Šta je novo?

LG G2

99% sam se odlučio da uzmem G2, obnavljam ugovor u Telenoru danas. Iščitah na random ovu temu, malo previše toga ima da se čita :)

Ako neko može, na brzaka samo da mi kaže na šta sve da obratim pažnju kad uzimam telefon, šta odmah da proverim da ne bude posle :mad::wall:?

Da li neko zna cene lg g2 i prodavnice u budimpešti, i da li može da se dobije povraćaj poreza na licu mesta u prodavnici? Ide se samo jedan put pa mi je problem da cimam ljude da se vraćaju po AFU. Zanima me i model od 16 i 32 gb. Postavljam pitanje ovde zato što možda neko ima iskustva i može da pomogne.
Može odgovor i na pp.

Poslednja izmena:
Da li neko zna cene lg g2 i prodavnice u budimpešti, i da li može da se dobije povraćaj poreza na licu mesta u prodavnici? Ide se samo jedan put pa mi je problem da cimam ljude da se vraćaju po AFU. Zanima me i model od 16 i 32 gb. Postavljam pitanje ovde zato što možda neko ima iskustva i može da pomogne.
Može odgovor i na pp.

imas cene na edigital.hu . da bi dobio povracaj afe moras da ga prijavis na izlazu iz Madjarske, i da ga pokazes Madjarskom cariniku. kad ti on udari pecat, moras ponovo da udjes u Madjarsku i vratis se u prodavnicu, ili da odes kod nas u Rajfajzen banku, misl8m da oni rade povrat afe. ja sam licno nabavio preko nekih ljudi koji navodno telefone nabavljaju iz neke veleprodaje u Madjarskoj i kostao me manje nego da radim povrat afe. pogledaj cene po oglasima i uporedi sa cenama u Madjarskoj, mislim da se ne isplati da kupujes u Madji.

99% sam se odlučio da uzmem G2, obnavljam ugovor u Telenoru danas. Iščitah na random ovu temu, malo previše toga ima da se čita :)

Ako neko može, na brzaka samo da mi kaže na šta sve da obratim pažnju kad uzimam telefon, šta odmah da proverim da ne bude posle :mad::wall:?

Pa i ne treba nesto da proveravas,ipak je to telefon od operatera i ne bi trebalo da ima greske.
A telefon do sada nije prijavljivan da ima nekih problema,osim sa kamerom koja ce biti sredjena uskoro.

@Midian Kakav je to problem sa kamerom koji se pominje i da li je prisutan na poslednjem 10e upgrade-u?

Problem kamere je snimanje u low light uslovima,tada frame rate padne obicno na 14-15,a pri video snimanju ima opcija da se stavi na 60fps

Takodje problem je i autofocus koji non stop focusira.

Na xda imas resenje da kamera radi u full-u,a mozes i da sacekas upgrade na 4.4

Upgrade 10e nisu nista dirali vezano za kameru

Pozdrav. Na nekim sajtovima sam video da G2 ima dosta problema sa GPS-om(dugo se čeka na "lock", neprecizan je, laguje,...) . Da li je neko ovde imao problema sa tim?

Problem kamere je snimanje u low light uslovima,tada frame rate padne obicno na 14-15,a pri video snimanju ima opcija da se stavi na 60fps

Takodje problem je i autofocus koji non stop focusira.

Na xda imas resenje da kamera radi u full-u,a mozes i da sacekas upgrade na 4.4

Upgrade 10e nisu nista dirali vezano za kameru

Aha hvala. Totalni sam laik što se kamere tiče ali ako je to softverski rešivo onda nema brige. Ono što sam slikao i snimao meni je odlično ali ako može i bolje od toga puna kapa :)

Verovali ili ne,i na moje iznenadjenje,gps poziciju mi nadje najvise za 5 sekundi (aparat uzet preko operatera)

Mobilx,

Probaj malo i nocu da snimas gde nema puno svetla,pa ces osetiti razliku.

I ja sam kao laik,bas primetio. Moja S2-ojka,je u takvim uslovima snimala 30fps,ovo jedva izvuce 16fps. Resivo je sigurno,i sigurno ce to ispraviti.

Snapdragon 800 moze da potera i 2k video,a kamoli ovo sto je fabricki vec ubaceno

Poslednja izmena:
mislim da je ovo jaaako diskutabilno za gps. zavisi i od programa, mapa koje se koriste....

Gps ne zavisi od programa i mapa koje se koriste.

Preko marketa sam ubacio gps test,i tako testirao prvo,nadje satelit za 5 sekundi

Potom sam ubacivao Navigon,Igo i ista je bila situacija.

Parametri od kojih zavisi hvatanje signala je da pri prvom trazenju,stojis u mestu,i ako je moguce pod vedrim nebom da budes

Evo najnovije informacije iz mobisa. Kazu neispravna maticna ploca, traze mi za zamenu 32 000 . Ja ne znam stvarno kako ih bre nije sramota.

32 000,a ja sam telefon platio 40 000,posrao bi se u novine i namazao im face tamo.

Evo najnovije informacije iz mobisa. Kazu neispravna maticna ploca, traze mi za zamenu 32 000 . Ja ne znam stvarno kako ih bre nije sramota.

Pazi ovako....gori servis od njih nisam video u životu!Sa njima jedino može da se poredi Begram ali i njega su ušili.
Toliku oholost i neprofesionalizam nisam u životu video.Ja sam svoj ubogi P990 nosio na servis 4 puta za redom!!! Šta da kažem kad su mi sa servisa posle mesec dana vratili telefon sa kao zamenjenom matičnom pločom(to jedino i rade tamo). Po preuzimanju telefona...telefon još pokvareniji...vratim im tel a oni kažu JAO IZVINITE UGRAĐENA VAM JE POKVARENA MATIČNA U TEL!!!!

Nakon svih peripetija zovu me iz LG centra(distributer) da me anketiraju oko kvaliteta usluge servisa... Napljuvao sam im se majke o servisu i dao 0 za servisnu podršku...tako da se verovatno još neko žalio na njih.

U svakom slučaju bih sam naručio deo i ugradio preko nekog drugog servisa...

A da pitam ja tebe kako te nije sramota da ubijes telefon znas i sam sta si radio i pravis se lud? Flesovao si, shebao si telefon i jos hoces da ti oni poprave. Kada si bio baja da flesujes, budi baja i plati to ili nemoj da flesujes kad ne znas.

Nadam se da nisi mislio da ce oni za dzabe da ti poprave to sve...

Poslednja izmena:
Sada sam zamenio sim karticu u mts-u, umesto moje sečene.
Telefon se prilikom dizanja sam prebacio na srpski, odmah sam imao signal i odmah se nakačio na net.
Pratiću da li će opet da pravi onaj bug sa kačenjem na net.

A da pitam ja tebe kako te nije sramota da ubijes telefon znas i sam sta si radio i pravis se lud? Flesovao si, shebao si telefon i jos hoces da ti oni poprave. Kada si bio baja da flesujes, budi baja i plati to ili nemoj da flesujes kad ne znas.

Ko kaze da se ja pravim lud? Ja sam to i napisao kada su me pitali sta je sa telefonom. A ti se pravis mu--- neko ovde. Pitao sam te za pomoc onda i odje---bao si me, kao da to sto znas je samo za tebe stvoreno. A lepo znas da se pravis baja sa tim tvojim porukama.

Sram te bilo, ako vec neces da pomognes nemoj dodavati ulje na vatru.

Drugo ja sam telefon odneo bez garancije sa namerom da platim popravku ali ne 32 000. I nemoj prosipati pamet, ne valja sa drugima deliti ;)

Pa kazes kako ih nije sramota da ti naplate? Jel bi ti dzabe da ti oprave sto si ti svojom greskom flesovao i cackao?

Telefon zvanicno kosta koliko 70.000? Normalno je da je ploca ili ekran oko 250e.

Drugo ja sam telefon odneo bez garancije sa namerom da platim popravku ali ne 32 000. I nemoj prosipati pamet, ne valja sa drugima deliti ;)

Ja ne znam sta si ocekivao za telefon koji toliko kosta?

Poslednja izmena:
Pa kazes kako ih nije sramota da ti naplate? Jel bi ti dzabe da ti oprave sto si ti svojom greskom flesovao i cackao?

Telefon zvanicno kosta koliko 70.000? Normalno je da je ploca ili ekran oko 250e.

Kosta telefon zvanicno 70 000, ali nije to bitno. Lik me je zvao malo pre nove i rekao da ce srediti softwere, da radi sve, ali ceka da stigne od lg-a za njega softwere. Danas me zove zena sa totalno drugom pricom. Kao ona nije serviser ali je on tako napisao tamo. Stvarno mi nisu jasni, a ne verujem bas da je crkla ploca, verovatno ga mrzi da se petlja po linuxu i sredjuje brick.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2582142

A ja ne znam, slabo sam upucen ali naucicu. Tek posle ovoga sam video sta sam zapravo uradio i koliko sam pogresio u tome. By the way mogao sam odneti telefon u radnju i traziti novi. Nisam dobio fiskalni ali jesam neku pecatiranu garanciju, ali opet nisam. Svoju gresku hocu da ispravim ali lopovima 32000 nemaa :)

Poslednja izmena:
Kosta telefon zvanicno 70 000, ali nije to bitno. Lik me je zvao malo pre nove i rekao da ce srediti softwere, da radi sve, ali ceka da stigne od lg-a za njega softwere. Danas me zove zena sa totalno drugom pricom. Kao ona nije serviser ali je on tako napisao tamo. Stvarno mi nisu jasni, a ne verujem bas da je crkla ploca, verovatno ga mrzi da se petlja po linuxu i sredjuje brick.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2582142

Uzmi telefon i nosi kod drugog...Čim je krenula ta riba da te zove,nahebao si...ona nema blage veze i nema nikad prave informacije.Ja prošao tu školu sa njima...

Poslednja izmena:
^ Mislis da ce ga jeftinije izaci? Ploca je najskuplja na ovim telefonima.

Ma nece jeftinije, nema jos tih ploca po servisima ovako. Ne znam da li bi jtag mogao srediti stvar ...
Najgore sto nemaju dozu profesionalizma, ako su vec ovlascen servis . Da su mi u startu rekli, crkla ploca, ja bih rekao ok. Ali ovako nakon menjanja misljenja ja ne znam sta da mislim... Mozda su i oni cak nesto *****ali, ili pak ovaj pre njih...

Jtag moze da sredi stvar. Secam se jednom da sam isao kod druga za S2 i sredio jtag-om. Moze da se pokusa. Ne znam kakav je LG kad se ubije, sa njima nisam imao puno susreta. Sa Sammy-jem jesam.

Meni je bre neshvatljivo da (makar i pogrešnim) flešovanjem tako ubiješ telefon ko zeca. I to još beše OTA, nije ni bio flash ako se dobro sećam...

Edit: prevod ovog što je đilke napisao... LG nisam ubijao do sad, samo Samsung :D

Poslednja izmena:
Ja sam stekao utisak kad sam svoj telefon tamo nosio da oni pojima nemaju šta rade.Bezbroj puta sam ih zvao i svaki put ili su mi dali pogrešnu informaciju ili nisu znali o čemu se radi...Neverovatan neprofesionalizam i dranje po džepovima.

Meni je bre neshvatljivo da (makar i pogrešnim) flešovanjem tako ubiješ telefon ko zeca. I to još beše OTA, nije ni bio flash ako se dobro sećam...

Samo provukao ota up kroz twrp, zatim probao da vratim backup i nije htelo. Onda probao preko fastboota da ubacim cwm i tu ode sve. Prikaze mi security error. Eto sad gledam na xda ima resenje, okacio sam link gore.

Edit: prevod ovog što je đilke napisao... LG nisam ubijao do sad, samo Samsung :D

Mislim da to može da se sredi ali ovi iz servisa su to videli kao laku zaradu... Srbija...šta reći.

Samo Srbija, nigde vise. Eto kazem, kakvi smo ljudi ... Kupim ip5 preko oglasa, stigne mi zakljucan icloud, covek se ne javlja. Eto kad nece, onda nece ... Sad imam iphone 5 ispravan koji ne radi, g2 koji ne radi, s3 koji vise ne radi. I 4s koji bode sa xsimom ... BAKSUZ

Vrh Dno