Šta je novo?

Leto, roaming i SIM kartice inostranih provajdera

Da u pravu si. Uzeo sam sad bas da probam mtel I evo dole rezulata. Gornja 3 su mtel sa 3g signalom a donja 3 tmobile. U odnosu na brzine u beogradu ovo je I previse jadno.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Prilozi

• uploadfromtaptalk1313659953221.png
    uploadfromtaptalk1313659953221.png
    136 KB · Pregleda: 53
Koristio bih net u CG preko USBmodema i laptopa. Znači, najpovoljniji je mTEL ? Ne mogu da nadjem na njihovom sajtu cenovnik, ima li nekjo link? To je DATA kartica?

Nisi pratio temu, relativno najlosiji je mtel ako govoris o tome da imas svoj modem pa bi samo da uzmes karticu.
Ukratko:
T mobile 5 evra 1GB 15 dana vazi ( nije data card vec obicna koja moze i za pozive)
Telenor kroz moj meni nudi za 0.5 centi jedan dan neta(jedan deo dok preneses je brzina full ,posle padne na 128kbps, takodje nije data vec obicna sim kartica sa kojom mozes telefonirati)

DAj mi linkove ka tome .... to bi bilo odlično, jer imam jednu 067 i jednu 069 karticu .... Svidaj mi se ovo za 5 eura 15 dana ... taman .... ali, može li ona da radi u modemu?

Ni kartica a ni provajder ne znaju u cemu ti koristis karticu, modem i radi kao tel....tako da nema greske i nema teorije da ne radi....jedino je potrebno da imas otkljucan ili nebrendiran modem da bi sama kartica bila prepoznata kako treba, poubacujes podesavanja za gprs/3G vezu i samo vozi...

Uzeo sam ga u Telenoru, našao na netu neki unlocker, i otključao ga ... probao i MTS i VIP i CGTelenor i CGTMobile ..... I na svaku poslao SMS, i iskocči na ekran .... Onda jedino ta podešavanja da ne zeznem ... to da zovem kada stignem tamo ? Moram prvo da zamenim SIM kartice, kažu da važe do nove godine, pa ih gase, ove su one stare još iz SRJ vremena, imaju +381 .... sada imaju +382 i mora da se registruju ....

Evo mtel rezultati kod mene:

Prilozi

• uploadfromtaptalk1313700245812.jpg
    uploadfromtaptalk1313700245812.jpg
    312 KB · Pregleda: 33
To je ovo? http://www.t-mobile.me/clanak.aspx?sajt=82&akcija=107&rubrika=140&clanakID=192&tip=1

i u modem nadjem i namestim ova podešavanja?

proxy IP: 10.0.5.19
proxy port: 9201
bearer: GPRS
login ID: 38167
password: 38167
apn: internet-prepaid

i radiće?

A na Telenoru imaju i Dodaj SMS za 5 eura 350 poruka koje traju 30 dana, ili još bolja varijanta, za 10 centi kupiš 20 poruka prema CG i Srbiji, i moraš tog dana da ih potrošiš, što neće biti problem.

Realno, da kupim 2 puta dnevno po 10 centi, to je 20 centi x 10 dana je 2 eura, i imam 400 poruka na raspolaganju .... Nice ....

Evo ubacio sam tu Telenorovu čisto da vidim koliko imam kredita, i stigne mi SMS da me pozivaju da do 25.08. zamenim SIM karticu zbog novog državnog koda .... :) :)

Poslednja izmena:
To je ovo? http://www.t-mobile.me/clanak.aspx?sajt=82&akcija=107&rubrika=140&clanakID=192&tip=1

i u modem nadjem i namestim ova podešavanja?

login ID: 38167
password: 38167
apn: internet-prepaid

i radiće?

A na Telenoru imaju i Dodaj SMS za 5 eura 350 poruka koje traju 30 dana, ili još bolja varijanta, za 10 centi kupiš 20 poruka prema CG i Srbiji, i moraš tog dana da ih potrošiš, što neće biti problem.

