuje LG). Ukoliko ima backup, moze da ga vrati ali u tom slucaju onda nije obrisao "sve" jer da je obrisao sve ne bi imao nista na telefonu, to jes imao bi plavi ekran. Kad imas zip, tu ti se nalazi samo System instalacija, a android pored sistema ima jos kilo stvari, KOJE LG pakuje u KDZ fajl.

Kad se android boot-uje, prvo sto ide je boot loader (ekvivalent BIOS-a od PC-a) koji boot-uje kernel, koji pokrece sistem. ako obrises kernel i boot loader dzaba ti sto sistema

NE POSTOJI oficijelni rom a da je u ZIP formatu (izvoli google-aj, treba bukvalno 2 minuta) i jedini ZIP-ovi za LG telefone su oni koje je uradila zajednica, a ako recimo pogledas nekoliko XDA tema videces da je flash-ovanje ZIP-a proces koji zahteva dodatno flashovanje modema, i jos par stvari (jer je LG tako podesio)

U nekom trenutku je prestalo da mi radi ono tap to unlock/lock ili kako se već zove. Mislio sam da je do nekog hardvera, međutim Knock Code otključavanje radi - znači detektuje pritisak i kada je ugašen ekran.

Ima li neko ideju šta je problem?

Covece, citaj sta pisem, i bice ti jasno samo procitaj

EFS, Modem, sto nekih djavola se nalazi u KDZ ili TOT fajlu (koje izbacuje LG). Ukoliko ima backup, moze da ga vrati ali u tom slucaju onda nije obrisao "sve" jer da je obrisao sve ne bi imao nista na telefonu, to jes imao bi plavi ekran. Kad imas zip, tu ti se nalazi samo System instalacija, a android pored sistema ima jos kilo stvari, KOJE LG pakuje u KDZ fajl.

Kad se android boot-uje, prvo sto ide je boot loader (ekvivalent BIOS-a od PC-a) koji boot-uje kernel, koji pokrece sistem. ako obrises kernel i boot loader dzaba ti sto sistema

NE POSTOJI oficijelni rom a da je u ZIP formatu (izvoli google-aj, treba bukvalno 2 minuta) i jedini ZIP-ovi za LG telefone su oni koje je uradila zajednica, a ako recimo pogledas nekoliko XDA tema videces da je flash-ovanje ZIP-a proces koji zahteva dodatno flashovanje modema, i jos par stvari (jer je LG tako podesio)

Ocigledno nije obrisao sve cim je kako je i napisao vratio, problem mu je samo bio kabel koji prekida. Tako da nije svakako nemoguce. I ne znam kako bi to "sve" obrisao iz TWRP. Ja isto kad instaliram sistem ponovo, otkacim sve tamo ponudjeno da uradi WIPE
twrp2.png
i posle najnormanije iz ZIPA fleshujem rom. Kako bre ne postoji fleshable ZIP sistem za LG G3? A sta je ovo:
https://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/stock-d855-30b-images-kdz-flashables-t3282012
Imas vec otkad da biras na xda koji hoces oficijalni LP, MM Flashable Zip (system+boot+modem+root), na MM mozes posle ponovo fleshovati posebno modem ako ne radi. Nista jednostavnije.

U nekom trenutku je prestalo da mi radi ono tap to unlock/lock ili kako se već zove. Mislio sam da je do nekog hardvera, međutim Knock Code otključavanje radi - znači detektuje pritisak i kada je ugašen ekran.

Ima li neko ideju šta je problem?

Ako ti radi Knock Code za otkljucavanje, a ne radi ti kad je telefon otkljucan pa tapnes na ekran da se ugasi, moze biti do launchera ako si instalirao neki koji to ne podrzava. Probaj da, kad ti je otkljucan telefon, tapnes dvaput ali skroz gore na vrhu po notifikacionom baru. Ako ti radi i ugasi se ekran, onda je definitivno do launchera. Nova prime podrzava tap to screen off . Ako imas novu vidi u podesavanjima pod Gestures&Input / Double tap / Nova / Screen lock.

