Šta je novo?

LG G2

Jel flashovanjem g3 1.2 preko 1.1 i dorimanx dobijam i stock kernel ili njega moram posebno da flashujem?

Jel flashovanjem g3 1.2 preko 1.1 i dorimanx dobijam i stock kernel ili njega moram posebno da flashujem?

Nemoj nista preko nego briši sve osim internal memory ...
90% problema koji ljudi imaju je zbog "prljavog" flešovanja ;)

Najbolja opcija je USB-OTG i formatiraš sve živo, ako ne, onda ovo gore ...

Jao pisali smo na 100 stranica jedno 200 puta :D
Pa gde nađe taj vodafone stock rom, to je baš baš bajato... ?

Ajd još jednom ...
Prvo nađi IMEI tvog telefona (ili u telefonu ili na kutiji - 15 brojeva) i otkucaj ga posle znaka jednakosti u ovom linku - http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=***************

Tu ćeš naći kitkat baš za tvoj telefon - npr meni piše <sw_version>D80220C_00</sw_version> i to je zadnja verzija KitKata...
Tebi ako piše npr 20C, 20D, 20E, 20F skini i to flešuj ...

Ako piše npr 20A ili 20B nemoj da skidaš odatle već skini sa ovog linka dole (vidi koju verziju telefona imaš)

20D za telefone sa 16GB - OPEN EUROPE - http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW873695432109876543213/D80220D_00.kdz
20D za telefone sa 32GB - OPEN EUROPE - http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW882695432109876543213/D80220D_00.kdz

20D i 20C verzije su najbolje, jer su popravljene neke stvari + su ubačene neke korisne opcije - npr knockcode ...

Jel na ovaj način nadjem svoj oficijelni rom koji mogu da fleshujem i da nosim za garanciju?

Izašao OptimusG3 v1.2

Changelog:
* Removed Some Useless File

* Fixed 3-WayReboot Menu In ART

* Fixed Sound issues

* Fixed Some Bugs

* Add Knock Code Support For D800,D801,D803

* Add dr87 Auto Panel Detection

* Add LG Health Shortcut

* Add LG Backup Shortcut

* Add App Updates Shortcut

* Add Few Mods

* Update System Apps

* Update GApps

* Update SuperSu

Instalirao sam kdz metodom stock kit kat rom koji sam skinuo sa lg sajta preko svog imei broja, ažurirao sistemske aplikacije i intslirao mi je neku italijansku aplikaciju "My Wind" za praćenje stanja kod nekog njihovog operatera "Wind" i to kao sistemsku. Tražio sam po netu, ništa nema o tome.
Nije mi jasno otkud ta aplikacija, jedino ako mts to gura kao svoju aplikaciju.

Koji ti je sufiks?
Prema njemu se gleda za koje je tržište telefon...

npr kod mene kada sam se vraćao na stock kitkat preko ove IMEI metode uvek su uz sistem dolazile aplikacije karakteristične za Tajvan...
Iste te aplikacije su bile kada sam prvi put upalio telefon :)

Standardni mađarski, sim free. Možda je nešto došlo od nekog roma pa ostalo na nekoj particiji (recimo preload), sve ostalo sam očistio prilikom kdz instalacije.

Moguće onda to, šta ima veze, samo obriši aplikacije koje ti ne trebaju i to je to.

Sasekao sam je odmah. Sada nešto gledam, ne nudi je u app updates za razliku od ranije kada sam radio običnu kdz instalaciju (ima dva tipa kdz, jedan koji briše sistem i postavlja stock recovery i drugi koji briše sssveeee).

Sasekao sam je odmah. Sada nešto gledam, ne nudi je u app updates za razliku od ranije kada sam radio običnu kdz instalaciju (ima dva tipa kdz, jedan koji briše sistem i postavlja stock recovery i drugi koji briše sssveeee).

0dradio si KDZ offline metodom ? :)
Nakači na LG Mobile Support Tool pa options pa stavi zemlju za čije tržište ti je telefon i jezik engleski i odradi update...
E onda je 100% fabričko stanje jer ni u download modu ne piše više crvenim slovima rooted...

Ovo gore je postupak za reklamaciju pu pu da ne slutimo :D

Da, offline. Ima ono novo kdz uputstvo, ne znam da li si video. U njemu postoje te dve metode, jedna ostavlja /data i /data/media (kartica), druga briše sve (ova druga je iz starog kdz postupka).

Inače, nijedna od ove dve metode ne uklanja ono "rooted" u download modu ako se radi sa kit kat kdz fajlom, probao sam. Mora se uraditi sa nekim 4.2 romom, tek onda piše "unrooted".

Da, offline. Ima ono novo kdz uputstvo, ne znam da li si video. U njemu postoje te dve metode, jedna ostavlja /data i /data/media (kartica), druga briše sve (ova druga je iz starog kdz postupka).

Inače, nijedna od ove dve metode ne uklanja ono "rooted" u download modu ako se radi sa kit kat kdz fajlom, probao sam. Mora se uraditi sa nekim 4.2 romom, tek onda piše "unrooted".

To znači da kdz ne skida root, nego mora prvo na 4.2.2 da bi moglo da se nosi za garanciju

Skida root kdz, ali kdz sa 4.2, ne sa 4.4. Zapravo oba skidaju root, ali samo 4.2 skida rooted status u download modu.

Možda može i kdz sa 4.4 da skine rooted status, ima neko nemušto uputstvo na xda, ali ja nisam uspeo.

Ovo što sam ti napisao u prethodnom komentaru je provereno...

Telefon je posle toga na zadnjem kitkat-u i nije rutovan...

100 % fabrički :)

Na Mahdi romu sam.Danas prvi put stavim da se puni baterija,isključio sam fon i posle nekog vremena da vidim koliko je napunjena,pritisnem iza power dugme,ništa?Pritisnem ga malo duže,ništa.Odmah sam pomislio da je crko!Probam još jednom ali baš duže i upali se.Baterija na 70%.Onda ga dopunim do kraja upaljenog.U čemu je stvar?Dok sam bio na stock i Cloudy romovima,dok se punio,led lampica je bila crvena i gasila-palila se.Kad se napuni,ona pozeleni.Ovako,moram da ga punim upaljenog,jer kad je ugašen,ne znam kad je pun.I još jedno pitanje,koja je normalna temperatura fona?Imam CPU-Z koji mi pokazuje da mi je baterija kad ga ne koristim na oko 28 C,ako sam recimo duže na netu,ona ode na oko 37 C?

Ako vec pokusa dokazati da je rutan i izgubiti toliko vremena, pa lakse mu je popraviti ti mob. A i ako on izvrsi factory reset na mobu ce pisati da je rootan. Tako da, ne bi brinuo o rooted statusi u download modeu.

Moja popravka he fizička, tj zamena displaya zbog žute linije. Jel neko u srbiji ostvario tu garanciju

pozdrav imam jedan veoma cudan problem
od kada sam kupio ovaj fon muku mucim snjim on dok radi radi kada ga ugasim upada u loop i kada mu se cefne on se upali e sada ponudio mi je krajem juna update od nekih 150 Mb pred postavljam na 802 20f tel je inace kupljen u telenoru ali posle 3-4 pokusaja stalno izbacivao gresku na 13-14 %. U petak sam ga prebacio kao dodatni fon pa reko ajde opet da probam i ladno prodje na 100% ali posle toga se restartovao i kada je trebao da pretaba nove fajlove izbaci gresku sada kada telefon uspe da se upli nemam imei i nemam baseband to bi ja resio ali sam ostao i bez download moda i bez recovery-a. telefon radi da kazem delimicno normalno sem kartice radi cak i wi fi uspeo sam da ga rutujem ali nemogu da instaliram recovery. Probao sam onu opciju preko ubunta ali ja nevidim te particije a i ubuntu mi stalno izbacuje da nemam instaliran gdisk a kada mu dam komandu on nece da se instalira koristio sam live sa usb-a. sada sam instalirao root explorer i kada udjem u dev/block/platform/msm_sdcc.1meni kod svih tih blokova pokazuje da su prazni velicina 0.00b datum 1.1.1970. Imam i beckup od efs particija nisam jos probao da a vratim ali bitnije mi je da dobijem nazad download mod i recovery. Da li je pamotno da ja sada preko root explorera prekopiram te fajlove
1- sbl1.img
2- aboot.img
3- rpm.img
4- tz.img
5- openrecovery-twrp-2.6.3.2-g2d802
na njihova mesta ili sam ga onda totalno ugasio
Imam garanciju za telefon ali neznam da li ce se i kod njih telefon upaliti i videti da je fon rootovan
Predlozi dobrodosli hvala:D

Prilozi

• Screenshot_2014-07-13-22-00-57.png
    Screenshot_2014-07-13-22-00-57.png
    122 KB · Pregleda: 174
  • Screenshot_2014-07-13-22-00-38.png
    Screenshot_2014-07-13-22-00-38.png
    350.6 KB · Pregleda: 173
Poslednja izmena:
Ne..Tako ces brikati mobitel. One upute na xda NEMOJ pratiti.

jel imas 20f kdz ?

Skini si kdz / tot extractor

raspakiraj aboot, boot, laf

fastboot flash aboot aboot.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash laf laf.img

ovo sto si napravio bi ti brikalo mob..prvenstveno sto na listi nemas download mode a drugo sto je kernel stari a trece sto modificiras cijelu partiton tablu.

EDIT:

vidim da ti se upali mob..ako si rootan a vidim da jesi pa skini autorec_d802 (imas na prvoj stranici)

on ce ti flashati valjane particije(tebe muci download mode..to ce srediti)

ako ces iz terminala na mobitelu direktno:

kopiraj boot.img, aboot.img, laf.img na root (na /sdcard ---iliti internu)

dd if=/sdcard/aboot.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/aboot

dd if=/sdcard/boot.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/boot

dd if=/sdcard/laf.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/laf

<-- mozes i samo aboot i laf (boot.img je kernel)

Ako imas pitanja samo javi.

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovoru veceras cu probati imam skinut 802 20f znaci samo da koristim taj tot extractor. Da li je ta tri fajla dowoljno da prekopiram posle toga sam hteo da ga instaliram preko download moda 20f trenutno je na fonu 20b da li da skinem onda 20b pa njega da raspakujem preko tot-a

Gledaj, ja bi na tvom mjestu samo aboot.img i laf.img

samo ih stavis na internu i u terminal kucas prvo: "su" da ti da superuser.

onda kucas te dvije komande (ovu za boot.img ne moras)

nakon toga ugasis - drzis volume up i spojis na komp i flashas kdz.

Mozes 20b, da, slobodno, koja god ti je verzija da se podudara.

cek, uploadam ti..

Evo link

to su aboot.img i laf.img od 20b

znaci na sdcard

skines terminal emulator

kucas "su"

onda one 2 komande i to je sredjeno.

Poslednja izmena:
ne reaguje mi kada ukljucim auto brightness, promenio sam kernel alii dalje ne radi
uploadfromtaptalk1405283893986.jpg
imali bilo kakve šanse da nije hw kvar?

Gledaj, ja bi na tvom mjestu samo aboot.img i laf.img

samo ih stavis na internu i u terminal kucas prvo: "su" da ti da superuser.

onda kucas te dvije komande (ovu za boot.img ne moras)

nakon toga ugasis - drzis volume up i spojis na komp i flashas kdz.

Mozes 20b, da, slobodno, koja god ti je verzija da se podudara.

cek, uploadam ti..

Evo link

to su aboot.img i laf.img od 20b

znaci na sdcard

skines terminal emulator

kucas "su"

onda one 2 komande i to je sredjeno.
Svaka cast imas pivo od mene. :D
Sada sam u download modu koji kdz je bolje da flashnem 20b ili 20f i kojom metodom vidim na xda da ima sada neka verzija LG Flash Tool 2014 da li da odaberem Normal flash ili CSE flash

Nazad
Vrh Dno