Šta je novo?

LeTV Le 1 X600 Custom romovi

Svakako im wifi nije jača strana, u prostoriji gde Samsung J1 kolko tolko prima signal, x600 ni ne vidi mrežu.

Mislim da imas problem sa konkretnim primerkom, losi su kontakti koji povezuju wifi antenu. Jos ako je u pitanju bela varijanta x600 onda je definitvno to :)

Ubacim 12s i primetim da imam neki verovatno zaglavljen piksel (na beloj je svetliji, na svetlim bojama vuce na belu, a na tamnim se ne vidi) do tad ga nisam primetio, isprobavao sam neke programe al to valjda treba satima da radi pa mozda uspe.

Jel imao neko iskustva sa slicnim problemom? Nije do update-a sigurno :d

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi ostavi ovde ili putem PM link ka BB72 011S za letv x500?

onda cekaj na napravi za 12s.. novije nema nista.. imas 008s indijski od BB72 ako hoces..

Ja sam sinoc postavio 11S bb72. Radi bez problema.
Klasično instaliranje, skine se rom, wipe kesh i install.

Evo kako ga je kinez podesio

my wifi on my x600 works in my basement.. my asus zenfone 2 wouldnt work in the basement well... also you can go to settings and set certain capacitive keys on the bottom to do an action.. for example when i hold the home screen for a second it locks my phone... that can substitute for the double tap to go to sleep.... and if i hold my back capacitive key it takes a screenshot... so far x600 has gone beyond my expectations for a chinese phone at 170$.... it feels nice in the hand and not too heavy and it's thin as well, and i like the design and feel of it.. comes with a free case!!

I formatted the phone, installed TWRP, installed the stock BB72 rom,, I debloated it like crazy.. Installed google now launcher... installed greenify to hibernate apps, installed cpu sleeper scripts to turn off certain cores when my device is locked in order to save battery, changed my kernel to ondemand... uninstalled facebook, facebook messenger (they are battery hogs!!) and use it through the chrome/dolphin browser on deskstop view, and my battery now can last me almost 1.5-2 days on low brightness with heavy usage.. I also installed Wakelock for root, and keep a track of my wakelocks, i get screen time of like 5-6 hours or more depending what i do.. I was also able to save battery by installing SetCpu, and switching my kernel governor to ondemand, and my I/O to noop... Running Games are flawless, and 3gb ram helps with running a lot of apps n the background, it also gave me a benchmark score of 54 000, i have about 1.8-2 gb of ram free at startup by using app disabler to disable certain apps at start up.. especially LETv system apps and scripts..

I also installed lollipop google camera, and the picture quality is better with that camera apk than the stock camera app from letv.. Camera is what I expected from a chinese phone but still a good camera for the price.... Flash works fine with dolphin browser, and 32 gb is a lot of space for me, I keep my videos and music on the cloud. The screen is awesome as well, and I think it is bright enough for me even during the day..

Over all I give this phone a 8.5/10 after doing rooting and tweaks..... better than my asus zenfone 2 for sure, way cheaper lol !!

I prevod advance power management
Super Manager -> Power Saving Management (Battery icon on top right) -> Check if Toggle is Grey; if it's blue, toggle if OFF.
Super Manager -> Advanced Power Saving (Lightening bolt in a Water drop, bottom right) -> First 2 toggles grey. Then third on the list is Application Protection: Toggle everything OFF. The top heading reads as "Prevent Automatic Cleanup". Lower heading reads as "Allow Automatic Cleanup", this should not have anything there. Back one level up, the forth item on the list is Align Wakeup, toggle both items OFF.

nije mi jasno zasto izgasit align wakeup, tj. one dvije stavke koje smanjuju wakelock kad je telefon u mirovanju.. jeli objasnio zasto ili samo trubi tako bezveze?

Ljudi prodao sam telefon drugaru i ima problem sa what's up, Viber, messenger, ne dobija poruke, nešto mu gasi u pozadini aplikacije. Šta je u pitanju i kako to da reši?
Na telefonu je bb72 10s sistem.

uploadfromtaptalk1459263274060.jpguploadfromtaptalk1459263282672.jpg
Tu staviš da ne gasi za koje hoćeš a inače to se nalazi u predzadnjom polju na slici

Da li je neko koristio AOSP rom na x600 i kakva su iskustva ako jeste??

Da li je neko koristio AOSP rom na x600 i kakva su iskustva ako jeste??

Ja sam se malo igrao sa AOSP rom-om, nista spec. Po meni dosta losiji nego oficijalni i losija je baterija definitivno.Ne koristim ja telefon, vec devojka,ali ga cesto igram sa njim i trenutno je na njemu onaj BB72 10s i mnogo bolje radi nego AOSP...tako da moja preporuka da se zaobidje...

