@Martin Mystere
Sa tom kilometražom ima logike da uzmeš AS
Sa tom kilometražom ima logike da uzmeš AS
Eto vidis o tome nisam razmisljao 🤦♂️Naravno da je smeće kada je staviš i ne misliš na zamenu umesto da šestomesečno plaćaš zamenu guma kod njih a neki i skladištenje guma u tzv hotelima za gume...
Jedino ako bi ta 3 meseca svaki dan prelazio po 300km na autoputu, pri 40 stepeni C. U realnosti, prosečan vozač u Srbiji za ta 3 meseca pređe možda 3-4 hiljade km, uglavnom u lokalu, uz famozni odlazak na more (što najlošije utiče na AS gume u ovom slučaju, ali ih ne uništava do neupotrebljivosti).All-season gume nisu namenjene za nasu klimu, jer ce za 3 meseca na 40 stepeni, kakva je u Srbiji trenutno klima, gume potpuno degradirati. AS kod nas mogu da se voze od jeseni do proleca, umesto zimskih, jer prave zime vise nema, ali za letnje uslove i tropske temperature nisu predvidjene.
Taman posla da sam ih izjednacio sa letnjim, one su i ganc nove potpuno neupotrebljive na snegu i na ravnom, bez obzira na klasu.Sad ti maltene izjednačavaš CC2 sa letnjom gumom po snegu što ne može biti tačno. Testovi CC2 su pokazali dobre performanse po snegu, čak možda i bolje od nekih budžet zimskih guma. Čak su rađeni i testovi istrošene CC2 na snegu. Navodno je unapređenje CC2 u odnosu na prethodnu generaciju su upravo performanse na snegu nakon određenje potrošnje. Početkom aprila je mogla i mećava da te uhvati na određenim višim deonicama. Sa CC2 bi imao neke šanse, sa letnjom nikakve. Svakako premium zimska guma bi bila najbolja.
Faktor koliko ko prelazi je svakako presudan u bilo kom scenariju, ja npr. zimi uopste ne stavljam zimske gume na privatni auto koji vozim vikendom (iako ih imam, ali me mrzi da ih vucaram na montazu), vec vozim sluzbeni auto i vikendom kada je minus ili sneg. (Privatni vozim vikendom samo da ne propada od stajanja, zao mi da ga prodajem.)Jedino ako bi ta 3 meseca svaki dan prelazio po 300km na autoputu, pri 40 stepeni C. U realnosti, prosečan vozač u Srbiji za ta 3 meseca pređe možda 3-4 hiljade km, uglavnom u lokalu, uz famozni odlazak na more (što najlošije utiče na AS gume u ovom slučaju, ali ih ne uništava do neupotrebljivosti).
https://drivetunemedia.com/cc2-review-60000kms-snow-ice/
Ja koliko sam pricao sa kolegama mislim da je prosek znatno manji retko ko ima preko 10k da predje godisnje. Ja sam recimo na 15 do 20k zavisi kako kad sve moje kolege tipa njih 10 sam pricao tako i bilo 5 do 7 8k.Jedino ako bi ta 3 meseca svaki dan prelazio po 300km na autoputu, pri 40 stepeni C. U realnosti, prosečan vozač u Srbiji za ta 3 meseca pređe možda 3-4 hiljade km, uglavnom u lokalu, uz famozni odlazak na more (što najlošije utiče na AS gume u ovom slučaju, ali ih ne uništava do neupotrebljivosti).
https://drivetunemedia.com/cc2-review-60000kms-snow-ice/
Opasno je izvlačiti zaključke na osnovu kruga ljudi u svojoj okolini. U mojoj okolini, na primer, ne znam nikoga ko prelazi ispod 15k, a mnogi idu i preko 30k, osim ako nije drugi ili treći auto u kući. Po toj logici ja bih trebalo da zaključim da svi u Srbiji prelaze toliku kilometražu ali se ne usuđujem to da kažem niti da licitiram procentima.Ja koliko sam pricao sa kolegama mislim da je prosek znatno manji retko ko ima preko 10k da predje godisnje. Ja sam recimo na 15 do 20k zavisi kako kad sve moje kolege tipa njih 10 sam pricao tako i bilo 5 do 7 8k.
Svakako i ja mislim zbog danasnje klime skroz ok da se kupi AS guma i da se menja na 3 4 godine, ovo mislim da je ok za ljude za kola do 100 140ks, do 10k godisnje i relativno penzionerski stil voznje sto je ja mislim 70% populacije. Tek onaj koji ne ide u planinu tek taj zbog 4 bljuzgavice godisnje nema da bije glavu. Ja volim da imam Letnje i zimske gume i imama ih ali ne spadam u ovih 70% koje sam naveo.
10k km nije mnogo za AS, više je neki optimum, s obzirom da AS gume ionako treba menjati posle 4 godine. Da je 10k mnogo, bukvalno niko ih ne bi ni koristio, a zapravo su sve zastupljenije u EU i USA.Takođe mislim da je 10k velika kilometraža za AS, možda do 5-6k, a preko toga ipak nisam za AS
Ja sam imao na prošlom autu koji sam prodao nakon dve sezone na toj gumi.Za one koji su imali Hankook Ventus Prime 4 ili i dalje imaju, koji su vasi utisci?
Isto iskustvo na Yarisu, 185/60/R15, jedino što je bučnija od Kleber zimske.Evo ja da napišem utiske za Kleber Dynaxer HP4, prešao nekih 700km,dimenzija 205/60 R16.
Veoma tiha i udobna guma, uživanje u vožnji jer praktično uopšte ne čujem točkove.
Nisam imao prilike da ih probam po kiši još uvek, biće ovih dana možda, ali po suvom performanse su jako dobre. Držanje u krivinama odlično, baš sam ciljano agresivno vozio, ali grip je uvek bio tu. Kočenja isto jako dobra rekao bih.
Sve u svemu, izgleda mi kao prilično dobra guma u tom srednjem segmentu.
Verovatno zavisi i od tipa felne.Imao sam na prošlom autu Kleber zimske, isto su bile tihe ali ne mogu baš da se setim da povučem paralelu.
Uglavnom u odnosu na Goodyear Efficient Grip 2 koje sam skinuo, nebo i zemlja po pitanju buke i udobnosti gume.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari