Šta je novo?

LG G2

Da li te povoljne radnje koje reklamiraju dvogodisnju garanciju daju fiskalne racune, ili je to nesto ispod zita, samo kao sa 2 god garancije umesto onih vragolastih 6 meseci?

Hm, zanimljivo skroz. Skoro da je bilo i retoricko pitanje, jer sam bio uveren da nema fiskalnog.

Hvala za info, (nasao sam gde je)

Danas ceo dan gledam arenu na orion tv-u i sot 6 i po sati :)

Jel imao neko problem sa mrezom i kako ga je resio?tipa slabiji prijem,varira dobar-los,nestane pa se pojavi?na cloudy 3.3 sam ako ima nekog znacaja

Jel imao neko problem sa mrezom i kako ga je resio?tipa slabiji prijem,varira dobar-los,nestane pa se pojavi?na cloudy 3.3 sam ako ima nekog znacaja
Ja imam. Gde je drugima slab signal,ja ga obicno nemam uopste. Cesto se gubi, ili spada sa 3g na obicnu...
Reklamiracu ga skorije.

Odlucih se je da oprobam bliss pop :) da li da ostanem na kernelu koji dolazi sa bliss romom ili render kernel da ubacim? Imate li savete oko podesavanja,da li treba da podesavam nesto za maksimalne performanse/bateriju? :) i koji aplikaciju za kameru bi preporucila(koja izvlaci maksimum?) ? :D

Sve pusti kako je u 4.0.3 (ona od 8. oktobra verzija je savršena). Kamera najbolja do sad, kernel 10/10 (a neke druge ni ne možeš da staviš od 4.0, ne znam zašto ali ni ne treba mi jer ovo prosto leti). Za podešavanja i bateriju stavi CPU na ondemand governor umesto interactive, a drugo od podešavanja radi po volji (briši što ne koristiš, Trebuchet obriši obavezno jer se stalno budi i na kraju dana pojede par % baterije, koristi AFWall+ da blokiraš stalna spajanja na mrežu od aplikacija koje to ne trebaju kao MX Player), stavi swappiness na 10-30 umesto ovih 60 gde je sad i to je to. Ostala podešavanja su kozmetika :)
Gledaj moje postove tu u temi jer sam kačio slike baterije itd.

Hvala lolicon :) ubacio sam 4.0.1 jer je official i mislio sam da je stabilniji od 4.0.3,ali ipak cu ubaciti 4.0.3. Ja sam prosto odusevljen blissom,neverovatno koliko dobro funkcionise,a kamerom sam takodje bas zadovoljan,nisam ocekivao da ovako dobra moze da bude na aosp romu. E sad par pitanja:
1) Preko cega da stavim CPU na ondemand? Kernel adiutor-a?
2) Sta je afwall?
3)Sta je swappines i gde da ga nadjem?
4) ne znam kako da promenim zvuk alarma? U podesavanjima za alarm imam samo sistemske zvuke,a nemam opciju da dodam novi? Isto je i sa zvukom kada me neko poziva
5)Da li postoji mogucnost ubacivanja lg g2 stock tastature i i quick remote-a? Ubacio sam quick remote ali nikako nije radio,probao sam takodje g2 stock keyboard i ubagovao sam aosp keyboard i ne radi mi.
Hvala puno ;)

Posto ne mogu da editujem post,pisem novi:
1) Stavio sam cpu na ondemand preko kernel adiutora
3) Swappiness sam takodje stavio na 20. Sta je zapravo to i sta mi donosi?
Da li postoji mogucnost pojacavanja zvuka preko neke app ,posto mi se cini da nije glasan kao na cloudy-ju?

Poslednja izmena:
Hvala lolicon :) ubacio sam 4.0.1 jer je official i mislio sam da je stabilniji od 4.0.3,ali ipak cu ubaciti 4.0.3. Ja sam prosto odusevljen blissom,neverovatno koliko dobro funkcionise,a kamerom sam takodje bas zadovoljan,nisam ocekivao da ovako dobra moze da bude na aosp romu. E sad par pitanja:
1) Preko cega da stavim CPU na ondemand? Kernel adiutor-a?
2) Sta je afwall?
3)Sta je swappines i gde da ga nadjem?
4) ne znam kako da promenim zvuk alarma? U podesavanjima za alarm imam samo sistemske zvuke,a nemam opciju da dodam novi? Isto je i sa zvukom kada me neko poziva
5)Da li postoji mogucnost ubacivanja lg g2 stock tastature i i quick remote-a? Ubacio sam quick remote ali nikako nije radio,probao sam takodje g2 stock keyboard i ubagovao sam aosp keyboard i ne radi mi.
Hvala puno ;)
Skini Tone selector i postavi i za rington i sms koju hoćeš. A melodije skidaš sa Zedge ili preko PC.

Danas mi je na zalost ispao telefon i pukao. Display radi ali touch ne.
Da li je moguce zameniti u ovlascenom servisu samo touch kako bi ostala garancija i koliko para?
Vidim u oglasima da se prodaju touch-ovi za manje od 3000 rsd doduse bez ugradnje ima li neko iskustva?
Moze bilo kakav savet?

Koji grad je u pitanju?

