Šta je novo?

LG G3

Nisam obracao paznju na verzije, skinuo onu koju sam video na temi, nisam ni znao da postoje razlicite

Agressive Doze - ima objasnjeno u temi, od Marshmallow-a ovo bukvalno zamrzava telefon kada se ne koristi do te mere da vam jedino signali vuku bateriju, utrosak prilikom sleep-a je sveden na moguci minimum

Nekako mi se izgubio root, koji je najjednostavniji način za root?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sad sam na Fulmics 6.7. Treba mi da se vratim na lolipop zbog neke probe. Mogu li da flešujem Fulmics 2.7 odmah ili moram da se vraćam na stock 5.0 ? Koliko se sećam čini mi se da su drugačije particije i modemi na 5.0 i 6.0 pa da ne napravim *****.

Pozdrav drustvo, imam jedan G3 na 6.0 romu i ubacio bih mu custom neki, koji je najbolji da je stable rom da se ne mijenja duze vrijeme? I nisam upoznat sa LG uredjajima, je li neophodan root za flesovanje custom romova jer za ostale nije nuzno potreban.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav drustvo, imam jedan G3 na 6.0 romu i ubacio bih mu custom neki, koji je najbolji da je stable rom da se ne mijenja duze vrijeme? I nisam upoznat sa LG uredjajima, je li neophodan root za flesovanje custom romova jer za ostale nije nuzno potreban.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fulmics. Treba root. Imaš link u mom predzadnjem postu.

Pozdrav! Instalirao sam Fulmics 6.6 i pokaze mi da je rom instaliran i pojavi se Lg logo neko vreme i opet se vrati u Twrp recovery, probao sam da nadogradim i uspelo je u verziju 3.0 twrp ali opet isto, sta bi to moglo da bude?

Vezano za "blue screen" i "screen flicker" probleme posto je manje vise garantovano da ce svaki vlasnik G3 naleteti na pomenut problem kad tad

Gomila korisnika G3 je nekako prikladno pocela da dozivljava ova dva kvara na telefonu, otprilike tacno 2 godine i par meseci nakon izbacivanja uredjaja na trziste (Planned obsolescence ?? ) Da nije kriticno loseg G4 pomislio bi covek da su stvarno planirali da svaki drugi uredjaj crkne tacno kad istekne garancija

problem: verovatno ste citali na netu "stavi telefon u rernu kad je plavi ekran" i "stavi papiric preko konektora kamere kad ti baguje ekran" i slicno. Prosto neverovatno da za skoro 3 godine jedan inzenjer ili elektricar nije nasao za shodno da objasni o cemu se radi i sta je problem nigde na internetu gde cak i na XDA mozes pronaci "stavi plocu u rernu" resenje

plavi ekran: Interna memorija telefona Sandisk 16/32 chip sa prednje strane ploce, ispod aluminijumskog hladnjaka, gubi na kompaktnosti BGA soldera

screen flicker: Analogix ANX7812 slimport transmitter chip koji se nalazi sa zadnje strane ploce, gubi na kompaktnosti BGA soldera

BGA solder - u pitanju je "permanent mount" za chipove koji se najvise koristi u modernoj tehnologiji, gde se umesto klasicnih pinova kakve poznaju PC korisnici, koriste "tacke" na koje se masinski naleme "kugle" lema i pri velikoj temperaturi spoje za plocu zauvek. Koga zanima sam proces, evo odma da predjemo na sam "rework": https://en.wikipedia.org/wiki/Rework_(electronics)

Bitna napomena: BGA solder u vecini modernih proizvodnja mikro elektronike radi na temperaturi od 220-250c. Stavljati telefon u rernu na 180c ne resava problem jer se u sustini zagreje samo flux (supstanca koja se stavlja zajedno sa lemom i ima vise funkcija) koji eventualno dovede do privremenog resenja problema (sirenje tela na toploti) jer lem i dalje ostaje neispravan

Ukoliko planirate da se upustite u popravku postoje dve metode:

1. zagrevanje profesionalnim alatom do 220 stepeni uz zastitu ostalih komponenti (prelaziti tu temperaturu je rizik po ostatak ploce) - moze da dovede do eventualnog resenja problema i da taj jedan (pretpostavimo da je jedan) kontakt vrati u normalu.

2. "kuglovanje" odnosno rework chipa koji pravi problem - majstori za mobilne telefone vas lazu da ploca ne moze da se popravi. Moze, i manje vise svako od njih ko se bavi tim poslom vise od nekoliko godina samo ih mrzi jer je prosecno vreme za mnogo vece chipove (xbox naprimer) nekih sat ipo vremena posla gde bi za detaljni rework chipa kao sto su interne memorije telefona ili procesor, trebalo nekih 4-5 sati posla (skidanje chipa, ciscenje kontakta,redjanje kuglica, lepljenje istih sa flux-om, itd)

Ja sam kupio nekoliko pokvarenih sa plavim ekranom i svi do jednog rade vec dobrih 2 meseca, a popravljao sam ih zagrevanjem na 220c uz zastitu ostalih komponenti i duvanje od 60 sekundi. Neophodno je ohladiti sve pre sastavljanja, uz napomenu da je pozeljno bar 20 minuta, iako ce vam delovati jos u prvih 2 minuta da je ploca komplet hladna

plavi ekran, Sandisk chip (skinut aluminijumski prekrivac):

LG-G3-Disassembly-11.jpg

screen flicker, Analogix chip (zadnja strana ploce, skinut aluminijumski prekrivac)

LG-G3-Disassembly-10.jpg

Probajte, ako vec nemate drugog izbora i ne bacaju vam se pare na nov telefon jer je G3 i dalje veoma jaka i konkurentna sprava za koriscenje

Poslednja izmena:
Malo pre mi telefon bio na punjacu,skinuo ga sa punjaca,imao nekih 40% baterije,i odjednom plavi ekran se pojavio i ugasio se,i vise nece da se upali.Telefon je izasao iz garancije,star je oko 2.5godine(kao sto Maslac rece)koje mu je resenje?Vidim da se spominje zagrevanje u rerni?Znaci maticna ploca je problem koliko sam shvatio?Ima li mu leka ili je za smece?

