Šta je novo?

LG G3

Ja otkad sam na 10l bateriju mi jede kao ludo - 3 sata SoT i tipa 2.5 sata poziva. Mislim da su u orethodnim updates pozivi manje crpeli, ali lako moguce da je i do toga sto je u isto vreme i Telenorov signal poceo varirati od min do max svako malo.
Telenorov signal je postao blagi uzas od kad su poceli naveliko da se reklamiraju da su drugaciji od drugih i da su pametna mreza. Prvo sam mislio da je problem u Note1 prerhodnom mobu da je poceo da zeza jer je ajd recimo po novim standardima zastareo. Al prelaskom na G3 vidim da je situacija identicna kao na N1

Upravo sam iskusio samoinicijalni restart. Znam da je bilo ovde reci o tome da se desava nakon druge nedelje i da se treba prijaviti LGu. Doduse ja imam mob oko mesec dana i ovo je prvi restart takve vrste.

Ja sam imao te restarte ranije cesto - pogotovo na prvoj verziji softwarea. Koja ti je verzija?

I nema neke razlike izmedju 2 i 3 gb rama...

@n1tr0-nesto sam premotavao po glavi mozda je restart bio jer sam tipa 20min pre toga updatovao LG Smart World

I meni se najcesce posle toga desavao, isto tako nakon jedno pola sata.

Evo i mene malo pa da ostavim par dojmova na cloudy g3 rom uz moju duboku modifikaciju oa da krenem redom sa osnovama koje su vam potrebne:
1. Cloudy G3 1.1 rom
2. Android L tema specijalno napravljena za clodya.radi sa artom i dalvikom bez g3 xposeda- ima je na xda lg g3 direktoriju
3.duboko brisanje bloata ali stvarno duboko od svih mogucih lg aplikacija(launcher,smartnotice,weather etc) i googlovih aplikacija koje se ionako mogu instalirati preko playstore ali ja koristim preko neta ove material style nove appove(ako kome zatreba mogu napisati koje sam sve appove izbrisao ali uzmite si za osnovu jednu g2 skriptu (ima je u lg g2 xda direktoriju)za cloudy g3 debloat i to je manje vise sve)
4. Solo launcher i knock off integracija preko vlastita add (odmah nakon instala sola prilikom probnog tapkanja trazi vas aktivaciju i to je to) ona jedina je koja malo memorije trosi i u pozadini je znaci nije u aktivnim procesima kao neke aplikacije),jedini koji mi je zamijenio lg launcher bez da patim za knock onom
5. Prebacite na art i savrsenstvo je tu bez ikakvog laga i trzanja

6.za jos bolje podesavanje i ostale cpu modifikacihe tipa smanjivanje takta,throtling itd koristite:
A) faux ex. kernel pro modifikacijsku app,meni najbolje drzi zadane naredbe bez ponovnog stimanja(300-2265 takt,ondemand governer,gpu spusten na 489mhz za zadanim governerom,kalibracija boja 228,238,228 za bolji prikaz boja,io na 1024 cfq itd)=sot 1h na 88% ukupno izmedu 5-6h sota na auto 50% osvjetljenja wifi kombinacija sa ponesto 3g koristenja itd...
B) cpu throttle mod sa xda podeseno je malo bolje nego osnovno Lg mislim da kad dosegne 75 c spusta takt na 1.9 umjesto 1.5 kao kod lg i ne trza mob
C) nitro x skripta mod koji je iznimno dobar za memoriju i opcenito sa njim mobitel ima jako dobru bateriju jer sreduje dodatno u cpu koristenju itd.
7. I za kraj ko voli moze dpi da spusti i do 540 umjesto 640 da dobije lijepsi izgled i smanji ful ikonice i da sve nekako izgleda lijepse

Ps.mislio sam okaciti slike da vidite kako to sve izgleda ali preko telefona nece pa cu morati preko kompjutera kad budem imao vremena da ne mislite da vas blefam sa svime sto sam napisao..:))) slike znaci tokom dana vjerovatno hehehe

Poslednja izmena:
Kad vec nista nisu menjali sto notifikacije da budu bele? Izgledace blagi uzas - napravili su korak unazad za dizajn.