Radi mi Knock Code, ali to je kada ga podesim kao poseban način otključavanja - tapkanje u neki od četiri ugla.
A ne radi mi kada je normalno oključavanje namešteno i dva puta tapnem, niti mi radi zaključavanje kada dva puta tapnem.

Instalirao sam Novu, ali sam je izbrisao nakon par sati, tako da sam sad bez lauchera. Mislim da se problem pojavio skroz nezavisno od toga, nekoliko dana kasnije.
U svakom slučaju, od kad kad sam izbrisao Novu nisam ništa čačkao i "double tap" mi ne radi već nekoliko nedelja...

P.S. Probao sam tapkanje na vrhu ekrana i ne pomaže.

ne znam usled ceg bi samo od sebe prestao da ti radi knock on, ali proveri onda u tajnom meniju da ti nije slucajno disable, pa enable-uj

da udjes u tajni meni
ako imas MM kucaj *#546368#*855#
ako imas LP kucaj 3845#*855#

nadji opciju Knock ON/OFF Setting (ili odma na prvoj strani skroz dole ili udji u Touch, pa tamo skroluj dole) , pa vidi jel enable ili disable.

Kako bre ne postoji fleshable ZIP sistem za LG G3? A sta je ovo:
https://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/stock-d855-30b-images-kdz-flashables-t3282012
Imas vec otkad da biras na xda koji hoces oficijalni LP, MM Flashable Zip (system+boot+modem+root), na MM mozes posle ponovo fleshovati posebno modem ako ne radi. Nista jednostavnije.

to sto si okacio su JEDINI ZIP-ovi za G3 koji uopste postoje, i autorsko delo su developer-a autoprime-a, pritom ne rade u vecini slucajeva (citaj poslednje strane thread-a, do dan danas ljudi kubure sa instalacijom i ne radi im nijedna od tri ponudjene u vecini slucajeva) - poenta koju sam pisao je da LG NIJE planirao da se ikad ista flash-uje preko ZIPa na njihove telefone vec iskljucivo preko KDZ-a.

Ne bih se slozio da ne rade. Jos tad sam instalirao iz prve bez ikakvog problema. Kako bi ljudi koji imaju TWRP na LG G3 instalirali MM da nema tog fleshable ZIP-a? Imas jos i da nadjes zip za official MM i za ostale verzije ne samo 30B. Pa gomila njih odavde sa foruma je tako instalirala MM jos u januaru 2016 kad se pojavio.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?319952-LG-G3/page440
Sve radi bez problema i lako se instalira. Nije LG planirao ni ni TWRP za instalacije i recovery, pa ljudi koriste, naprave i snalaze se. Verovatno nisi nikad ni probao instalaciju zipa putem twrp-a, al ok. Probaj pa ces videti.

Poslednja izmena:
Ubacio sam Crdroid 7.1.2 baziran na nougat android. Po meni je malo bolji od marshamallow , u neke aplikacije brze radi a u neke ne to sam uvideo za ovih 3 sata sto ga koristim, manje greje , vise ima slobodan ram, multi tasking je bolji,izgled tu i tamo nisam bas nesto prezadovoljan ali dobro to je stvar ukusa nismo svi isti. :D Ne odgovara mi sto ne moze telefon da se zakljuca na tap tap mada ima i za to aplikacije , googlova tastatura mi je shit , jel ima da se skine ona lg original ? :D Na nju sam navikao i sad su mi sve glupe . :D Kamera mislim da je malo losija ne znam ni ja sto ,kao da se malo mutnije vidi ali je dobra app ima vise podesavanja nego stock app za kameru. Sve u svemu rom je dobar i vredi probati , nije nista losiji od stock roma.

I ja sam razmišljao da ubacim Crdroid. Ajd javi za neki dan kakva su ti iskustva

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno