Šta je novo?

Lenovo IdeaPad S10 - diskusija

Imam problem sa S10e i njegovom tastaturom... Naime, iako sam (u pitanju je XP Pro SP3 na 160GB disku "kloniran" sa velikog računara i sve lepo radi) instalirao Serbian (Latin) podršku, na ekranu se pojavljuju neodgovarajući karakteri... Provereno je i u registry i sve je OK ("HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts\0000081a" ima stavku Layout File=kbdycl.dll).
Proverio sa "kbdycl.dll" keyboard layout i pomoću Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4 i prema njemu je raspored dobar...
Na XP Home koji je na SSDu sve je OK - i sa našim slovima i sa ostalim znacima...
Uzgred, i podešavanje sa EN tastaturom daje za neke tastere neodgovarajuće znake na ekranu...
Ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
U međuvremenu - rešenje (...ko još čita uputstva...) - kombinacija Fn+F7 Nmlk prebacuje tastaturu u željeni raspored...
Stvari još mogu da se dorade nekim keyboard layout menagerom...

Poslednja izmena:
Drugar pazario verziju sa Linux-om, pretabao ga XP-om, a drajvere pokupio sa Lenovo
sajta. Kaze da je skinuo sve sto je bilo ponudjeno od drajvera, cak i nekakv Veriface(ako sam dobro zapamtio), ali da u device manageru i dalje ima jedan nepoznati uredjaj. Nisam jos bio kod njega, moze li neko da mi baci spisak drajvera sa dvd-a koji dolazi uz XP verziju. Da uporedim. Bio na support strani Lenovo sajta i ovo je ono sto sam nasao:

Lenovo Quick Start for Windows XP
BIOS update utility
BIOS update utility
Lenovo VeriFace for Microsoft Windows XP Home Edition, Professional
Broadcom Wi-Fi Adapter Driver for Windows XP
Realtek High Definition Audio Driver for Windows XP
Flash memory card reader Driver for Windows XP
Broadcom Bluetooth Driver for Windows XP
Social Network shortcut
Synaptics TouchPad Driver for Windows XP
Intel Display Driver for Windows XP
Lenovo Energy Management Software
Intel(R) Chipset Device Software XP
Broadcom Ethernet LAN Driver for Windows XP

Jel' ima jos nesto? Pitam zato sto hoce da udene Telenor-ov Express card modem za net. On se nesto mnogo ne razume, instalaciju os-a smo odradili telefonom, ali sa ovim nepoznatim uredjajem ne moze da se snadje. Model koji je on pazario je 4068-RYG, ako je bitno.

Hvala unapred!

Da odgovorim sam sebi ;) Posle instalacije Energy management softvera, sve ok.
Valjace nekom.

Jedno kratko pitanjce, zveknuo bih Win 7 na njega, kako najlakše da to odradim, sa externim dvd rezačem, bootabilnim flešom (postoji li to za nejga?)...

Jedno kratko pitanjce, zveknuo bih Win 7 na njega, kako najlakše da to odradim, sa externim dvd rezačem, bootabilnim flešom (postoji li to za nejga?)...

Cenim da ti je lakše sa flešom, osim ako nemaš od nekoga da uzajmiš externi DVD ;) Ja sam odradio sa flešom...

Hteo bi da flesujem BIOS skinuo sam najnoviju verziju sa njihovog sajta. Ali tamo pise da podrzava samo XP Home Edition. A ja sam instalirao windows 7. Da li bi bio siguran da pokrenem ovu verziju, ili ipak neki drugi nacin sa flesa i slicno?

Da li su različiti BIOSi za verzije sa SSD-om i bez SSD-a?

Trebalo bi da flešnem taj novi BIOS ako postoji ali kako su svi modeli istih oznaka, da ne pogrešim BIOS fajl ako su različiti?

Uzeh danas S10-2 i externi LG DVD/RW slim. Utisci kasnije.

Da li neko zna gde može da se kupi baterija 6-ćelijska za ovog "mališana" (crna),Beograd ili Novi Sad. To mu je inače jedina slaba tačka (po mom mišljenju),brzo se troši ukoliko se radi sa bežičnim internetom.
Unapred hvala.

I meni sa vajrlesom ne izdrzi ni sat vremena, ako saznas gde ima javi.

Ova sa 6 ćelija na S10-2 ubija. Konstantno na wireless-u i nekoliko sati radi.

Cena je zaista visoka, da li je neko imao iskustva sa ovim tipom baterije,rekao bih da to nije originalna baterija (sanyo) koja je u lenovo inače ugrađena.

Meni s10 e izvukao sa wirelessom oko 4 sata, 6cell baterija.

A , je li to sa originalnom baterijom (6-ćelijska sa netbookom) ili kupljena baterija preko gore navedenog prodavca ? Ako je druga opcija onda je to veoma dobra baterija.

ja imam original 6-celijsku bateiju i sa wirelesom mi radi izmedju 2 i 3 sata dok bez njega moze i do 4h

Posto mi se sistem "vukao" sa onim preinstaliram XP-om, reshih da stavim Linux.
Opredelio sam se za Mint 8. Istalacija je trajala 15-ak minuta, sve je proslo bez ikakvih problema, jedino sto WiFi ne radi odma po prvom dizanju sistema, ali on prepozna koji drajver nedostaje, tako da samo ethernet kablom se ode na net, on obavi sta ima i to je to. Posle toga sve radi besprekorno.
Eto, nadam se da ce nekom ovo koristiti.

Imam S10e i zanima me da li se isplati kupiti dodatnu memoriju?
Snimio sam win 7 i radio je odlicno,sada vec posle duzeg vremena je malo trom. :D
Pa me zanima da li je neko kupio RAM posto je dosta skup za njega,tj da li se isplati?

Pa pazi atom vidi samo 2gb rama, a posto je 512 zalemljeno na ploci
ako uzmesh 2gb modul 512 ce biti maskirano biosom tj bacheno.
Pa ti je najbolje da uzmesh 1gb modul i da imash ukupno 1.5gb.

a da li neko zna gde imaju da se uzmu neke baterije za ovo cudo posto u pin u nema.
A da baterije za BELI model (uzas treba uzeti crni lenovo niko nema bele baterije)

Pa nisi baš lepo video. Na sajtu koji si linkovao ta baterija od 40$ ti je za S10-2, a za S10 je pri dnu te stranice i košta 89$.
I kamo sreće da si netbook platio samo 10.000 din zaboravljaš na ugovor za net od 2 godine.

Poslednja izmena:
Pa nisi baš lepo video. Na sajtu koji si linkovao ta baterija od 40$ ti je za S10-2, a za S10 je pri dnu te stranice i košta 89$.
I kamo sreće da si netbook platio samo 10.000 din zaboravljaš na ugovor za net od 2 godine.

Ja sam netbook platio 10.000, a korišćenje interneta plaćam 2 godine. Tj 21 mesec. Što bi plaćao svejedno, tako da me netbook izađe 10.000 koliko sam ga platio.

Svejedno, i 80 dolara je dosta manje nego cena kod nas. Ups, 90 :)

Poslednja izmena:
Ja sam netbook platio 10.000, a korišćenje interneta plaćam 2 godine. Tj 21 mesec. Što bi plaćao svejedno, tako da me netbook izađe 10.000 koliko sam ga platio.

Svejedno, i 80 dolara je dosta manje nego cena kod nas. Ups, 90 :)
Веруј ми, потписао си пакт са ђаволом :-devil-:

Nazad
Vrh Dno