Screenshot_2014-11-06-13-01-28.pngScreenshot_2014-11-06-15-01-54.pngScreenshot_2014-11-06-15-45-27.pngScreenshot_2014-11-06-15-45-40.pngScreenshot_2014-11-06-15-46-08.png

napomena: zaboravio sam reci prije da koristim greenify donate version radi sistemskih aplikacija,takoder sam play service preoblikovao u user app da bi ih se lakse greenifijem zaustavilo jer ona u biti dosta jedu bateriju..to bi bilo to otprilike jos koji cu screen kasnije ubaciti kako se baterija bude trosila pa do samog kraja :) neke screenove sam jucer jos slikao mislim onih prvih par komada a ostali su od danas ..

Poslednja izmena:
Lollipop potvrdjen pre nove godine. Procena Stuff magazine - krajem Novembra, pocetkom Decembra. :d

@adi
Auu, težak si ti tuning odradio, to veze nema sa stock g trojkom, ali bitno da su performanse na nivou. Ja ne bih žrtvovao onakvu lepotu UI koju ima stock, ovo tvoje je meni ružno kao lopov u ponoć, no hard feelings. Kao ćuneri kada preteraju, nfs style.

Jedva cekam taj lolipop...markos *** dopizdio mi optimus ui i sve te dinde minde pa rekoh da vidim maksimalno koliko sam mogu tunirati i vido da ide dosta dosta u dubinu i to mi se svida..a ovo nfs style mozes promijeniti ima tema mali milion hahah meni se eto svidjelo u kombinaciji sa L frameworkom tj L temom..zapravo htio sam prikazati da se moze ako hoces i od ovoga sto trenutno imamo izvuc max omjer baterije a da ne trpi rad i da bude sve glatko pa kome se svidi taj dio nek oproba bez eto kako ti kazes nfs style,mislim da moze i sa stock launcherom naravno bez onog glupog smart notice i lg apova izvuci dobra baterija hehehe htio sam pomoc onom koje fleshoholik a i onome koji se boji prckati po mobu :));

Strucnjaci su takodje tvrdili da G2 nece dobiti vise od jednog osvezavanja Androida :)

Pa da, odmah posle G3 modela stiže lolipop i za G2, a tvrđeno je da neće dobiti ni KitKat...
Kakav udarac za samsung dečake :D

KDZ spreman za flešovanje (F400S- korejska verzija G3-e) - https://mega.co.nz/#!iMBTRR4Q!ldnVPfxF2AG2tO1ETO1QOYpSIpgfO0xxJNHTWW3a4o8

androdi-5.0-lollipop-lg-g3-foto.png

60735___Screenshot_2014-11-06-19-56-42_Copy.png
60739___Screenshot_2014-11-06-19-58-49_Copy.png
60740___Screenshot_2014-11-06-19-59-48_Copy.png

Poslednja izmena:
Vala da znas,posro se samsung po nama ,note 3 kao jedan od najjacih uredjaja danasnjice ce dobiti lizaljku u martu,aprilu
Kakav blam
Nije poenta da je to najbitnija stavka za jedan telefon,ali kada grunes tolike pare ocekujes neke stvari malo brze nego ....
Ako G pro 2 dobije pre njega update,prodacu note 3 i uzeti G pro 3, koji ce verovatno do proleca izaci a i brze ce mu padati cena nego kod Note 4
Bruka,sta reci

Pa slažem se pogotovo što su sada neki Samsung telefoni duplo skuplji u odnosu na G3-u, mada to u uporednim testovima niko ne spominje - bitne su milisekunde :D
LG se popravio odavno na ovom polju, ali to neki sa foruma nikako nisu hteli da prihvate i samo su pevali stare pesmice o podršci koje odavno ne važe ...

Poslednja izmena:
Au, svaka im cast, ma ja sam video da je ovo ozbiljna firma, cim je za G3 bio novi apdejt pa svakih 15-20 dana.

E to vec, ko zna? Ma čim izadje KDZ ja cu ga flesovati, naravno prvo da se vidi kakvo je stanje sa root-om i bootloaderom.

A jel realno da google camera sa novim updateom pravi bolje slike od stock aplikacije? Nek mi neko potvrdi, da ne mislim da sam lud. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno