Šta je novo?

LG G2

Pazi, bela na N5 je bolja, G2 ima malo hladniji prikaz (blue tint) ali ne kao amoled, naravno. Ja stvarno gotivim jako osvetljenje na displejima ali i pored toga mislim da G2 nema ni najmanji problem sa osvetljenjem, samo mora lepo da se podesi jer je auto mod krs i sve ispod 60% tamnije od ostalih lcd na istom osvetljenju. Ako neko misli da je to jedini razlog da preskoci G2/kupi N5.. u zescoj je zabludi.

Nego cisto da se razumemo, nemam nameru da branim G2, cak nikada ne bih kupio taj fon i ako mislim da je odlican (jednostavno nije za mene i neke stvari mi se ne svidjaju) ali realno taj ekran itekako moze da ''sprzi oci'' ;)

Poslednja izmena:
Nemora da znaci da svaki g2 i svaki n5 ima isti displej. Ja sam drzao 3 originalna optimusa g i na svakom od njih je bio različit ekran i različit tonalitet boja. Jedan je imao jarku plavu, drugi blagu itd. da ne zalazim u detalje.

Moguce je i to.. samo da ih ne tuzi sony za povredu autorskih prava za lutriju sa displejima :d :d

Mislim da ovaj G2 ima neki sugavi screen protector, to se vidi na ovoj slici:
10704193846_91b1285ed9_b.jpg

Prema slikama sa drugih sajtova razlika nije ovako velika:
Google-Nexus-5-vs-LG-G2-013-screen.jpg

Google-Nexus-5-vs-LG-G2-014-screen.jpg

g2-n5-4.JPG

U sustini oba displeja su odlicna, G2 je malo veci, ima bolju crnu i uglove gledanja, N5 je za nijansu svetliji, ima malo bolju belu i manje saturisane boje. Cista stvar ukusa.

Ubaciš dorimanx ili neki drugi custom kernel, pa se srede boje kako god tebi odgovara. Možda neko voli hladnije, neko toplije. Ko da je to važno, ali ko će drugi nego Loznica da trabunja i poredi po ko zna koji put Nexus 5. Toliko mu je dobar da ga je prodao.

Aj djilko ne drami,vidis da sam uzeo g2 na kraju :) 365e 2god telenor bela varijanta. Ja sam prvi otvorio kutiju a serijski krece sa 401

Poslednja izmena:
Vratićeš se ti kad tad, nije sve u bateriji i sitnim felerima :)

Verovatno.. ako nista mocicu da ga menjam za n5 glavu za glavu..

skinuo sam danas silikon sa telefona. generalno mi je odluka da ga oblacim u silikon samo kod kuce. Ljudi moji, kako ovo krcka. imam utisak da cu ga polomiti ako ga malo jace stisnem na uvo...

Ne znam ko je blesav. Ja bih ti tražio 50 € doplate :D

A mora mu nadje mane
Stvarno Loznica,sta ti to pokusavas da odradis?

Poslednja izmena:
Pa jedino to
Gledam na svakom sajtu se najde neko ko to radi,i to za vecinu modela ,ili je to loznica izivljava se:)

Dobro ljudi.. pricao out of the box osecaj.. tu ga n5 jede a verovatno i n4.. to nije tesko priznati. Za romove ima vremena

Pa valjda je normalno da nista ne moze da parira Nexusu zato sto je ono tamo ogoljeno, a ovde ima 2 giga bloat-a? Mislim pricati iznova o tome je suvisno, kao da niko to ne zna. Opet ako hoces tu brzinu stavices neki AOSP ili otici na Nexus i tu se svaka prica zavrsava sa Nexusom vs ostali bloat-ovani uredjaji.

Pravda za loznicu :d Ne vidim zašto bi čovek kupio G2 i posle ga namerno kritikovao i tražio dlaku u jajetu...

Zašto bi od G2 pravio Nexus kada je već imao Nexus? Ne vidim poentu...

Loznici je dosadno previse... A savrsen fon izgleda ne postoji jos... Evo ovaj One mini, lepo, super, sve mi radi... Na G2 su brze neke stvari ali necu se ubijem sada zbog toga... Cilj je probati sto vise i napraviti kompromis :D

phobiazzz ti si ludji od mene :D utiske javljam za par dana,posla ruta i raznih zezancija. na prvu loptu beli g2 je ozbiljno lep telefon i ovaj ir blester je stvarno kul stvar. mada je pitanje koliko cu ga koristiti,videcemo

Pitanje, na pitanje... Zasto postoje onda GPE uredjaji? I isti odgovor: Ne vidim poentu.

Odgovoriću ti. Zato što je ljudima više muka od užasnih interfejsa kao što su TouchWiz ili Optimus UI, koji donose mnogo više štete u vidu bloata nego korisnih stvari...

Pozdrav vlasnicima G2-ojke.

Ovih dana se mnogo spekulise oko kit kat update-a za Evropsko trziste. Neki pricaju do kraja januara,neki do polovine februara,a znam da je krajnja solucija kraj marta. Ima li nekih konkretnih nagovestaja? Kolko sam do sada procitao,a to je 50 poslednjih stranica,video sam da clan Djilkos krajem meseca treba da testira beta 4.4 update,pa kada se to desi,neka iznese utiske :D

Djilkos, aj stavi taj link kada ga dobijes, da ga i ja flesnen na betu :)

nisam siguran da je ovo merenje istinito.. posto je lik sto mi prodavao mob imao g2 i na max brajtnes vidno je nexus bio svetlji. neka proveri neko ko ima u blizini i g2 i n5 pa neka kaze.

i bio sam upravu.. po phone areni na 100 procenta g2 izvlaci 438 a n5 485 nitsa

Pogledajte prilog 133845

Ovo poredjenje sa phonearene nama bas nikakve veze sa realnoscu. Moguce da neki uredjaj tako detektuje osvetljenje i boje, ali ljudsko oko je naravno najrealnije i ono sto trebamo uzeti kao merilo. Primera radi po ovom testu Xperia Z1 ima jaci Brightness od G2? Mozda na papiru i po njihovim testovima... Drugar skoro uzeo Z1, bas sam upredjivao ekran sa mojim G2. Boje su blago realnije na Z1, moguce zato sto vise vuce ka toplijim tonovima, dok G2 vise ide ka hladnijim. Pa deluje da bela blago vuce na zutu kod Z1, dok bela na G2 vuce malo na amoled plavu. Sto se tice crne, tu je g2 malo bolji. Dok kod osvetljenja, e tu je g2 bio bas uocljivo jaci kada se oba postave na 100%. Za sve ovo smo se slozili drugar koji ima Z1 i ja koji posedujem G2. Kada uzmete oba fona, pa pogledate sa objektivne strane tek onda mozete videti razliku u osvetljenju i prikazu boja. N5 jos nisam video, kako bi mogao da uporedim.

^ pa postoji nekoliko panela na Z1, od ispranih starih do odlicnih ali sa slabijim uglovima gledanja, ovaj je recimo najbolji koji postoji na Z1 i prema gsm arena podacima osvetljenje je slabije od G2 ali pored ovog postoje jos 2-3 panela ako se dobro secam http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z1-review-987p3.php

Hocu da kazem da je moguce da je PA na testu mozda imala primerak sa nekim drugim panelom pa su napisali da je osvetljenje jace od G2 mada sumnjam da bilo koji od tih Z1 panela svetli vise od 670 nitsa.

A samo ko nije video G2 displej moze da prica da je osvetljenje slabo, daleko od toga, to je jedan od displeja sa najjacim osvetljenjem samo je iz nekog razloga tako podesen da ne ''sija'' mnogo do 60%, sve preko toga postepeno przi oci :)

E jedino ako postoji neka displej lutrija i na G2..

Poslednja izmena:
Da li na ovom telefonu ima opcija 2g samo,a ne da on seta izmedju 3g i 2g?

Da se zahvalim vojkanu na kesu za otkljucavanje ! ziv bio i puno para iskopao na majningu !! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno