Šta je novo?

LG G3

I ja sam razmišljao da ubacim Crdroid. Ajd javi za neki dan kakva su ti iskustva

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Slobodno fleshuj crdroid, svakako je malo bolji od stock marshmallow . U svakom slucaju napravi backup i ako ti se ne svidja samo se vratis nazad na staro za 5 minuta.

Uradio sam backup i nikako da se odlučim. Verujem da double tap može da se namesti pomoću Nova launchera a tastaturu svejedno koristim SwiftKey

Bro tip -

G3 ploce su krljave. Konstantno flash-ovanje sistema i restore su jedne od najdrasticnijih fukncija po pitanju temperature uredjaja koja je glavni razlog da ionako klimava ploca ode u tri lepe. Ne igrajte se bas mnogo sa time jer cete samo jednog dana da dobijete

plavi ekran
screen flicker
no wifi/wifi turning on
no sim card
overheat + restart
zeleni ekran

itd

a to kad se desi po svemu sudeci i po svemu procitanom sa svih mogucih foruma, ploca moze da prezivi jos mesec-dva uz trikove i fore i fazone i posle toga ide u kontenjer, a good luck sa pronalazenjem nove ili ispravne ploce.

Telefon mi prekida u toku razgovora , sagovornik me ne cuje na nekoliko sekunde pa opet cuje . Bio sam u servis i kazu da je mozda do ploce ili mikrofona da ostavim telefon da pogledaju pa ce da mi jave . E sad da li je moguce zbog ploce da se desava taj prekid u razgovoru ili je samo do mikrofona. Nisam ostavio telefon jer mi je rekao da majstor nije tu da dodjem za nekoliko dana i posle nisam ni otisao. To mi se desavalo i na stock rom i na crdroid sada. Inace telefon me sluzi super , nema da baguje i ostalo je sve ok.

Jel imao neko takav problem i da li ste resili ako ste ga imali ?

ne bi da te malerisem, ali ako je na razlicitim rom-ovima, onda je do telefona. U sustini moze da bude mikrofon, ne nuzno ploca. testiraj sa duzim audio snimkom

Ćao svima, imam zanimljiv problem naime g3 32gb za tajlandsko tržište je radio perfektno do skora kad je počeo učestalo da se restartuje, mislio sam da je kraj bat ili ploči ali! Kad izvadim sim (mts) radi ekstra kao prvog dana, kad ubacim drugu karticu (vip) opet radi super. Šta može da bude po sredi? P.s. zamenio sam i mts karticu ali opet brljavi. A da prvo je počeo da se restartuje na 20% bat pa na 50% pa 65% sad na 80% i tačno tad nikad ranije, isključivo sa mts karticom. (za one koji predlože zamenu kartice imam ugovor nu obavezu kod mts-a tako da ne dolazi u obzir zamena operatera, bar ne jos) op sistem 5.0 V21a-TWN-xx (nemam opciju za nadogradnju na 6.0, a i ni preko pc-a.)

Poslednja izmena:
Da se upišem u listu kvarljivih verzija. :)
Isto je počeo da se restartuje sam od sebe. Podigne sistem, radi par minuta, rebutuje se i stalno vrti u krug lg logo, rebut, lg logo... Kad izvadim i vratim bateriju, opet bude ista procedura. Probao sam sa drugom baterijom i nije do nje. Kada uspem da uđem u twrp, obično ne pravi restartovanje ali vidim da temperatura procesora varira od 50 do 66 stepeni a ne radim ništa. Na G2 mi je temperatura oko 30 stepeni.
Je li imao neko slično iskustvo?

Prije ili kasnije, jedno je sigurno da ce crknut. To bacis i kupis drugi telefon.

Ne želim da ga bacim ako bi popravka bila do 40-50 evra, pa neka traje koliko traje.

Na njih crkava ploca, e sad koliko je ti je to isplativo da radis. Svakog kog ja znam da je imao G3 crkao mu je.

