Šta je novo?

LG G2

Od One-a su svi bolji, od S4 i od 5s sigurno ne.

Ako su imali americki model onda nisu imali problema sa kamerom koliko sam istrazio to, dok international D802 ima problem.

E sad international D802 nema problem sa touch screen-om (kacio sam pre par strana) dok americki modeli imaju.

Koji god da izaberes imaces problem :d

Ja lepo rekoh, moje kratkoročno iskustvo uzmite sa rezervom. Moje potrebe će svakako ispuniti jer ne fotkam puno i ne zahtevam ne znam kakav kvalitet... Imam Nikon D5100 i 18-105 i meni dosta za neke ozbiljnije varijante. :)

Edit: Đilkoš, jesi ti to tvoj konačno raspakovao? :p

Poslednja izmena:
Pa sto ne kupi covece onda HTC One kad ti kamera nije toliko bitna? ;) Imao bi po meni najlepsi android telefon.

Malo me iritira tastatura sa malom razmaknicom, mislim da su dugmići manji od onih na S3, no tastatura kontam može da se promeni, instalira druga i sl. Lupam stalno , i . umesto razmaka, mada to mi se dešavalo i na S3. Jel mogu da se uklone oni brojevi gore, zarad većih ostalih tastera? Probaću i sam kasnije.

Meni bas odgovaraju brojevi :)

Izbacujes ih ovde :

LG keyboard -> Additional

y5esyryb.jpg

Meni odgovara Hackers keyboard :)

Poslednja izmena:
odlicno je sto preko lgcamera stvarno moze da se namesti da sljaka lepo.... nocu su odlicni fps, vrhunski je.... samo fokus ide malo pred nazad (brljavi) al moze da se fiksira na beskonacno i ok! jos da srede da ISO radi na auto modu odlicno, cim prebacis na 1600 krene da secka, tj da muti.... onda moras expo. comp na -5 ... verovatno ce to da poprave.... inace preko dana i to, stvarno je odlicno....kad je fokus fixiran i dosta svetla 60fps leti..... kazem da meni S3 (bar moj primerak) radi pouzdanije.... sve u svemu G2 mi je mnogo bolji telefon, bas mi se dopada... sredice oni sve sto nije dobro, moraju..... ozbiljan je to telefon!

Pa sto ne kupi covece onda HTC One kad ti kamera nije toliko bitna? ;) Imao bi po meni najlepsi android telefon.

Slažem se da je one najlepši, razmatrao sam i njega, međutim nisu ga nešto nahvalili po nekim revjuovima, baterija mu se koliko čujem, raspada, a ona mi je jedna od najbitnijih stavki.. Pri tom, košta cca oko 20.000 više, samo...

Ali pre svega toga, nije mi cilj da imam najlepši, već naj odnos cena kvalitet, a g2 je rekao bih u toj kategoriji bez konkurencije...

Nahuskao sam drugara da uzme telefon (da bi imao vremena da se duze igram sa istim naravno ;) ) i zadnja dva dana se ja vise igram sa njim nego on :) uzeo je u telenoru btw

Ukratko telefon je impresivan u prakticno svakom pogledu.

Ovo mu je prvi smart telefon, i juce razgovaramo a on kaze : "vec mi je baterija na 61%". Ja uzmem i pogledam ... 4 sata screen on time od 100% bez punjenja na 50% brightness sa viberom hangoutsom sync data 3g watsup i jedno 40 aplikacija koje sam mu vec nabacio (jedino sam mu iskljucio lokaciju i google now).
Jednom recju baterija je brutalna.
Takodje telefon leti, iako ima optimus UI koji je skoro kao touch wiz bloatovan.

Slusalice koje dolaze uz telefon su veoma dobre, definitivno nisu za bacanje osim ako nemate bas neke skupe slusalice.

Naravno ubedljivo najbolja stvar na telefonu je ekran, na ovome gledati video za razliku od vecine drugih telefona je uzivanje. Sto verovatno samo jos note serija moze da pruzi.

Ono sto je isto veoma dobro jeste da telefon uopste nije glomazan. Ko je drzao S3 (nije bas isti ali pruza taj osecaj u ruci, malo je tanji malo siri i mrvicu duzi) /S4 (prakticno isti) to je ta velicina, veoma lepo lezi u ruci i nije tezak uopste. Ono sto je naravno super jeste da je ekran veci i ima vecu procentualnu pokrivenost lica telefona sto ostavlja dobar utisak.

