Šta je novo?

Letnje gume

Linglong guma je bolja od tigrove i jeftinija,koja takodje truje zemlju i ljude.
Dodji do Pirota da osetis smrad tigra koji je udaljen nekih 3km i da se informises koliko je obolelih od raka.
Sto se Linglonga tice,ja sam uzeo,na njima pise made in China.

Ja pazario za Insignu B Pirelli Powergy gumu, valjda ce biti ok, imao neke kupone izasle oko 12 000 din. po komadu.

Јави какве су, то им је тренутно "основни" модел.

Mazda 6 nije težak auto, jesi li siguran da nosi XL pneumatike? Koliko je meni poznato - ne. I čini mi se da je fabrika 225/55R17
XL znači ExtraLoad, samo da znaš. Ojačane i malo tvrđe u odnosu na standardne. Izbor ti je OK. Ima Lassa Revola kod Kemoimpexa, ispod 10k (9.666) i Dunlop Sport 95Y na IPG-u (11.172)

Edit
Bacih pogled na ponudu kod nas, iznenadilo me da su uvoznici redom navukli XL modele, vrlo malo standardnih.
Definitivno Dunlop sport,sjajna guma

I ja sam u dilemi za gume. Prelazim oko 10k km godišnje uglavnom 2-3 putovanja leti, ostalo Bg.
I sad ne znam da li da uzmem all season, ili letnje + zimske. Svakako imam dva seta felni, letnje su gotove, a zimske dve su ok, a dve su loše.
I sad da li uzeti all season ili letnje + zimske. Trenutno su letnje Hankook i zimske Sava. Vozim normalno, što bi rekli po PS-u. A auto je audi 1.6 benzinac.
Svakako mi je neki plan da krajem sledeće godine menjam auto.
Planirao sam KLEBER letnje ili all season.

Ja sam sa letnjim Hankook prezadovoljan. Cak imam i dosta manju godisnju km. Bilo je godina, vise njih, gde sam vozio samo kada sam morao. Bajs ili pesice. Ne smem da kazem ukupnu km. Auto sam kupio nov 2006 god.
Da se ne smejete svi. Al ajde tek sam blizu 115K km. Ako ste culi bolji rez od ovog javite :)
Ipak sam ostao na 2 seta felni i guma.

Ja sam sa letnjim Hankook prezadovoljan. Cak imam i dosta manju godisnju km. Bilo je godina, vise njih, gde sam vozio samo kada sam morao. Bajs ili pesice. Ne smem da kazem ukupnu km. Auto sam kupio nov 2006 god.
Da se ne smejete svi. Al ajde tek sam blizu 115K km. Ako ste culi bolji rez od ovog javite :)
Ti bas malo prelaziš, cak manje i od mene 😁

Mazda 6 nije težak auto, jesi li siguran da nosi XL pneumatike? Koliko je meni poznato - ne. I čini mi se da je fabrika 225/55R17
XL znači ExtraLoad, samo da znaš. Ojačane i malo tvrđe u odnosu na standardne. Izbor ti je OK. Ima Lassa Revola kod Kemoimpexa, ispod 10k (9.666) i Dunlop Sport 95Y na IPG-u (11.172)

Edit
Bacih pogled na ponudu kod nas, iznenadilo me da su uvoznici redom navukli XL modele, vrlo malo standardnih.
Mazda je 2009god. u pravu si nije previše težak auto 1.270kg ali skoro sve što sam gledao je sa tom XL oznakom, a što se tiče dimenzije guma ta koju sam napisao je fabrika, stavio sam SS iz knjige.
Dunlop u IPG imaju samo 1kom. na stanju, videću šta ću.

Prilozi

• IMG_20250322_150122.jpg
    IMG_20250322_150122.jpg
    334.6 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:

215/50R17 91W Kleber Dynaxer HP5 12750din

Lav auto , pozovi vidi da li ima na stanju.

I ja sam u dilemi za gume. Prelazim oko 10k km godišnje uglavnom 2-3 putovanja leti, ostalo Bg.
I sad ne znam da li da uzmem all season, ili letnje + zimske. Svakako imam dva seta felni, letnje su gotove, a zimske dve su ok, a dve su loše.
I sad da li uzeti all season ili letnje + zimske. Trenutno su letnje Hankook i zimske Sava. Vozim normalno, što bi rekli po PS-u. A auto je audi 1.6 benzinac.
Svakako mi je neki plan da krajem sledeće godine menjam auto.
Planirao sam KLEBER letnje ili all season.
Ja bi na tvom mestu umesto tih, dve gume kupio nove all season .Vozio tako .Batalio dva seta.
Tako je i meni bilo na prošlom autu.Morao sam da kupujem.Odlucim,pozadi zimske a napred all season i gas .Sve do tad ,imao dva seta .Na kraju prodam drugi set felni visak

Društvo, danas montirao letnji set guma KUMHO PS71 i prvi utisci su sjajni.
Definitivno tiša od altenzo. Nisam baš pravio neku km danas ali definitivno bolja guma od altenzo.
Jeste bučnija od zimskog seta, ali ja zadovoljan gumom. Videćemo kako će se ponašati preko leta, javljam (y)

Ja bi na tvom mestu umesto tih, dve gume kupio nove all season .Vozio tako .Batalio dva seta.
Tako je i meni bilo na prošlom autu.Morao sam da kupujem.Odlucim,pozadi zimske a napred all season i gas .Sve do tad ,imao dva seta .Na kraju prodam drugi set felni visak
Znači voziš zimske gume leti i još se smatraš pozvanim da deliš savete drugima

