Šta je novo?

LG G2

Kida,ja sam brickovao telefon pre nekih mesec dana,i uspesno ga povratio u zivot za 5 min preko srk tool-a. Takodje nisam mogao ni u download mode,ni u recovery. Ako se nisi snasao,javi se

Ljudi, jel moze pomoc, bricknuo sam fon :D

imao sam cm 12.1 zadnji nghtly i sve radilo ok ali sam hteo da restorujem backup stocka, sto sam radio bar 5 puta ranije, udjem u recovery, vajpujem sve standardno osim internal data, uradim restore, zavrsi, pokusam reboot i samo se na delic sekunde pokaze LG logo sa crnom pozadinom i to je to ...kad probam da udjem u recovery (takodje bekapovan i nije menjan, poslednja verzija blastagator), izbaci mi ono stock za factory reset, dva puta power dugme, procesing, prebaci na twrp logo ali odmah pokrece neku open recovery skriptu, odradi neki wipe i ugasi se ...
i da, ne mogu da udjem u download mode sa vol+ i ubacivanjem usb-a ...

pritom je pre cm-a na fonu bio vanir aosp, ...jedino sto meni pada na pamet je bootstack ali da li je to ?
ovo mi je prvi brick, a vec godinu i po dana unazad ima kako fleshujem romove ...pa ne znam o cemu je rec

jel se desavalo nekome ?

Hvala unapred
Vrati se nazad u ono vrijeme kad si instalirao CM ROM, sjećaš se sta si instalirao prije cma?
Skini nevax bootloader changer is stavi na KK. Onda restoraj backup. Jel možeš uopće u download mode?

ma ebacu mater kinezu,narucio sam i onu fiokicu za sim... ono nidje veze, jedva se ugura,a ona plastika koja se vidi je skroz levog oblika i zute boje.... ma ocaj, trazim refund, ubio bih ga
Ako nema tracking number pisi da ti nije stiglo, znajuci kineze neces dobiti refund ako ne vratis u kinu, a to kosta. Osim novca izgubices i dosta vremena.

Ako nema tracking number pisi da ti nije stiglo, znajuci kineze neces dobiti refund ako ne vratis u kinu, a to kosta. Osim novca izgubices i dosta vremena.

ima tracking no, normalno, kad je kostalo toliko...
pise im u opisu da ako mi dodje nesto lose,da prijavim u prva 3 dana dok smatraju da je novo. Ako zakasnim 3 dana, postaje polovno i za svaku reklamaciju cu morati da im vratim. Ja sam prijavio odmah,jutros mi je stiglo, evo snimio sam i klip i slike i poslao im.

da se updejtujem, stigao sam kuci i sada je ok. Probao sam u download mod na poslu ali nije hteo, dosao kuci, vol+ i bocnuo usb, evo sad je u downloadu, skidam zadnji kdz 30b pa cu njega da fleshnem

@bender, pre cm-a je bio vanir AOSP i, ne mogu za sigurno da se setim ali jedino sto je bilo vanredno je bootstack koji on zahteva, pre toga je sve islo tipa update rekaverija, wipe, flash zip i reboot i nikad problem ...evo sad ovo ali je resivo ...

EDIT
Ipak ce da zeza ...mogu sad u download mod ali ne mogu da flashujem kdz, kad probam opciju read phone information prijavljuje da usb ili port nije nadjen ...inace imam lg drivere instalirane od ranije a sada sam skinul nove medjutim i dalje pravi problem ...
Inace kada u ugasen tel ubacim usb, win ga prepozna i izbaci mi jedno desetak particija u eksploreru i to je to ...na displeju nema nicega, samo se vidi aktivno pozadinsko osvetljenje i crna pozadina

Poslednja izmena:
Ne ideš nikad na read phone information . Probaj ili stariji kdz ili preko tot fajla

jel ti znaci nesto QHSUSB_BULK?

To dobijam u device manageru kad skroz ugasen fon povezem preko usb-a, crna pozadina, pozadinsko osvetljenje i to je to ...

e sad, da li je to znak da je skroz gotov posto sam gledao na xda da je neki lik napravio guide da se otvara telefon itd ...?

A ček jel ti radi Android? Znači, da..ali kad otvoriš lako se popravi (ako uopće zatreba)

Drustvo vec sam napisao da sam odneo G2 u MESC zbog zutih mrlja na ekranu i pre neki dan sam se cuo sa njima, rekose mi da cu dobiti novi aparat (mobilni) sto mi je veoma cudno jer sam vec cuo da su mnogima samo zamenili ekran, jel zna neko u cemu je fora? Takodje rekli su mi da cu dobiti potvrdu sa kojom cu da odem u VIP i oni ce mi dati novi aparat, ako uspeju da iskopaju negde G2, a ako ne onda cu moci da dobijem nesto u toj vrednosti, jel zna mozda neko sta bih mogao da dobijem umesto G2 i jel se nekom to desilo do sad da mu daju nov mob?

A ček jel ti radi Android? Znači, da..ali kad otvoriš lako se popravi (ako uopće zatreba)

sistem ne mogu da podignem
Sve sto mogu da uradim je da udjem u download mod ali ne vidim telefon u device manageru i lg flash tool sa xda (sa kolim sam isto jedno 15 puta vracao kdz) ne radi, tj krene i izbaci da je uredjaj disconnected a na telefonu se ne menja onaj mali logo download mod sa plavim packicama
Dakle nema androida, kad probam rucno da udjem u recovery, cim mi izbaci logo twrp, posle toga odmah kao neka autoscripta (najvise me podseca na ota update od cm-a) odradi nesto, traje bukvalno sekundu pa ne mogu ni da vidim sta je u pitanju i nakon toga telefon se ugasi ...
A kad probam standardno da ga upalim, samo na sekund se pojavi lg logo i to je to ...crna pozadina, vidi se da svetli displej ali nema nicega, crna pozadina..

bez pritiskanja vol + samo se ukljuci osvetljenje na displeju sa crnom pozadinom i na kompu prepozna jedno 15ak "hard diskova" ....
a kad pritisnem vol+ i ubacim usb, udjem u download mod ali dalje ne mogu nista sa flash toolom ...probam sam cak i 220h da flesujem ...

Drustvo vec sam napisao da sam odneo G2 u MESC zbog zutih mrlja na ekranu i pre neki dan sam se cuo sa njima, rekose mi da cu dobiti novi aparat (mobilni) sto mi je veoma cudno jer sam vec cuo da su mnogima samo zamenili ekran, jel zna neko u cemu je fora? Takodje rekli su mi da cu dobiti potvrdu sa kojom cu da odem u VIP i oni ce mi dati novi aparat, ako uspeju da iskopaju negde G2, a ako ne onda cu moci da dobijem nesto u toj vrednosti, jel zna mozda neko sta bih mogao da dobijem umesto G2 i jel se nekom to desilo do sad da mu daju nov mob?

Pre petnestak dana isto covek iz telenora, odneo za zute mrlje i dali mu zahtev za nov uredjaj. Uzeo je Meizu mx 5, a mogao je i G3. Cini mi se da je mogao da bira telefone u rasponu od 55 do 75 hiljada dinara (bez ugovorne obaveze). Mislim da je tako, prelistaj unazad malo. I mene cudi da ne popravljaju.

EDIT: Nick na forumu njegov je: mensurp
Kontaktiraj ga

Poslednja izmena:
Pre petnestak dana isto covek iz telenora, odneo za zute mrlje i dali mu zahtev za nov uredjaj. Uzeo je Meizu mx 5, a mogao je i G3. Cini mi se da je mogao da bira telefone u rasponu od 55 do 75 hiljada dinara (bez ugovorne obaveze). Mislim da je tako, prelistaj unazad malo. I mene cudi da ne popravljaju.

EDIT: Nick na forumu njegov je: mensurp
Kontaktiraj ga

Ladno su mu dali da uzme G3 bez ikakve doplate? :D

Pa da, ali on je uzeo Meizu MX 5, verovatno bolji od g3. Pa da, bez doplate, ipak si dosta platio kad si kupovao. Kod kog operatera si uzeo?
Ti si drugi slucaj da cujem da nisu zamenili ekran. I ja kad odnesem mozda dobijem nov telefon :D

Nauči rucno da ne koristiš ubuduće, lagano je :)

Nece me pa to ti je ..odradio srk tool particije, taj deo sredjen. Sad moze firmware update mod, user B45, ROOTED ...ali, flash tool i dalje ne radi. Kad prikljucim telefon samo na komp reko usba, dobijam ono standardno za punjenje kad je ugasen, na 47% sam i animacija da puni telefon ...slicna je situacija, kao da glash tool ne vidi telefon i dalje ...u device manageru sada nemam qshusb ali kada ubacim telefon u download mod, cujem iz windowas onaj zvuk kada se ubaci usb ali pise usb device not rwcognized i sad me to buni ...drajver je ok ...

EDIT

napravim se lud i pokusam samo da upalim telefon bez icega uradjenog samo posle srk toola i dva neuspesna pokusaja i sad dize sistem >>????? android se azurira, radi optimizaciju aplikacija ...dal je moguce da je spasio onaj restore koji sam uradio pre nego sto sam rebootovao sistem ?
haha sad sam smesan sam sebi majke mi

Poslednja izmena:
Pa da, ali on je uzeo Meizu MX 5, verovatno bolji od g3. Pa da, bez doplate, ipak si dosta platio kad si kupovao. Kod kog operatera si uzeo?
Ti si drugi slucaj da cujem da nisu zamenili ekran. I ja kad odnesem mozda dobijem nov telefon :D

U Vipu je uzet telefon. Bre ako je istina da daju da biras aparat tako u vrednosti od 50000-70000 onda lagano mogu npr HTC M8 da uzmem, sto bih bez razmisljanja uradio ili nesto i jace ako npr daju cak tu zadnju vrednost od 70000 :D

Nista, palite svi neke heavy 3D igrice, rokajte ceo dan, mora se pojaviti zuta mrlja. :D

Jel ti piše upgrade ili još plavi krugovi?
Probaj tot metodu
Reseno. Posle srk-a izgleda, kada je sredio particije, standardno sam ga upalio i bootovao je u restorovan stock koji sam odradio pre celog ovog bricka ...neverovatno

Hvala jos jednom !

Trazi nesto sto kosta danas kao g2 kad si kupio insistiraj malo budi drzak da ti ne nametnu neku odgovarajucu zamenu po njihovom :D

Ne bi me cudilo da ako vise nemaju delova za g2, da zute mrlje prestanu da bude pokrivene garancijom. Ja se nadam da se to nece deseti, taman imam jos 13 meseci garancije, pasce neki telefoncic hehe

I ja se to pitam. Telefon je iz 2013. a vec je g4 aktuelan. Mozda ce stvarno da prestanu da dovoze delove za njega. Pojedini imaju garanciju i do sredine i kraja 2016.

Cuj da nemaju delove :D Zasr... su nesto ili polomili zabice pa im najlakse da napisu da se preuzme novi.

Мој Г2 су из ВИПа послали у Беграм, а ови су ми јавили да је квар уочен и да треба да наруче резервни део. Што мој нису послали у тај месц, мајку им...

Nazad
Vrh Dno