Šta je novo?

LG G3

42a247e4b5d57aac23f4e715b1c09aad.jpg

Батерију су средили... Екстра...
После 3 сата 100%, и 47 минута укљученог екрана.
Без проблема прелази 4 сата шта год радио на телефону.

Pa moze, nemoj raditi cse flash nego normal.
Hvala na odgovoru. Opet ne znam da li da radim jer mi je opet rizik da li ce da ostane sve kako je bilo na lolipop-u. Ako ima ovde u temi neko da trejduje iteme preko steam i da je uradio update na mm pa da mi kaze sta se desilo posle updata u vezi steam guarda.

Hvala na odgovoru. Opet ne znam da li da radim jer mi je opet rizik da li ce da ostane sve kako je bilo na lolipop-u. Ako ima ovde u temi neko da trejduje iteme preko steam i da je uradio update na mm pa da mi kaze sta se desilo posle updata u vezi steam guarda.
NORMAL flash ne brise nista od aplikacija, ni ti podatke.

Pozz

Jel moram root verziju da skinem ili mogu i obicnu ? Imam root i twrp trenutno na lolipop-u .

postadoh i ja (sa zakasnjenjem od godinu dana) vlasnik lg g3 i svidja mi se onako... :)
hteo bih da mu nabacim android6
i koliko vidim bez trzavica ide samo oficijelni stock, ali se tako gubi root i custom recovery (ko ga je imao)
za pocetak pristao bih i na to, s tim da kasnije rootujem taj stock
imam par pitanja, u nadi da cu dobiti precizne i jasne odgovore

citao sam malo ono uputstvo na hrvatskom sajtu i malo po xda, neke stvari me zbunjuju:
1)koliko vidim trzavice ne postoje za fabricki lg rom, samo oko hakerskog, te ne radi modem, te mora stari lp modem, te nije u pitanju jednostavan zip fajl nego se flashuje iz delova. MORA LI TAKO uvek kod lg (kod samsunga je bilo sve mnogo jednostavnije) ili je to specificnost najnovijeg rom-a.. Moze li neko ko je razumeo da razjasni ovu problematiku??
2)kako se najlakse rootuje (trajno, barem do iduceg stock rom-a) lg g3, dajte vise nacina, bar 2... po mogucstvu da rade i na android6 najnovijem??

varam li se ja ili developeri za lg g3 favorizuju twrp recovery, nesto nisam primetio CWM recovery?

ajd... napisite nesto pa da sutra isprobam kad dodjem sa posla

Pa onda ti je mozda najbolje ako mozes da se strpis da se uskoro pojavi MM regularno i kod nas preko lg pc suite, pa ga nadogradis redovnim putem, a svakako treba da ga nadogradis, vidno bolje radi nego Lollipop.
A pre toga, s obzirom da si sad uzeo LG, sa zvanicnog LG sajta skini sa support sekcije sve sto ti je potrebno od drajvera i softwera (LG mobile driver za windows, LG PC Suite, LG mobile support tool).
http://www.lg.com/rs/podrska-mobilni/lg-G3-LG-D855

Pazi sa tom "rotanom" verzijom sa cafe.mobil.hr. Par strana ispred je neko napisao da je imao problema kad je to flešovao, imao je bootlop.

Poslednja izmena:
a sa fabrickim stock android6, onaj izvorni KTZ radi bez problema?
za pocetak i ne moram da ga rutujem, kasnije bi svakako hteo
moze li se instalirati stock rom, pa posle rootovati, sto lakse

uspeo sam da instaliram stock radi lepo, jos samo da prebacim microsd i sim u lg g3
to uputstvo sa tog linka sam citao, pa i komentare malo ispod, neki se zale da su izgubili mogcunost da snime kontakte na sim karticu ili nesto slicno.. i za to okrivljuju tu skriptu za sredjivanje dozvola (persmissions)
da li su to izdvojeni slucajevi ili pravilo?

pokusacu sutra da uradim i permroot :)
ko zeli neka napise na sta bi trebalo eventualno da obratim paznju da ne krene po zlu

pozz

Pozdrav ljudi. Da li isplati preci sa nexus 4 na g3? Bitna mi je baterija, fluidnost u radu, ekran i podrska na xda. Odmah bih flesovao neki AOSP rom.

Bolje predji ti na Nexus 5 ili Nexus 5X.

Kupovina LG, Samsung, HTC i ostalih telefona sa skinovanim androidom i stavljanje custom aosp ili cm je pucanj u nogu. Nikad to ne radi kao Nexus, a zašto kupovati onda tako nešto?

Verujem da je tako... Zato sam i pitao.

Mislim da bi mi N5 bio minoran upgrade, dok je N5x 32GB i dalje tik ispod 400e sto je precenjeno, a krtike na njegov racun mi bas i ne ulivaju poverenje.

Pozdrav ljudi. Da li isplati preci sa nexus 4 na g3? Bitna mi je baterija, fluidnost u radu, ekran i podrska na xda. Odmah bih flesovao neki AOSP rom.

Po meni se isplati (sa nexusa 4). Imam oba i g3 sa cm13 radi isto tako dobro kao nexus 4 (sto me iznenadjuje). Poneki bug, tu i tamo ali neprimetno. Ne znam koliko ce potrajati podrska na xda, ali mislim da su tu negde. Medjutim, ako si u mogucnosti, bolje predji na g4.

uspeo sam da instaliram stock radi lepo, jos samo da prebacim microsd i sim u lg g3
to uputstvo sa tog linka sam citao, pa i komentare malo ispod, neki se zale da su izgubili mogcunost da snime kontakte na sim karticu ili nesto slicno.. i za to okrivljuju tu skriptu za sredjivanje dozvola (persmissions)
da li su to izdvojeni slucajevi ili pravilo?

pokusacu sutra da uradim i permroot :)
ko zeli neka napise na sta bi trebalo eventualno da obratim paznju da ne krene po zlu

pozz
Probaj ovako rutovati
http://www.droidviews.com/root-lg-g3-d855-stock-android-6-0-marshmallow/

a sto ne ovako... ovo zadnje?

Pazi sa tom "rotanom" verzijom sa cafe.mobil.hr. Par strana ispred je neko napisao da je imao problema kad je to flešovao, imao je bootlop.
Bio sam probao i sve lepo odradio ali kada ibstalira dodje do 13% i prekine, a na telefonu se procenti ni ne pomeraju.. Ne znam zasto nece..

Nazad
Vrh Dno