Ovo mi je ženin telefon, a ja sam svakako ovih dana gledao da kupim sebi novi fon i trenutno mi više odgovara to, nego da potrošim još 200-300 za njen novi telefon. Kažem, koliko traje, traje. Ako istera godinu, extra. Posle ćemo ženi da pazarimo nešto konkretnije. :)

ako podize CPU temperaturu onda ti je (veoma zanimljivo) crkla Flash memorija - forsiraj jos par puta paljenje, da bi video da li ce doci do plavog ekrana (potvrda da je crkla flash memorija)

U slucaju da nije, onda ti je crkao power controller koji se nalazi na istoj strani ploce, pored flash memorije

LG-G3-Disassembly-11.jpg

svetlo p[lavo ti je memorija, crveno je power controler

Ukoliko nece da ti upali (da vi izvrsio dijagnozu), evo ti privremeno resenje:

izvadi plocu iz telefona (sam, ne moras u servis, suludo je da dajes pare ikome pogotovo sto ti garantujem da nista oni vise tu ne mogu da ti pomognu, jer su chipovi lepljeni flux-om a niko od njih nece da skida) > imas 11 srafova koji su Philips, dakle mozes da ih odvrnes cak i pljosnatim srafcigerom malim, ako nemas philips (12 sraf odma pored kamere ne odvrci, on drzi dugmice i ne trebas da ga skidas), i skidas dve plastike - donja ti je antena (iz prve skini sa bilo cim, mozes i srafcigerom da mu das "gurku") a gornji deo plastike ti je obicno kuciste, ne moras da brines jer nema flet kablova koje mozes da ostetis, dakle - samo odvrni 11 srafova i povuci plastike na gore. tu ti je ploca na izvolte

skidas sa gornje strane telefona dva flet-a od kamere (ZIF konektori, otkacis ih bilo cime, cackalicom, plastikom, moze i srafcigerom), sa donje imas dva ZIF konektora za LCD i touch - njih skidaj pazljivo, al ne u smislu samog skidanja, nego da ih naknadno ne pocepas, gurnes, ostetis.

izvadio si plocu

skini metalnu zastitu sa ploce (srafcigerom samo gurni napolje) i prisao si ovim cipovima

zagrej ih odozgo sa vrelim vazduhom. U slucaju da nemas duvaljku, nadji ekstra jak fen (1500w - 2000w) i duvaj odozgo (to ti je oko 100-120 stepeni celzijusa), duze od 3 minuta. ukoliko imas duvaljku, namesti na 200 stepeni i duni krace, oko 10 sekundi.

vrati metalnu zastitu na plocu
vrati plocu u telefon
spoji 4 zif-a
vrati gornju i donju plastiku (donja jer antena)
zavrni 11 srafova

eto zeni jos 2-3-4 meseca koriscenja telefona

Imam problem sa svojim LG-jem,telefon se restartuje sam ako se upali i poveze na wi-fi,ako se upali i wi-fi zabode nece da se ukljuci telefon tad radi bez problem,greje se nenormalno i baterija je ocajna u poslednje vreme,na njemu je android 5.0 sta moze da bude?I da li cu zamenom maticne da dobijem nesto posto imam rezervnu ali vise bi voleo da osposobim ovu ako je moguce.Hvala

kao sto sam napisao Danilov-u, samo sto je tebi crkao power controller (crveno obelezen na slici) > to je najgori G3 kvar i nema mu popravke, moze lagano ploca u kantu. Ako eventualno imas duvaljku probaj da grunes 250c na 7-8 sekudni preko tog chipa, inace je gotova ploca. Prvi znaci crkavanja tog power controler-a je upravo wifi koji zeza. Nije ti baterija losa vec kada se desi taj kvar, ovaj chip ne rasporedjuje lepo struju na wifi i wifi sve vreme pokusava da se upali i to je razlog sto ti srce bateriju. Mozes i da proveris, idi u settings i pogledaj "wifi turning on" svakih 10-15 sekundi, e to je ono sto ti ubija bateriju

ako nemas duvaljku a zapeo si da vidis da li moze da se popravi, idi u servis, izvadi plocu u napred, skini metalnu zastitu i samo zamoli majstora da ti dune preko tog chipa da mu da mali reflow ako ista pomogne, a generalno ne pomaze jer nije klasican BGA solder (chip spojen samo loptama kalaja) vec je pored toga lepljen flux-om, pa zbog toga reflow i ne pomaze nesto specijalno. Mozda ti se eventualno povrati u normalu na par nedelja, par meseci

ako podize CPU temperaturu onda ti je (veoma zanimljivo) crkla Flash memorija - forsiraj jos par puta paljenje, da bi video da li ce doci do plavog ekrana (potvrda da je crkla flash memorija)

U slucaju da nije, onda ti je crkao power controller koji se nalazi na istoj strani ploce, pored flash memorije

LG-G3-Disassembly-11.jpg

svetlo p[lavo ti je memorija, crveno je power controler

Ukoliko nece da ti upali (da vi izvrsio dijagnozu), evo ti privremeno resenje:

izvadi plocu iz telefona (sam, ne moras u servis, suludo je da dajes pare ikome pogotovo sto ti garantujem da nista oni vise tu ne mogu da ti pomognu, jer su chipovi lepljeni flux-om a niko od njih nece da skida) > imas 11 srafova koji su Philips, dakle mozes da ih odvrnes cak i pljosnatim srafcigerom malim, ako nemas philips (12 sraf odma pored kamere ne odvrci, on drzi dugmice i ne trebas da ga skidas), i skidas dve plastike - donja ti je antena (iz prve skini sa bilo cim, mozes i srafcigerom da mu das "gurku") a gornji deo plastike ti je obicno kuciste, ne moras da brines jer nema flet kablova koje mozes da ostetis, dakle - samo odvrni 11 srafova i povuci plastike na gore. tu ti je ploca na izvolte

skidas sa gornje strane telefona dva flet-a od kamere (ZIF konektori, otkacis ih bilo cime, cackalicom, plastikom, moze i srafcigerom), sa donje imas dva ZIF konektora za LCD i touch - njih skidaj pazljivo, al ne u smislu samog skidanja, nego da ih naknadno ne pocepas, gurnes, ostetis.

izvadio si plocu

skini metalnu zastitu sa ploce (srafcigerom samo gurni napolje) i prisao si ovim cipovima

zagrej ih odozgo sa vrelim vazduhom. U slucaju da nemas duvaljku, nadji ekstra jak fen (1500w - 2000w) i duvaj odozgo (to ti je oko 100-120 stepeni celzijusa), duze od 3 minuta. ukoliko imas duvaljku, namesti na 200 stepeni i duni krace, oko 10 sekundi.

vrati metalnu zastitu na plocu
vrati plocu u telefon
spoji 4 zif-a
vrati gornju i donju plastiku (donja jer antena)
zavrni 11 srafova

eto zeni jos 2-3-4 meseca koriscenja telefona

Druže hvala ti puno! Palo je feniranje od 2200W i evo ga radi. :) Nadam se da će da potraje što duže.

Šta je tu prženje poboljšalo sa čipom?

Edit: Evo ga opet počelo. Trajalo je oko sat vremena. Da probam opet feniranje malo duže ili da lepo nabavim ploču i zamenim?

Poslednja izmena:
nabaviti plocu za G3 je fantazija - i kad uspes imas macku u dzaku (radila do juce, danas ne radi) tako da ti je to krljav posao

sto se tice feniranja, probaj sledece

fiksiraj fen (ja stavim na plocice od vecea u lezeci polozaj) i nasloni plocu uza zid, i ostavi 10 minuta (kad je vec fen a ne duvaljka, nema bojazni od pregrevanja)

kad prodje 10 min, uzmi i stavi plocu na neku mekanu krpu (da ne bi iskrivio pinove, kapacitatore i ostalo sa zadnje strane ploce) , i pritisni flash memoriju odnosno cip (sa slike, svetlo plave boje) sa drvenim predmetom (ne bambus, jer pusta ulje nego bas drvo) -

zasto drvo - drvo poseduje odredjenu mekocu odnosno gibanje, a metalni predmet ce da ti skine sa chipa zastitu i verovatno polomi sam chip. Ja koristim oblo dno od varijace (koje je oko 7-8mm u precniku, tacno velicine koliko je i chip). pritisni recimo jacinom koliko je potrebno da prstom probusis stiropor. Ne puno da ne polomis cip, ne malo jer nece da ima efekta. recimo najbolje da ti opisem, pritisni jagodicu iznad obraza dok te ne zaboli, e pre nego sto zaboli to je ta jacina pritiska

dakle - zagrejes chip 10 minuta fenom. pre nego sto se oladi, odma ga stavi na meku krpu ili 5-6 papirnih maramica, nesto mekano, i pritisni chip drvenim objektom uz goreopisanu jacinu, i drzi nekih 20-30 sekundi

uz ovu metodu sam uspeo da popravim TRAJNO 2 plava ekrana, a na dve ploce mi se povremeno vrati ali posle "popravke" drzi i po mesec-dva

To se juče desilo jednom da je zapucao. Jutros sam ga upalio i evo ceo dan radi ok. Ako bude opet zezao, primeniću gore opisanu metodu. Hvala ti na vremenu što si izdvojio za moj problem. :)

problem je i ovo leto - mnogo bolje rade "reparirane" ploce na zimu/jesen/prolece dok na letnjih 35 stepeni oce da prokuva.

zbog glupog flux-a je problem raditi reflow (pregrejavati fabricki lem da ponovo uhvati), jer je to inace i problem sa LG plocama. Lose su zalemljeni chipovi a dodatak fluksa fiksira taj cip u mestu tako da cak i kada ga zagrejes, odvajanje koje je nastalo je jako tesko vratiti "na mesto" jer je fluks precvrst, a otopiti i jedno i drugo zahteva neki skill koji nije za kucnu radinost. ja sam na jednoj komplet mrtvoj ploci probao direktno upaljacem da zagrejem i sve dok plamen ne pipne chip, nece da pusti flux.

Je l realno da mi fon trenutno kuva da ne neizdrzljivo drzati prste oko kamere a displej ladno moze da posluzi kao reso ili plotna za palacinke :(

sent from tapa for android :)

pred crkavanje ti je.

LG se potrudio cak i senzore da napravi lose, jer je pri tako vreloj kameri (na dodir) realna temperatura procesora preko 90 stepeni, sto sistem uopste ne pokazuje (licno sam izmerio sa digitalnim termometrom) a tih 90 stepeni je 30 vise od fabricki preporucenog. Na struju koja prolazi kroz chip, pri takvoj temperaturi, dolazi do dodatnog odvajanja BGA loptica sa ostalih chipova (suprotno od flash memorije na drugoj strani ploce su jedan iznad drugog CPU i RAM) tako da cim JEDAN chip na G3 crkne, pitanje je nedelja, kada ce da crknu ostali i da ploca bude zrela za kontenjer.

Moj licni savet - izbegavajte LG, sada i ubuduce. Ne da nisu NIKOME nadoknadili stetu na G3 (zanimljivo je da su vecina uredjaja krenuli da baguju tacno 24 meseca nakon aktivacije, i da je marshmallow izasao TACNO 24 meseca nakon prve serije kada je najvise uredjaja prodato) nego nisu nikome ni za katastrofalni G4 izasli u susret - zato ih sad i ceka kolektivna tuzba LG G4 “Bootloop” Class Action Lawsuit koju potpisuje OGROMAN broj korisnika, kao i cinjenica da se G5 i G6 ne prodaju ni blizu ocekivanjima - a ko bi lud i kupio uredjaje posle G3 i G4 ?

