Šta je novo?

LG G2

Pa iste su kamere Vojkane, iste... 5mpix vise kod G2 pa malo vise detalja, i dalje ih S galaxije siju sa modelima od pre par godina...

N5 test na benchu ne moram ni da citam sada, sve je receno u par postova ovde...

Ja sam posle onog prvog g2 dobio ovaj novije proizvodnje. Na kameru nemam vise zamerke, nema "stucanja" itd. Radi lepo, igre rade lepo. Sve je fluidno i brzo sto je i normalno za njegove komponente. Kad sam ga uzimao isprobao sam nexus i g2. Izabrao sam g2 zbog baterije, ekrana . To su prednsti koje ima u odnosu na nexus po meni, nekih mana nema, uglavnom su slicni.

Jel ja nesto propustam ili je kamera na n5 drasticno bolja od ove na g2?
Video sam slike sto su okacene u temi i ono je kesa,uostalom kao i na g2 bez fixa,tako da ne vidim razlog da neko kameru na n5 navodi kao prednost u odnosu na g2??
Meni je licno mnogo lepsi g2 od n5,jedino na nexusu taj materijal pozadi je super ostalo je previse obicno i nista specijalno.
G2 mi je lepsi zbog edge-to-edge ekrana i dugmica pozadi,izdvaja se bar malo u moru ostalih istih\slicnih telefona.
I da odmah kazem za Vojkana da dugmici nisu na pogresnom mestu jer zbog knock on ih ni ne koristim :p

Pa iste su kamere Vojkane, iste... 5mpix vise kod G2 pa malo vise detalja, i dalje ih S galaxije siju sa modelima od pre par godina...

N5 test na benchu ne moram ni da citam sada, sve je receno u par postova ovde...

Ti ocigledno ne znas koliku ulogu ima softver kamere...

Da se ne naljutite ali po meni kako ste krenuli ode ovo u raspravu g2 vs nexus 5, eto otvorite temu ako je nema pa nastavite, :D

nisu iste kamere. g2 ima 1/3.06" senzor a nexus 1/3.2".
ne znam na koje galaxije misliš, s2 ima lošiju kameru od nexusa, s3 češće napravi lošiju nego bolju fotku od n5.
kod telefona je sve do softvera. pa ako se ne varam, s3 i n4 imaju istu kameru, hardverski :d

nije loša ideja nova tema

^^najbolje ja da je otvorim posto sam imao oba uredjaja.. doduse g2 tek drugi dan kod mene :D

Svako ima svoje afinitete i potrebe.. Glupo je raspravljati o android vs ios, audi vs bmw ili g2 vs n5 .. Svako kupuje sta mu odgovara . Nova tema bi zbog toga bila glupost jer bi svako na svoju stranu vukao i nista.. Najbolje svako na svoju temu i to je to.

Poslednja izmena:
^^najbolje ja da je otvorim posto sam imao oba uredjaja.. doduse g2 tek drugi dan kod mene :D

^ +1 za otvaranje nove teme,bar vama starijim korisnicima je to dozvoljeno,i tu nastavite raspravu,a nas ostale pustite da se informisemo vezano za telefon za koji je tema otvorena ;)

Ista Vojkane ista

pa jel imaš neki izvor ili moram da ti verujem na reč? :D

http://www.anandtech.com/show/7251/lg-g2-and-msm8974-snapdragon-800-a-quick-look/7
The G2 includes a 13 MP Sony IMX135 Exmor RS CMOS sensor with 1/3.06-inch size and 1.12µm pixels. We've seen this CMOS in a lot of other devices, what's different is the optical system (in this case F/2.4 with 4.0mm focal length, for around 29mm in 35mm equivalent numbers) and of course the new module which includes OIS.

http://www.gsmarena.com/lg_nexus_5-review-1011p8.php
The Nexus 4 had a 1/4.0" camera sensor and 1.12um pixels, while the Nexus 5 packs a much larger 1/3.2" image, which given results bigger 1.4um pixels.

Mislim da i jedni i drugi preterujete i previse...

Ko ima N5 i zadovoljn je njime, ne vidim zasto bi ga zanimale "muke" onih koji imaju G2, pa jos na ovoj temi!
Ko ima G2 i zadovoljan je njime, ne vidim zasto bi ga uopste zanimalo to sto neko ima N5 i sto je srecan zbog cinjenice da se eto nije zeznuo i uzeo G2, pa jos na ovoj temi!

Za one koji nisu uzeli jos uvek ni jedan ni drugi model molim vas napravite novu temu N5 vs G2 pa svoju patkometriju i pricu ciji je tata jaci tamo pricajte jedni drugima! Ali please...

Nema vise dobrih telefona kao sto je HD2 bio nekada, to je bre telefon bio, ovo sve neka sprdnja :d

Mislio sam da ce ovo prestati, ali ocigledno nikad nece. Tako da hvala na druzenju. Ne mogu vise da citam ovo. Uzivajte u vasem Nexus uredjaju.

Ako si im rekao, ne znam ni sto su dosli ovde, mi ne idemo njima u temu.

Loznicu na lomachu :d

Ako si im rekao, ne znam ni sto su dosli ovde, mi ne idemo njima u temu.

Loznicu na lomachu :d

nisam ja kriv ***.. :) rekao sam 10 puta sta se kome svidja. ako neko voli bateriju,ir blaster i dobar ekran neka ide na g2 ako neko voli sve drugo neka ide na n5. na ovu recenicu mozemo da stavimo tacku i to je to. sve ostalo je mlacenje prazne slame

evo kreni sa loznicom u shopping, možda dobijete popust na količinu :)

a8e9a5u4.jpg

Marinac me pitao na pm, a nisam mogao tada da mu zakacim sliku

Pa jeste,po pitanju softvera.
Sve zavisi sta ko hoce od telefona.
Meni nijedan update ne moze da nadoknadi jacu bateriju.
Nisam verovao da cu jedan high end android puniti 2 do 3 puta nedeljno.
Sa S2 je to bila naucna fantastika.

Ne treba ti stručno lice Phobiazz.

1. Displej je tamniji i ima manje tačne boje - slika vuče na plavo.
2. Celokupan ekran deluje manje oštro.
2. Autobrightness ne radi kako treba.
3. Zvučnici pružaju izobličen zvuk na maksimumu.
4. Ima manje slobodne memorije na 16GB verziji 10.37gb vs 12.28gb
5. Ima manje slobodnog RAM-a.
6. Kamera je lošija iako ima više megapiksela - fotke su mnogo hladnije i imaju plave tonove.
7. Nema bežično punjenje.
8. Optimus UI je smešan, neujednačen i natrpan glupostima.
9. Ima lošije performanse u realnom korišćenju, ne patkometriji.
10. Glossy Dijamant ulje plastika pozadi.
11. Daleko lošija podrška developera.
12. Dobiće KitKat, što će mu biti poslednji update koji će videti.
13. Skuplji je.

G2 ima prednost u odnosu na Nexus 5.

1. Ima veći ekran kome je ta razlika bitna.
2. Ima bolju bateriju.
3. Ima IR blaster.

Krenimo sa osporavanjem-slaganjem sa ovim što je izneto.

Od ovih 13. stavki bar 10 je subjektivnog karaktera.

Nazad
Vrh Dno