Šta je novo?

Letnje gume

Da ali ova što ima prefiks "eoo" nije za preporuku. Da je ventus prime priključio bih se mišljenju @kvaka22
Po mom mišljenju uvek treba izbegavati gume sa prefiksom eco, saver, green itd., makar bile i od premium proizvođača
Koje letnje gume preporučujete za Renault Clio 4, 2017. godište?

Dvoumim se između:

• HANKOOK 185/65 R15 KINERGY ECO 2 K435 88T letnja guma
• KLEBER 185/65 R15 Dynaxer HP4 88T

Pretežno za gradsku vožnju, ne prelazim veliku kilometražu.

Vozio Eco 425 4 godine mogle su jos ovu sezonu ,nista nemam protiv Eco jos ovo je 435 novija verzija
Meni su se dobro pokazale,da sam ih nasao po boljoj cwni od Ventus prime 3 uzeo bi ih ali na zalost bile su skuplje

Hankook, Goodyear, Michelin, Continental itd. sve je to da kazemo viša klasa i nema greške, ako je neko spreman da izdvoji novca za njih što da ne. U tvom slučaju bi i kleber bile skroz dobra priča za 7.117 po gumi

Koje letnje gume preporučujete za Renault Clio 4, 2017. godište?

Dvoumim se između:

• HANKOOK 185/65 R15 KINERGY ECO 2 K435 88T letnja guma
• KLEBER 185/65 R15 Dynaxer HP4 88T

Pretežno za gradsku vožnju, ne prelazim veliku kilometražu.
Обе су и више него ок за Клија. Ако је избор искључив између те две радије бих одабрао Dynaxer, нисам обожаватељ тих новокомпонованих Еко варијанти.

Jeftiniju.

Обе су и више него ок за Клија. Ако је избор искључив између те две радије бих одабрао Dynaxer, нисам обожаватељ тих новокомпонованих Еко варијанти.
Hvala!

Nije isključiv, gledam neku srednju klasu, prihvatam i druge predloge. 🙂

Kumho, Vredestein, Nexen су популаран избор у средњој класи.

Dobar dan svima.
Potrebne su mi letnje gume 195/65/15.

Kumho ECSTA HS52

Kleber Dynaxer HP4​

Barum BRAVURIS 6

Koju bi ste mi preporučili od ove 3?

Imas u PG za tu dimenziji 7200 din Hankook Ventus prime3
Bolja od ove tri

To je odlicna cena
Samo koliko znam nema HankookPrime 4 u toj dimenziji
195 65 15 i ja imam iste dimenzije

Sava Intensa UHP 2
Fulda Sportcontrol 2
Fulda skuplja za oko 1000-1500 din po gumi
205/50/17 za Peugeot 2008
Je l imao neko iskustva sa ovim gumama, koju bi preporucili?

Meni se ta Sava pokazala odlično, ali vlada mišljenje da je to samo prve sezone. Nažalost ne mogu da ti dam odgovor na to pitanje, jer tek sutra ih stavljam na kola i ulazim u drugu sezonu.

U komšiluku ima jedna Astra G sa jedva 30-ak hiljada km. Kupljena nova, penzioner, još je fabrički set guma na njoj. Pride ima i zimski komplet.

Jel fura neko Michelin CROSSCLIMATE 2, i kakvi su utisci leti, posto je guma MS?
Po snegu sam video kako radi.. savrseno, ali leti me zanima buka, prijanjanje itd...
Iskreno, mrzi me da svakih 6 meseci menjam gume, a ove sam citao da su jako dobre za sva doba...

Мени је била скроз ок прошло лето, додуше уз незахтеван ауто и вожњу, минимално бучније од претходних Energy Saver. Видећу како ће се понашати за коју сезону, пошто тај ауто возимо само жена и ја кад смо у посети, значи око 1500-2000 км годишње.

Korektno mi se pokazala na MPV vozilu.

Веома занимљив овогодишњи норвешки тест летњих гума, урађен прошлог новембра у Шпанији у нестандардно хладним условима (свакако утиче на резултате, приближније скандинавским летима која су актуелна за мене), у димензији која је за сада најактуелније електричне СУВ аутомобиле - 235/55 R19.

Неки општи закључци - намеснке фабричке гуме су лоше, пре свега усклађене са "зеленом" агендом да би се добила што мања потрошња, на штету сигурности.
Кинеска гума се лоше показала на тешком е-ауту.

Па провуците кроз преводилац, кога занима:

Nisam još pročitao test, ali ako misliš na OE gume, one su uvek pomerene ka suvom, gore po mokrom, od aftermarket, da bi novinari dobijali bolje rezultate na testovima. Iz tog razloga imaju i pliću šaru, drugačiju smešu, itd.

Zato je glupo juriti OE gumu na oglasu. Ljudi daju više para misleći da prave dobar posao.

Jel fura neko Michelin CROSSCLIMATE 2, i kakvi su utisci leti, posto je guma MS?
Po snegu sam video kako radi.. savrseno, ali leti me zanima buka, prijanjanje itd...
Iskreno, mrzi me da svakih 6 meseci menjam gume, a ove sam citao da su jako dobre za sva doba...
Žena vozi na CHR-u, za njene potrebe i stil vožnje su top. Po toplijem vremenu idu skroz korektno, čak i po jakoj kiši.

Moje kolege (2 kom ;) su instalirali ove gume na svoja kola kažu da su progledali i da vrede svaku paru u poređenju sa cimanjem...koliko sam ih ja shvatio za Bg su odlične, e sada ako se ide po nekim čukama ipak glasam za zimske gume...

Pitanje je kakve su leti, a ne zimi po čukama. Svi znamo da su premium AS gume dobre zimi ali ne baš toliko leti.
Ja sam ozbiljno razmišljao o AS gumama, dugo istraživao i došao do zaključka da im je glavna mana leto.
Ako se auto koristi isključivo po gradu, na manjim brzinama i sa manjom kilometražom onda su ok. Za sve ostalo ne.
Naravno ima ljudi koji voze svašta, pa čak i zimske leti i tvrde da im ništa ne fali ali ovde ipak pričamo o iole normalnim i savesnim ljudima

Nazad
Vrh Dno