Hvala na odgovoru. I ja sam trenutno na BB72 romu koji radi bez problema. Samo vise gotivim cist android look :) Sta je tu je, vec sam se i navikao na EUI.

Jedno pitanje na koje mi hitno treba odgovor.

Pustio sam da se instalira BB72 010s ROM i doslo je do 95% i stoji tu vec 10 minuta i ne pomera se. Sta da radim? Imam utisak da se zaglavio.

Plasim se da bilo sta cackam da se jos nesto dodatno ne zaglavi.

Da li smem da dugo drzim power dugme pa da probam ponovo instlaciju?

Koji telefon je u pitanju? X600 ili x500? recovery bb72 ili neka druga?
Probaj da ugasis telefon držeći power dugme pa onda opet kombinacijom tastera udji u recovery, clear system, clear data, cache and dalvik pa opet probaj instalaciju. Ako opet nece onda ti ne valja zip file

Uspeo sam da instaliram. Definitivno se zablesavio prilikom prve instalacije. Ugasio sam ga i ponovo usao u recovery nakon cega sam izbrisao podatke i instalirao ponovo rom i sve je u drugom pokusaju proslo glatko.

Hvala na pomoci u svokom slucaju.

u pitanju je bio x500

imas od BB72 sad i 012s indijski ako oces probat.. BB72 nece vise radit na kineskoj verziji rom-a..

from my x5oo

imas od BB72 sad i 012s indijski ako oces probat.. BB72 nece vise radit na kineskoj verziji rom-a..

from my x5oo

Odakle ti takve gluposti? Rade još uvek na kineskim romovima samo se priprema Marshmallow verzija.

Tako da sad objave ne idu svake nedelje za test verzije i svakog meseca za stabilne verzije. Sledeći update bi trebalo da bude sad krajem aprila.

Odakle ti takve gluposti? Rade još uvek na kineskim romovima samo se priprema Marshmallow verzija.

Tako da sad objave ne idu svake nedelje za test verzije i svakog meseca za stabilne verzije. Sledeći update bi trebalo da bude sad krajem aprila.
daj procitaj sta sam napisao pa opet procitaj sta sam napisao pa onda dobro razmisli i tek onda probaj komentirat.. hvala..

from my x5oo

Covek je napisao da bb72 neće nastaviti sa podrškom za kinesku verziju a ne da kinezi više neće izbacivati update-ove. Inače kad smo kod MM mislim da će pre biti tamo negde u avgustu nego sad krajem aprila ili početkom maja.

sad imaju predstavljanje novih uzdanica koje dolaze sa MM androidom pa je moguce da cak bude krajem ovog jer ocito imaju spremne EUI-e na bazi MM..

from my x5oo

Covek je napisao da bb72 neće nastaviti sa podrškom za kinesku verziju a ne da kinezi više neće izbacivati update-ove. Inače kad smo kod MM mislim da će pre biti tamo negde u avgustu nego sad krajem aprila ili početkom maja.

Upravu ste, nisam dobro pročitao, ali ipak ne verujem da će bb72 da radi na indijskoj verziji kad izadje MM, pošto pretpostavljam da će prvo Kinezima da stigne. Da li će sad ili u avgustu, nekako više verujem da će biti sad u aprilu ali u svakom slučaju najavili su da stabilne verzije izlaze na dva meseca dok ne stigne MM.

ako neznas onda nemoj zakljucivati, pricam s covjekom na talijanskom forumu i.kaze da nema vise toliko vremena i da ce radit samo na indijskom jer je lakse ga sredit posto ne dolazi sa kineskim apk.. a i kupio je MX5 pa ce se vjerovatno posvetit njemu..

from my x5oo

Pa pošto očigledno ni ti ne znaš, Mx5 telefonu neće moći da se posveti. Ps: možda je lakše odraditi indijski rom ali on dosta kasni za kineskim.

Odatle ide pretpostavka da neće čekati mesec dva da izađe MM za indijce.

Po cemu si to zakljucio da nece moci da se posveti MX5?? Ja samo prenosim ono sta je on napisao, pretpostavkama se ne bavim..

from my BV2000s

Ovo je više za samu temu o meizu telefonima al ajde, kao prvo bootloader kod meizu telefona je zaključan, tako da je ubacivanje custom recovery-a nemoguće.

Ubacivanjem modifikovanog fabričkog roma najverovatnije će ući u bootloop i neće moći da ga popravi, mada je verovatnije da neće ni uspeti da ubaci modifikovan rom zbog verifikacije.

Tako da će se na našu sreću vrlo brzo vratiti našim letvicama, ko zna možda uzme i le2 X620 koji izlazi za par dana.

Nazad
Vrh Dno