Ako prodje tuzba, LG ce da ima vece gubitke za G4 nego sto je Samsung imao sa pokvarenim Note 7, jer je Samsung zaustavio prodaju, a ovi namerno prodavali masovno uredjaj koji je falicno napravljen i krece da se kvari pred istek garancije

Ja ga vec 16 mjeseci koristim, a par ljudi koji su ga imali vec im je crkao...bolje da ga ja prodajem prije nego odapne.

Kome god da dodam fon u ruke OBAVEZNO pita a sto ti je ovako VREO fon ? Da li moze sada sta da se reklamira ili da cekam da zvanicno rikne ? Btw. imam dual sim,da li to ista menja stvari :(

I ja imam problem sa mojim starim g2 i g3. Drljao ih najstrasnije, kuvali se po suncu i na plazama, instalirao im bezbroj puta razne sisteme iz zezancije, par puta padali,... i posle skoro tri godine rabljenja nece nijedan da crkne! Ne znam sta da radim. Evo rade ko prvog dana, a oba kupljena vec polovna preko oglasa. Bm ga, možda imam falicne modele. Jedino sto su im baterije oslabile, a i zastareli modeli, pa predjem na novije. Malo ko danas i koristi isti tel vise od tri god, tada i nek crkne ne uzbudjujem se.

Kome god da dodam fon u ruke OBAVEZNO pita a sto ti je ovako VREO fon ? Da li moze sada sta da se reklamira ili da cekam da zvanicno rikne ? Btw. imam dual sim,da li to ista menja stvari :(

ne verujem da ce da ti prihvate reklamaciju, u svetu da al u srbiji tesko. Moj (popravljena ploca gore-opisanom metodom) je dobra vec 4 mesec ali oseca se vrelina cim upalim bilo koji app, instagram i YT najvise.

Onda da se molim da rikne na vreme :( bas iritira posle 15 20 min whapa vibera insta ...bukvalno przi prste sa s ih strana,kapiram leto i sve ali ovo je totalno abnormalno ...

Savet za garanciju:

pokusace da te prevare. Imam info iz prve ruke da je samo VIP imao preko 2000 reklamacija u srbiji za G3, pitaj boga koliko je to zajedno sa ostalim operaterima.

ako si i dalje u garanciji znaci da si kupio kad je pala cena, pocetna je bila 600, pa pala na 500 kad sam ja uzeo (mart 2015), verujem da si ti uzeo na ugovor kad je bio oko 50ak hiljada. E sad sta ce oni da urade: oni su poprilicno svesni da su optereceni ugovorima za garanciju za uredjaj koji je inicijalno 500e u proseku, a moraju da rese garanciju sada kad je polovan manje od 100 evra jer je takvo trziste telefona generalno > A oni znaju (servisi) da mu nema popravke, i da je menjanje chipa veca dara nego mera

Uvalice ti "popravljen" i pritom ce da ti ga zadrze u popravci kolko god mogu da bude fora kao da su ga popravili i slicno. Vratice ti istu plocu najverovatnije preduvanu duvaljkom, pod izgovorom kako je popravljeno, u nadi da ce da ti eventualno istekne garancija > ovo it pricam iz iskustva, i to ne na jednom primeru nego na vise primera ljudi koji su pokusali da se pozovu na garanciju

Uzmes i cim dobijes telefon nazad, nasloni ga negde i upali 2K video i podesi max rezoluciju. Imas one Sony klipove sa YT kao testove za displeje, koji menjaju brdo boja pritom, na 2K

