Šta je novo?

LG G2

Naravno da ih ima, kao i svaki drugi uredjaj. Ali je fora što je bolji od bilo kog prenosnog uredjaja koji sam koristio, pa samim tim su mi sve mane nekako sitne. Nekad zna da se uspori, sto sa vanila Android nije slucaj, ali su to retke situacije(mada kad sad razmislim dešavalo mi se to i na N4 kad je vezano za SwiftKey)

dobro swiftkey baguje svigde, ovako kada se stavi neki krsten home launcher kao sto su nova i apex onda je i na homescreen i app drawer brz ko munja tako da ostaju samo bagovite aplikacije

Već znam redosled mana po hsv-u:
1. glossy plastika pozadi numero uno, duo, tre...
5. dugmići (držao u rukama desetak minuta pa nije stigao da se navikne)
6. veličina (xperia arc s mnogo manja fizički)
7. bloat
8. probao kameru, fps zeza po mraku

Videćemo šta će doneti Kitkat, što se mene tiče ako srede tih par softverskih bubica ja prezadovoljan pošto sam se na veličinu navikao, dugmiće isto, sa lg bloat softverom može da se živi, jedino me taj pad fpsa nervira a glossy sam rešio silikonom.

Djilkosh opet pokazuje da je hipster... jer samo bi hipster ovo zamenio sa ajfon 5 sa malim ekrančićem :D

Poslednja izmena:
napada na hsv-a bez razloga :D a djilko mozda ceka n5 a ne jabuku 5s :)
edit: tek sada vidim da je pisao na prethodnoj strani.. :)

da ne bude totalni off,ako ne nabavim n5 rado cu juriti ovaj g2.. vrh telefon

Već znam redosled mana po hsv-u:
1. glossy plastika pozadi numero uno, duo, tre...
5. dugmići (držao u rukama desetak minuta pa nije stigao da se navikne)
6. veličina (xperia arc s mnogo manja fizički)
7. bloat
8. probao kameru, fps zeza po mraku

Videćemo šta će doneti Kitkat, što se mene tiče ako srede tih par softverskih bubica ja prezadovoljan pošto sam se na veličinu navikao, dugmiće isto, sa lg bloat softverom može da se živi, jedino me taj pad fpsa nervira a glossy sam rešio silikonom.

Djilkosh opet pokazuje da je hipster... jer samo bi hipster ovo zamenio sa ajfon 5 sa malim ekrančićem :D

1. Posto sam bio miljenik Sammy-a meni bas ne smeta ta plastika.
2. Trebace duzi period da se navikne, jednostavno palac ima stalno da pritiska bok
3. Velicina odlicna
4. Ima manje bloata nego Sammy (a i nije tesko njih pobediti :d)
5. Eh jedino kamera, rak rana

Greska dragi moj, nije iPhone 5, nego 5s i to gold :p

Ako iko ima vremena i zivaca da proveri ili mozda vec jeste...interesuje me koliki je SOT kada se tel koristi iskljucivo za filmove;znaci tel u 2g modu, gprs on, wifi i sve ostalo off?!

E pa sad koje filmove? 480p, 720p, 1080p? Koje osvetljenje? Sve zavisi sta i kako... A i imas test na GSM areni koliko moze da izvuce da gledas video sadrzaj.

1. Posto sam bio miljenik Sammy-a meni bas ne smeta ta plastika.
2. Trebace duzi period da se navikne, jednostavno palac ima stalno da pritiska bok
3. Velicina odlicna
4. Ima manje bloata nego Sammy (a i nije tesko njih pobediti :d)
5. Eh jedino kamera, rak rana

Greska dragi moj, nije iPhone 5, nego 5s i to gold :p

vecina bloata se odmah moze da unistal ili barem disable
a zakljucavanje/otkljucavanje preko tapkanja na ekran je veoma korisno i u praksi radi odlicno

E pa sad koje filmove? 480p, 720p, 1080p? Koje osvetljenje? Sve zavisi sta i kako... A i imas test na GSM areni koliko moze da izvuce da gledas video sadrzaj.

