Šta je novo?

LeTV Le 1 X600 Custom romovi

Ja sam problem resio tako sto sam instalirao Twrp manager
U aplikaciji isao na bekap i on sam otisao u Twrp i odradio sta treba. Isto sam tako i instalirao novi rom.
Sad problem koji sam uocio jeste da ne mogu nikoga da zovem. Odmah prekida vezu. Ali onima koje sam zvao stigne poruka da ih je zvao nepoznati broj...
A rutovao i instalira Twrp sam preko iRoot programa. Samo kada se poveze telefon, i klikne se rut, onda ce izbacivati na telefonu neke ponudjene aplikacije da se instaliraju. Tada nemojte klikotati ni yes ni no samo pustite da ide, inace ce se prekinuti program i telefon nece biti rutovan.
Vidim da su dosta stvari ispravili, kamera je neznatno bolja, ali sad moram da vidi, kako cu da razgovaram sa telefonom. A da, pozive bez problema primam...

Poslednja izmena:
Pa ne znam šta je, vidi to, koji si rom stavio.
Ne bi da čačkam bezveze.
Da li je prvi slot 3g/4g, a drugi 2g? I čini mi se da sim u prvom slotu ni ne može na 2g, postavio sam manualno mrežu na 2g i opet piše 3g, a kad radi net , prelazi u h (nemam 4g karticu).

Stavio sam 010s rom, i na njemu moze da se stavi mreza samo 3g ili 4g, a na starom 007s romu je bilo i 2g. Sad moram prvo google apps da instaliram posto je kineska tastarura i sa njom ne mogu nista uraditi.

Radi 4g a ni na 08S nije bilo 2g već samo 3g ili 4g priority što ne znači da nemaš 2g

Poslednja izmena:
Instalirao google sve i sada radi odlicno. Na telefonu sam imao, a verovatno svi imate, ant+plugins services i kada sam apdejtovao aplikciju mogao sam da zovem sve normalno :)
Tako da sam sada valjda i ja zvanicno na 010S romu i sve radi kako treba. :)
Nema koju kinesku kopiju nisam rutovao i instalirao sistem ali sve preko mtk droid tolsa i sp flas tolsa, ali kada program nije hteo da prepozna telefon vec sam bio u problemu.
Hvala na savetima, izvinjavam se ako sam smorio iskusnije kolege sa neznanjem ali *** prvi put je uvek najtezi :)

Šta si sve radio preko twrp managera i šta može preko mtk droid tools, jer ovaj recovery što imam, ne može ništa.

Jedno pitanje na brzaka, jel ima ovom zadnjem ROM-u FM radio?

Ja na par mesta nasao da pise FM radio-YES, a ovaj sto sam ja uzeo x600 ima instaliran AOSP pa sam mislio da zato nema FM radio...A zar ovaj chipset nije isti kao kod RN3, koji ima FM radio.. U cemu je caka?koga oni *****avaju....

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    167.8 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Šta si sve radio preko twrp managera i šta može preko mtk droid tools, jer ovaj recovery što imam, ne može ništa.

Ovako sam isao.
1. Pomocu iRoot-a rutovao telefon i instalirao TWRP. Skinuo sam TWRP Theme Manager posot iRoot instalira kineski TWRP pa sam onda skinuo neku temu na engleskom.
2.Posto sam ovde imao problema kada udjem u TWPR nema one linije samo pise slide a nista ne mozes da uradis morao sam da instaliram TWRP Manager
3. U TWRP Manager-u, u programu, isao sam na Beckup i snimio svoj sistem, ovo ti ne treba al ja reko ajd za svaki slucaj. Program odmah gasi telefon i ide u TWRP i radi bekap. Posle toga opet palim telefon
4. U TWRP Manager-u isaop sam na instal, nasao zipovan fajl novog roma koji sam vec ubacio na telefon (ne mora da se menja naziv fajla) i potvrdio instalaciju. Telefon se opet sam gasi ide u TWPR i za nekih pet minuta instalira novi rom.
5. Kada se upali, svi oni pocetni koraci se prodju onda sam ga prikljucio na komp prebacio instaler za gugl i instalirao premo onom videu. I to je to.
6. Posto Debloater nije prepoznao telefon opet sam ga pomocu iRoot-a rutovao i instalirao System app remover i izbrisao nepotrebne aplikacije.

Mogu reci da je na starom romu pojacavanje i smanjivanje zvuka bilo bolje odradjeno, nivoi su bili bolji, sada odmah ide na veoma glasno. I poruke su mi se vise svidjale na starom romu, bila je nekako lepa zelena boja savecim slovima, ovde su nesto usitnili sa nekom odvratnom svetlo zelenom bojom...

Poslednja izmena:
Ajde da probam da objasnim ovako, kad kupite letvu x600 ona dolazi sa multi-language romom 004s, dok letva x500 dolazi sa 007s i x800 dolazi sa 006s. Ni jedan od tih rom-ova nema OTA update pa tako nikad nećete moći da dobijete poslednje verzije sem ako ih sami ne ubacite.
Postoji više načina ali je najbezbedniji i najprakticniji preko twrp konzole, potrebno je samo naći onu koja lepo radi i ne pravi probleme. Za x600 je upravo ona koju sam postavio ranije od italijanskog developera bb72 a postoji ista i za x500.
Potrebno je prvo da instalirate drivere, najbolje su se pokazali PdaNet (za win 10), izguglajte za download. Nakon instalacije restartujete računar i privežete telefon. Nakon toga pokrenete install.exe koji se nalazi u folderu gde ste raspakovali recovery i to je to, uputstvo će vas voditi dalje.
Kad se telefon sam podigne u recovery modu, računar će ga videti i moći ćete da prebacite u njega rom koji želite (moja preporuka je bb72 009s ili kineski 0010s), i prvo uradite backup trenutnog roma pa onda sve po redu, format, instalacija novog roma i onda podizanje sistema.
Ako je rom od bb72 onda je on već rutovan i ima Google aplikacije u sebi tako i potpuno oslobođen kineskih aplikacija, takodje ima i srpski jezik(ovo je moja preporuka za sve manje iskusne).
0010s nema fm radio kao ni bilo koji drugi pre njega jer letva ne poseduje modul za fm koliko ja znam :)
Sve ovo što sam rekao za x600 važi i za x500. Sajt za info i download je:
Za x600 http://www.androidiani.com/forum/modding-letv-x600/473491-letv-one-x600-twrp-rom-bb72-mod.html

Za x500 http://blog.grossoshop.net/come-installare-rom-bb72-su-letv-x500/

Jel jos neko probao ovaj bb72 009s ROM za X600?
Jel sve radi normalno?
Ne znam dal da stavim taj ili ovaj zvanicni 0010s?

010 treba malo da se zezaš ali sve radi,taj je multileng i odma imaš sve ali mislim da ne radi daljinac i još po nešto

Radi daljinac savršeno na bb72, sve radi odlično, pri prvom startovanju obavezno stavite engleski a posle promenite. U aroma pri instalaciji izaberite šta hoćete od opcija, launcher i sl...
Za par dana će izbaciti i verziju 0010s

Nije mi problem da odradim taj kineski 0010s, kontam sve to, kako i google aps posle, nego ovaj deluje fino na papiru pa zato pitam.
Jel kad se radi update tog bb72 sa 009 na 0010s sve se brise iz telefona ili?

Čitao sam da su se žalili na kvalitet kamere na tom bb72

Ovako sam isao.
1. Pomocu iRoot-a rutovao telefon i instalirao TWRP. Skinuo sam TWRP Theme Manager posot iRoot instalira kineski TWRP pa sam onda skinuo neku temu na engleskom.
2.Posto sam ovde imao problema kada udjem u TWPR nema one linije samo pise slide a nista ne mozes da uradis morao sam da instaliram TWRP Manager
3. U TWRP Manager-u, u programu, isao sam na Beckup i snimio svoj sistem, ovo ti ne treba al ja reko ajd za svaki slucaj. Program odmah gasi telefon i ide u TWRP i radi bekap. Posle toga opet palim telefon
4. U TWRP Manager-u isaop sam na instal, nasao zipovan fajl novog roma koji sam vec ubacio na telefon (ne mora da se menja naziv fajla) i potvrdio instalaciju. Telefon se opet sam gasi ide u TWPR i za nekih pet minuta instalira novi rom.
5. Kada se upali, svi oni pocetni koraci se prodju onda sam ga prikljucio na komp prebacio instaler za gugl i instalirao premo onom videu. I to je to.
6. Posto Debloater nije prepoznao telefon opet sam ga pomocu iRoot-a rutovao i instalirao System app remover i izbrisao nepotrebne aplikacije.

