Šta je novo?

LG G2

Ovaj dorin nije normalan koliko je upeglao zvuk na 6.1. Oduševljava me. Nema više potrebe za viperom :).

^ Da, zvuk je odličan, slušalice više ne smem da pojačam do kraja, počinju da bole bubne opne.:d

Dorimanx je uvek bio najbolji, samo je proveren za stock kitkat, dok je sa romovima različito iskustvo :)

Ja nisam izdržao i flešovao sam iako sam na G3 romu, pa da vidimo kako će da bude :)

Poslednja izmena:
Videćemo u naredna 2-3 dana pa javljam...

Stavio sam profil extreme_battery :)

Kod mene je na Default profilu,, izdržao je 62h,5h20sot, @5% baterije pre punjenja. Cp 2.2.

I ja sam vise puta punio iphone za 7 dana nego g2 za mesec dana :) Svako svome jatu leti, moras se odluciti cega ces se odreci .
Ma nisam ja hteo da kazem da je telefon los,daleko od toga.Malo mi je tesko da se naviknem posle Iphona,prvenstveno zbog velicine i sitnih lagova.Ono sto me najvise nervira sto nema obavestenja na ikonici Vibera ako ima propustena poruka ili poziv.i kamera po slabom svetlu,cini mi se da fokusira po nekoliko sekundi.Inace radi dosta dobro,baterija je pravi monstrum.

Pozdrav ljudi,

telefon mi je iskliznuo sa drzaca na motoru prilikom voznje, kad je pao izleteo je iz futrole i razbilo se staklo :( ... Touch mi radi samo u donjem desnom uglu oko 2cm2 povrsine pa se nekako snalazim za pozive, ostalo mrka kapa... Tražim već dva dana po malo al nisam naišao na temi jos uvek da li je neko imao slučaj zamene ekrana? Da li neko ima iskustva sa ovim, u koji servis odneti, kako se krecu cene ako se sve radi kod servisera ili je bolje možda kupiti sa neta (gledao, oko 110e) komplet prednji panel pa preko nekih video tutoriala sam zameniti (alat nije problem).
Telefon je u garanciji operatera, znam da ništa u ovom slučaju ne znači ali pretpostavljam da će biti i poništena ako bilo ko drugi otvori telefon sem ovlašćenog servisa.

p.s. prvi put mi Google now i kontrola glasom ima nekog smisla i praktičnu primenu :) ...

Jel neki fleshnuo dorimanx 6.1 na g3 1.2? Kako je sa baterijom?

Ja, za sada je ok ne primećujem da je gora baterija - videćemo ;)

Zvuk je odličan, kao što neko reče, jer uvek ubacuje zadnje drajvere - kako za audio tako i za druge stvari ...

Kod:
Kernel 6.1

*Updated LINARO 2014.07 toolchain for kernel building, personally compiled by me.
*Updated with patch 3.4.99 from main stream.
*Updated Qseecom driver from CAF, responsible for secure communication from ROM to Kernel.
*Updated Crypto driver. faster and with less bugs! 
*[COLOR="#FF0000"][B]Major update for USB Audio driver.[/B]
*[B]Merged major update for sound driver from CAF and Nexus 5,
now we have high performance hardware decoding support!
and that help to reduce CPU usage when playing super heavy sound files!
for example i can play FLAC 192khz/24bit file (350mb just 9:00min) 
and when screen is OFF, CPU is at 300Mhz one core! 
and playing without any problem! when screen is ON it's jump to higher freqs
but again much less than was.
So playing music now use less power!  and quality is great!
[/B][/COLOR]*Merged new CODEC support for WMA,MP2,ACC via DSP processor.
*Tuned max CPU temp on boot to prevent reboots when CPU is too hot,
for some models / low quality CPU chips.
*Tuned Ondemand GOV to provide balanced power/battery save.
as people reported higher drain. now should be good.
don't expect high score in bench apps, no need to post this junk.
*Tuned Touch Boost driver to provide better performance.
*Merged updates for modem driver.
*Merged updates for BT driver.
*Merged updates for Interactive CPU gov.
*Merged update for reboot code.
*Allowed higher speaker gain in STweaks! up to 15. (use in your own risk!)
*Boot D800 with older INIT till new one will be available from LG.
*Tuned MSM Hotplug to balance performance.
*Added new Button in STweaks under Force fast charge,
it's allow to reset battery fuel gauge, and allow recalibration.
if you think that % that you see is not right, push that button, and it's should
drop/rise or stay as was, than it's OK.
after this allow full charge and discharge. don't play with this button too much.
it's reset battery calibration in kernel.
*Fixed Profiles backup/restore function in STweaks.

Ma nisam ja hteo da kazem da je telefon los,daleko od toga.Malo mi je tesko da se naviknem posle Iphona,prvenstveno zbog velicine i sitnih lagova.Ono sto me najvise nervira sto nema obavestenja na ikonici Vibera ako ima propustena poruka ili poziv.i kamera po slabom svetlu,cini mi se da fokusira po nekoliko sekundi.Inace radi dosta dobro,baterija je pravi monstrum.

Sve što si naveo kao mane je odavno sređeno samo što ti nisi ništa čitao ;)

Npr za obaveštenja imaš https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=en i https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.notifier&hl=en ako ti je baš neophodno.

Za sve ostalo najlakše ti je da instaliraš softver sa LG G3 telefona u vidu ovog roma - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2783192 i nema nikakvih problema ...

Ako negde zapneš slobodno pitaj ovde, uvek ima ljudi koji su spremni da pomognu (naravno prvo pročitaj prvi komentar na ovoj temi) :)

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi,

telefon mi je iskliznuo sa drzaca na motoru prilikom voznje, kad je pao izleteo je iz futrole i razbilo se staklo :( ... Touch mi radi samo u donjem desnom uglu oko 2cm2 povrsine pa se nekako snalazim za pozive, ostalo mrka kapa... Tražim već dva dana po malo al nisam naišao na temi jos uvek da li je neko imao slučaj zamene ekrana? Da li neko ima iskustva sa ovim, u koji servis odneti, kako se krecu cene ako se sve radi kod servisera ili je bolje možda kupiti sa neta (gledao, oko 110e) komplet prednji panel pa preko nekih video tutoriala sam zameniti (alat nije problem).
Telefon je u garanciji operatera, znam da ništa u ovom slučaju ne znači ali pretpostavljam da će biti i poništena ako bilo ko drugi otvori telefon sem ovlašćenog servisa..

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=3817436
post 9932

Zasto meni kad instaliram dorinmax kernel imam osjecaj da telefon lagano zna nekad trzuckati onako bas na milisekundu u tapatalku ili negdje a na stock kernelu ne ?

Pozdrav ljudi,

Telefon je u garanciji operatera, znam da ništa u ovom slučaju ne znači ali pretpostavljam da će biti i poništena ako bilo ko drugi otvori telefon sem ovlašćenog servisa.

p.s. prvi put mi Google now i kontrola glasom ima nekog smisla i praktičnu primenu :) ...

Meni se razbio bukvalno treći dan po kupovini... Tek izašao, odrali mi kožu sa leđa da ga oprave, valjda oko 220e beše. Kao da je to malo, vozali su me 45+ dana iz servisa dok ga nisu zamenili. Hteo sam da im ****m mater svima redom tamo, te za nedelju, za nedelju, opet za nedelju, te evo radi se UPRAVO, pa evo praznici inače bi poslali, pa opet prođe nedelja... Smrdljiva amaterska bezobrazna serviserska *****. Mada sam ja kao probao da reklamiram jer znam devojku koja ovde radi u vipu, kontao sam, oni će barem da ga proslede u servis da se ne vozim za BG samo zbog toga, znao sam da od garancije nema ništa, to se i desilo, ali možda bi pre bilo gotovo da sam sam odneo u servis, tzv Begram.

Ne znam, posto kad stavim na onaj u stweaks powersave ondemand tak nesto onda se to desava, a kad prebacim na peformance ondemand onda fino radi ali imam osjecaj da brze baterija curi i vise se grije. To nikako ne razumijem zasto je stavio

Pa sama imena ti kažu - powersave čuva bateriju ali obori takt i telefon radi sporije možda i secne na nekoj zahtevnijoj aplikaciji ili kada startuješ više njih dok ti na performance on podigne takt i radi brže ali to mora da utiče i na bateriju tako da onda i kraće traje.

