Uzeo sam LG BD390, iako imam HTPC odmah ispod plazme i Sony S300. Prvi utisci su fantastični u odnosu na Sony kojem treba 2 minuta da se podigne LG-u je potrebno desetak sekundi. Slika je fantastična podjednako dobra na blurej filmovima kao i na Sony a i mkv filmovi imaju podjenako dobru sliku ako ne i bolju u odnosu na PC uz ogradu da je to testirano na Panasonic plazmi staroj tri godine. Plejer može da strimuje nove HD audio formate a za one koji nemaju novije generacije risivera ima 7.1 analogne izlaze a kako ima i interno dekodiranje HD audia oni tako dobijaju to kroz PCM. Filmovi i muzika mogu da se puštaju sa optičkih medija sa USB-a i kroz mrežu. Prikazivanje titlova je odlično, veličina slova je taman kakva treba za ekrane od 42'' i veće (za 37'' je već upitno). Sa najnovijim firmverom i fimvovi iz mreže se prikazuju sa našim titlom pri čemu je tu ograničenje da mora naziv fajla filma i prevoda biti isti i u istom folderu dok kod USB-a to ne mora već može da bude i različit naviv. Naravno podržava eksterne hard diskove u NTFS-u, dovoljno je samo ubosti hard disk u USB i učita ga za 2 sekunde. Mreža se podešava veoma lako dovoljno je kabl od mreže jedan kraj ubosti u ruter a drugi u plejer i u meniju izabrati tip mreže (žičana ili bežična) i to je to sve je automatsko ruter sam dodeli lokalni IP. Potrebno je skinuti novi firmver sa neta jer onaj sa plejerom ima dva bug-a. Skidanje firmvera je nevidjeno prosto u meniju se nadje nadgradnja softvera plejer skine firmver sa neta (sam nadje) snimi na internu memoriju od 1GB a zatim pita da li hoćete da promenite firmver, prosto da prostije ne može. Dva baga koja sam primetio sa fabričkim firmverom su dimenzije slike na mkv-ovima koji su u formatu 2,35:1 a kropovani su ne na 16:9 već do same slike a drugi bag je da nije prikazivao titlove kroz mrežu. Sve je to rešeno sa novim firmverom. Jedina mana plejera za koju ja znam je da ne pušta FLAC. I na kraju još jedna bitna stvar za razliku od plejera prve generacije ovaj nema ventilator što je veoma pozitivno jer je praktično bešuman, doduše plejer je posle višečasovnog korišćenja vruć ali ni prilično kao risiver npr.