Šta je novo?

LG G2

LG PC Suite prijavljuje da je stigao 30b i za mog G2 Nemca. Taman sam popodne i sutra fino dokon da mogu da se zezam sa telefonom, al pre nego što počnem, par pitanja i molim bez 'već je pisano o tome' odgovora jer je thread otišao na preko 600 strana.

1. Gubim TWRP ako ga flešnem preko PC Suite-a, jel tako?
2. Ima li trenutno neki ROM koji je baš popularan i svi ga vole, možda eventualno da flešnem to?
3. Koji je trenutno najbolji metod za rutovanje na JB?
4. Šta bi na kraju sa kamerom na JB?

Šta može da bude uzrok da se Telenorov G2, nikad rootovan, smrzne na par sekundi, pa onda restartuje?
Radio normalno godinu i po, a onda odjednom počeo da zeza, nekako u isto vreme kada je promenjena i sim kartica 4g, mada 4g ne radi - niti se vidi u opcijama da se izabere, niti se ikada uplaila ikonica u status baru. Kontam da i nema neke veze sa karticom, mada ko zna. U telenoru kažu da se uradi factory reset, ali ni to nije pomoglo.

Ako je već pisano o tome molim pointer. :)

Verzija OS: 4.4.2
Sw: D80220g-220-01
Kernel: 3.4.0

Imam lp i zamenio sam karticu, uključio sam lte
ef2c0349ea6f3879cca096ace238156e.jpg

Međutim i dalje imam samo h
Jel imate neku ideju?

LG PC Suite prijavljuje da je stigao 30b i za mog G2 Nemca. Taman sam popodne i sutra fino dokon da mogu da se zezam sa telefonom, al pre nego što počnem, par pitanja i molim bez 'već je pisano o tome' odgovora jer je thread otišao na preko 600 strana.

1. Gubim TWRP ako ga flešnem preko PC Suite-a, jel tako?
2. Ima li trenutno neki ROM koji je baš popularan i svi ga vole, možda eventualno da flešnem to?
3. Koji je trenutno najbolji metod za rutovanje na JB?
4. Šta bi na kraju sa kamerom na JB?

1. da, ali mislim i da sam negde procitao da je bolje vratiti stock recovery pre roota
2. u principu nema
3. imas ih gomilu, svi su prosti do zla boga, toliko prosti da se uopste ne secam kojim sam metodom rutovao, trajalo minut
4. o tome imas na prethodnoj strani, tako je trenutno. koliko znam, nema nekih xposed modula za lp (mada mozda se varam, nisam pratio neko vreme)

Tema na 1000 strana *** :D necuveno za temu o nekom mobilnom telefonu. Podseca me na Samsung Wave temu po malo, zilotska ljubav prema G2 :D a ko ima 15 strana po pregledacu, ima i vise od 1300 strana

Da, i meni je slican skor, ali na wifi, ne 3g. A razgovori mi skidaju smesno malo baterije, tipa sat vremena razgovora=5-7% baterije.

Lolicon kakve si rezultate s baterijom imao kada si uspavljivao fb sa greenify? Ako koristis greenify...zanima me..mozda ga i ja obrisem

Imao sam stock 20c, sad stock 30a. Kod fotografija primetim malo brže fokusiranje u mračnim uslovima, a što se kamere tiče, baš je bolje. I brze fokusiranje i fps ne pada ispod 23.98 u potpunom mraku, 30fps u zamračenom, na 20c je bilo šugavih 15 fps.

Poslednja izmena:
Jos uvijek. Mislim ga mijenjati za nexus5, cisto da ga imam malo :). A cloudy, nisam se cuo s njim 2 mj. Nema ga. On ionako ima g3

Lolicon kakve si rezultate s baterijom imao kada si uspavljivao fb sa greenify? Ako koristis greenify...zanima me..mozda ga i ja obrisem
Bez da ga hiberniram, oko 5h SOT mi je bio rekord. Sa hiberniranim, 6h 18m, a sa skroz obrisanim stalno preko 6.5h. Jako puno mi je trosio, i do 25%/sat samo se tipkajuci.
Sad u Greenify imam oznaceno samo YouTube, Maps, MX Player, Skype i XDA. Mislim da stalno paljenje tj. aktivacija appsa vise baterije potrosi nego da ih se samo ostavi. Bar je to moj dojam.

Misliš da se izbrišu FB i Messenger pa preko Browser?
Messenger nisam koristio, samo "normalni" FB i pobrisao sam ga jer je ono ludo koliko trosi. Kroz Firefox mi je najvise otislo 13%/sat dok sa FB nije padalo ispod 20 -.-

Ispada da su na ll najlosije slike. Meni se najvise dopadaju na 20h, a vama?
Meni na JB najbolje izgledaju. Nekako su mi najprirodnije boje ali ja sam amater sa fotografijom pa je to samo osobni dojam.

Imao sam stock 20c, sad stock 30a. Kod fotografija primetim malo brže fokusiranje u mračnim uslovima, a što se kamere tiče, baš je bolje. I brze fokusiranje i fps ne pada ispod 23.98 u potpunom mraku, 30fps u zamračenom, na 20c je bilo šugavih 15 fps.
E ovo je istina. Puno je brza u mraku (ne znam bas koji je smisao snimanja u potpunom mraku :D), blic brze okida, brzi je fokus ali meni najvaznije - kvalitet zvuka je bolji nego na JB i KK (JB je bio horor). Nema onih random "tisina" u videu nego se sve cuje bez ikakvih prekida. I cuje se veoma dobro, sto je bitno.

Nije dobro da se u Greenify stavljaju messenger i Google aplikacije - više štete nego koristi :)

Tocno, ali sam navedene obrisao (sa TB) pa ih nanovo instalirao iz Play Storea tako da nema tog uobicajenog problema na koji mislis (ili ga ne vidim).

Koja je svrha snimanja u potpunom mraku, pa evo juče, izuzetno intenzivna grmljavina, a palo samo par kapi kiše, pa sam hteo da snimim kako seva, naravno najlepše se vidi ako je potpuni mrak.

Koja je svrha snimanja u potpunom mraku, pa evo juče, izuzetno intenzivna grmljavina, a palo samo par kapi kiše, pa sam hteo da snimim kako seva, naravno najlepše se vidi ako je potpuni mrak.
Dobro, tu si u pravu :D
Nije mi grom pao na pamet. Doduse, vatromet na neki nacin isto ulazi tu.

Probaj da koristiš tako telefon par dana, pa sa odmrznutim gore pomenutim aplikacijama i videćeš rezultate :)
Pa vidim rezultate - u GSam Battery Monitoru pod Apps Usage ih ni ne vidim ako ih ne koristim. Kad su odmrznuti obavezno YouTube stoji na nekih 0.1 do 1% bez da ga ijednom otvorim. Maps se ne pojavljuju.
Evo mi sad baterija, a koristim ga najnormalnije (malo FB kroz Firefox, malo surf kroz Firefox, par videa, 10ak fotografija, citanje i pisanje mailova, tipkanje od ukupno pola sata kroz Hangouts, 3h poziva itd.):

Poslednja izmena:
Mozes slobodno. Probaj prvo s default modemom(ja sam kk koristio)

Ja sam juce flešno blisspop sa kk stock modemom ali sam bio isti modem za svaki slučaj skinuo. [emoji4]

Flešnuo sam rom i gapps i radi lepo. Modem mi ne treba. Bio sam na Cloudy romu i ovaj je dosta fluidniji. Fludniji nego i stock LP. Samo mi fali u navigation baru "taster" da povuče dole notification bar. Sve ostalo je ok.

Htedoh da napisem pre flesa stock-a

Ebiga, ja mu flešnuh stock. Nadam se da mi nije zabrljao recovery na telefonu, ali ionako verovatno neće trebati.

Malo root nije hteo da se instalira, tek iz trećeg pokušaja je prošao. Kako mi se za sada čini, trajanje baterije u miru je izgleda sređeno, to je ono što me je najviše nerviralo na KK, inače ne bih ni prelazio. Ako je verovati Wakelock Detectoru, Play services više ne budi telefon stotinama puta na dan da pita za lokaciju. Da vidim par dana kako se ponaša, ako FB ne bude pravio dar-mar možda čak neću morati da instaliram Greenify.

Nego, šta ste koristili na skinete bloat? System app uninstaller koji je radio na KK više ne radi kako treba na LP.

Malo root nije hteo da se instalira, tek iz trećeg pokušaja je prošao. Kako mi se za sada čini, trajanje baterije u miru je izgleda sređeno, to je ono što me je najviše nerviralo na KK, inače ne bih ni prelazio.
OMG, pa sta je bio los standby na KK?? Meni je trosio jedva 1% baterije u 7-8h kad bih spavao. Sad mi ode tocno 1% u 3h.

Nego, šta ste koristili na skinete bloat? System app uninstaller koji je radio na KK više ne radi kako treba na LP.
Root pa sa Titanium Backupom "rucno" obrisao sve sta se da naci u ovoj temi u prvom postu kao i u onom #17. Jos i onaj LGWernicker (tako nesto), VoiceMate, Chrome, YouTube, Maps, Google Plus, Newsstand, Google Music, Games, Movies (to lako kasnije opet instalirat ako treba) i one gluposti kao LG Smart World i to. Daj okaci screenshot od svega jer ne pamtim sve napamet pa ako sam nesto propustio :D

Poslednja izmena:
Dobro, tu si u pravu :D
Nije mi grom pao na pamet. Doduse, vatromet na neki nacin isto ulazi tu.

Pa vidim rezultate - u GSam Battery Monitoru pod Apps Usage ih ni ne vidim ako ih ne koristim. Kad su odmrznuti obavezno YouTube stoji na nekih 0.1 do 1% bez da ga ijednom otvorim. Maps se ne pojavljuju.
Evo mi sad baterija, a koristim ga najnormalnije (malo FB kroz Firefox, malo surf kroz Firefox, par videa, 10ak fotografija, citanje i pisanje mailova, tipkanje od ukupno pola sata kroz Hangouts, 3h poziva itd.):
Da nisi u blokovima :) Sinoc za vreme grmljavine bio vatromet, blok 61 :)

Pozdrav,

Zna li neko dali korejski model F320 moze biti koristen u Srbiji, ima ih tri vrste K,L,S ?

jel uspeo nekad neko da ugasi FB aplikaciju a da nije preko task menadzera ili nekih drugih probrama uvek je u running apps i stvarno jede bateriju dajte savet neki posto vidim da je to tema trenutno :D

Vrh Dno