E onda kad drugi put overi, onda ides i dignes im frku i buku (bukvalno, odes da se deres i kod operatera i u servis, srdito i ljuto) i trazis, jer si jednom prevaren sa garancijom, da ti zamene uredjaj u obracunatoj ceni (koju si prvobitno platio) i odbijas da G3 das na popravku i obavezno spomenes inspekciju i agenciju za zastitu potrosaca. Upravo zbog cinjenice da domaci operateri potpisuju garancija ugovore sa totalno nepovezanim servis kucama, ti likovi su u realnom strahu od zastite potrosaca i inspekcije, a pritom MORAJU da jave operateru da je uredjaj nepopravljiv, ako zaista jeste (A g3 ploce jesu nepopravljive) pogotovo ako ispadne da su ti uvalili na prvi servis macku u dzaku, odnosno uredjaj koji nikako nije popravljen a pise da jeste. ZZP je fakticki prepisan od evropske unije i to je aj da kazes jedna dobra stvar koju dobismo od europe.

obzirom da ima dual sim to nije od operatera nego neka KP/radnjica šverc komerc varijanta, što znači da od inspekcija i agencija nema ništa

Na zalost Vojkan je u pravu,Logic :)) mada koliko su mali buduci da rade sa operaterima prodaju ...?

Nije tu toliko stvar u tome mali/veliki, koliko u tome da za dual sim jednostavno nema garancije ovlašćenog servisa već nečija dobra volja. Tu su sad dve opcije, jedna je da u slučaju kvara šalju telefon u recimo Mađarsku (ako je odatle "uvezen"), a druga je da neki baja sedi u nekoj sobici i popravlja mobove... Tu često znaju da zezaju oko nekih skupljih kvarova jer to njima uglavnom ide iz džepa (mogu da promene npr mikrofon ali za ploču ili ekran bude pokvasio si ga, nagnječio si ga itd).
Ali dobro, tebi telefon i dalje radi a mi već dođosmo do neuspele reklamacije, brushalter čak i do druge [emoji28], ne mora da znači da će riknuti... Ja sam moj G3 prodao kada je imao tačno 2 godine, i sve vreme se grejao pa nije crkao... Još sam mu ja menjao thermal config da bi manje trotlovao [emoji23] Tada niko nije ni pominjao crknute ploče, bile su aktuelne žute fleke i puknuti okviri :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Uf, nije operater, ali bez obzira garanciju moraju da ispostuju, iako nije problem ni do njih jer niko nije ocekivao da ce G3 da bude tako krljav pred kraj garantnog roka. Ja sam dao scenario sa "dve garancije" jer je realna prica, ljudi (prodavci, servisi) hoce da nadoknade stetu koju je izazvao LG klasicnim muljanjem i istekom garancije pa ti ga vracaju sa papirom "popravljeno" a nije i onda moras i ti kao kupac odnosno korisnik da se snalazis

najgore od svega je sto je G3 bas bio advanced uredjaj koji u trenutku pojavljivanja (OPO1, S5, M9, Z2/Z3) bio bolji od sve ostale konkurencije sa 2K ekranom, dobrim chipsetom, fenomenalnim dizajnom (G2 je pokrenuo tu "sto manji bezeli" pricu i trend da se ne lazemo), infrared fokus, itd, uredjaj koji danas apsolutno nikakvih problema nema da podrzi sve moguce zahteve korisnika i da nije ovog problema sa plocama ja ne bi menjao G3 jos bar godinu dana .. G3 na papiru bolji od vecine 2017 telefona koji nisu flagship ili slicno

evo malog poredjenja, primera radi J7 2017 vs G3 (2014)

https://www.phonearena.com/phones/compare/Samsung-Galaxy-J7-2017,LG-G3/phones/10394,8347

Exynos 7870 pritom, koliko god bila hvaljena platforma za mid-range ili budzet telefone, danas, 3 godine od pojavljivanja 801, nije dovoljno jaka da preturi preko flaghsip konfiguracija prethodne generacije sa upravo tim 801 chipsetom (One Plus se odlucio recimo da ne pravi budzet chipsete vec da upravo u mid-range uredjaje ubacuje 801 qualcomm) te kad stavis na papir, LG G3 mu dodje za dlaku jaci i bolji uredjaj od jednog J7 koji se pojavio pre mesec dana

Nazad
Vrh Dno