Šta je novo?

LG G2

Imam jedno pitanje, drugar je kupio G3 pre jedno nedelju dana, ja imam G2 i uporedili smo i dosta sporije radi G3, cisto onako po meniju kad se skrolaju aplikacije i ostalo bas se vidno oseti, jel zna mozda zbog cega mu je to tako i jel je stvarno G2 po tom pitanju brzi?

G3 ima klokovan procesor,i treba mu mnogo vise resursa da gura taj qhd ekran nego G2 sa full hd.
Hteo sam da menjam G2 za G3,neka smesna doplata,kada sam video da sporije radi malo sam se razocarao i odustao od zamene.
A i nisam siguran da ima bolje trajanje baterije sto je za mene veoma bitna stavka.

Imam jedno pitanje, drugar je kupio G3 pre jedno nedelju dana, ja imam G2 i uporedili smo i dosta sporije radi G3, cisto onako po meniju kad se skrolaju aplikacije i ostalo bas se vidno oseti, jel zna mozda zbog cega mu je to tako i jel je stvarno G2 po tom pitanju brzi?
neka iskljuci animacije pa ce sve da leti :)

G3 ima klokovan procesor,i treba mu mnogo vise resursa da gura taj qhd ekran nego G2 sa full hd.
Hteo sam da menjam G2 za G3,neka smesna doplata,kada sam video da sporije radi malo sam se razocarao i odustao od zamene.
A i nisam siguran da ima bolje trajanje baterije sto je za mene veoma bitna stavka.
Ko je hteo da se menja neka mi se javi :D

Optimus G3 v1.41, sabio je Cloudyjev G3 2.0...trajanje baterije je bas optimizovano pogotovo sa Dorimanx kernelom.

Ko josh koristi optimus g3 rom neka mi kaze utiske jer razmishljam da ga ubacim, al prosto mi zao jer cloudy ferca bez greshke i ultra je brz :)

Ko josh koristi optimus g3 rom neka mi kaze utiske jer razmishljam da ga ubacim, al prosto mi zao jer cloudy ferca bez greshke i ultra je brz :)

neces se pokajati,slobodno ubaci,po meni je bolji od cloudy 2.0

Prilozi

• uploadfromtaptalk1414825643239.jpg
    uploadfromtaptalk1414825643239.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 278
Je li neko uspeo sa "Quick Remote" aplikacijom ili nekom drugom, da aktivira "Magic remote" funkciju za LG televizor? Model TV-a je od ove godine sa webOS-om. Na CloudyG3 ne može da ga prepozna za tu funkciju.
A šta ti je tačno magic remote funkcija i kako se aktivira? Malo je nejasno, ja imam LG sa magic remote i on se ne aktivira, sem prvi put al ajde ;)
Ako mislis da mrdas kursor nece da moze jer to radi na drugom principu.

A koji kernel je najbolji za bakteriju? Ja uvek koristim stock..

g.paganini imao sam jedan SOD i sa dorimanx-ovim 8.7 (bas sam pokusavao da namerno napravim SOD. na stock i cloudykernel-u ga nema). Skoro pa sam siguran da je problem u update-ovanju MDSS drajvera i LG touchscreen drajver-a, pa kad ekran treba da se upali ne radi. Mada sam to rekao vise puta, dorimanx nece da optimizuje deo touch drajvera za double tap jer moze svasta da se desi. Plus nije hteo da prihvati da noviji drajver za WiFi trosi vise baterije. I to samo zbog jedne funkcije koju je mogao samo da iskljuci/izbaci jer BCM4335 chip nije skroz isti kao BCM4339 na Nexus 5.