Da, ukoliko si iz NS tu bi mogao da pomognem.

Htedoh malo da osposobim mob i da ga bacim u upotrebu posle nekoliko meseci provedenih u nekoj fijoci...malo sam zardjao sa flashovanjem pa naidjoh na brdo nepotpunih informacija na xda.
Mob je d802 na stock 4.4.1, uspeo sam da odradim root ali ako me secanje dobro sluzi treba mi i custom recovery...a na xda je toliko sve nabacano da nisam siguran vise ni sta je za sta. U sustini, treba mi link ka nekom CWM kroz sta bih gurnuo novi rom.

Screenshot_2015-10-24-00-22-22.png

Kako taj update da obrisem trazio sam svuda po telefonu..

To imam i na g3.

Htedoh malo da osposobim mob i da ga bacim u upotrebu posle nekoliko meseci provedenih u nekoj fijoci...malo sam zardjao sa flashovanjem pa naidjoh na brdo nepotpunih informacija na xda.
Mob je d802 na stock 4.4.1, uspeo sam da odradim root ali ako me secanje dobro sluzi treba mi i custom recovery...a na xda je toliko sve nabacano da nisam siguran vise ni sta je za sta. U sustini, treba mi link ka nekom CWM kroz sta bih gurnuo novi rom.
Nađi autorec za kitkat u ovoj temi i on će ti instalirati twrp... Ali pazi posle kad budeš flešovao, većina aktuelnih romova traže kitkat bootloader a autorecom na kk ćeš dobiti jb bootloader.
Moja preporuka je da flešuješ stock lollipop i da probaš prvo njega malo, a onda možeš i neki custom ako budeš hteo, npr cloudy 3.3 (portovan G4 ui).

@džoni, titanium backup?

Nađi autorec za kitkat u ovoj temi i on će ti instalirati twrp... Ali pazi posle kad budeš flešovao, većina aktuelnih romova traže kitkat bootloader a autorecom na kk ćeš dobiti jb bootloader.
Moja preporuka je da flešuješ stock lollipop i da probaš prvo njega malo, a onda možeš i neki custom ako budeš hteo, npr cloudy 3.3 (portovan G4 ui).

@džoni, titanium backup?

posto sam pokusao nesto i sada ne mogu da udjem u recovery uopste, trebalo bi da flashujem preko lg toola neki stock rom?

Ako možeš u Android, odradi svejedno autorec, trebalo bi da ti popravi to što si zeznuo.

Danas mi je na zalost ispao telefon i pukao. Display radi ali touch ne.
Da li je moguce zameniti u ovlascenom servisu samo touch kako bi ostala garancija i koliko para?
Vidim u oglasima da se prodaju touch-ovi za manje od 3000 rsd doduse bez ugradnje ima li neko iskustva?
Moze bilo kakav savet?
Ovo i mene interesuje. Drugar je dosao u posed takve G2, nasao je u VP delova tač za 11eur pa bi ga sam menjao ako nije komplikovano jer su mu u nekom servisu trazili 50e za deo i zamenu. Ima li za jeftinije?

Imam jedan problem.
Naime, pre neki dan dok sam drndao telefon u krevetu u mraku, primetio sam da svetlos probija na ivici ekrana, odnosno da se staklo malo 'podiglo'. Kada pritisnem prstom vrati se unutra i svetlost se ne vidi.
Dakle, nista nije puklo, nikakve zute mrlje nemam, nikakve nepravilnosti, samo se to staklo malo podiglo izgleda.. Ne bih ni primetio da nije bio mrak.

Evo slike da bude jasnije o cemu pricam.
460a58debea7fd0f5be9fd5e454b7be6.jpg

Taj 'otvor' je veoma mali btw, nije kao da ima hoda ceo cm.

Dakle, sta raditi u ovakvoj situaciji?

Nightshadow, procitao sam na nekom sajtu, lik je to reklamirao, ali on je to naveo kao 'zvakanje ekrana'. Pricao je da se staklo odlepilo, valjda je to to. Sredili su mu u servisu ali kaze da mu se posle 2 nedelje opet to desilo i da je opet nosio :) sve u svemu odnesi u servis.

Pozdrav. Kad sam flashovao KDZ iskljucio sm USB kad nisam treba i vise ne mgu da udjem ni u jedan mode. Ne treba mi tutorial, jer sam nasao neki i nisam uspao, zanima me da li iko odavde zna neki servis koji bi sredio to i vratio na fabricka podesavanja ili da li bi neko popravio telefon uz novcanu naknadu? Hvala unapred

Nightshadow, procitao sam na nekom sajtu, lik je to reklamirao, ali on je to naveo kao 'zvakanje ekrana'. Pricao je da se staklo odlepilo, valjda je to to. Sredili su mu u servisu ali kaze da mu se posle 2 nedelje opet to desilo i da je opet nosio :) sve u svemu odnesi u servis.
Nemam garanciju. :)

Gde je najbolje nositi, koji je proveren servis u Bgu?

@pittsburgh
Servisi to srede zamjenom motherboarda

Poslednja izmena:
Ja znam samo za ovlasceni servis, valjda neko zna pa ce da ti pomogne. Ja sta sam znao to sam rekao :)

Vrh Dno