*** ne može i jare i pare...

Nemojte stavljati extreme battery u profilima ili sve što vuče za bateriju i neće seckati ili default ostavite ili sledeći onaj koji ide ka performance.

Naravno ako se stavi extreme battery da će da secka telefon, ali dobićeš bolju bateriju. Kao što reče kolega gore ne može i jedno i drugo, jer sve ima svoje mane i prednosti.

Mislim secka i stock kernel.

Naravno treba otići na xda i malo učiti, ovako samo može da se učini telefon sporijim, ako ne znaš šta se podešava. Nije kernel aplikacija. To je srce sistema, zezni jednu stvar i ode sve. Treba čitati, nije to za svakoga.

Poslednja izmena:
Nije to bit nego sto je stavio ta 2 moda, stock kernel to nema i bas zato je glupo sto moramo odabrati. Mislim njegov je kernel i svaka mu cast kako momak radi on pravi po svome tako da.

Nije to bit nego sto je stavio ta 2 moda, stock kernel to nema i bas zato je glupo sto moramo odabrati. Mislim njegov je kernel i svaka mu cast kako momak radi on pravi po svome tako da.

Zašto moraš da biraš samo između ta dva? Zar nema i default koji je izbalansiran po pitanju baterije i performansi?

Ne. Ima dva moda pogledaj pa ces vidjeti, po meni bespotrebno ali sto je tu je.

Znate mozda kako da stavim u stweaks da temperature budu kao na stocku ?

Pozdrav ljudi. Istice mi ugovor za par meseci, gledam koji telefon da pazarim. Nisam u varijanti da mora da bude zadnji flag ship, ipak mislim da mogu da napravim dobar iskorak u poredjenju na moj trenutni telefon za manje para (trenutno koristim HTC one x, koji radi bez problema - dobice ga moja sestra). Par pitanja:

Da li mislite da je G2 dovoljan skok ako dolazim sa one x-a ili ipak trebam da predjem na G3/S5 generaciju da bih osetio veliku razliku?

Da li trebam da sacekam kraj godine u slucaju da cene za G2 padnu dodatno preko plana? (kada se G3 malo ustali). Dobar dil mi je vazniji od par dodatnih meseci cekanja.

Unapred zahvalan na svim misljenjima.

@Nikola1994, hvala za poređenje. Google Camera najbolja, Pro 2 bolja od G3. Ovaj LG definitivno zezne softver.

Pro g2 bi trebala biti najbolja. Tj koriste iste libove tako da..sve je u postprocesiranju

Pozdrav ljudi. Istice mi ugovor za par meseci, gledam koji telefon da pazarim. Nisam u varijanti da mora da bude zadnji flag ship, ipak mislim da mogu da napravim dobar iskorak u poredjenju na moj trenutni telefon za manje para (trenutno koristim HTC one x, koji radi bez problema - dobice ga moja sestra). Par pitanja:

Da li mislite da je G2 dovoljan skok ako dolazim sa one x-a ili ipak trebam da predjem na G3/S5 generaciju da bih osetio veliku razliku?

Da li trebam da sacekam kraj godine u slucaju da cene za G2 padnu dodatno preko plana? (kada se G3 malo ustali). Dobar dil mi je vazniji od par dodatnih meseci cekanja.

To bi bio dramatičan skok. Imao sam One X i onda prešao na G2. Razlika je ogromna u svakom pogledu - baterija, ekran, brzina u radu, kamera...ma bukvalno sve.

Ja sam prešao sa LG O4X koji ima isti hardver kao One X (osim što ima veću bateriju) i razlika je ogromna u svakom mogućem pogledu. Naravno, ako uzimaš na paket bolje idi na G3, razlika je još veća, dok je na oglasima prevelika razlika u ceni između ovogodišnjih flagšipa i G2. Ako ti nije prevelik, možda je preko oglasa još bolja solucija G Pro 2, on košta oko 320e sad

Nazad
Vrh Dno