Odnecu ga posle do drugara pa cemo probati,nadam se da ce moci da mi pomogne.Planiram ovu prvu metodu,posto ne znam za tu drugu ko hoce da se zeza,a i nemam sta da izgbuim...Kako si zastitio ostalu plocu od predgrevanja?U sustini sam zadovoljan mojim fonom,ali posle ovoga tesko da bih uzeo ponovo neki telefon iz LG porodice,mislio sam da samo g4 ima problem sa tim,kada ono ima i g3,znaci da se uopste nisu potrudili da poprave to,a da je to fon iz neke obicne klase pa ajd,ali dati 400e za fon koji ce trajati jedva 2 god,to je po meni apsurd

alu folija je sasvim dobar cuvar temperature, mozes da uzmes nekoliko listova, spojis slojeve, i na sredini toga napravis rupicu. prekrijes celu plocu, tako da rupica tacno pokazuje samo chip i duvas preko njega.

Pozdrav ! Evo citam teme na ovom forumu vec duze pa rekoh da se uclanim i pridruzim zajednici kojoj izgleda mojim poznavanjem informatike nisam blizu :D
Inace posedujem lg g3 dual koji je proizveden maja 2016.godine i iskreno, kad sam ga kupovao zamalo sam kupio G4 jer mi je dizajnerski bio malo lepsi, karakteristike su mi bile ok i na g3, neznajuci u datom momentu za probleme sa bootloop-om na g4. Obzirom da sam procitao dosta stranica ove teme nisam primetio da korisnici ovog telefona imaju problema sa maticnim plocama kao na g4 modelu ili gresim

Mozda crkavaju, ali mnogo kasnije i redje nego na G4. Ja sam imao dva komada. Jedan je jos u zivotu kod sestre i radi i dalje odlicno. Ovaj drugi kod drugarove devojke, isto radi super. Oba stara oko 2 god.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Meni je ovaj telefon odlican po svim parametrima sem baterije ali tu cu pokusati da primenim ovo sto sam citao do sada na ovoj temi jer mi je pao 10% za 8 sati tokom noci,jedino sto bih nekako izbegao rutovanje ako moze, nisam to radio do sada pa da ne zeznem nesto

Baterija je blagi uzas s obzirom na 3000mAh :(

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Imao sam ono zastitno staklo i nekako smorilo me. Ne volim kad ostaju otisci i sve. Kakve utiske imate o mat foliji?

Mat folija ti je jos gora, to jest imaces matiranu sliku ili ekran. Ja takodje sada imam G3 sa staklom i zadovoljan sam, vidi se kao da nemam nista za razliku od mat folije koju sam nekada imao. Jeste da ostaju otisci ali navikao sam, obrisem ponekad i to je to

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

A ne znam. Imao sam ti mat foliju pre malo je tamnija slika al ***. Duplo staklo me samo zbog tih otisaka i muljavog ekrana malo i nervira,skinuo sam i lepsi osecaj trenutno :D

+1
Tako je
a dodao bih da je i procesor jaci nego sto treba, da je manja rezolucija i procesor od recimo 2000MHz, radila bi barem za trecinu duze

posle svih procitanih postova oko produzenja vremena trajanja baterije zakljucio sam da ne cackam nista oko toga, nista mi ne znaci produzen rad za 5-10% a da se cimam rutovanjem i gasenjem lh health ne znam da li cu znati da uradim

Moja preporuka za greenify ako ga vec nemas instaliranog...van toga,slabo sve :(

Posto je stara baterija vecu ocajnom stanju, kad skinem sa punjaca nemoze ni par min da izdrzi a desava se i na punjacu da se ugasi, uzeo sam novu Teracell ali kad sam je ubacio na displeju mi se samo pokazalo da ne prepoznaje bateriju i da ubacim LG bateriju..Nije hteo ni da je puni niti da se upali..Nakon sat vremena i hard restarta proradila je i kad je digao sistem izbacilo mi je invalid batery i ugasi se..
Probao sam par puta, radi kratko i izbaci to invalid batery i ugasi se..
Ima mozda neko neki savet sta da radim i sta bi mogao biti problem..?

Ako si je uzeo kod nas sto je ne vratis tj trazis da pokusas sa drugim primerkom?

Poslacu je nazad sutra pa cemo probati sa drugom ali me cudi da je prvo pokazivalo da je ne prepoznaje, pa je onda proradila ali ispisalo to invalid batery..Da nije neki hardverski problem..?

Problem je u bateriji.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

invalid battery jeste takodje problem ploce, nemojte kupovati bezveze novu. Ljudi, lose je lemio LG i tako su napravili da lem traje 2 godine + 1/2/3 meseca, ovde treba da se napravi anketa medju vlasnicima i da se podigne jedna kolektivna tuzba

Sramota je sto ovako dobar telefon ima toliko problema sa plocom, pa nije no name kinez aman!

Nazad
Vrh Dno