Realno, da kupim 2 puta dnevno po 10 centi, to je 20 centi x 10 dana je 2 eura, i imam 400 poruka na raspolaganju .... Nice ....

Evo ubacio sam tu Telenorovu čisto da vidim koliko imam kredita, i stigne mi SMS da me pozivaju da do 25.08. zamenim SIM karticu zbog novog državnog koda .... :) :)
U principu ti treba podesavanje isto kao za telefon, ovo sto si ti naveo je za data card za internet, u principu trebalo bi oba da rade ali ovo drugo ide za klasicnu karticu za tel...
LINK
login ID: 38267
password: 38267
apn: tmcg-wnw

Poslednja izmena:
E, super, hvala ....

Možda im ova gornja sa sajta zastarela, stoji još 38167 , bem li ga ...

Danas ću da probam da podesim sve to ...

E, ovako ....
gprs sam napisao u PRISTUPNI BROJ
38267 u Korisničko ime
38267 u Šifra
tmcg-wnw u APN kliknuo na STATIČKI pa upisao

E, sada, kada otvorim NAPREDNE, bile 4 nule u ID Parametri u foprmatu 0.0.0.0 pa sam po nekoj logici tu upisao 10.0.5.19

a gde da upišem 9201 ?
Ima još Provera protokol parametara štiklirano CHAP i neštiklirnao PAP

i mogu dakucam u DNS parametri (ima statički i dinamički)
i WINS parametri (statički i dinamički)

Gde da ukucam 9201 ...

Drugar, portove ne upisujes(kao i sve ostalo ostavljas na defu), potreban ti je samo apn, username i pass, i samo cepaj...

ps. stavi only wcdma pod mreznim podesavanjima ako na tom mestu imas 3g uvek da bi ugodjaj bio potpun ;)

Poslednja izmena:
1441874038.png

5HIT ... Dadoh 5 eura, nije htelo SMSom, pa nazvah korisnicki, aktivirali mi rucno .....

U Buljarice (Buljaricama, nisam siguran kako se kaze) nema TMobile 3G ....

Ovo sam sada uplatio Telenor za 50 centi imas 100 MB za ceo dan ....

A ne mogu da nateram TMobile da ide na Nokia N70 preko opera mini. Poslali mi u SMS setovanja, i nece.

Probaj port da stavis 8080

@magic

evo ja sam u okolini canja i bara , fercera tmobile 3g sve u 16, uzeh i telenor karticu da mi se nadje, ne treba licnjak prilikom kupovine, znaci kao i kod nas kupis bez registracije...

Ma koju foru imas 3g u canju? Koristim je 7 dana i nijednom nisam video 3g

Evo ovo sada radim preko N70 i TMobile kartice. Sve pobrisao iz fona, pa ponovo trazio setovanja, restartovao fon i sljaka. Ali i dalje bez 3G. Upravo sedim na plazi, drzim suncobran levom, i kucam desnom. Svejedno, ja ih moram zameniti, jer imaju po 10 godina i imaju jos 381 numeraciju, gasice ih.

Sta ces u 10am na plazi. Aj barem da cepas pivo :d

volim ja po ceo dan, a i deca da sto vise provedu pored i u vodi. Pivo ne pijem, samo sokice.

@j sasa
Evo normalno, i u kuci i van nje, radi 3g ubija(stalno plava lampa, jedino sto je osetno je to da ujutro do 10h bolje radi net nego popodne i uvece), javicu nesto kasnije i za telenor kako se ponasa.
PS. 420 (360+60) dana vazi tmobile kartica nakon poslednje dopune.

Poslednja izmena:
Mozda kod mene nece zato sto sam uzeo 500mb 7dana, fer koriscenje, pa mi fer ukinuli 3g

nije zato , jer sam 4 puta uzeo internet za dan po ceni 0.5 eura i vazi do 00h u ponoc kad god da ga aktiviras, sva 4 dana radio je u 3g bez prekida, imao sam samo problem u jednoj prizemnoj kuci u dobrim vodama gde sam bio samo jedno vece, modem me je sam presaltao na slabiju vezu ali je i vracao na brzu, tako jedno 3-4 puta... posle toga sve dane u neka 4 mesta radi stalno u plavom...

Bem li ga, mtel samo cepa na H. A i ko ih j.be, sutra odlazim :)

Evo mene opet sa Telenor i LapTop varijantom.

Nece TMobile kartica u modem , pa mu hebi kevu.

Namestim ono da ne mora da bude 3G, proverim manuelno, TELENOR i MTS imaju i 3G i 2G, a TMObile ima samo 2G.

Ajde, da probam o preko EDGE, i odbija saradnju, nesto u fazonu 777 remote computer drn drn drn .... probam settings oba primera sto su na ovoj temi, nece .... cudo ... samo me nervira .... A sasvim OK radi u Nokia N70, ali me smara sitan ekran, zenuto kuckanje... ipak je komp za to.
Stalno moram da vadim karticu iz fona sa kog kucam poruke ka Srbiji da stavljam u modem za laptop, a taman sam se na pocetku obradiovao Telenor u fon za poruke, a TMobile u modem za laptop. Ali ne da se .... samo da bi mene nerviralo ....

e *** sad, pa lepo ti objasnih, samo ti je potreban apn, login ime i pass, citaj na crnogorskom telenoru kako ide podesavanje aparata posto nije isto podesavanje za nash i za njihov telenor i samo te tri stavke lepo unesi i radice kako treba...

Ma bre, radi meni internet na Telenor kartici. I to na podesavanjima sa srpskom prepaid karticiom. Mada, evo danas sam bio u Baru i zamenio karticu, i tamo zamolio da mi odstampaju podesavanja, i to i uradila, i napomenuila da to nije DATA kartica, vec VOICE, da ce moci samo GPRS da se koristi, mislim se da da da samo mi ti odstampaj.

I evo, sasvim fino radi

1446683992.png

1441874038.png

zvezda99taraba
APN internet
user gprs
pass gprs

Meni TMObile pravi problem.

Evo posalo sam im mejl gde trazim podesavanja, valjda ce sutra stici, do sada odgovarali uvek u roku 24 sata.

Poslednja izmena:
Za T-Mobile koristi automatska podesavanja (APN dynamic, prazna polja username i password), meni samo tako radi. Sa tim parametrima iz prethodnih poruka, sa sajta T-Mobile-a kao i onim dobijenim preko njihovog Call center-a nikad nisam naterao modem da radi.

Interesantno je da nijedan operater u Cg ne azurira redovno svoje sajtove. Tako nikada nisam nasao ponudu M:Tel-a za internet. Pored ovoga, T-Mobile nema na sajtu ponudu koju ovde pominjete (1GB/nesto dana/nesto eur) a Telenor ima samo za 1 dan pristupa za (valjda) 0.99eur, dok sam poslednji put koristio paket od 1GB/7dana/6eur. Prilikom konektovanja sistem izvrsi automatsku redirekciju na stranicu Telenora gde mozete da izaberete zeljeni paket. Potrebno je samo da imate dovoljno kredita.
Koristio sam za net (data kartice) T-Mobile i Telenor i u potpunosti se slazem da ovi prvi imaju ocajnu pokrivenost 3G signalom. Telenor je mnogo bolji ali i nesto skuplji mada je ovaj novi paket best buy.

Koji operater je najjevtiniji za Telenorov broj u Grčkoj, samo pozivi i SMS? Na MTS sajtu lepo stoje cene po operaterima, na Telenorovom kako piše - ispada da je kod svih provajdera jedna ista cena.

Nazad
Vrh Dno