Šta je novo?

LeTV Le 1 X600 Custom romovi

Posto nemam stock recovery vec twrp a iako sam dobio obavestenje za update od 45MB nisam to uradeo jer mi se tako sa 08s na 09s zeznulo i morao sam sve nanovo.Stavite rom u telefon(ceo rom) a u telefonu treba da imate super su i gapps koji su vam vec i bili ubaceni.U twrp wipe/advanced/ cache zatim instal rom,supersu i gapps i onda wipe caches(ova se opcija javi nakon instal zip) i reboot to system i sve ostaje isto kao sto vam je i bilo(podesenja,zamrznute apk...).Ja sam pre svega uradeo beckup ali 6GB ma nisu normalni -ostavljam ga 24h i onda se brise .Inace opet mi se javlja onaj problem sinhronizacije kontakata tj da nece a sve drugo sinhronizuje,ovo nema veze sa update vec mislim da ima veze sa gapps koji su ubaceni na samom pocetku a ne radi mi se opet sve nanovo.Preporuka je da se ubaci preko google instalera i onda ne mora da se flesuje gapps posle update jer sve ostaje isto ja sam ovo preskocio(nisam isao preko gogle instalera) i mozda je tu problem. :D :D :D
Za one koji su stavili twrp da bude na eng. kada hoces da rebootujes iz twrp-a on se ukoci i onda moras da drzis pow 15s i on se ugasi a zatim opet na pow i telefon se upali .Dok sam ga drzao na kineskom nije imao ovaj problem. Treba probati i ovaj od spanjelija twrp.

Drugari jel ima neko viska staklo za x600, ako ima neka pusti poruku na pp da se dogovorimo...hvala

Sjebao sam fon :) probao sam da pratim ove upute na x500 da updajtujem na 10s, ali nije proslo, sve se instalira, ali nece da se podigne sistem nego stalno ulazi u twrp recovery, nista ne pomaze. Probao sam nekoliko puta da instaliram rom, factory reset, wipe svega osim system, ali nece da se podigne. uradim reboot vrati se u twrp, izgasim drzeci dugme pa onda opet upalim, isto. Ima li neko ideju?

Formatiraj sve sem internal memory, znaci system, data, cache...sve i onda instaliraj opet i trebalo bi da radi. Imaj na umu da ce svi podaci da ti budu izbrisani.

sve sam to odradio, ali sam formatirao i internal memory tako da vise nemam update.zip fajl, a kad mountujem iz twrp telefon, kompjuter mi ga poznaje kao other devices i nemogu da pristupim disku da prebacim opet sistem?

Lepo sam sam napisao i naglasio da N E. Inrternu memoriju ,da li si skinuo pravi rom za x500 a ne za x600, pošto imaš twrp skini npr 08s i stavi na flešku i u twrp mountuj flešku i probaj da prebaciš rom ili idi instal pa sa fleške direktno.U svakom slučaju vidi na temi za x500 flash tool za oporavak.Postupak je dobar ali negde si nešto zeznuo.

x500 pise na zipu. to sa fleske ne mogu probati jer nemam onaj adapter. Ajde pokusacu to da nadjem pa onda.

sve sam to odradio, ali sam formatirao i internal memory tako da vise nemam update.zip fajl, a kad mountujem iz twrp telefon, kompjuter mi ga poznaje kao other devices i nemogu da pristupim disku da prebacim opet sistem?

Udji u recovery ako mozes i mount-uj usb a onda probaj da povezes telefon za komp, trebalo bi da ga prepozna.
Ako to nece onda moras preko flash tools-a da ponovo flesujes telefon

Ja bas hteo da pitam jel probao neko novi rom na X500 kad procitah sad ovo...
Smara me sto imam problem sa imenikom, stalno se neka imena brisu, a neka ostaju, ne kontam koji je problem u pitanju?
Takodje telefon mi se dosta greje da li je to slucaj i kod vas? Igrao sam danas neku igru 10 minuta i kada sam pogledao u cpu-z temperatura procesora je bila oko 60 stepeni. Telefon je svuda bio vreo, samo po ivicama nije.
Ja se sve nesto tesim da je to do roma, imam stock 07s ali mi se svidja sto nema kineskih aplikacija pa ne instalira mi se drugi rom a pogotovo ne bih da slucajno s****m telefon.
A sve mislim preko System app remover-a bih mogle da se otklone kineske aplikace koje smetaju. A citam da ih vi svi blokirate, a ne brisete, zasto?

uploadfromtaptalk1454614602617.jpg 4g razbija pa ako je neko imao sumnje neka pogleda rezultat,jedino što mi odra net od paketa dok je završio test.

Ljudi ROOTJOY zavrsava sav posao,instalirao sam desetku preko devetke,ostale sve aplikacije podesavanja osim googla,Zbogom instalacijama preko twrp-a.Postupak je malo duzi ali se isplati.ROOTJOY stavlja kineski twrp to zamenite i mora rucno da se stavi root.

Ne znam, meni av ili nešto drugo prijavljuje malware čim raspakujem arhivu.

Instaliral google preko google instalera i onda će ti i to ostati.

Evo stigla i moja LeTVa :)
Hardverski, telefon je vrhunski (da zanemarimo ovu pomalo gej boju :d ), ali sto se tice softvera imam problem.
Ovo mi je doslo na njemu:
1 letv.jpg

Najveci problem mi je sto ne mogu da podesim APN kako bih koristio 3g net, cim pokusam da udjem u Settings / Dual SIM and cellular networks / Data management izbaci mi ovu gresku:
2 letva.jpg

E sad, zamolio bih vas za malu pomoc, posto sam sto se tice cackanja oko androida totalni noob.
Da li je OVO ispravan nacin? Koji sistem da ubacim, oficijalni 10s, sa OVOG linka? Kako posle izbaciti kineske aplikacije?
I jos nesto, imam verziju od 16gb, da li je isti rom kao za 32gb? Nesto mi slabo ide kineski pa ne vidim na ovom sajtu za koju je verziju :D

Daj da iskupimo sve informacije za x500 pa da otvorimo zasebnu temu :)

Poslednja izmena:
Stigao X600 32GB sa JD.
Carina i PDV 4600din
Izgleda brutalno na oko!

@mrkulj
Ja imam isti rom, isto mi je izbacio tu gresku prvi put, ali drugi put kada sam kliknuo sve je bilo u redu. Mozda ga mucilo sto ja imam samo jednu karticu.
Probaj vise puta da kliknes i pustice te sigurno

Probao sam milion puta da kliknem, sa jednom karticom, sa obe, definitivno ne moze...

Nego, sto se tice ubacivanja stock 10s roma, kada upalim stock recovery mod sve je na kineskom...
letva 1.jpg

Pretpostavljam da je ovo prvo (sto je stiklirano) update, a druga opcija je clear data? Da stikliram obe i pustim ga da odradi?

Prvo skineš 10s, preimenuješ u update.zip i onda gornju, pa onu na kojoj imaš SD

Javi kad instaliras kakav je rom. Kod mene je isto tako na kineskom. Kada asm kliknuo ovo skroz levo tamno polje telefon se restartovao. Pretpostavljam da je to cancel :)

To sam i ja provalio :D Levo je CANCEL, desno je OK.

Skinuo sam rom, preimenovao, prebacio na telefon. Samo da se dopuni baterija i krecem na posao :)

Taj klip sam i ja prvo odgledao, samo sto kod mene nije ni slican recovery mode :)
Eno slike par postova iznad, samo to imam od opcija, nista vise...

Nego, da li da izaberem i ovu drugu opciju? Pretpostavljam da je to Clear data? Cim na nju kliknem izbaci mi neko crveno upozorenje, verovatno da ce mi sve obrisati... Bem ti kineski, ne mogu ni da ga otkucam na translate :D

Poslednja izmena:
Nisam podešavao apn
automatski je pokupio kao mtswap, ne znam dal da menjam na mtsinternet

Vrh Dno