Šta je novo?

LG 32ls570s

Posto sam hteo ipak da gledam i neke kanale koji su skremblovani, a to sam mogao jer sam na starom risiveru mogao da ubacujem kljuceve za otkljucavanje pojedinih kanala, interesuje me da li je to moguce i na ovom televizoru

Iz poruke se vidi da hoce piratski da gleda a ne legalno.

Mene isto zanima taj tv. Kakvi su utisci,kako mu radi wifi,dà li otvara flv sa usb?
Kako si zadovoljan kvalitetom slike itd?
Kakvi su titlovi, da li mogu da se podesavaju velicina, boja,polozaj...da li cita nasa slova ...?

Poslednja izmena:
@radisasvr

Ja sam prezadovoljan TV-om. WiFi radi vrhunski sa ovim manjim BluRay ripovima, dok kod vecih (10+ GB) secka ali je to mozda problem u ruteru koji je 150 Mb/s. Sad sam probao razne formate i pusta sve (flv, 3gp, mp4,...). Sto se titlova tice, ima podesavanja za nasa slova, sinhronizaciju, poziciju velicinu i boju. Jedino sto mu je mana ili ja ne znam da podesim, je sto ne mogu da stavim code page da bude default Latin 2(nasa slova) nego moram svaki put da udjem u meni i podesim. Ako neko zna kako se namesta, neka podeli sa mnom.

@radisasvr

Ja sam prezadovoljan TV-om. WiFi radi vrhunski sa ovim manjim BluRay ripovima, dok kod vecih (10+ GB) secka ali je to mozda problem u ruteru koji je 150 Mb/s. Sad sam probao razne formate i pusta sve (flv, 3gp, mp4,...). Sto se titlova tice, ima podesavanja za nasa slova, sinhronizaciju, poziciju velicinu i boju. Jedino sto mu je mana ili ja ne znam da podesim, je sto ne mogu da stavim code page da bude default Latin 2(nasa slova) nego moram svaki put da udjem u meni i podesim. Ako neko zna kako se namesta, neka podeli sa mnom.
Podrazumevanu kodnu stranicu podešavaš na Media Serveru ako gledaš preko Media Servera, pošto pominješ WiFi vezu.

Mene isto zanima taj tv. Kakvi su utisci,kako mu radi wifi,dà li otvara flv sa usb?
Kako si zadovoljan kvalitetom slike itd?
Kakvi su titlovi, da li mogu da se podesavaju velicina, boja,polozaj...da li cita nasa slova ...?

Ja sam prezadovoljan! TV je spojen lanom na ruter, a ruter naravno wifiom 150mbs na laptop, puštao sam hobita 13gb (1080p) bez brutalnog zvuka, slika je fenomenalna, ne sjecka ni malo i slično.

Kvalitet slike je sjajan, barem na mojoj digitalnoj SBB kablovskoj.

Možeš da podešavaš slova kako god hoćeš.

Smart ima mnogo opcija, ali ćeš realno koristiit jedino smart share. You tube aplikacija je malko traljava i ko nema android telefen muka će mku biti kucanjoe

U poslednje vreme sam primetio da mi YouTube na TVu stuca na pocetku dok se ne zalaufa :) Ono sto ne mogu da razdvojim, da li je to rezultat nekog od update-a ili mozda IKOM-ovog "divnog" interneta.
Da li je mozda jos neko primetio nesto slicno?

Smart ima mnogo opcija, ali ćeš realno koristiit jedino smart share. You tube aplikacija je malko traljava i ko nema android telefen muka će mku biti kucanjoe

A kako radi pretrazivac interneta, jel moze da otvori bilo koju stranu ili ima ogranicenja?
Zeleo bih smart televizor ( narocito LG) jer mi je pomalo muka od android stikova a i samostalnih android plejera. Najvise bi mi odgovarao smart tv sa solidnim aplikacijama i dobrim pretrazivacem, posto vidim da je ostalo ionako vec dobro :).
Volim elegantno resenje kada sa jednim daljinskim mogu da kontrolisem sve! Grozim se situacije gde moram da imam dva ili vise daljinska, optickog misa, tastature itd, itd.
Cini mi se da bi meni taj LG bio pun pogodak, jer je najblizi mojim potrebama :).

DVD rip i titlovi?
Burazer je kupio pre par dana 570S od 42 inča. Izvinjavam se, ne garantujem da li je ls ili ln, ali jeste smart. Dobio je i wifi dongle (jedva) i to radi ok. Probali smo neke filmove sa eksternog USB diska i sve je bilo ok. Naknadno je primetio da mu ne pušta titl na jednom DVD ripu. U pitanju je klasično iskopiran sadržaj VIDEO_TS foldera. Inače je sve legalno, ima taj DVD kao optički disk, nego bi mu sad bilo zgodnije da ih sve prebaci na disk i tako pušta. Dakle, TV normalno pusti sliku, ali ne pušta titl i ne reaguje na subtitle opciju. Kada taj isti folder pusti na kompu, ima mogućnost da uključi titl. Da li je još neko imao taj problem? Da li ovaj TV standardno ne podržava DVD titlove? Ne znam koja je verzija softvera.

Druga dva pitanja - 1) Gde je opcija za eject USB diska? i 2) Kako pri puštanju filmova sa USB-a mogu da dobijem sve ratio opcije - zoom, stretch i ostale? Kada gleda TV program, nudi sve, a kada je film sa USB-a nudi samo jednu ili dve koje ne rade ništa pametno.

Titlovi DVD izdanja nisu tekstualni fajlovi koje TV zahteva već su grafički fajlovi (slike) pa TV ne može da ih prikaže. Računar je nešto drugo i prikazuje titlove.

1) Pritisneš taster za brzi meni i tu je da izbaciš USB
2) Ne postoje opcije. Imaš samo u podešavanjima videa, original i razvučeno (valjda tako)

Pretpostavio sam da je problem što su DVD titlovi grafički. Hvala.

A kako radi pretrazivac interneta, jel moze da otvori bilo koju stranu ili ima ogranicenja?
Zeleo bih smart televizor ( narocito LG) jer mi je pomalo muka od android stikova a i samostalnih android plejera. Najvise bi mi odgovarao smart tv sa solidnim aplikacijama i dobrim pretrazivacem, posto vidim da je ostalo ionako vec dobro :).
Volim elegantno resenje kada sa jednim daljinskim mogu da kontrolisem sve! Grozim se situacije gde moram da imam dva ili vise daljinska, optickog misa, tastature itd, itd.
Cini mi se da bi meni taj LG bio pun pogodak, jer je najblizi mojim potrebama :).

Tek vidjeh pitanje... Ako nisi kupio do sada, mogu ti reći da radi dosta dobro. Sad, sigurno ne kao sa androida, ali za custom rešenje je ok. Učita sajt blica sasvim dobro, a na njemu 101 reklama. Mada meni nije prijatan surf preko tva. Učitava i you tube

Odmah da ti kažem, na surf zaboravi sa daljinskim, čak i sa magic daljinskim. Jedino bežična tastatura i miš. Ima doduše android aplikacija koja menja magic remote, ima i tastaturu i može da posluži ali ja je slabo koristim. Inače je u pitanju LG 42LN570S

Imam ovaj tv sa 37 incha,sljaka besprekorno al desava mi se u zadnje vreme da na par sekundi izgubi sliku a ton ne,spojen je na resiver preko hdmi-a,struja tv-a ide preko stabilizatora napona,cini mi se on cakne i tad nestane slika,ne znam da li je do njega,mrzi me sve da prespajam jer je tu haos od kablova,da napomenem da zvuk dobija preko resivera na 5.1 sistem,znaci da su mu njegovi zvucnici iskljuceni

I,struja tv-a ide preko stabilizatora napona,
Imam jedno pitanje za sve. Ti stabilizatori su bili aktuelni pre 30-40 godina i imam ih dva koji stoje negde na tavanu. Kad je krenula novija tehnologija svi oni su izbačeni iz upotrebe pošto je rečeno da televizori imaju u sebi takvu zaštitu i da više takvi nisu potrebni. E sad me ovo interesuje, zbog čega neko ponovo stavlja stabilizatore, koja je svrha i da li je to uopšte potrebno?

druze,imao je i moj samsung prosle godine zastitu verovatno pa ga je napon sprzio,bukvalno mu na ekranu rupe napravio...nije problem skinut ga,al on je ve bio tu,za sve uredjaje posto ima pozamasnu snagu

kupljne je pre 3 godine ,nema 40 godina:D..nista,probacu danas bez njega pa cemo videti

Bas me iritira sto je negde od leta YouTube app sa nekim update-om poceo znacajno da laguje i baferuje prvi klip.'
Da li neko ima ideju odakle da skinem neki prethodni firmware i da ga na silu downgrade-ujem?

Videh poruku na tv, da od 27 februara lg gasi aplikacije za facebook i skype? Znate li nesto vise o tome?

Nazad
Vrh Dno