Šta je novo?

LG G Pro 2

Pricali smo skoro o 4G signalu,danas citam u novinama da je mts pustio u rad u par gradova medju kojima i Pancevo. Za sad nisam nigde uhvatio 4G. Kazu da se nece dodatno naplacivati ova usluga,sto me je iznenadilo.

Jesi zamenio SIM karticu za USIM. Bez nove kartice nemozes uhvatiti 4G.

au ljudi,smorio sam se....hoce brat da uzme ovaj telefon, ali nigde nema da se kupi! na Kp koga god da zovem,nema,nestalo,nema ih dugo...

@dejop1 nisam jos,mrzi me da cekam u redu,kod nas je uvek guzva...a i nemam vremena za bacanje,tako da ce to da saceka...

Upravo mi je azurirao softver na V20d. Upotrebljivost i funkcionalnost je jos vise unapredjena,to pise.

Za sad nista ne primecujem,radi super kao do sada.

Poslednja izmena:
sutra planiram da zamenim verni g pro za g pro 2. koje su verzije telefona kod nas? D837? da li je izasao lollipop za D837? koliko vidim, postoje LG G Pro 2 F350, LG G Pro 2 D837 for Europe, LG G Pro 2 D838 for Asia.

Moj je D838 asia,lollipop. Uglavnom je ovaj model kod nas,mada ima f350 dvoje-troje na forumu.

Drugarica ima D837 i dobila OTA lollipop pre dve nedelje otprilike.

Ovaj sto sam gledao je D838. Koliko vidim razlika je 800MHz LTE (u korist D837). Koji LTE koriste ovi nasi? Ja sam u MTSu. Znaci postoji mogucnost da LTE nece raditi u Srbiji sa D838.

edit: vidim da se vec o ovome diskutovalo 🙂 zapravo, i nemam neku veliku zelju a ni potrebu za koriscenjem LTE tako da D838 nije nikakav problem 🙂 uz to ima vise romova za njega a verujem da ce tako biti i u buducnosti (evropski g pro je katastrofa sa romovima, za sve ostale je izasao 5.0 al za njega nije...)

Poslednja izmena:
1800MHz se za sad koristi kod nas. 800MHz se moze poceti koristiti kad se kompletno ugasi analogna TV.

Kao što je Pablo već napisao, Telenor je kupio dva bloka u frekvencijskom opsegu 1800 MHz na tenderu za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio frekvencija čime je stvorio mogućnost za uvođenje i puštanje u rad 4G mreže.

LG G Pro 2 D837 podržava LTE band u frekvencijama 3(1800), 7(2600), 20(800), dok model D838 podrzava LTE 3(1800), 7(2600)...

Tako da i jedan i drugi model sigurno rade na novoj Telenor 4G mrezi...

ja i dalje ne mogu da nadjem telefon,jel moguce da u celoj srbiji NIKO nema da prodaje,ali niko... ovo je nemoguce...

cak mi stigao i kejs, a telefon nemam! 😀

ja i dalje ne mogu da nadjem telefon,jel moguce da u celoj srbiji NIKO nema da prodaje,ali niko... ovo je nemoguce...

cak mi stigao i kejs, a telefon nemam! 😀

A ja bas planirao uskoro da menjam svoj Note 2...I gledam razne telefone ovih dana i citam sve i svasta, gledam klipove na YT, pratim forume i slicno. I kao konacno sam se dogovorio sam sa sobom da mi mozda sledeci fon bude GP2. Jel moguce da ga nema nigde? Jel si gledao na KP? Mene interesuje verzija od 32GB...

Cak sam i ja razmisljao da prvo narucim neki case i tempered glass, pa dok to sve stigne, da u medjuvremenu pazarim telefon... [emoji39]

Poslednja izmena:
A ja bas planirao uskoro da menjam svoj Note 2...I gledam razne telefone ovih dana i citam sve i svasta, gledam klipove na YT, pratim forume i slicno. I kao konacno sam se dogovorio sam sa sobom da mi mozda sledeci fon bude GP2. Jel moguce da ga nema nigde? Jel si gledao na KP? Mene interesuje verzija od 32GB...

Cak sam i ja razmisljao da prvo narucim neki case i tempered glass, pa dok to sve stigne, da u medjuvremenu pazarim telefon... [emoji39]
Ma gde nisam gledao sve :-D
Nema ga vec neko vreme. I niko ne ocekuje da ce stici skorije... a meni treba do subote najkasnije.... haos... morace glupi g3 2gb da se uzme...

Jadan 🙂 Ja uzeo telefon pre 2 dana. Polovan bukvalno kao nov, sve bocne folije i folija preko tipki bile na njemu, stavljena (savrseno) folija na ekran. 260e. 32gb verzija. Star skoro 3 meseca, ali skoro nekoriscen. Full kutija sa neotpakovanim sluskama i punjacem, jos 3 meseca garancije. Zvučim kao da pišem oglas :-D Stavio sam posljednji kdz firmware 20d i rootovao. Radi odlično. Dobar upgrade u odnosu na G Pro. Evo jedan ss ( napunjen na 100% i koriscen za surf, bez dopunjavanja):
f2c906c2ee112999a8966b586274525b.jpg

Cini mi se da sam vidjao taj oglas. Ta garancija je vrv na softver samo,kao i kod 90 posto prodavaca na Kp... jos nece da kazu,nego jedva odgovore kad pitam jel garancija na CEO TELEFON... mnogo me nerviraju ti likovi

Naravno da je tako, ali ***. Ko god daje 6 meseci to je na sw. Mislim da trenutno ima samo jedan oglas sa 2god garancije ali ne znam cija je.
E, da. Kamera me je odusevila. Ne znam kako je na G Pro jer sam koristio CM11 ali LG je odradio odlican posao sa featurima kamere. Kvalitet je takodje jako dobar. Video u fullhd 60fps je sjajan.

Poslednja izmena:
Video u full hd sa 60fps je katastrofa. Precesto ispadaju frejmovi u indoor uslovima (cak i napolju prilikom brze promene kadra). Takodje, mikrofon je izuzetno los (nemoguce je snimati neki koncert a da ne bude pucanja).

hm. ja sam bas probao u kancelariji, kolega mahao rukama, nisam obratio paznju na zvuk. bukvalno sam snimio dva 60p snimka i oba su izgledala prilicno dobro. svetla je bilo dovoljno jer su prozori ogromni (ceo jedan zid je prozor od poda do plafona). mozda je zato bilo dobro. proucicu malo bolje sta se desava.

Zvuk ce ti biti odlican sem u veoma bucnom okruzenju. Snimi neki video pa prebaci na komp i vidi da li je zakucan fps. Tako je najlakse. 🙂

Pozdrav svima! Evo da se ubacim i ja na ovu temu. Vlasnik sam G Pro 2 (32GB) od pre nedelju dana. Presao sam sa Note II na ovo cudo. Samsung me sluzio dosta dobro ali bilo je vreme da predjem na nesto drugo jer sam ga bas izgustirao...

Stavio sam posljednji kdz firmware 20d i rootovao. Radi odlično.

Kako ti radi 20d firmware? Za koje trziste je bio tvoj telefon pre nego sto si ubacio tajvanca? Moj je verzija SAE (Singapur). Jos sam na KitKat-u pa me interesuje da li da se cimam da ubacujem tu verziju Lollipop-a ili da lepo sacekam OTA...

Jel probao neko da rutuje preko DPRoot?

Citam na temi S3 Neo kako se desilo da ne vidi neke slike u galeriji i desi mi se isto malopre. Nema slika i viber-a, nema screenshot-ova, nema crop-ovanih slika. Preko file manager-a vidi viber slike, ali ovih ostalih nema nigde, jednostavno su obrisane. Da napomenem da slike sa kamere se cuvaju na sd kartici, kao i druge slike od obrade i one su sve tu i vide se u galeriji. Nije pomogla aplikacija media rescan kao ni ciscenje cache i data za galeriju. Sve je ok, ali me najvise buni gde nestadose screenshot slike?

Dobro radi 20d. Evo posle par dana sam prilično zadovoljan. Moj je bio tajvanac i pre flasha. Preko DPRoota sam rootovao G Pad lollipop bez problema. Mislim da će raditi i na G Pro 2 bez problema.

Flashnuo sam nocas tajvanski v20d. Primetih da nema vise opcija GSM/WCDMA/LTE u podesavanjima za mrezu vec samo GSM/WCDMA. Citam na xda neke komentare da se i kod drugih isto tako promenilo posle flasha "lizalice". Ima li ovde neko slicno iskustvo? Nisam jos uzeo 4G karticu pa me zanima da li se mozda podesavanje za LTE pojave pri ubacivanju nove SIM kartice?

Prva iskustva oko LP su vise nego pozitivna za mene. Svidja mi se promenjeni izgled. Trebalo mi je nesto malo drugacije...Baterija je fenomenalna. Nikako da se isprazni. Videcu kasnije koliki ce biti SOT ali za sada mi deluje mnogo bolje od KK,a nisam jos imao ni jedno punjenje posle flasha. Neke opcije su promenjene,a neke ocigledno nedostaju i to mi se ne svidja. Nisam jos stigao sve da procackam ali ako je nesto glupo uradjeno to je da alarm ne zvoni u silent modu sem ako se ne ukljuci lista prioriteta. Druga stvar, nema animacije za vremensku prognozu na lockscreen-u osim u slucaju da pada kisa ili sneg. A gde su oblaci, sunce? Hmmmm...Nadam se da planiraju jos neka verziju sa ispravljenim sitnim nedostacima pa da docekamo uskoro i neki final build...

Dobar je LP, ali mislim da moze i za nijansu bolje...

Ima neka fora da se uđe u neki servis meni gde možeš da osposobiš lte. Mene ne zanima pa se nisam udubljivao.
Kako vam se troši baterija u standby modu tj preko noći? Meni za nekih 8-9h ode oko 4-5 procenata sa 2g bez data, uključen wifi, sync, led, location bez history. Nije loše ali bi moglo bolje. G Pad sa lollipopom mi je stojao skoro 3 nedelje uključen i potrošio manje od 10 posto baterije...

Znam za to. U service menu se ulazi ukucavanjem koda 3845#*838#. Ko hoce da se zanima moze da pogleda...Ali citajuci ovih dana po drugim forumima i temama za G2 i G3, slican problem se javlja i na njihovim modelima posle update-a na Lollipop. Aktiviranje LTE opcije iz tog skrivenog menija je samo privremeno i ponovo nestaje prilikom restarta telefona. Ima i drugi fazon da se osposobi LTE ali je potreban root. Nisam skoknuo jos po 4G karticu pa ne znam kako bi to sve funkcionisalo...

Bar root nije problem 🙂
Nego, niko ništa o bateriji?

jel ima neko od vas ovaj telefon u dual sim varijanti? ako je uopšte i proizveden

Nazad
Vrh Dno