Šta je novo?

LeTV Le 1 X600 Custom romovi

467aa034479f1f051ada6af9f51192f3.jpg
f1f0b6eb914c482274ba4aea82cd9a97.jpg

x-600

Kamera na Le2 neće biti dobra, bar po prvim review-ima, mislim da ima neki omnivision senzor koji nije baš sjajan, dok Le2 pro i leMax 2 imaju Sony imx 230 koji bi uz dobar algoritam trebalo da izvlači odlične slike!

Da li ima smisla instalirati neki od boljih programa tipa ZoomFX (ne kažem da je ovaj dobar samo mi prvi pao na pamet) ili se za najbolje iskorišćenje hardwera mora napisati program baš za taj telefon?

Na x600 je odlična stock aplikacija kamere sa puno opcija tako da tu nema potrebe za drugom apk osim ako neka ne poseduje neku specijalnu opciju koja vam je potrebna.Na prošlim mobilnim telefonima sam koristio lenovo kameru(xda forum) koja je tada pravila solidne fotografije.

x-600

Problem je što su fotke pri slabijem svetlu lošije nego na telefonima sa istom ili sličnom kamerom, mislim da tu algoritam štuca.

Custom 55.011S od onog Italijana.

Mislim da ću sačekati da Talijan izbaci novi MM rom pa da ga insaliram, ovaj što sad imam radi odlično tako da mi nije nužda da menjam.

Inače koristim kineske telefone već jedno 6 godina i nijedan brend do sada nije ovako regularno izbacivao nove romove, a najčešće nisu ništa
ni izbacivali, samo ako neko odradi custom. Bar ne u ovom cenovnom rangu. Veliki plus za Letv/Leeco, sigurno ću i sledeći telefon uzeti od njih.

Izbacio je talijan već odavno.

Da znam, ali mislio sam da sačekam da izbaci sledeću verziju, da malo ispegla stvari.

Italijan je već izbacio MM te možeš updejtovati.Imaš upustvo na njegovom sajtu. Ja sam ga probao i po meni stock je bolji.

x-600

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari.

Da li vredi uzimati x600 32gb za 115 eur? Flash sale je na gearbest-u :)

Po meni vredi jer je isproban model sa aktuelnim specifikacijama,dobio je android 6 ,58000 na testu i cena je extra.Jedino da nije
prepravljena varijanta.
x-600

Poslednja izmena:
Vredi i za više, uzimaj dok nije nestalo :)

Je l' ima OTA update za MM ili mora "ručno" da se flešuje?

I da li kasne notifikacije na viberu?

To je to od pitanja za sada, da vas ne gnjavim previše :)

Ako dodje sa fabrickim romom imas ota update a i mozes da skines ceo rom,prepravis naziv u update.zip i eto ga.Ni jedne notifikacije ne kasne kada se u dozvolama cekira za tu apk za koju ti trebaju notifikacije da je rom ne gasi i da se podize sa sistemom a sve ovo namestis kada saberes sve te apk za oko 30s i to je to.:banana:

Uradio sam update sa stock 013S na MM, 015S, preko stock recovery, svega nekoliko minuta je trajao update, play store ostao funkcionalan, i download muzike je ostao free! Inace telefonom sam prezadovoljan, preporuka za kupovinu

Sent from my iPad using Tapatalk

Znači muzika ostaje e to je extra vest.Zaista odličan izbor jer sada na MM odlično radi.

x-600

Samo jedan hardverski momenat:

Juce sam uspesno u kucnoj radinosti zamenio ekran na x600.
Slomio sam ga pre nekih mesec dana, za otprilike 25$ sam narucio sa aliexpressa novi. Paket je super zasticen, u stiroporskoj kutiji mi je stigao ekran i alat za zamenu.
Na youtube postoji par tutorijala, ja sam odgledao neki od 25 min.
Problemi na koje sam naleteo:

1. Skidanje zadnje maske, postoji lepak oko kamere. Zagrejao taj deo malo fenom, ali malo, i lagano, uz dosta strpljenja skinuo masku.
2. Skidanje samog ekrana. Ekran je zalepljen i potrebno je nesto ostro da bi se odvojio.
3. U paketu nije stigla lepak traka, ja sam, srecom, imao neku od starog sonija pa sam imao cime da zalepim ekran. U suprotnom bi ostao bez telefona na mesec dana dok mi traka ne stigne. NA OVO OBRATITE PAZNJU!
4. Sa starog ekrana skinuti mrezicu za zvucnik i postaviti na novi. Ja sam zaboravio...

Ovo je ukratko. Telefon sada radi naj normalnije. Posto sam koristio traku za sony, prekrio sam lepkom neke rupice pa mi sada ne svetleback, home i menu dugme na dnu ekrana. Obratiti paznju i na ovo.

Poslednja izmena:
Posle nadogradnje roma sa 13s na 15s, primetio sam da u stock kamera aplikaciji postoji problem. Kada pređem na PANO opciju za panorame, slika je tamnija i ne reaguje na dodir za podešavanje fokusa i osvetljenja. Da li još neko ima ovaj problem na 15s?
Nisam radio čistu instalaciju roma već nadogradnju iz samog androida sa update.zip, tako da su mi ostale sve aplikacije i svi podaci.
Upravo uradih Antutu test i dobih 58985.

Da li ima smisla instalirati neki od boljih programa tipa ZoomFX (ne kažem da je ovaj dobar samo mi prvi pao na pamet) ili se za najbolje iskorišćenje hardwera mora napisati program baš za taj telefon?
Pošto je sada x600 dobio MM a samim tim i camera 2api, možeš uz pomoć third-party aplikacija da fotkas u manuelnom modu i tako dobiješ korektne slike u svim uslovima. Za loše svetlosne uslove je bitno da iso ne ide preko 800.
Recimo aplikacija "proshot" je puna takvih mogućnosti.

Убих се од читања.Колико видим овај телефон нема проблема са дефектним матичним плочама и осталим згембалицама као неки други модели а и камера му је на високом нивоу баш оно што тражим погледао сам тону видео клипова.Интересује ме како решавате гаранцију има ли неки сервис код нас?И постоји ли неко поуздан на форуму или на КП који набавља овај телефон бар са годину дана гаранције?Одговор може и на пп.

Ja garanciju resavam tako sto sam radim servis. Narucim deo iz kine i zamenim. Nije tesko, ima po netu kako se telefon rastavlja. Softver oduvek radim sam.

Sent from my x600 using Tapatalk

Колико видим да не прејудицирам ништа али ЛеЕко Ле Мах 2 је у изгледу.Ускоро.

Nažalost nije dobio camera 2 api. . .nadam se da će biti uz neki update.

Ima camera 2 api samo stock kamera nema full manuelni mod. Mislim ako pričamo o MM. Samo instaliraj neku camera aplikaciju koja ima podršku za raw i shutter speed I sve radi super, već isprobano na x800 sa MM

Aplikacija koju koristim se zove se "proshot", ali tu su i open camera, camera fv-5 I sl.

Vrh Dno