Šta je novo?

LG G Flex 2

Koristim i dalje MM, grejao se, doduše moram reći da sam bio na moru, temperatura je bila preko 30, sad ovde prethodnih dana na normalnoj temperaturi ne primećujem neko grejanje.
Sve mi i dalje radi super. Baterija mu je mana, mnogo me nervira, moram naći neko rešenje da ga koristim intenzivno ceo dan, ovako do 17 časova i cvrc!
Mislim, kad ga koristim normalno, razgovori, poruke, malo viber i net, onda nije problem, ali kad počnem da drndam net i viber, e onda je problem!
Našao sam skoro na jednom sajtu da je ovaj predvidjen za Android N!?
Da li je to tačno, videćemo!

Poslednja izmena:
Ma bas...ja koliko pratim nije se do sad desilo da za neki telefon preskoce celu verziju androida, pa da dodje sledeca. A uzgred flex 2 je i dobio azuriranje na MM...doduse za neke operatere i to je to. Ja sam skoro vise i izgubio nadu da ce i pustati za sve. A na N zaboravite odmah...zvuci previse dobro da bi bilo istinito.

Da li neko ima 5.1.1 official rom, evropski, nebrendiran, za H955, i mogao bi da uploaduje negde, ili da mi neko pomogne i uputi me na vec neki postojeci link gde mogu skinuti kdz koji mi treba...

Imam Flex2 H955 sa TIM mreze iz Italije, sa 5.1.1 unutra, a zelim da uradim unbrand, a nikako da nadjem to sto trazim, hvala unapred!

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Sto 5.1.1? Stavi MM kad vec ubacujes drugi rom. Od oficijelnog MM i dalje nista?

Root-ovanje na 5.1.1 podrazumeva ubacivanje kompletno novog roma od 3 i kusur GB (i automatski brisanje svega dosadasnjeg na telefonu) ?
Da li na MM postoji mogucnost prebacivanje programa na SD karticu (move to sd) kao sto je trenutno na 5.1 ?

Poslednja izmena:
Evo da se ponovo prikljucim temi posto dugo nisam nista napisao , a telefon prodajem sutra pa cisto da iznesem svoje iskustvo, telefon je kod mene skoro godinu dana i generalno mogu da kazem da se ni jedan telefon nije toliko zadrzao kod mene kao G Flex, ja imam h955 (provera kaze da je sa nemacke VD2 mreze, dakle vodafone brendiran), pre azuriranja na MM na 5.1.1 softveru sam imao problema sa potrosnjom baterije, stalno je zaglavljivao neki proces i drzao mi je uredjaj budnim, kako sam bio lenj da ga resetujem (a brisanje nepotrebnih aplikacija nije resilo problem) lakse mi je bilo da pustim update na MM, naravno i tu sam bio lenj pa sam to odradio preko LGMobile Support Tool-a koji mi je ponudio azuriranje i odradio proces nadogranje, kada je azuriranje proslo prvi problem sa kojim sam se susreo je izgubljena podrska za LTE, kako i zasto ne znam, jednostavno kada namestim LTE, telefon nece da nadje mrezu a onda moram da vratim na 2g/3g i da ga resetujem da bi se nakacio na mrezu, H+ i 3G rade najnormalnije, telefon na MM-u meni osetno brze radi i osim izgubljene 4G podrske nemam vecih zamerki, prvih par dana se dosta zagrevao al se sad to stabilizovalo i ne osetim razliku u odnosu na 5.1.1, za bateriju ne mogu nista da kazem jer mislim da je skoro isto, svakako mi je bolje jer sam resio problem koji sam imao na 5.1.1. Telefon menjam ne zato sto sam nezadovoljan njegovim radom vec vise zbog toga sto sam navikao da menjam uredjaje na 7-8 meseci pa sam resio da predjem na N5X. Mislim da je G Flex 2 uz N5X trenutno najbolja kupovina jer su im cene odlicne, toliko od mene.

Poslednja izmena:
Zato uostalom forumi i služe?!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Evo jos jednog novog vlasnika G2 flex-a. Uzet pre par dana pa da ostavim utiske.

Prelazim sa G2 D802 koji sam koristio skoro 2 godine i odlucio da ga zamenim zbog dobro poznatih zutih mrlja na ekranu.

Flex je H955 verzija sa nemacke mreze rev1.0 proizveden Q3 2015 i Android 5.1.1.

Kao prvi plus za flex je definitivno izgled sto je naravno subjektivno.
Kao drugo, ekran na flexu. Crna izgleda fantasticno i boje definitivno prirodnije od G2. Mada ne i bez mana. Sto se odma u prvu ruku da primetiti je veoma cudna siva boja. Totalno ima taj grainy efekat dok je brightness na low, a da se primetiti i kod citanja foruma/online novina itd, gde su slova sitna i sive boje. Naravno mnogo manje izrazeno kad je brightness u fullu, ali neko ko retko vec iz navike koristi low brightness zna da iritira. Vredi spomenuti i da je ekran od 5,5" i rezolucije 1080p umesto 1440p kao na G3, mada i ovo ima svojih mana i prednosti.
Kamere ne bih uporedjivao posto ih i ne koristim toliko ali za ono malo vremena sto sam isprobavao i nema neke razlike izmednju 2 modela.
Sledeca na redu je baterija. Definitivno downgrade sa G2 ali to se i moglo ocekivati. Za sada je SOT oko 4h, 4.5h ali pretpostavljam da se to jos moze tweakovati koliko toliko.

