Šta je novo?

LG G2

Proveri da je u settings > general > gestures > knock on uključen.
Isto tamo uradi sensor calibration.
Proveri da li ti radi proximity senzor, povezan je sa knock otključavanjem, kad se prekrije knock on ne radi.

Sve gore navedeno sam probao, proximity senzor radi (testirano i preko aplikacija sa playstore-a). Iskljucivao sam knock on u opcijama i odradio kalibraciju, kada je knock on iskljucen onda ne mogu ni da ugasim ekran preko double tap-a. Otisao sam dotle da sam cak flesovao i originalni 4.4.2 KDZ fajl i resetovao na fabricka podesavanja sto mi i dalje nije resilo problem...

Probaj da ga vratis na 4.2.2,mozda to resi problem.
I obavezno factory reset kad se vratis na jb.

Trebas odraditi kalibraciju

Go to Settings > General > Gestures and try Motion sensor calibration. This might improve it.

@digitaltrends

Jos je nesto bilo u skrivenom meniju..

Napisao sam vec da sam tu kalibraciju odradio 2-3 puta i nije mi resilo problem

Ja jedino što sam primetio nakon rutovanja je to da po neki put pri otključavanju zabode i ne upali ekran već samo LED svetli.Nakon ponovnog tapa upali ekran...Tako da je mooožda do toga.

nije do toga, telefon uopste ne registruje douple tap i LED indikacija se ne pali - mrtav je. Moguce ga je upaliti samo na power dugme

Pozz,jučer se nisam stigao javiti ali evo me danas.nakon svih upita i objašnjenja ipak sam skupio hrabrosti i rootao uredan na 4.4.2. Sve je prošlo sa cmd ukucavanjem u roku 2minute,custom recovery nisam ipak ubacivao
zato sto ce izaći i novi update za knock code pa neću da stavljam custom romove.ionakoo mi je trebao root da aktiviran greenify donate i xposed te zamrznem bloat pa ako kome treba dobra vam je i aplikacija systemcleanup.i da jedan upit za smanjivanje nav bar tipki Jel ima kakav mod bez recoverya tj dal se može sa g2 xposed to riješiti.hvala svima

Poslednja izmena:
Sve gore navedeno sam probao, proximity senzor radi (testirano i preko aplikacija sa playstore-a). Iskljucivao sam knock on u opcijama i odradio kalibraciju, kada je knock on iskljucen onda ne mogu ni da ugasim ekran preko double tap-a. Otisao sam dotle da sam cak flesovao i originalni 4.4.2 KDZ fajl i resetovao na fabricka podesavanja sto mi i dalje nije resilo problem...

Instaliraj neki custom kernel, možda je u njemu problem, mada ako si kdz ubacio, ubacio si i stock kernel, koji bi trebalo da radi.

Ako već nisi uradi hard reset nakon instalacije roma (vol- + power dok se ne pojavi lg logo, pustiš power (vol- i dalje držiš), pritisneš power ponovo dok se ne pojavi reset displej. Mislim da briše i podatke sa kartice...

Been there, done that :) Sve je vec probano osim da se vratim na 4.2.2 sto cu mozda i uraditi za vikend. Meni ipak ovde mirise da je hardverski kvar u pitanju...

Pozz,jučer se nisam stigao javiti ali evo me danas.nakon svih upita i objašnjenja ipak sam skupio hrabrosti i rootao uredan na 4.4.2. Sve je prošlo sa cmd ukucavanjem u roku 2minute,custom recovery nisam ipak ubacivao
zato sto ce izaći i novi update za knock code pa neću da stavljam custom romove.ionakoo mi je trebao root da aktiviran greenify donate i xposed te zamrznem bloat pa ako kome treba dobra vam je i aplikacija systemcleanup.i da jedan upit za smanjivanje nav bar tipki Jel ima kakav mod bez recoverya tj dal se može sa g2 xposed to riješiti.hvala svima

Kako radi telefon sa g2 xposed? Imas li restarta? Ja se mislim,tacnije me strah da ne zavrsim na bootloop :( ja sam mu sve stvari sto me volim od lg makao,ne znam da nisam.sta zeznuo,mozda sam ih samo trebao zamrznuti..

Sta bi hardverski moglo biti ?

Ili ti nije dobar baseband, deasva se nekima da nece rotacija ili nesto trece.

Njemu je isto svajpao ti ili kuckao.

kernel takodjer moze biti ali ako je stock onda ok.

Probaj 4.2.2 pa onda upgrade.

Upravo tako..ja koliko sam se mogao informisati knock on je iskljucivo softverski odradjen..meni kad je sistem zaribao bio mojom greskom prije 2 dana, nije htio da mi radi knock off, kao ni otkljucavanje , al knock on je radio normalno..posle flesha i hard reseta je sve normalno proradilo..