720p recimo i osvetljenje na pola. Ti na gsm areni nisu normalni; pisao sam im par puta da mi objasne kako tel koji ima sva tri vremena niza od nekog drugog moze da ima veci endurance rejting al odgovor ne dobih nikada!! I ako se dobro secam oni testiraju u airplane modu a to mi ne odgovara.

720p recimo i osvetljenje na pola. Ti na gsm areni nisu normalni; pisao sam im par puta da mi objasne kako tel koji ima sva tri vremena niza od nekog drugog moze da ima veci endurance rejting al odgovor ne dobih nikada!! I ako se dobro secam oni testiraju u airplane modu a to mi ne odgovara.

Kontam da bi mogao jedno 5-6 sati da izdrzi. Ovo mi je onako laicka procena ;)

Pa jedan troši više u idle od drugog...
Ne znam šta ti znači brojka koju negde vidiš kad na nju utiče milion faktora, gledaj te testove kao relativan odnos i pronađi neki telefon za koji imaš lično iskustvo pa na osnovu njega oceni za ostale...

da bi neki benchmark prikazao najrealniji rezultat jel potrebno osim reboota uredjaja i ciscenje cache-a i sl?

Skineš screen off and lock i nova prime i onda za double tap gesture u novi podesiš app/screen off

Znaš li kako zakljucavanje na double tap da namestim na Nova Launcheru?

U nova launcheru zaključavanje radi na dupli tap na status bar, ne može bilo gde kao ma starom launcheru, osim ako ne odradis ovo sto ti je vojkan predložio.

Poslednja izmena:
da li je silikon dovoljna zastita za njega? razmisljam se da porucim spigen slim armor sa ebay-a.

Šta vi mislite, ima li nekih većih razlika u odnosu na alcatel idol x? Po specifikacijama bi se reklo da su tu negde (samo kažem, možda iz vašeg ugla i nisu :)) Bolja baterija ako ništa drugo. Sa alcatelom 997 sam prezadovoljan tako da bi mi ovaj idol x dobro došao kao zamena u neko skorije vreme, a činjenica je da mu je i cena skoro duplo jeftinija nego kod G2. Više pitam informaciono nego da sam u nekoj dilemi koji da kupim. Mada ko zna, ionako bih uzimao preko telekom boxa. Ovaj G2 kao imaju (imaće ga) dok idola još nema.

^ Ako si ti zadovoljan sa telefonom koga trenutno imaš, ne znam zašto bi ga menjao?

Razlike su dosta velike, ali ako ti 997 odradjuje posao, a apetiti nisu veliki i nisi sad neki lik koji zeli da ima telefon koji je ovako specs high, onda ce ti prijati i prelaz na Idol X.

Pa recimo da ga ustupim ženi a ja da se ponovim :) Inače, volim ekrane sa većom dijagonalom, svidela su mi se oba modela ali skup je G2 u odnosu na idol x koji mi je dosta pristupačniji a i sviđa mi se se na izgled.

Do pre neki dan sam planirao Note 3 iskljucivo zbog trajanja baterije i pregledam malo testove i vidim da ko god je testirao G2 vs Note 3 - G2 je izasao kao pobednik i to ne za malo, nego lepo pobedjuje Note 3. Meni je to da kazemo najbitnija stvar kod smartfona.

Pa recimo da ga ustupim ženi a ja da se ponovim :) Inače, volim ekrane sa većom dijagonalom, svidela su mi se oba modela ali skup je G2 u odnosu na idol x koji mi je dosta pristupačniji a i sviđa mi se se na izgled.
Idol X je ok telefon.
Bolji je g2 naravno, samo da li opravdava razliku u ceni to vec zavisi od osobe do osobe.

Do pre neki dan sam planirao Note 3 iskljucivo zbog trajanja baterije i pregledam malo testove i vidim da ko god je testirao G2 vs Note 3 - G2 je izasao kao pobednik i to ne za malo, nego lepo pobedjuje Note 3. Meni je to da kazemo najbitnija stvar kod smartfona.

tu su negde n3 i g2 po snazi baterije ... defitivno mnogo jace baterije od obicnih smart telefona (naravno i napredniji SOC koji je sigurno efikasniji sto se potrosnje tice).
Vrlo lako se oseti u realnom radu preko dana da je baterija zverka :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno