Šta je novo?

LG G2

Ti se sprdas ali ovo je jedan od telefona koji bih mogao preporuciti bilo kome bez da ga zeznem. ;)

Ko ne voki stock, root, moze da odradi deodex i xposed instalira i to je to. Fabricki sistem radi najbolje. :)

ne sprdam se..samo kazem.. nije losa prodaja ,mada su oni ocekivali bolje. kako kome sto se tice g2 vs n5,za mene je n5 bolji. sreca pa svi imamo izbor :D

i pocemu je majke ti nexus u rangu sa g2? baterija? brzina? mislim da ne mogu da se mere. mozda nexus moze da se meri sa s4 i to ima smisla, ali sa g2 je presmesno...

Kakve testove?

i pocemu je majke ti nexus u rangu sa g2? baterija? brzina? mislim da ne mogu da se mere. mozda nexus moze da se meri sa s4 i to ima smisla, ali sa g2 je presmesno...

prvo da li pricamo o n5 ili n4.. ? drugo brzi je,trece ima vise slobodnog prostora na obe verzije,cetvrto meni je dosta lepsi,peto ima 1000 puta vecu podrsku od g2,sesto posto je poularniji ima i vise pratece opreme za njega da se nabavi,sedmo uvek dobija updejt od googla prvi (sto je opet meni bitno),osmo nema lg skin (koji meni vuce na decije sarenilo) . ovo su neki moji razlozi :)

Poslednja izmena:
Nemoj da mislis da nisam procitao. Pise uopsteno da je vezano za 3G, ali i ne pise kako i koji su problemi. Ako nemas sta pametnije da kazes, postedi me pametovanja i nabijanja postova na gluposti...

A ovaj tvoj post je baš neki pametan :D

Evo nešto ukratko
Fast Dormancy is a relatively recent technology that is aimed at saving battery life on your phone as well as reducing congestion on mobile networks. Essentially when your phone stops submitting data, it waits for a message from the mobile network telling it to close the connection. On some phones you might notice this is when the H or H+ symbol becomes a 3 or 3G symbol. Essentially its a fast way of making the mobile data connection become dormant, thus saving battery. Many recent devices, including the Samsung Galaxy SIII support Fast Dormancy and in general that is a good thing.*

Why on earth would I want to disable it then?

Even though Fast Dormancy sounds like a brilliant idea (and it is) some mobile networks choose not to implement it citing reasons such as cost and network congestion (I call bs on this one though). Unfortunately if Fast Dormancy is not supported by your network and it is enabled on your phone it can cause problems.
A ako te baš toliko zanima, potraži na netu, ja samo ono iznad našao za minut :)

pricamo o nexus 5
eqehezah.jpg

Ti testovi nemaju veze sa životom, nexus-i su uvek bili najbrži iako su ti testovi pokazivali tako neke čudne rezultate...

A ovaj tvoj post je baš neki pametan :D

Evo nešto ukratko

A ako te baš toliko zanima, potraži na netu, ja samo ono iznad našao za minut :)

A da pa vidis nisam se setio da potrazim na netu. Sta je to ustvari uopste Internet i kako se trazi, molim te i to da mi objasnis, pa da nabijes jos koji post.
Decko, ocigledno je da si ti ovde neki dezurni pametnjakovic. Verovatno si tako i nabio 3000 postova za godinu dana. Zamolio bih te da ne gusis vise i da ostavis prostora da na moje pitanje detaljnije odgovori neki dobronameran clan koji je imao iskustva sa tim, tome ovaj forum i sluzi.

Da li je pozeljno da ovo bude iskljuceno i koje su eventualno mane ukoliko se iskljuci?

Zavisi na kojoj si mrezi.
Ja koristim Telenor i koliko znam na njemu nije implementiran FD, pa je onda bolje da je iskljucen (baterija u tom slucaju duze traje).
A na mrezi na kojoj je omogucen FD iskljucis isti onda bi trebalo da ti baterija krace traje.

Poslednja izmena:
pa to sam i cekao da kazes. g2 sa custom rom ide i do 40000 tako da ne mogu da se porede.

otkud tolika razlika izmedju tvog scora i onog sa phone areana?

ovo sam vec kacio.. http://www.anandtech.com/show/7517/google-nexus-5-review/4 baci pogled na tabelu.. i to je jedan od razloga zasto g2 daje bolje rez na testovima. y u tabeli znaci da "cituje" n znaci da ne.(kada bacim malo pogled na ove testove,n5 pobedjuje g2 u 80 posto testova.. )

"I Can't Believe I Still Have to Update This Table" sa ananda

On paper, the Nexus 5 should be the fastest in the Android landscape, since in terms of silicon it has the bleeding edge of what’s available right now. I also mentioned on the podcast that it’s likely that the fact Nexus doesn’t switch into using a performance mode governor upon detecting certain benchmarks also contributed to the delta. Thankfully Google continues to not do an app detect and performance mode switch for benchmarks or a small whitelist of apps.

gte to g2 baca preko 40k.. ? nijanse su skoro neprimetne ali je n5 brzi mobilni u radu. to je sigurno

evo ti ga ovde n5 preko 40k.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2506965&page=36

Poslednja izmena:
Zavisi na kojoj si mrezi.
Ja koristim Telenor i koliko znam na njemu nije implementiran FD, pa je onda bolje da je iskljucen (baterija u tom slucaju duze traje).
A na mrezi na kojoj je omogucen FD iskljucis isti onda bi trebalo da ti baterija krace traje.

I Telenor podržava.

Baš sam pisao u temi o 3G-u merenja.

Sva tri operatera podržavaju FD, samo ne podržavaju sve bazne stanice. Tako da dodje na isto kao da ne podržava, samo je veći problem ako se nadjes na teritoriji FD-a, a isključen ti je, nego kad je uključen, a nalaziš se na mestima tj blizu bazne stanice koja je matora i koja nema implementuranu novu tehnologiju. Jednostavno moraš se šetati tu gde provodiš najviše vremena i vršiti istraživanje. Zavisi od tebe i tad ćeš da vidiš očitavanja koliko, šta, gde.

Poslednja izmena:
pa eto, g2 ide do a nexus ide preko 40k... (s tim što nisam našao taj tvoj rezultat za g2 blizu 40k)

pogledaj gore testove sto sam kacio.. u 80 posto n5 pobedjuje g2 ? g2 ga dobija samo u ovima gde "cituje" .ako se vec lozis na testove baci pogled tamo.. a anand je najcenjeniji sajt sto se tice testova. opet kazem n5 je u realnom radu brzi i to je cinjenica. ali su nijanse mizerne i to se mora naglasiti

http://postimg.org/image/k2cya41mv/ tih tvojih preko 40k je uz dizanje takta i tecni azot, uz prikacen nexus na djerdap. mene interesuje stock telefon

a otkud znas da on nije overklokovao cpu ili gpu.. ? mogao sam ja tebi da zakacim onu sliku od 41k i ti ne bi znao sta je lik radio sa mobom..

Poslednja izmena:
pa nije otkud znaš nego naravno da su svi oni overklokvani, ja sam mislio da je to jasno? :)
pa najjače da je tweakovao governer da izvuče još 20% na stock rez :)

Ajde manite se testova, to je bre za klince. Ko pre ono moj tata je jači od tvog tate.

Snaga je ista I kod G2 i kod N5 imaju isti HW. Zašto bi za ime sveta radio OC?

Lepo sve radi, ne nego tu se zamajavate i hranite ovog loznicu

Vrh Dno