Na redu je Snap810... jedan od onih koji je za sobom povukao gomilu negativnih komentara i kritika. Kao prvi telefon koji je izasao sa ovim SOC definitivno je to moglo bolje da se uradi. Ono gde se problem sa 810 odma primeti gde je 800 funkcionisao mnogo bolje su graficki intenzivne igre. Posto imam naviku da cesto uzmem ppsspp emulator i ubijem nesto slobodnog vremena, ovo mi je definitivno veliki minus. Uzasan frame drop i kocenje se da primetiti nekad i posle 5 minuta.
Gaming na stranu, u ostalim segmentima nisam primetio ovakvih izrazenih problema. Za browsing, twitch, filmove i razne druge aplikacije, telefon je zver i radi perfektno, bez ikakvih kasnjenja.

Overheating se ne primecuje cak i kada sam ga forsirao sa emulatorom, telefon se ugreje negde koliko je to i G2 radio, mozda za nijansu vise ali nista extremno sa cime sam se susretao online. Koliko sam za sada uspeo da mu udjem u trag, dosta je ljudi iskljucilo po 2 core-a i limitovalo core speed ili podiglo maximalnu dozvoljenu radnu temperaturu da bi izbeglo throttlovanje, ali za sada nisam nista pokusavao od navedenog. Ako neko ima iskustva u ovome i uspeo efektivno da testira na flexu bilo bi fino da ostavi utiske. Pretpostavljam da ce ovo jednog dana softwareski moci da se koriguje u neku meru, ali za sada koliko sam video citajuci komentare ljudi koji su presli na 6.0 nije bilo promena.

I za kraj, da li je bilo vredno preci na flex? Tesko da bih znao odgovoriti. Za sada ima i pozitivnih i negativnih strana. Ukoliko se koriguje obaranje brzine coreova sto dovodi do tih silnih padova performansi, definitivno da.

Medjutim za one koji ne planiraju forsirati telefon raznim igrama i sl. definitivno je telefon dobar izbor za cenu po kojoj se trentno u Srbiji moze naci.

Kako ti izvuces 4h SOT, nije mi bas najjasnije, ali svaka cast. Meni je obicno oko 2h, eventualno mogu da izvucem 3h, par puta mesecno.
Koliko cesto punis bateriju?

Zavisi od posla, ali u 90% slucajeva ide jednom dnevno na punjac. Dok radim telefon je uvek prikacen na laptop tako da to ne racunam. Kasnije ako do kraja dana uspem da doguram bateriju do <30%, sto jel i nije toliko tesko, definitivno napunim bateriju pre spavanja. Ovo sam praktikovao i sa G2 samo sto nisam svaku noc morao da ga stavljam na punjac.

Ja nisam imao problema sa performansama kad sam igrao igre i sve je išlo lepo mada se grejao solidno. A hektore kako samo 2h sot? Ja na wifi-ju izvlačim 4-4.5h sot dok na 3/4 G i wifi mesovito 3-3.5-4h sve zavisi koliko je na mobile data i kakav je signal. A i ko ima manje instaliranih aplikacija baterija traje duze. Znam da sam gurao na početku redovno 5h sot kad sam kuci ili na poslu gde mi je samo wifi net

Poslednja izmena:
Evo i ja da se ukljucim u raspravu... Sto se baterije tice isti slucaj, evo bas sam malo pre ispratio situaciju, 4.5 sot za nesto preko 19h od skidanja sa punjaca do 2% baterije. Sve vreme na wifi, ali sve popaljeno, tri mail naloga, ukljuceno azuriranje, lokacija...dosta app koje rade u pozadini. Koriscen mahom za surf, tt, yt, drustvene mreze...znaci solidno zahtevna upotreba. Ja vrlo zadovoljan. Medjutim problem je kad se sa wifi predje na mobile data, onda drzi dosta krace, ali dobro, tako je manje vise kod svih modela. Sto se tice tog opadanja performansi u igricama nisam mogao da primetim jer igrice ne igram, ali sam primetio nesto slicno u ostalim aplikacijama. Najvise instagram i chrome. Listam instagram ili surfujem preko chrome-a i odjednom se javi takav nenormalan lag, da ga je nemoguce koristiti...toliko krene da koci i kasni da moram da izadjem iz app da je ubijem iz rama i da udjem opet ne bi li se stabilizovao. Javlja se to i u drugim slicnim aplikacijama u kojima se takodje nesto "skroluje", ali u ove dve vrlo cesto. Sledece sto sam primetio, a sto me takodje nervira je veliki lag pri otkljucavanju. Telefon mi se otkljucava knock code-om i posle unosenja koda zna i po 5 sekundi da tako stoji dok se ne otkljuca. To mi se recimo nije desavalo do skora nego je otkljucavao momentalno, ali u poslednjih mesec-dva eto tako...i sto je najgore lag je sve veci. Prvo sam cekao sekund-dve da otkljuca, a sad Boga mi i po pet, a nekad i vise. Sem toga generalno sam zadovoljan, ali cinjenica je da ne radi kao prvog dana kad sam ga uzeo (pre otprilike pola godine). Mozda sam ga malo preopteretio aplikacijama, ali mislim, ako cu ovakvu masinu da stedim, sta bi onda radio da imam neki prosek mob sa sd400-410 soc.

Poslednja izmena:
Ja neki veci lag nisam primetio. Dodje nekad da se neka aplikacija zaglupi pa onda moram da je pokrecem ponovo ali mislim da je do aplikacije a ne do telefona. Ne koristim sifru za tel pa ne mogu da kazem imam li isti problem. Kad ga ovako otkljucavam radi odmah bez zastoja.

Ne znam sta da kazem. Meni je poceo nekako da radi chudno. Hoce po koji put da koci prilikom skrolovanja po glavnom ekranu. I dalje me ubija google servis. Na njega uvek ode 30% baterije. Zbog toga sam odradio HR pre koji mesec ali i dalje isto.
Primer od juce. Vozio sam bajs 5h (111km :D). Runtastic sabio 30% baterije, Google servis 29%, SOT ni 1h, a baterija na 20%. Sve zivo je upaljeno uvek i bez gasenja. Wi-fi, 4G, Gps.
Sad sam ga vratio na 3G pa da vidim.

To mi je nekako previse da ti toliko Google servisi vuku toliko baterije. Meni se nekad desi da sistem Android povuče 20-25% baterije. Ne uvek ali se nesto zaglupi. Svakako SOT mi nikad nije ispod 3h kada tel koristim od jutra do večeri mesovito mobilna mreza i wifi. Ništa ne gasim. Ponekad samo lokaciju ali ne zbog baterije

Gledam po netu i radim sto ljudi pishu. Pogasio sam neke sync opcije u gmail nalogu (kalendar, chrome, drive, play music, play newsstand, app data - ovo ne znam tacno za sta sluzi :)) i za sad mi prikazuje da je screen glavni potrosac (napokon) i to sa 13min. a baterija i dalje na 100%.

Poslednja izmena:
Ni meni ti google servis ne vice toliko. Situacija mi je slicna kao sto kaze ROCK nikad ispod 3h sot mesoviti wifi mobile data. Samo me ovaj lag pri skrolu u aplikacijama (a nekad i na pocetnom ekranu) i pri otkljucavanju jako nervira. Ali recimo ne pamtim da mi je neka aplikacija pukla...znate na sta mislim ono glupavo obavestenje kako je aplikacija prestala sa rado sto je bilo karakteristicno nekad za android...to ne znam dal mi se ikad desilo. Planiram i ja da mu odradim hr samo neka ga jos malo da se udjubri pa cu mu onda ubaciti ovaj MM i onda sve ujedno. Posto od zvanicnog ota updatea lg-a izgleda nista...slepci.

Bas su slepci. Da izostave MM ne mogu da verujem. Dobio samo 5.1 i to je to. Sramota drugu rec nemamza ovo

Jel komplikovano da se ubaci? Jel ima nekih problema posto su se pojedini zalili na neke bagove. I javi jel baterija poboljsana kao i kvalitet fotografija.

Javljam cim prodje par ciklusa punjenja. Za sad mi deluje kao isto. Sam sistem je fluidniji, ma kako to cudno delovalo. Sve deluje agilnije i definitivno se vidi pomak. Jedini bug (koji to nije) je to da se prilikom ulaska u sistem ispise obavestenje da valjda telefon nije sa mreze za koje je rom namenjen. To se javlja samo kad se upali ili restartuje telefon. Kod mene je to na 5.1.1 bilo otprilike jednom u par meseci, tako da je ta "greska" beznacajna.

PS. nije komplikovano. Instaliras program za update, instaliras drajvere, skines rom i flesnes za par minuta. Kod mene je sve ostalo kao i pre nadogradnje. Svi programi su tu, sva podesavanja su tu. Ako baterija pokaze iste osobine, odradjujem HR i ubacijem programe jedan po jedan, pa da vidimo ko to zeza. Opet mi se google servisi povampirili. Ekran za sad na prvom mestu a u stopu ga prati google servis :)

Poslednja izmena:
Salji link odakle si skidao rom i nacin ubacivanja ako ima sa xda.

Uputstvo
Meni link ka romu za 955 verziju ne radi, pa sam ga nasao na drugom mestu
Takodje, skinuh i drajvere iz uputstva ali nekako se cudno instaliraju (u delicu sekunde i ne vidim sta se desava) pa sam skinuo i ove drajvere

Baterija je definitivno bolja kod mene. Dva ipo sata SOT a baterija na 39%, sto ce reci da moze skoro 4h, sto je fantazija u odnosu na 5.1.1

Nazad
Vrh Dno