Šta je novo?

LG G3

*** ne znam sta da ti kazem Nitro, ne mogu da verujem da je tolika razlika u nasim ocima, ali ja ni sa G2 a ni sa G3 nemam problem. Sve normalno vidim, koliko god jako sunce bilo.

Pogotovo deo gde ti kazes "g3 se i pri malo sunca jedva vidi".

Evo upravo sada sam stajao na najjačem suncu i sve sam lepo video, nigde nisam morao da se sklanjam, još mi je ekran sav muzgav i video sam sve i sa naočarama za sunce i bez. Inače ovo sad pišem dok sam na suncu...

Ne znam kakav je, nisam rekao da se ekstra vidi već skroz ok, da možeš normalno da radiš na njemu.
A auto brightness i meni deluje slabije pa ga držim uvek na 90% ali to nema veze kad si na jakom suncu on tada uvek stavi maksimum kao i kad si u mrklom mraku on stavi minimum...

I ja sam se ranije čudio zašto toliko kukanja na ekran kada po merenjima on sija sasvim ok... I gsmarena je to što nitro priča napisala u testu

The LG G3 has a very reflective screen, and the resulting sunlight contrast ratio suffers. Nevertheless, the 1440p display is readable in strong sunlight, even if doing so isn't the greatest experience.

I na to se doda ono smanjivanje osvetljenja kad se malo ugreje i ***. Inače kod njih u testu G2 sija dosta jače od G3. http://m.gsmarena.com/lg_g3-review-1086p3.php

Poslednja izmena:
Panorama,sve stock. Jako je tesko odraditi panoramu gde su objekti u pokretu. Uz Xcam i G3 je uzivanje praviti takve slike :)

^ izbacili rusi test G4 gde ima poredjenje sa G3 kamerom, vidi se da u ovakvim situacijama znaci novijii, veci i bolji senzor (a i otvorenija blenda) na G4 :)

G4

G3

Poslednja izmena:
Sto mi pokaza ovo :d Nisi trebao :d Bas su unapredili kameru u odnosu na G3

Pa sto se ostrine, detalja tice i G3 je super tako da unapredjenje nije drasticno ali sada G4 kamera profitira od boljeg i veceg senzora, sire blende i boljeg OIS-a tako da ce ''ponasanje'' kamere/kvalitet fotografija biti bolji u raznim svetlosnim uslovima :) ne mislim samo na klasican LL vec i na primer kao sa tvoje panorame gde vecina starijih kamera preeksponira i sprzi osvetljene delove dok su senke crne skoro kao amoled :d Aj ok, tu je hdr opcija ali ne radi uvek kako treba mada je napredak ogroman u odnosu na prve hdr od pre par godina koje su bile uzasne. Tako je i n1tro naveo prednosti veceg senzora i sire blende (i jos nekih detalja) u jednom G3 vs Z3 poredjenju od pre nekoliko meseci pa su ovde hteli da ga kamenuju :D

Sad kada bi neko pravio poredjenje G3 i G4 u nekim svakodnevnim situacijama u raznim svetlosnim uslovima jasno bi se videla razlika u korist G4 + bolji kamkorder tako da sa te strane ima smisla preci sa G3 na G4 ali kada cena padne na oko 420e :) Ma i kome nije mnogo bitna kamera ima razlog da predje na noviji G po toj ceni.

Poslednja izmena:
Ma samo da vidim tu kameru nocu kako slika :) Tj da mi prodje kroz ruke i manual mod. Najvise zbog toga je i uzimam :) Definitivno bolji manual mod ne postoji na trzistu u android svetu. Uz mirnu (snajpersku) ruku, nocu mogu da ispadnu izvrsne slike

Evo upravo sada sam stajao na najjačem suncu i sve sam lepo video, nigde nisam morao da se sklanjam, još mi je ekran sav muzgav i video sam sve i sa naočarama za sunce i bez. Inače ovo sad pišem dok sam na suncu...

Ne znam kakav je, nisam rekao da se ekstra vidi već skroz ok, da možeš normalno da radiš na njemu.
A auto brightness i meni deluje slabije pa ga držim uvek na 90% ali to nema veze kad si na jakom suncu on tada uvek stavi maksimum kao i kad si u mrklom mraku on stavi minimum...
Ako si ti na najjacem suncu i sa naocarama video lepo muzgav ekran onda pojasni sta bi znacilo da se extra vidi? Obasjao bi okolne blokove sjajem jacim od Sunca?
I ja sam se ranije čudio zašto toliko kukanja na ekran kada po merenjima on sija sasvim ok... I gsmarena je to što nitro priča napisala u testu

The LG G3 has a very reflective screen, and the resulting sunlight contrast ratio suffers. Nevertheless, the 1440p display is readable in strong sunlight, even if doing so isn't the greatest experience.

I na to se doda ono smanjivanje osvetljenja kad se malo ugreje i ***. Inače kod njih u testu G2 sija dosta jače od G3. http://m.gsmarena.com/lg_g3-review-1086p3.php
Kao sto rekoh - los kontrast i ocajan coating ekrana.

@s16 micko probaj iPhone neki da vidis o cemu pricam. Mozes ti na ekranu videti ok kada su stvari crno na belo, ali kada su stvari neke u app-ovima gde imas razne boje i text neces nista razaznati. Meni npr. dizajner posalje da odobrim neku ikonicu, dugmence, sajt i sl. Ja ako sam na suncu ne vidim nista lepo, i zato sa sobom obavezno vucem iPad, a G3 mi u sustini sluzi za pozive i hotspot(mada i to redje posto mu pojede bateriju, pa nosim MiFi uredjaj).

^ G3 vs S5 na jakom suncu :D

untitled.jpg

Ali posto se pricalo G2 vs G3.. nije dvojka ovoliko bolja, citljiviji je displej ali ne u ovoj meri :)

Ma samo da vidim tu kameru nocu kako slika Tj da mi prodje kroz ruke i manual mod. Najvise zbog toga je i uzimam Definitivno bolji manual mod ne postoji na trzistu u android svetu. Uz mirnu (snajpersku) ruku, nocu mogu da ispadnu izvrsne slike

Sacekaj da jos malo padnu cene, kupi G4 pa se baci na testiranje kamere :)

Poslednja izmena:
^ Sto se tice ove slike,mogu i ja to da potvrdim
Ma cekam,necu da zurim,pasce cena vrlo brzo ;) Posle sledi pravi test kamere :)

Ma nije ovolika razlika ***... Baš sam ta dva poredio i nisam video neku razliku, doduše nisam gledao ovako pod uglom jer to već nema smisla, direktno gledano su slični.

Za Quick Circle Case:
"...Ovu priliku želimo da iskoristimo kako bismo Vas informisali da Quick Circle Case za koji ste pokazali interesovanje trenutno nemamo u našoj ponudi.

Uvek postoji mogućnost provere trenutnog stanja navedenog modela dodatne opreme u našim Vip centrima pozivom Vip korisničkog servisa na broj 060/1234 koji Vam je na raspolaganju 24h svakog dana...."

Izgleda da sam u pravo vreme u Vip-u uzeo,i isto tako jos brze prodao :-D

992927af84dbc1740ad3c03dd24d4dd6.jpg

Poslednja izmena:
Mocno izgleda to stoji. Kvalitet izrade takodje. Telefon jos lepsi,elegantniji. Ali...
Zadnji deo poklopca se skida i stavlja u ovaj kejs. Socivo kamere u ovom kejsu nije pokriveno (u ravni je,kao i stock poklopac)
Kao da nemam zastitu. Par puta sam stavio telefon na sto,i vec je socivo kamere bilo zamrljano. Istog trena je otislo na prodaju.
Da su bar malo zastitili socivo (napravili deblji poklopac),kejs bi bio perfektan. Ovako....

Poslednja izmena:
e pa da, kad ga gleda direktno mnogo su sličniji, tako nešto sam i ja video. na suncu ionako nećeš juriti uglove, to je više kad je telefon na stolu, dok ležiš itd :)

Baš danas kolega izvadi s5, obojica smo bili na suncu i auto. I nije mnogo citiljiviji, nema šanse.

Ja imam ovakav http://www.aliexpress.com/item/New-...G-G3-Case-Flip-Cover-Fashion/32279600094.html

Ali ga retko nosim jer me nervira što moram kada kucam poruku da drzim telefon kao knjigu...

ta futrola se bas razlikuje od originala, jer kod originalne mozes prednji poklopac skroz da presavijes iza na ledja telefona i da normalno koristis telefon jednom rukom.

pa kod kineza nikad ne znas na cemu si dok ti ne stigne, moze na slici lepo da izgleda, a uzivo ko zna, mada za te pare sta ti fali da probas, mozda bude ok. Mozes naci slicnu futrolu tamo na aliexpressu kod nekog drugog prodavca koji ima vise feedbackova i review dole od onih koji su vec kupili, pa procitaj utiske. Jedino sto na aliexpressu ces cekati nekih 3 nedelje do mesec dana da ti stigne, ali ok nije strasno s obzirom da je postarina jeftina, a kod mnogih i besplatna.

evo sta sam nasao, pa ako ti ne smeta sto je bela, koriscena i nema nfc nije losa cena

https://www.kupindo.com/Futrole/24919685_Lg-g3-quick-circle-aktivna-futrola

Ako si ti na najjacem suncu i sa naocarama video lepo muzgav ekran onda pojasni sta bi znacilo da se extra vidi? Obasjao bi okolne blokove sjajem jacim od Sunca?

Extra bi bilo da se vidi kao u prostoriji, ja nisam bas obracao paznju da li mogu da razaznam svih 16 miliona boja ali mogu da pozovem nekoga, posaljem poruku, procitam vesti, napisem post preko TT-a bez ikakvih problema...

A slika koji je postavio @hsv.stoned za poredjenje je potpuno nerealna, ko jos gleda telefon tako dok pise poruku ili kuca broj ili bilo sta radi, G3 ima vecu refleksiju i to je ovde iskoristeno da se prikaze lazna razlika... Cim budem imao priliku postavicu fotografiju poredjenja G3 sa nekim drugim telefonom (S4 ili iP6) ali realnu odozgo ako se budem setio u pravom trenutku...

^ da li si video klip koji sam postavio kao odgovor Vojkanu? Naravno da nije onoliko ocajna situacija direktno gledano kao sto je iz ugla ali svejedno S5 amoled je dosta citljiviji.

Daleko od toga da je samo veca refleksija problem G3 citljivosti na suncu ;) Jednostavno panel je bio i ostao los izbor za taj telefon, srecom G4 ima odlican IPS.

Poslednja izmena:
Da li kojem slucajem postoji informacija da li su na svim trzistima iste serije displaya za G3? Ja licno imam sledece iskustvo - automatic brightness na 0% i na suncu nema aspolutno nikakvih problema. Imam i foliju na displayu. Kada sam u kolima, a dobar deo dana sam u autu, telefon je na nosacu i stalno je uklucen Waze. Samoje god strane sunce da dolazi nema problema....Da li je moguce da nisu isti displayi?

Nazad
Vrh Dno