Knock on za otkljucavanje telefona je veoma korisna mogucnost u praksi, posto se ja za dva dana nisam navikao da ga zakljucavam i otkljucavam na zadne dugmice. Za ovo racunam da treba da prodje period privikavanja ako je neko vec koristio android. Drugar nije koristio ranije tako da je njemu sasvim ok.
Usput osrednja kolicina bloatwarea je prisutna, mada vecina moze da se uninstalira. Na verziji telefona sa 16gb memorijom, samo 10gb je po default slobodno za korisnika.

Kamera je bolja od bilo kog drugog androida ali naravno ipak je samo smartphone kamera, slike kada je suncan dan su veoma dobre, kada je oblacno osetno losije. Dok su nocu prilicno lose. U zatvorenom prostoru pod svetlom sijalice su iznenadjujuce dobre uporedio sam sa par telefona i prilicno su lepo ispale slike (mora rucno da se podesava ISO i slicne stavke).

Jedina od stvari koja me nervira jeste da kada se instalira nova launcher on screen buttons ne mogu vise da budu transparentni sto je wtf i dosta ruzno izgleda. Takodje Lg logo na dnu lica telefona zna da zbuni pa ja recimo non stop okrecem telefon naopako :)

Postoji tu jos malih zackoljica, problemi sa instaliciom USB drivera na WIN7 itd ... nista generalno direktno vezano sa samim telefonom.

Poslednja izmena:
Postoji tu jos malih zackoljica, problemi sa instaliciom USB drivera na WIN7 itd ... nista generalno direktno vezano sa samim telefonom.

Od kako sam ga kupio nisam instalirao drajvere :) , fajlove prebacujem preko wifi-a ili foldersyn-a.

Da nemamo problema sa time nego sa update serverom preko pc suite

Jedina od stvari koja me nervira jeste da kada se instalira nova launcher on screen buttons ne mogu vise da budu transparentni sto je wtf i dosta ruzno izgleda. Takodje Lg logo na dnu lica telefona zna da zbuni pa ja recimo non stop okrecem telefon naopako :)

Probaj poslednju beta verziju Nove, sa njom ja imam providan status bar i onscreen dugmiće na N7

Sa njom se ne mora imati KitKat za tu transparenciju?

Ovo je prvi telefon na kome google servisi i android sistem jedu vise baterije od ekrana....na kraju dana cak i sa 4-4,5h ekrana to je i dalje svega 20-25%. mada i baterija mi dosta varira, nekada opusteno 4,5h sa max osvetljenjem, nekada 'samo' 3h. nesto mi smrdi ovde

Ovo je prvi telefon na kome google servisi i android sistem jedu vise baterije od ekrana....na kraju dana cak i sa 4-4,5h ekrana to je i dalje svega 20-25%. mada i baterija mi dosta varira, nekada opusteno 4,5h sa max osvetljenjem, nekada 'samo' 3h. nesto mi smrdi ovde

Nije prvi, na skoro svakom LG telefonu je tako zato što su menjali aplikaciju za praćenje potrošnje. Skoro nikad ekran nije na vrhu liste potrošača

Na Nexusu nije ali on i nema LG softver, zato i baterija drzi 4,5 SOT na KitKat-u. Mogu da zamislim koliko ce drzati na G2 ako naprave neki ozbiljniji ROM koji se bazira na 4.4

Poslednja izmena:
Telefon je vrh , lepo je odrađen veoma elegantan i vrhunske karakteristike , koristi micro karticu , baterija je u sklopu kućišta

Da li bi neko mogao da mi kaze nesto o jacini zvuka kad se pusti muzika..... danas sam isprobavao u VIP-u i G2 i S4... pustao isti fajl... delovalo mi je da S4 ima neupordivo jaci zvuk na max. volume. ? A drugo , meni jos mnogo bitnije... kvalitet zvuka ksnimka snimljenog mikrofonom G2 , sto sa video sto bez njega... citao sam po nekim forumima da ima neki underwater zvuk na snimku ?!

Poslednja izmena:
Da , pustao sam na max u poslovnici , al je bila guzva i niko nije ni skontao :d , medjutim , kad sam pojacao na G2 bilo je onako , sta ja znam , dok na S4 , sam pojacao i smesta smanjio jer je bas odirao :).. Planiram da uzmem G2 , a S4 mi se ne dopada , sto zbog boja , sto zbog bateri lajfa... Meni recimo low loght cam nista ne znaci al snimanje zvuka i glasnost zvucnika da.

Vrh Dno