Šta je novo?

LeTV Le 1 X600 Custom romovi

Modlepi, bez restarta
e08a0b4947d87e8d9fbd613eed326f69.jpg

Da li neko zna kako da razvucem widget od Pravoslavnog kalendara.
Ja imam S5 pa to lako uradim a ovaj x500 uzet drugarici.
Hvala

Hvala to je to.

Polupao sam staklo na svom x500. Da li je neko menjao vec? Gledao sam da narucim komplet staklo+ekran ali je skupo, preko 70e tamo...
Postoji li mogucnost da zamenim samo staklo?

Mora li da se lepi, ili se samo menja? Trazio sam malo po netu, ali ne mogu da nadjem nigde podatak za Letvu...

staklo i digitizer su zalijepljenji, prije ces promjenit to nego samo staklo..

Mora li da se lepi, ili se samo menja? Trazio sam malo po netu, ali ne mogu da nadjem nigde podatak za Letvu...
Sve je to zalepljeno i digitizer i ekran.
Prvo moras sve da rasklopis da bi dosao do ekrana, a posle da odvojis ekran od digitizera.

Teze je i pipavije nego sto to izgleda na yt klipovima gde serviser uigrano zna sta se kojim redom skida.

I stavite bilo kakvu zastitu na ekran, to ce ponovo da pukne.

Poslednja izmena:
Na to sam i mislio :) Okacio sam gore link za staklo+digitizer, zamenio bih to dvoje u kompletu, samo bez LCD-a. E sad, gledao sam malo na netu zamene na nekim drugim telefonima, pa vidim da lepe UV lepkom, da li je to potrebno i u ovom slucaju? Onda bi mi bilo maaalko *******ije :)

Udesio sam ga lepo: IMG_20160321_151004.jpg

@bakara: Odgovorio si u medjuvremenu dok sam ja kucao prethodnu poruku. Toga sam se i plasio, da je zalepljeno izmedju ekrana i stakla+dig. Isao sam vec u par servisa jutros ovde u Sapcu, niko nema delove za njega a ne pristaju na to da ja narucim iz Kine pa da mi oni zamene.

Poslednja izmena:
Baš jesi... Zar je toliko osetljivo... Majku mu...

Iz mojeg skromnog iskustva ne gine ti komplet LCD+touch. Ne znam 100% ali bi u teoriji to sad morao da fino zagriješ to pa finim alatom da sastružeš staklo, sve sitne djeliće i krhotine, ukloniš ostatke ljepila i pritom ne uništiš LCD. Sad, vjerovatno je neka nazovi providna folija izmedju ekrana i stakla a krajevi su zalijepljeni (kao na nekim telefonima što sam majstorisao oko njih). Da to fino zalijepiš da se ne vidi, ono šanse se mjere promilima ako nemaš iskustva i profi alat. Zato neće ni po servisima to da rade. Zamjenski ekran naruči, to bi mogao i ti zamijeniti ako imaš malo dara za te stvari i dovoljno strpljenja

Nije bas toliko osetljiv, vise sam ja kriv.... Iznervirao se jutros nesto pa udario rukom u sto iz sve snage, ali zaboravih da u ruci drzim telefon :) Bukvalno sam malo iskrivio cose telefona. Moram ga ispraviti pre stavljanja novog stakla.

Majstorisanje mi nije strano, lako cu zameniti komplet ekran, samo sam se nadao da mogu proci jeftinije... Preskup je erkan, za x600 je 25-30e, a za x500 75-85e, stvarno mi nije jasno cemu tolika razlika u ceni!\

Inace, iako je ovoliko izlupan i ekran i tac rade bez problema :)

Znate li mozda neki servis u BG-u koji bi zamenio staklo na ovom modelu? Mogu ja da narucim staklo iz Kine ako ga oni nemaju, pa da odrade samo zamenu...

Poslednja izmena:
Samo ti naruci staklo, moze da da se odvoji i zameni, ili ces ti ili ce vec neko zameniti.

Baš jesi... Zar je toliko osetljivo... Majku mu...
kako mislis osetljivo, pa sve moze da se razbije.
Ovde je ***** sto je okvir od metala pa jos lakse pukne.

Poslednja izmena:
Sad cu da pokusam da odvojim prvo staklo, da ne narucujem novo ako sje_bem i polomim displej skidajuci ovo:D

Nego, da narucujem odmah iz kine i onaj UV lepak? Vidim da postoje LOCA tp1000 i tp2500, koji se valjda razlikuju po viskozitetu (ne znam koji je bolji/laksi za rad, cene su iste).

Slikacu usput, pa ako sve uspe kacim tutorijal ovde :)

Poslednja izmena:
Ne trosi bezveze vreme i novac, neces moci nikad da ga namestis da bude dobro, pre svega neces moci lepo da odvojis ovo polomljeno staklo od displeja, a cak i ako to uradis kako treba, trebace ti kalup da sve lepo uklopis.

***, zamensko staklo sam nasao za 8e. Najjeftiniji komplet sa ekranom je 73 evra, isplati se probati...

Problem je sto kalup nema uopste da se kupi (ili ga ja bar nisam nasao). Lepicu ga direktno na telefonu (prethodno cu ga ogoliti maksimalno, da nesto ne bih umazao lepkom).
Za pocetak krecem sa odvajanjem stakla, pa cemo videti kako ide...
Ima brdo tutorijala na YT, vecina njih lepi ekrane direktno na telefonu, bez ikakvog rasklapanja telefona i skidanja bilo cega...

Sta ćeš da koristiš kao UV lampu? Imaš nešto već? Pitam jer bih da uzmem za sebe nešto sa alija ili sličnog mjesta a ne bih da puknem sad nešto. DIY varijanta

Stigne mi neko kaljeno staklo za X500, krenem da skinem onu foliju, staklo pukne :Klanjanje :p

Jel uspeo bilo ko da nadje neko koje valja i koje se potpuno uklapa kako treba?

Poslednja izmena:
Stigne mi neko kaljeno staklo za X500, krenem da skinem onu foliju, staklo pukne :Klanjanje :p

Jel uspeo bilo ko da nadje neko koje valja i koje se potpuno uklapa kako treba?

Ja ih prodajem, provereno dobra, ali necu da se reklamiram ovde, potrazi na kupujem prodajem ili me kontaktiraj preko pm :)

Ja sam kupio neka kao sto zastita ima i stvarno je super. Vrlo malo ostaju otisci od prstiju. Ne znam kako ti je puklo, prosto mi neverovatno :)

Bilo je sigurno napuklo tokom transporta. Ono treba da prezivi udarce, a ne od odljepljivanja da pukne...

Svakako im wifi nije jača strana, u prostoriji gde Samsung J1 kolko tolko prima signal, x600 ni ne vidi mrežu.

Meni je WiFi na X500 zadovoljavajuci. Uvek mi je pun signal ako sam u drugoj sobi, uhvatim ga i u drugoj kuci. Hvatam i komsijske bez problema.

vidis pametno, javi kako je proslo imam ja dvije lampe doma jer se ova moja bavi noktima pa mozda i nekad posluze te lampe.. nebih volio ali kad su vec tu da znam da se moze..

Nazad
Vrh Dno