Na Xperia Z sam imao ogromnih problema sa potrosnjom baterije kada su svi moguci developeri update-ovali kernel sa 3.4.0 baze na 3.4.x baze. Moraju i drajveri da se optimizuju za noviju bazu (ako ima velikih izmena). Kada budem imao vremena, zbog fakulteta (nadam se u sledecih mesec dana, ili do nove godine), uzecu dorimanx kernel kao bazu i modifikovacu ga za stablinost, ukoliko dori to ne sredi. Mozda vratim i stari drajver za zvuk. Jedino ne znam kako da kompajlujem, to su uvek drugi radili (cak i sa mojim modifikacijama), ali tu cu se snaci :D Mora Linux da se uci

Originalni softver 20G ima mnogo bolju kameru od ostalih, duze drzi bateriju i ima kontrolu za Back LED :)
Dobijam minimum 5h ekrana :)

Pa nije toliki problem kompajl. Ali kod mene na lapu se popne na 98 c temperatura.

Zadnji TWRP 2.8.1.0 sa promenjenom početnom slikom (curtain)

g2.png

Ko hoće tu je sve već sređeno za naš telefon - samo da se skine i flešuje - http://www68.zippyshare.com/v/11762942/file.html
Download sa tog gore linka, prekopira se ne telefon i posle samo sa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cgollner.flashify&hl=en aplikacijom flešuje ...
Kada se to odradi samo ostaje da se tema za TWRP skine sa linka - https://s.basketbuild.com/dl/devs?dl=z31s1g/1080/TWRP 281X/1080_dark.zip preimenuje iz 1080_dark.zip u ui.zip i ubaci u TWRP/theme folder na telefonu (ako nema theme foldera - kreirati ga )

Trebala bi mi pomoc oko kupovine telefona. Razmasljao sam o g2 ili g3. Mada sam vise za g2, posto nije velika neka razlika osim ekrana a skuplji je 100 evra. Sad zanima me sta je bolje. I da li mozda da o jos nekom telefonu razmislim tipa samsung ili sony ili cak htc neki a da kvalitet i cena budu okej. Uglavnom koristim telefon za internet i malo za zabavu, i deo stvari koje mi trebaju ili za skolu ili nesto radim preko telefona.

Poslednja izmena:
g.paganini imao sam jedan SOD i sa dorimanx-ovim 8.7 (bas sam pokusavao da namerno napravim SOD. na stock i cloudykernel-u ga nema). Skoro pa sam siguran da je problem u update-ovanju MDSS drajvera i LG touchscreen drajver-a, pa kad ekran treba da se upali ne radi. Mada sam to rekao vise puta, dorimanx nece da optimizuje deo touch drajvera za double tap jer moze svasta da se desi. Plus nije hteo da prihvati da noviji drajver za WiFi trosi vise baterije. I to samo zbog jedne funkcije koju je mogao samo da iskljuci/izbaci jer BCM4335 chip nije skroz isti kao BCM4339 na Nexus 5.

Na Xperia Z sam imao ogromnih problema sa potrosnjom baterije kada su svi moguci developeri update-ovali kernel sa 3.4.0 baze na 3.4.x baze. Moraju i drajveri da se optimizuju za noviju bazu (ako ima velikih izmena). Kada budem imao vremena, zbog fakulteta (nadam se u sledecih mesec dana, ili do nove godine), uzecu dorimanx kernel kao bazu i modifikovacu ga za stablinost, ukoliko dori to ne sredi. Mozda vratim i stari drajver za zvuk. Jedino ne znam kako da kompajlujem, to su uvek drugi radili (cak i sa mojim modifikacijama), ali tu cu se snaci :D Mora Linux da se uci

Originalni softver 20G ima mnogo bolju kameru od ostalih, duze drzi bateriju i ima kontrolu za Back LED :)
Dobijam minimum 5h ekrana :)
Ja nisam jos uvek imao SOD, zadnjih par beta kernela i zaključno sa 8.7. Sreća je što je dorimanx priznao najzad da je do njega SOD. Sad je mega lovu na bug.

Danas sam isao da gledam G2 sa 32gb. Tel je mint, prelep itd. Mnogo bolji od Z1 koji imam trenutno, ali je kamera prespora. Da li g3 rom resava taj problem?