Mazda je 2009god. u pravu si nije previše težak auto 1.270kg ali skoro sve što sam gledao je sa tom XL oznakom, a što se tiče dimenzije guma ta koju sam napisao je fabrika, stavio sam SS iz knjige.
Dunlop u IPG imaju samo 1kom. na stanju, videću šta ću.
Ihaj, to je veoma lagan auto. W index je za brzine 270. Imao sam takve pneumatike samo zato što sam ih našao ekstra povoljno (samo što se pojavili) nikad toliko brzo nećeš ići. Gledaj i druge indexe (V)
Vidi i u BeoCar-u, piše da imaju Kleber i HP4 i HP5

Znači voziš zimske gume leti i još se smatraš pozvanim da deliš savete drugima
Gde si ti video da su sve četiri zimske.Drugo lepo piše na proslom autu .Trece za Beograd i do 16 inca guma ,top je prica tako.
Plus je lepo napisao ,da auto ce ići na prodaju,sto bi previše ulagao.

Na trenutnom su zimske Dunlop letnje Goodyear Dot 2024.
Tvoj savet vidim bio je 'top'

Poslednja izmena:
Pa i da su sve cetiri zimske... Sve zavisi gde se vozi, kako se vozi i koliko se prelazi, mada ovo i nije nesto merodavno. Moj drug je taksista - BG, i iskljucivo vozi na zimskim gumama. Vozi po gradu, postuje ogranicenja, prelazi oko 40 - 50.000 godisnje. Jedino kada je neka mecava tada ne radi dok se ne prociste ulice. Tim autom ne ide na neke daleke puteve, iskljucivo mu sluzi za posao tu po gradu i povremeno kada zakaci neku dalju voznju i nikakav problem nema.

Ma ja sam mislio da kupim 4 letnje, i eventualno na zimu jos 2 zimske, kad vec imam dva seta felni. 🙂

Popust od 7% u ....impex ko kupuje, pa neka baci pogled.

Poslednja izmena:
To mi je najveća dilema.
Da li uzeti all season ili letnje plus zimske.

Ja sam imao iskustva u oba slučaja. Što se tiče all season guma, išao bih maksimalno do 16 inča felni.Za veće felne,ne

Ja sam imao iskustva u oba slučaja. Što se tiče all season guma, išao bih maksimalno do 16 inča felni.Za veće felne,ne
Ja bih to pre rekao ovako ako ti je auto preko 250ks onda treba i poseban set guma. A velicina tu ne igra nikakvu ulogu, osim možda u tonaži auta, svaki auto preko 2000 kg, takođe bih pre stavio na posebne setove. Ipak fizika...

Inače cela amerika vec 50 godina vozi all seson na 200m vozila i nešto im ne pada napamet da menjaju gume na 6m, jedino kod nas je to neka moda...

Na "ananas" daju vaučer 3.000din ako je račun preko 20.000din
Iskoristio bih ga, ali kako da znam koliko star DOT ću dobiti.

@Mare kakve veze ima da li auto ima 250ks ili 50ks, ako je težak 1500kg dok koči?

Pismeni ste ljudi, otvorite testove i dovoljno je da samo precrtate najgore gume, a od preostalih šta ima i šta najmanje košta.

Sava, fulda ili kleber? Sve isto kostaju za moju dimenziju. Da l sava kao "losiji" tj manje popularan brend daje vise za istu cenu?
Fulda ecocontrol hp2
Sava intesa hp2
Kleber dynaxer hp4

Ćale ima Astru G 1.7 CDTI, 2005. godište, prešla 90000 km. Zimi se ne vozi, stoji u garaži na zimskom setu, ako zatreba.
Ima 2 seta felni sa gumama. Letnje smo 3 puta menjali zbog starosti. šara bila odlična.

@Mare kakve veze ima da li auto ima 250ks ili 50ks, ako je težak 1500kg dok koči?

Pismeni ste ljudi, otvorite testove i dovoljno je da samo precrtate najgore gume, a od preostalih šta ima i šta najmanje košta.
Pa fizika ko što rekoh, ako je auto jako težak, onda trakcija mora da bude mnogo bolja da bi dobio isti zaustavni put kao sa lakšim autom. A KS nije toliko bitna, ali niko ko vozi 250ks ne vozi isto kao neko ko ima 80, pa njemu treba da bi mogao da zaustavi auto koji lakše zaleti, isto ovo važi i za prolaženje kroz krivine naravno.

Sava, fulda ili kleber? Sve isto kostaju za moju dimenziju. Da l sava kao "losiji" tj manje popularan brend daje vise za istu cenu?
Fulda ecocontrol hp2
Sava intesa hp2
Kleber dynaxer hp4
Sava bi trebalo da je ok u UHP izvedbi, ove HP mislim da nisu nešto dobre. Takođe bih preskočio ecocontrol od fulde. Čini mi se da je Kleber ovde najbolji izbor.

Ja vozim tu Sava gumu u dimenziji 225/55/17 i prezadovoljan sam kako drži guma. E sad , svi spominju da je tako prve godine, kako će se pokazati ove sezone stvarno ne znam.

Koje letnje gume preporučujete za Renault Clio 4, 2017. godište?

Dvoumim se između:

• HANKOOK 185/65 R15 KINERGY ECO 2 K435 88T letnja guma
• KLEBER 185/65 R15 Dynaxer HP4 88T

Pretežno za gradsku vožnju, ne prelazim veliku kilometražu.

Uvek Hankook,dobra je Kleber guma ali Hankook je bolja
Generalno Hankook gume koje mnogi stavljaju u premium brend na svim recenzijama su uvek pri vrhu
Jako cesto dobijaju i epitet gume "ulozeno-dobijeno"

Nazad
Vrh Dno