E, sve imamo isto.

Dobro je da preko tog twrp managera može da se radi, jer je recovery beskoristan.

Mislim da backup nije suvišan, ali pitanje koliko će koristiti sa ovakvim neupotrebljivim recoverijem

Takođe koristim sys app remover, ove app sam zamrzo.
Ova Baidu IME for Letv jel služi čemu i jel može da se makne?

Prilozi

• Screenshot_2016-02-06-19-11-04.jpg
    Screenshot_2016-02-06-19-11-04.jpg
    343.5 KB · Pregleda: 86
  • Screenshot_2016-02-06-19-11-16.jpg
    Screenshot_2016-02-06-19-11-16.jpg
    360.8 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Nije mi problem da odradim taj kineski 0010s, kontam sve to, kako i google aps posle, nego ovaj deluje fino na papiru pa zato pitam.
Jel kad se radi update tog bb72 sa 009 na 0010s sve se brise iz telefona ili?

Čitao sam da su se žalili na kvalitet kamere na tom bb72

I mene interesuje isto kamera i music app stock. Da li radi skidanje muzike?

Sve radi perfektno, kamera je po meni bila bolja na bb72 009s nego sada na 10s, kada se prelazi na noviju verziju ne briše se ništa, samo cache i dalvik cache

Stavio sam 10s, au koliko kineskih gluposti.. :D
Stavljam odma taj bb72 9s

Radi bb72 009s ok.
Ima i ovde junk aplikacija, ali po default je rootovan telefon i imaš disable applications i adaway.
Tako da ću ovaj super manager i slične gluposti da ugasim, freeze.

Takođe koristim sys app remover, ove app sam zamrzo.
Ova Baidu IME for Letv jel služi čemu i jel može da se makne?

Ja sam obrisao Baidu i Sogou, ali obavezno pre toga instaliraj google keyboard. To su neke kineske tastature, ali ako ih obrises a da nemas novu za**** si se :)
Znaci instaliraj neku novu tastaturu i te dve slobodno brisi.
LeSo sam ostavio cisto onako, i ostale aplikacije za strimovanje. Odkud znam mozda prodam nekom kinezu tel, a i planiram da napravim nalog kako bi koristio Le Cloud.

Šta mu dođe ovaj Mobile uncle tools app? Na bb72 009s romu.
Obrisao sam je sa system app remover i ostala je ikonica u app drawer? Zar ne bi trebalo i to da je obrisano, svi tragovi.

Sa tom aplikacijom sepodesava sve sa kineskim telefonima, od zvuka do signala i gps-a. Kada restarujes telefon obrisace se i ikona.

Uglavnom ne treba mi za normalan rad telefona?
Ne znam šta još ima od junk app na ovom bb72 009s...
Super radi. Stavio Nova launcher, kida multitasking naspram S5.
Kinezi su čudo majke mi!

Šta mu dođe ovaj Mobile uncle tools app? Na bb72 009s romu.
Obrisao sam je sa system app remover i ostala je ikonica u app drawer? Zar ne bi trebalo i to da je obrisano, svi tragovi.
Brate, budi srećan što još imaš telefon a ne ciglu. Flašovao si rom a nisi čuo za ujku. :)

Hahaha što?
To neka opasna igračka app za ove kineske zverke od 150 jura? :D
Jel treba da pošaljem negde šaku pirinča da se iskupim? :d

Poslednja izmena:
Ja nikako ne uspevam dobiti twrp, ne znam vise sta nisam pokusao.

Zanima me moze li iz stoc recoverija da se flesuje aosp nekako?

Vrh Dno