Rešava sve cloudy v2.0 G3 rom - juče morao da vratim telefon da bude unroot i usput probao 20G stock Android ...
Ljudi moji koja je to tuga, koliko ružnije izgleda - ikonice šarene, fokus kamere i dalje ima problem u mraku ...
Razlika je kao da se prelazi sa GB na KK što se tiče izgleda i funkcionalnosti ...
Prosto je neverovatno i ne mogu da se setim kako je tek telefon izgledao sa 4.2.2 androidom :D

btw...
I dalje radi ona metoda vraćanja na kompletno fabričko stanje tako da je telefon SOFTVERSKI NEUNIŠTIV cheers
Još je sada i lakše jer je napravljena bolja aplikacija za vraćanje fabričkog sistema ...

1 - Prvo što vam treba vaš KDZ fajl (dobija se tako što posle znaka jednakosti ukucate vaš IMEI broj i skinete sa linka KDZ -
Kod:
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=***************
Dakle umesto zvezdica treba da stoji vaš IMEI broj telefona, to zamenite i ceo link kopirate & posetite tu stranicu

2 - Skinete aplikaciju - http://www.mediafire.com/download/fwrcd3pdj0svjtb/LG_Flash_Tool_2014.zip , desni klik na zip i Extract Here i u taj folder stavite KDZ fajl
3 - Ugasite telefon, držite VOLUME UP i povežete kablom računar i telefon (ako ste to dobro uradili ući ćete u Download mode)

1.png

1 - Samo kliknite i odaberite KDZ fajl koji ste stavili u LG Flash Tool 2014 folder
2 - CSE Flash se odabere ...
Posle ta dva koraka samo START & OK i to je sve :)

E sad da vam ne bi ni u Download modu pisalo ROOTED treba podesiti LG Mobile Support Tool ovako :
Options (gore desno)

1.png
Country - stavite zemlju za čije tržište je vaš telefon
Language - English

Zatim idite na Options - Uprgrade recovery

2.png

Kreće download KDZ fajla preko interneta

3.png

Kada se završi skidanje ide instaliranje

4.png

Sačekajte i ne radite ništa dok ne vidite EXIT dugme u LG Mobile Support Tool programu :

6.png

To je sve - sada je telefon u 100% fabričkom stanju i spreman za ostvarivanje garancije (pu pu valjde neće trebati) jer je totalno UNROOTED čak i u DOWNLOAD modu...
Možete ponovo ući u DOWNLOAD mod i videćete da piše UNROOTED

7.jpg

Poslednja izmena:
Dobro da si napravio ovo uputstvo, može na prvu stranu. Nego zar nije bilo reči o tome da unroored stoji samo do prvog fabričkog reseta, jer u kitkat-u nedostaju neki fajlovi, a da se vraćanjem jb kdz-a trajno zadržava unrooted status?!

Hvala na informacijama, nego neko je pricao da je na 20g bolja kamera pa reci ti shta mislish?

Dobro da si napravio ovo uputstvo, može na prvu stranu. Nego zar nije bilo reči o tome da unroored stoji samo do prvog fabričkog reseta, jer u kitkat-u nedostaju neki fajlovi, a da se vraćanjem jb kdz-a trajno zadržava unrooted status?!

Pa ne znam - kod mene nije takav slučaj, a i najmanji je problem samo umesto zadnjeg KDZ-a koristiti JB KDZ - postupak je isti :)

Hvala na informacijama, nego neko je pricao da je na 20g bolja kamera pa reci ti shta mislish?

Ne znam da li je bolja - ono što znam da u potpunom mraku fokus i dalje pluta na stock androidu (kao i pre testirao sa satom na SBB STB uređaju)
Znači bez G3 roma nema ništa - bukvalno telefon progleda, kako interfejs, tako i kamera ...

Poslednja izmena:
Nakon sljedeceg opet ode unrooted i bude rooted naravno :)

Nisam to testirao, ali ako se nosi telefon u servis radi ostvarivanja garancije odradiš ovo sve gore i to je to!
Nema potrebe da biješ više puta factory reset, a i osim toga nemaš ni root ni recovery :)

Hehe vrlo moguće ionako ta garancija od operatera ne vredi dve banke ...
Osim toga moguće je da će naći tragove tečnosti :D

Jaoj hoce li ikad srediti tu kameru nervira me, valjda ce android 5.0 nadam se

Vrh Dno