Kako radi telefon sa g2 xposed? Imas li restarta? Ja se mislim,tacnije me strah da ne zavrsim na bootloop :( ja sam mu sve stvari sto me volim od lg makao,ne znam da nisam.sta zeznuo,mozda sam ih samo trebao zamrznuti..
Evo provjereno sa rc3 sa xda znaci još nije službeni update aplikacije sve radi za 10-tlu,nav bar tipke tj smanjivanje,mijenjanje boja,status bar radi bez problema,niti jedan bootloop ili crash nisam imao slobodno ga Skini al bas sa xda nemoj iz play stora.ja sam također maknuo mnogo toga a s obzirom da imam i greenify donate aktiviran sve ide po spagi jedino mi je sada vidjeti kako diše baterija al to cu znati nakon par punjenja jer sam bio nakon roota hard deset napravio i sve namjestio po svom gustu..

Evo provjereno sa rc3 sa xda znaci još nije službeni update aplikacije sve radi za 10-tlu,nav bar tipke tj smanjivanje,mijenjanje boja,status bar radi bez problema,niti jedan bootloop ili crash nisam imao slobodno ga Skini al bas sa xda nemoj iz play stora.ja sam također maknuo mnogo toga a s obzirom da imam i greenify donate aktiviran sve ide po spagi jedino mi je sada vidjeti kako diše baterija al to cu znati nakon par punjenja jer sam bio nakon roota hard deset napravio i sve namjestio po svom gustu..

Imas li link? Ja sam ovaj skinuo sa marketa al sam dosao do upozoronje za bootloop kad treba da se instalira framewoork..

Poslednja izmena:

Zadna beta verzija G2 Xposed aplikacije uvek ovde - https://drive.google.com/folderview?id=0B1DkkdNkAnSIODlteFFKTEtBZm8&usp=sharing

Juče instalirao Need for Speed Most Wanted - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.games.nfs13_row i radi savršeno glatko i bez seckanja, a čini mi se da je neko ovde u temi pre pričao kako ima problem ...

Uglavnom sve radi super samo me zanima kako da uklonim navigation bar tako da igra bude full screen ?
Ja za full screen koristim auto hide soft keys aplikaciju..kad hocu da igram naravno,jer dok je upaljena nesto se ne slaze sa weather widgetom..

Ja za full screen koristim auto hide soft keys aplikaciju..kad hocu da igram naravno,jer dok je upaljena nesto se ne slaze sa weather widgetom..

Znam za to ali mora da ima neko bolje rešenje :)

Ako igra nema tu opciju, ne možeš skloniti. Jedino ako imaš root, postoje aplikacije koje sakrivaju.

Imam root naravno i osim ove aplikacije - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gmd.hidesoftkeys ne znam ni jednu koja radi ok ...
Ali mi se ne instalira, pa isključuje-uključuje kada mi treba full screen ...

Poslednja izmena:

Sve je radilo normalno do juce, bio sam na CloodyProII 1.2 ROM-u i doubple tap je otkazao u toku dana. Prvo sto mi je palo na pamet je da flesujem stock kernel (modovan sa stari baseband naravno) i nije urodilo plodom. Nakon toga sam flesovao isti rom ispocetka i posle toga skinuo CloudyStock 1.3 na kom takodje nije radio double tap. Sinoc sam lepo preko LG flash tool-a stavio 4.4.2 KDZ i naravno odradio factory reset (kombinacija power i vol dugmica) i knock on mi ne radi. Ostaje mi jos samo ta opcija da vratim 4.2.2 mada ne verujem da ce i to resiti problem. Napominjem da sam sam u zadnjih par meseci x puta radio vracanje na stock 4.2.2 i ubacivao razne verzije KitKat romova od kad su procurele prve verzije i nikakav problem nisam imao nikada ni sa jednim senzorom niti sa knock on funkcijom.

Kuzim sta govoris. Nema ni meni smisla. To je obicni program koji prati udaljenost objekta od senzora i ako je jako jako blizu(znaci da je u dzepu, torbi itd - onda ne dopusta knock on.

kucaj u dialer 3845#*802#

idi na HW DEVICE TEST

dolje na alc proximity test

Nek je upaljen auto brightness mode

Ispod ti pise light: meni je recimo u polumracnoj sobi 31 a proximiti: FAR

evo stavim ruku iznad senzora na 4.5 - 4.7 cm visine, tad se pali NEAR, znaci tad ne bi trebao raditi knock on.

Probaj u tom meniju upaliti "Enable proximity wakelock" i reboot.

Možda je senzor oštećen. Da li kada razgovaraš gasi ekran ili ne?

Radi mi proximity senso, ali knock on ne radi :( Probao sam i da ukljucim "Enable proximity wakelock" i nista...

Da nebu bilo zabune ja sam ovaj koristio xposed jer je stabilniji od onoga drugoga trenutno.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2549923

Pozz

Predpostavljam da koristis placenu verziju,jer u suprotnom ima.samo 2/3 mogucnosti..sat i jos po nesto..

Ako imas vremena vrati na 4.2.2 pa javi jel radi. KDZ metoda da sve pregazi. Obavezno iza toga factory reset

Predpostavljam da koristis placenu verziju,jer u suprotnom ima.samo 2/3 mogucnosti..sat i jos po nesto..
Istina nitro koristim placenu verziju,ali neksko iako manje opcija ima dosta ljudi na xda govori da je na 4.4.2 trenutno stabilniji bez crasha i bootloopa sto neznaci da ce novi update g2 xposed biti i dalje losiji kad prepravi te neke greskice :)

Nazad
Vrh Dno